Never think. Spring.


MIXAT. En blandning av vår. Snön kom inatt. Men då känns det ännu bättre med. En blandning av vår. Vad jag inspireras av.


ELIE SAAB (RTW SS09) RYSCHPYSCH. Volanger, tunna tyger och lätta plagg köpte jag på mig en del redan under hösten. Trots att det ändå låter lite mer som vår. Och därför behåller jag dem i vår också. Inga maränger direkt (vad är det för liknelse? Vispat ägg?), men romantik ut i fingerspetsarna.

HERMÈS (RTW SS09) TAN. Tanfärgade detaljer är tufft och snyggt. Och det är egentligen den enda beskrivningen som behövs. Men dessutom passar det super till den halv- boho/indianiga känslan jag älskar just nu.

ANNA SUI (RTW SS09) INDIAN, PÄRLOR OCH MÖNSTER. Kanske de bästa ledorden i vår. Tufft och fritt. Och helt fantastiskt detaljrikt. Anna Sui leder verkligen vägen.

IDA SJÖSTEDT (RTW AW09) FÄRGEN OCH BEAUTY, BEAUTY. En av de höstvisningarna som jag i veckan föll pladask för var Ida Sjöstedts fantastiska. Klänningen är fantastisk på många sätt och vis, inte minst färgen. Som passar såväl de som lyckas få solbränna, likväl de som kör på pale (jag, ofrivilligt men nöjd). Men, most important från denna visningen är beauty. 70-tals beauty. Mittbenan, tunga ögon, bleka läppar men inte minst just den där bleka hyn. Jag tror att jag omedvetet har väntat på den här trenden hela mitt liv. Så ruskigt snyggt. (Jag vill inte sluta skriva, älskar det här!)

3.1 PHILLIP LIM (Resort 09) LÄNGD. Jag vill så gärna bära långa klänningar. Och jag tror att jag vågar nu, också. Så det är inte det som är grejen, utan - när skall jag använda det? Skolan känns lite klumpigt, likaså om jag jobbar. Ut på havet? Också klumpigt. Men ändå så fantastiskt. Jag skall finna tillfälle i vår.

DIANE VON FURSTENBERG (RTW SS09) HÅR, SMINK OCH DEKORATION. DvF var också en helt fantastisk visning när det kommer till beauty. Naturligt, naturligtvis. Men mest fantastiskt var de där huvudbonaderna. En hel blomsterbukett i rufset. Bjuds det på tillfälle, så önskar jag denna trenden flytta in även i min frisyr.

Higher and higher


UNDERBAR. Den här veckan har gått fort. Och den har varit så himla bra. Vardagligt bra. Jag har fått gjort saker, till exempel. Men nästan mest har den varit bäst för att det har inte regnat, inte snöat - ingenting, på hela veckan. Jag hoppas på lika god fortsättning. Hata nederbörd - älska bra veckor.

Jeans - Gina Tricot
T-shirt - Cheap Monday
Två skärp - Lindex
Sjal - Present
(
Skor - Skopunkten)

Till mitten


SKÄRP. Jag tror inte att jag på riktigt har användt skärp sedan jag var typ 8. Då var mitt favoritskärp ett rött stretch- skärp med massa olika figurer i rad på. Tyckte kanske inte att det var snyggast i världen, men det var väldigt bekvämt vill jag minnas. Men i alla fall. Såg igår på en blogg att
Lindex hade fått in ett snyggt skärp, och när jag idag gick in i butiken för att köpa det hittade jag ytterligare ett. Det åt vänster var planerat, och det åt höger impuls. Gillar nog det planerade lite mer, men tillsammans är de allra snyggast. Att jag köpte nummer två berodde ganska mycket på priset också. Det kostade bara 80 kronor (och det första kostade 100). Så vad gör väl det om hundra år.

Moody


SPOTLIGHT. ..är först och främst soundtrack till Twilight. Och jag är helt lost i soundtracket till Twilight (jag är lost i allt med Twilight, men lite extra i soundtracket). För att det är sjukligt bra. Så mycket humör i det. Så mycket känsla. Så mycket liv. Och just den här låten kan man lyssna på precis när som helst, och den passar in. Party, ledsen, glad, sprallig, trött.. - säg det, du. Och trots att jag verkligen gör allt som står i min makt, så går det inte att lyssna sönder den. Spotlight med Mute Math.
Lyssna här.

Och internet är inte alls borta. Fabulöst, så.

Frans


INDIAN. Att köpa skor via internet kunde vart lite läskigt, men det var bara värt. I förra veckan kom mina fina skor från Ellos. Väldigt fransiga och supersnygga, if I may say so. Och vårskor i Januari - varför inte. Idag har jag på mig dem. Vad det viftar när jag går. Jag har på mig en stor vit t- shirt med fjäril på, jeansleggings och tre armband också. Och samma frisyr som igår. Sväng, sväng!


Jag kommer idag eller de närmaste dagarna att ha något av en brist på internet hemma. Troligtvis och förhoppningsvis inte så länge, men ändå. Om jag hinner har jag förberett några inlägg som jag kan skicka från redaktionen, om det behövs eller så. Men bara så ni vet.

Frisyr!


TRECCIA. Så enkelt det kan bli. Min största vana, eller ovana (fast egentligen ändå inte, eftersom det inte skadar - bara är jobbigt) är att jag hela tiden drar håret över huvudet. Nivet, höger. Nej, vänster. Och så vidare (om ni inte fattade gör det ingenting). Och då är det himla praktiskt att vila händerna och slippa oroa mig för att håret ramlat ner, om än barra för en dag. Och då är flätan som ovan, den jag älskade när jag var 7, det enklaste och bästaste.

Jag hade på mig min Zara- blus idag. Ett långlinne och strumpbyxor. I Januari. Kallt, men ruskigt bekvämt.

Hänger rätt


RYMDEN. Vivienne Westwood är väl kanske inte någon som jag tänker på först, när det kommer till vad jag inspireras i min stil. Men nu så föll även jag, som utav en händelse. När hennes
planet- smycken kom in hos netaporter hamnade även jag som i en helt annan plats än på just jorden. Sjukligt vackra saker, de där. Halsbandet ovan fångade mig nog någonstans mest av alla. Jag tyckte säkert också att Marc Jacobs klock- halsband för några år sedan var finurliga, men de här spelar helt klart i en annan liga. Titta.

Andra pris bland mina favoriter här går utan tvekan till armbandet, förresten.

Gravity is working against me

Get a playlist! Standalone player Get Ringtones
REVOLUTION. Det här är helt revolutionerande för mig. Den mesta av tiden som jag lyssnar på musik, måste jag ändå säga att jag sitter vid datorn. Genom Stephenie Meyers hemsida hittade jag till Playlist.com. Och det är där revolutionen kommer in. Jag kan göra spellistor med vilka låtar jag vill, och spela dem hela långa dagarna. Det här gör hela mitt liv så mycket bättre.
    Jag känner mig extremt efter, och extremt glad.

Vad som inspirerar och gör mitt liv just nu? Rob Pattinson, Muse, Yiruma, All Saints... Månadens spellista heter Cold, Stubborn January och ovan hittar du den som den ser ut just nu. Massor utav bra låttips!

Words, words, words


LOVA MIG DET. Något försenat knåpade jag i förra veckan ihop vad som blir årets nyårslöfte, 2009. Jag skall i år läsa minst 40 böcker. Jag är så himla nöjd med det här löftet, för det ger mig något bra i utbyte mot att jag under tiden kommer att uppleva massor, ha massa skoj. 
    Hittills har jag läst 3 böcker (New Moon, Eclipse, Breaking Dawn) men har rader av olästa hemma och ännu fler som jag planerar att låna eller köpa. Jag är nästan löjligt lyrisk, över detta löfte. Och ni - ni kan räkna med en hel del böcker på bloggen det närmaste året. Ikväll börjar jag på Kärlekens Historia av Nicole Krauss.

My hair-day?


BANDAT. En webbshop som jag genom åren har haft lite olika inställning till är
Asos. Ibland är allt skitfult, skitdyrt. Och ibland blixtrar det till. Som nu. Nu är det fullt av snyggheter till många bra priser. Inte minst i deras Jewellery- section. This, this, and this, exempelvis.
    Men mest - alla fantastiska hårband. Funderar verkligen på att slänga iväg en beställning. För liknande finns inte någonstans i Sverige? H&M's flätade som de har haft inne i typ två år känns... inte lika najs längre. Jag vill ha bredare, detaljrikare - asosigare.

P L Å N K A


FRÄCK. Efter att ha legat livlös i sängen i ett par dagar blev det en stan- dag med tjejerna igår. Jag köpte nagellack, bok (måste ha något att läsa efter Breaking Dawn - som förresten gjort mig lite halvdeprimerad då jag inser att serien snart är slut, läser de 200 sista sidorna så långsamt som möjligt) och en väl behövd plånbok.
     Since jag inte är den som gillar att lägga hur mycket pengar som helst på en snygg plåbok (vill ju ha något att fylla den med), så valde jag istället att lägga så lite pengar som möjligt på en snygg plånbok. Funnen på H&M. Den passar jättemycket vad jag inspireras av just nu. Typ lite indianiskt, sådär. Priset, ja - 98 kronor. Heeeelt okej?

Extra liv


BÄTTRE. Bara för att tävlingen visade sig vara något av en flopp (tre pers deltog:P), så betyder inte det att priset är det. Snarare tvärtom. Det är så mycket bättre än mycket annat. Marley och jag är boken av John Grogan, (som snart även kommer upp på bio) som jag valde att lotta ut. Den är fantastisk på många sätt och vis, och även om du inte  var med och tävlade, eller vann, så rekomenderar jag den verkligen tio tusen varv runt jorden och hela vägen tillbaka (och lite till). "Life and love with the worlds worst dog" beskriver den bra, men inte nog.

Och vinnaren? Lotteriet skedde på tre små lappar ur mitt anteckningsblock, jag skakade dem i min glasskål och drog...
Jossan! Hör av dig med adress så snart som möjligt, så kommer superbra läsning supersnabbt hem till dig. Nu skall jag iväg, men först - Jossans detalj:


En oerhört fin detalj: Motljus. Jag älskar motljus. (Nästan) allting känns lite hoppfullare då. :)

I could not agree more.


Snart här


ILLA. Jag skulle avsky, eller något mildare kanske - men liknande, om någon bara slutade utan att förklara varför. Vad det än rör. Nu rör det bloggen. Och jag skall inte lägga av med någonting egentligen, men jag la av för några dagar. För att jag var sjuk. Orken försvann först, sedan kom halsont, förkylning och snart var det bara total utmattning. Jag har legat i sängen i ett par dagar nu, och jag känner mig långt ifrån fantastisk. Men jag var tvungen att göra något. Höra av mig till er, var inom ramarna för vad jag orkar.

Jag kommer tillbaka, måste ju exempelvis presentera vem som vann den där fantastiska boken i Söndags. Med mera. Be right back.

But pass it does


AND THEN. Time passes. Even when it seems impossible. Even when each tick of the second hand aches like the pulse of blood behind a bruise.

Stephenie Meyer. New Moon. Page 93.

Stunningly!


KNÄPPT. Jag har haft så sjukt dålig tajming de senaste dagarna. Mellan de där stunderna man bara koncentrerar sig på att fortsätta andas, och de stunder jag har läst, städat, gjort läxor - annat vardagsbestyr - så ville inte bloggen sammarbeta (jag har alltså inte kunnat logga in). Detta har gett mig dåligt samvete. Usch för det.

Men. Jag åtgärdar med att lägga upp en helt fantastisk klänning från fantastiska, där kom ni på det och just det, Azzaro. Hejdundrande vacker till cirka 22 grader plus, leenden och vänner i sällskap. Jag vill matcha med Stella McCartneys sko- snyggingar.
     Och, om klänningen - en sista detalj -
klicka här, och ni förstår.

1900


FORKS. Igår kom 1900 (efterlängtade) sidor med posten. Fantastiska sidor, är jag redan innan de är lästa helt på det klara med. Det är fortsättningarna på Twilight (allt man behöver säga?). Påbörjade direkt New Moon, och jag vill inte säga hur - men jag har redan känt så mycket. Fy tusan vad bra de är.

Skall läsa lite nu innan skolan, tror jag. Vilken jag inte alls känner för idag. Är inte helt hundra, tror jag. Men okej. 50 minuters läsning först.

!


Svänga i blue


TRUE. Fick dille på blå klackar och gav mig ut på nät- fönstershopping. Men vad finner jag? I princip ingenting. Finns alldeles för få blå klackar där ute, konstaterar jag. För det är så ruskigt snyggt. Gillar speciellt Givenchy- klackarna här ovan. Vad de hade passat min sommar. Ljummen sommarkväll, jag ramlar hem... med fötter i Givenchy. För bra för att vara sant, var det ja...

Nu skall jag iväg på ett yoga- pass. Alltid välbehövligt.

How to: sleep


SOVA. Redaktionsdag, en timma hemma och en hockeymatch. Det är varför uppdateringen kommer mitt i svarta natten. Skall bara se ett avsnitt av House, och sedan skall jag sova. Sova, som jag förresten i flera veckor har haft problem med. Ni vet, vakna, somna, vakna, somna och så vidare - under samma natt. Men, jag tror att jag funnit lösningen! Tips: yoga- andas innan du somnar. Alltså, ligg helt avslappnad och andas djupa andetag genom näsan. De senaste två nätterna har jag sovit så himla bra. En god sömn är ingenting jag nekar i skoltider. Så, tipsigt alltså. Sov gott!

Leaving, or not to


SOLE. Jag tycker att vilken blogg jag än hamnar på, så skall bloggerskan/bloggaren ifråga resa någonstans. Till ett varmt ställe, gärna Thailand. Flera veckor i sol och värme. Bränna, trevliga människor, glatt humör - lycka. Jag kan inte annat än att vara lite avundsjuk. En solsemester hade suttit, just det - helt rätt. Och ja, gärna Thailand här med. Men om inte - jag drömmer om Grekland, Italien. Medelhavet. Det känns som inom räckhåll, det känns lyx. Men ändå är det verkligen inte inom räckhåll. Varken tids- eller penga- mässigt.
      Men man får väl drömma. (Och det gör jag, gärna.)


Bild: Tog jag i Thailand för snart ett år sedan.

Rätt!


TAJMING. Bättre timing kunde det knappast ha blivit. Skitmorgon och skitväder, springer (iklädd höga klackar) in helt dyngsur och risig - och finner nya numret av GLAMOUR på hallbänken. Med snygga Ellen Pompeo på omslaget. Dessutom känns numret extra tjockt, och extra bra - trots det fula färgvalet på omslaget. Det blir varm dusch och läsning.

Och you guys, glöm inte av tävlingen för tusan! Ni vill inte missa boken jag lottar ut, det lovar jag er verkligen! När vinterstormarna blandas med ösregn och slask, vad är bättre än en riktigt god bok i handen?
Klicka här.

Clutchigt för o-clutchig


CELESTINA. Jag är ingen clutchig människa. Är alldeles för praktisk för det. Vil få plats med allt, och i en clutch - nej, det funkar inte. Men, det finns ett undantag. Celestinas vackra och alldeles underbara. Gjorda i allt från sten till pärlemor. Ovan ser du något av det finaste. Vilken underbar liten sak. Och frågan - varför äger inte jag en sådan?

Sitter i skolan och bävar för de långa dagen som ligger framför mig. 16.30 - skoldag, slut. 17.30 - hemma. Det är för sent i min verklighet. Hua.

Vinn en favorit


VINN. Vinn en bok som verkligen förtrollade mig. Jag skrattade högt, grät riktiga tårar, bara satt och levde med den boken. Det är verkligen en av de bästa jag någonsin läst. Top tre. Top två. Kanske ännu bättre. Och därför vill jag egentligen ge en till var och en av er - men, since det inte fungerar så lottar jag ut en sålänge. Du kan skymta boken på bilden ovan. Den grep verkligen tag i mig. 

Vad du behöver göra? Lämna en kommentar i inboxen. I din kommentar skall du berätta för mig om en speciell detalj och hur den påverkade dig. Det kan vara ett foto, en blick, en kommentar... vad som helst, verkligen. En lycktstolpe eller en väg om du så vill. Att lämna den kommentaren är allt du behöver göra, så är du med. Tävlingen avslutas nästa söndag klockan 17:00 då jag drar en vinnare (som i ett lotteri) som senare kommer att presenteras på bloggen. Tillsammans med boken, då.
   Ni behöver inte publicera någon ful bild som inte alls passar in i er blogg för att få vara med, men ni får hemskt gärna sprida ryktet om tävlingen genom att bara nämna det någonstans i ett inlägg. Och just det, vem jag drar som vinnare kan inte överklagas eller något annat trams.

Klara, färdiga, skicka detaljer!

Film?


YOGA. Mitt skrivbord är kaos (Harpers Bazaar, CHIC, anteckninsblock, smycken, hårprodukter, kamera, pennor, mediaspelare, dator - allt i en hög på en extremt liten yta), klädställingen är snarare en klädhög och jag har huge problemos med ett skolarbete (skall göra en hemsida i webbdesignen - men om vad?). Är det konstigt att jag ser ram emot en timma med avkopplande yoga ikväll?
     Jag värmde mig med en varm dusch, och klädde på mig bekväma jeanstights och plisserade mörkgröna linnet. Passar perfekt en skitgrå söndag. Som egentligen borde spenderas med film. Hm...

Platta


FLATS. Klackar kan vara skitkul, men det är något speciellt med flats. Det känns vårigt (trots att det är 2 grader plus och disigt). Man känner sig lite extra uppklädd (fastän det ovanför jeansen hänger en stor, blekt reklamsweat du någon gång ärvt). Dessutom känns det lite gossip girl, varken du följer serien eller inte. Man bor bara på upper east, när man springer runt i flats.
     Speciellt så fina flats som ovan. Maloles i svart lack med rosett, Tory Burch i mörkblått med stort märke på tån eller ett par från Miu Miu med stenar. Annars har H&M fixat till sina med rosetter (snyggare än i höstas) och hos Skopunkten brukar det strömma in med snygga. Jag får återkomma. Det är SÅ snyggt, med flats.

Sum-sum-summer, are you there?


FYND. Jag minns att jag såg de här skapelserna på H&M innan jul. Svåra att glömma, såklart. I puderfärgat, mörkblått - alla de där fina färgerna. Men så befann sig också plånbokens status precis där den helt enkelt skall vara (på något sätt) precis innan jul. Ganska tom.
     Hur glad blev jag då när jag igår, 5 minuter innan bussen gick, hittade en av de fina på 50%. Jätteglad. Och lite därtill. Jag vill ha den varje grillfest, solnedgång hela sommaren. Men bruna ben. Det kommer bli så bra. Den och jag. (Dagdrömmer, lite).

Förresten, tjejör och grabbar, imorgon dyker det upp en sorts utlottning eller tävling (du får kalla det vad du vill) här på bloggen. Vad som skall givas är givetvis en detalj som en gång satte solsken på mitt liv. Precis som jag lovat, är det vad jag ger. Kolla in då, för vidare instruktioner. Och jag VET att vinnaren kommer uppskatta priset. Jag vet det.

Vårplaner


TRÖJA Just nu tycker jag jättemycket om detaljrika tunikor. Och i detta fallet inte smådetaljer, utan detaljer i massor och som tillsammans blir en stor detalj. Jag vill ha virkat, broderat, naturligt, mönstrat. Catherine Malandrino gör det helt fantastiskt.

ARMBAND Ett stelt armband med en stor sten. Så gillar jag armband. Fick ett liknande i födelsedagspresent förra året och gillar det hur mycket som helst. Juicy Couture visar hur det skall se ut annars, i guld, svart och fina fåglar.

LÄPPGLANS Att jag inte passar bra i läppglans är rätt tråkigt. Men ett skall jag hitta, som fungerar. e.l.f. har ett i naturlig rosa nyans, precis som jag vill ha det. Hur vårigt som helst. Matchar fint nu när vårkänslan faktiskt kom för en kort stund igår.


Orsak till att det inte har bloggats tidigare idag är att jag inte kunnat logga in.

Beauty- day, friday


SHOPPA. Jag behöver bara en halvtimma. Under knappt 30 minuter inhandlade jag hårinpackning, topplack, baslack, flytande eyeliner, ocean mist och 'plattångsskyddspray'. (Plus ett plagg, jag visar er det i helgen.)
    Bestämde mig för att jag var tvungen att köpa en eyeliner, och så blev det lite till. Anyway och anyhow - film, godis och mysiga kläder ikväll (igen). Det räddar min vinter.

Mixa


SUPERMASSIVE BLACK HOLE. Jag tror att jag har en lite konstig musiksmak. Eller inte alls. Den berör piano, fiolspel, lungt till rock. Men inte klämcheck discopop. Walande skit. I kort, så är det precis så min musikstil är.
     Men, det måste ske i en blandning. Efter 5 ballader skall en rockigare låt in. Så blandar man till en känsla. Därför gillar jag soundtracket till Twilight, så mycket. Lungt, blandat med fart. Från
Let Me Sign med Robert Pattinson, till Supermassive Black Hole med Muse. Båda är helt sjukt bra. Varning för videon till Supermassive Black Hole, dock. Har inte vågat se mer än de första 10 sekundrarna hittills. Men låten! Ah. Lyssna här.


Bild: Bruce Springsteen- tavlor från -85. Han är också favoriten all time när det kommer till musik.

What to do: kall dag


MAG. När jag missade tåget imorse efter att bussen varit sen på grund av den lilla, men irreterande, snöstormen vandrade jag och S tillbaka till bussterminalen där vi inväntade nästa tåg. Och jag, 5 meter från pressbyrån? Det blev två tidningar. Den tidningen jag mest var ute efter, fann jag inte (ELLE UK). Men det här vart precis lika bra. Chic. Och Harpers Bazaar - med den kom också en resebilaga. Varmt välkommen, där.

En eftermiddag spenderades tittandes på Stolthet & Fördom hemma hos I. Nu har jag tagit en dusch, en panodil och slängt i mig ett mål mat. Nästa på schemat - se inspelningen av gårdagens True Blood-avsnitt samt bläddra i tidningar.

Falling, free falling


SNÖ- HAT. Jag tänkte att det skulle bli en bra start. Det såg ju bra ut till en början, om inte annat. En lektion mindre på torsdagar, och den föll bort på morgonen - likamed sovmorgon i en halvtimma. Men så kom snö. Snö och jag fungerar i synnerhet och verkligen inte bra ihop. Det är kallt, det smälter och blir blött och dessutom är det hela symbolen för den här äckliga årstiden. Well, oh well. Jag står ut?

Det kalla vädret sa till mig att dra på mig min mysigaste och största kofta, and so I did. Den är jag himla glad för, en dag som denna. Plus att jag har målat naglarna rosa, för första gången sedan i våras någon gång kom jag på mig själv med. Jättekonstigt.

För trasigt


TIPS. Jag har varit riktigt elak mot mitt hår det senaste. Plattat det fastän jag knappt skall utanför dörren, sovit med det när det vart nyduschat och haft det i knutar medan det torkat. Trott att det har klarat vad som helst. Och därmed har det inte klarat just vad som helst, utan det har blivit en riktig rishög (igen). Förr har jag blivit ombedd att tipsa om hur jag sköter om mitt hår, men jag har aldrig haft något bra tips direkt. Men, nu - i och med att det har blivit så kass som det har blivit, har jag blivit tvungen att ta till knep själv.
     Tipset är kort och gott att om man (som jag)  inte orkar ta sig utanför dörren och köpa hårinpackning, helt enkelt dra i lite balsam i håret när man duschar. Istället för att skölja ut det på direkten kramar man in det i topparna och låter det sitta där i några minuter - precis som med en hårinpackning. Jag kände lite resultat på en gång, faktiskt.

Nu skall jag ha myskväll med mina systrar. Kladdkaka och film!

Mer på önskelistan


TOPSHOP Vinter för mig är dåligt. Vinter och jag fungerar inte alls bra ihop. Vad som däremot fungerar tillsammans med mig under vinterhalvåret är baskläder. Baskläder, varma kläder, bekväma kläder. Men as alltid - detaljer. Topshops t-shirt med dragkedjor är ett sånt där typsikt plagg som jag skulle använda dag ut och dag in under kalla veckor. Den är snygg?!

CHLOÉ Sömmar som syns på väskor är något jag är sjukligt svag för. Och en väska i lite "stelare" modell är någonting jag längtar efter att slänga över armen. Chloés Shelby går direkt upp i toppen på villha- saker. Att den är ljust brun gör inte saken sämre. Det är sådana här saker som får mig att undra varför jag sitter här istället för att jobba som en galning så jag kunde ha råd att köpa väskor såsom denna när jag känner för det.


Tack alla för den fina responsen. Jag måste erkänna - jag var lite nervös innan jag publicerade nya designen.

MKAO


INFLUENCE. Idag är en dag då jag skall hålla sista-lovdags-ångesten långt, långt borta. Först tänkte jag ta mig till närmsta köpcentrum och köpa på mig lite have-to-have hårprodukter men den första känslan jag fick imorse var att - inte dit. Min plan är istället att lata mig rätt så mycket.
     Till min hjälp har jag en av årets (eller förra årets) bästa julklappar, boken Influence av systrarna Olsen. Innehåller hundratals fräcka bilder, tiotal braiga intervjuer och en vardagslyx- känsla. Jag läser att tanken med boken är att inspirera och påverka andra, och ja, det har den ju lyckats med. Idag är den där boken helt oumbärlig, vågar jag säga.

Här är början, nu


NYTT. Jag är så nöjd. Det är jag, men det är förbättrat.

Man behöver uppdatera, förändra, fixa ibland för att fortsätta hitta inspirationen för att blogga. Det är något jag verkligen har lärt mig under mina två och ett halvt år som bloggerska. Jag har gjort det förrut. Men denna gången känns extra på något sätt. Precis som det var meningen.
    Kolla igenom
inlägget nedan, så hittar du det som är grunden till förändringen. Det övriga, det kommer vi att bygga upp framöver. Jag är så peppad för våren. För bloggvåren också, absolut och inte minst. Inte alls. Nu ser vi framåt! (Och vi ser alla detaljer, tillsammans.)

Välkomna alla till the detaljblogg!
/Beth

Läs, hitta, upptäck!


Tanken med den nya bloggen är inte att den skall vara annorlunda, en helt ny blogg - tanken är snarare att den skall kännas med välgjord och lite mer som en enda detaljsamling på nätet. Men trots att bloggen inte ser så mycket annorlunda ut, finns det ändå en del nya eller förbättrade delar. Upptäck! /Beth

BETHSBLOGG.SE / BETTEBETT.BLOGG.SE Numera hittar du mig även om du skriver in bethsblogg.se direkt i adressfältet (du kommer då direkt till bettebett.blogg.se). En liten petitess, men visst känns det extra bra?

INNEHÅLL Innehållet är jag extremt försiktig med. Som sagt var vill jag inte ändra allt upp och ner helt plötsligt. Och det är inte heller tanken, men - mer struktur, mer välgjort. Det kan ni förvänta er om något. Bloggen kommer mer och mer rikta in sig på detaljer. Detaljer som ni dessutom kanske inte ens ser som detaljer i första hand.
     Och med detta kommer även ett nytt, inslag - tävlingar. Jag kommer att tävla ut detaljer som har gjort mina dagar lite extra. Detaljer som gjort mig lite gladare. Planen är dock att alla dessa priser kommer att vara sponsrade av mig själv, så förvänta er inga resor eller så... Men det kommer att vara priser jag själv har tyckt om extremt mycket i min vardag.
     Ytterligare ett inslag som redan är bestämt är Veckans Favoriter. Här publicerar jag i slutet på varje vecka en lista på detaljer eller liknande som jag gillade extra mycket under veckan som gick.
    Dessutom är det så mycket mer, men jag skall inte göra detta inlägget längre än nödvändigt (;

MAPPAR
From now on är tanken att sidmenyn inte skall se riktigt lika rörig ut. Jag har under två år samlat på mig fler mappar än nödvändigt, och har verkligen försökt att radera en del - men det klämde så antalet mappar är inte så mycket annorlunda. Vad som är annorlunda är att en hel del av dem är omdöpta, så det blir enklare att hitta runt. Namnen är kortare, och rakt på sak. 

BETHS FAVORITER Ytterligare en rubrik i sidmenyn har fått byta namn. Länkar blev "Beths Favoriter". Här under hittar du de mest välbesökta bland de sidor jag kollar på nätet. "Tips till dig", skulle man också kunna kalla det.

BILDLÄNKAR Under profilbilden hittar du numera rubriken EXTRA. Under denna, i sin tur, hittar du bildlänkar. I dagsläget finns där endast tre, men med tiden läggs några till och några kanske tas bort (självklart uppdaterar jag dig på bloggen).
     En av de länkar som finns idag är en bild på min filofax. Klickar du på denna kommer du till en extra- sida där min veckoplanering ligger uppe. Ibland mer, ibland mindre intressant för dig. Du ser vad jag gör under veckan (varför bloggas det ingenting på onsdagen?), du ser vad som händer på bloggen samt att du kan läsa om vad jag dessutom tycker är intressant som händer någonstans i världen eller här.
    Länk nummer två visar till detta inlägget. Så är det någonting du inte hittar eller så - läs här, eller lägg en kommentar i detta inlägg så hjälper jag snarast. Du kan också kommentera här om det är något ytterligare du önskar.
    Den tredje, och i dagsläget sista, bildlänken är så du hittar direkt till en utvald mapp. Denna länken kommer att variera då och då, från mapp till mapp. Jag kommer att lyfta fram en mapp i taget, kanske för att jag anser att den är lite extra läsvärd just då - eller för att det helt enkelt är dess tur (läsvärda är de hela tiden, hoppas jag (; )

The end (of the past)


Idag skulle man kunna säga att det var lugnet före den perfekta stormen. Jag tog avsiktligt lite avstånd från bloggen (såg The Replacements - sjukt, galen, rolig film), för nu är det sista gången vi ses innan bloggen kommer tillbaka i det nya formatet. Nystarten är inte långt borta. Imorgon låser jag bloggen, för att sedan komma tillbaka på tisdagen eller onsdagen som en superinspirerad bloggerska - superpeppad - superladdad.

Imorgon låser bloggen sig alltså, och jag kommer vara den enda med lösenord. Innanför dessa låsta väggar sitter jag och fixar, bygger, laddar med innehåll. På kvällen skall jag gå och se Twilight för andra gången, skall boka biljetter om bara några minuter. Den där braiga filmen.

Tisdagen fixar jag det sista med bloggen. Och sedan ligger våren för fötterna. Ser fram emot det. Hasta luego, amigas!

I'll wrap you in my arms if you only say


LET ME SIGN. Robert Pattinson har typ allt. Privat kan jag ju (tyvärr) inte uttala mig om. Men som yrkesman. Han är modell - snyggast i världen. Skådespelare - går in för rollerna och glänser. Musiker - sjunger med en känsla som jag nog aldrig har hört innan. Det må vara en av världens kortaste låtar, Let Me Sign, men ändå kan jag höra på den tjugotusen gånger. Om och om igen.
Lyssna här.Det närmaste kommer bilderna på bloggen tyckas vara lite avklippta i högerkanten. Detta eftersom att jag inom en snar framtid kommer att publicera nya designen på bloggen, och där är det snyggare med breda  bilder. Kalla det en förberedande manöver? Snart händer det grejor.

Väldigt viktigt!

Jag skall inte förvandlas till världens sämsta bloggerska som bara låser bloggen utan att säga till och sedan lämna den så i alla evighet. Jag jobbar bara på designen och behöver testa den lite och jobba på den här idag, så den kommer att vara låst från och till. Hata mig inte:p

Kram
/Beth

Music, honey!


Having lots of fun. Igår... vilade jag. Punkt. Idag har vi vart ute på äventyr, handla- safari, typ. Först blev det en tripp till Härryda kommun för ett ärende, därefter köptes det en bil, och därefter... köpte vi en pump till Pilates- bollen och jag köpte högtalare till min MP3. Så mycket smidigare än min fräcka stereo från -97. Don't ni tycker?

De kommer från Philips, inhandlades på fancy Jula och kostade mig 199 kronor. Kvällen? Jag skall göra spellistor.

200990022009


Det är ett helt oskrivet blad, som ligger framför oss. Jag väntar med spänning på att det skall fyllas. Hur det skall fyllas. Med vad det skall fyllas. Jag saknar 2008, det var ett jävla år helt enkelt. Men, som jag någon gång skrev; om ena delen är att sakna, så måste den andra vara att se frammåt. Det ena får inte finnas utan det andra. Och det är därför som det faktiskt är så, också.

2009 hittills: åt en god frukost hos I som jag sov hos inatt, åkte hem, såg en inspelning av Cityakuten, kom in i filmen Dr Dolittle. Nu rår jag om min katt som tydligen vart ute och bråkat inatt. Och han är härmed halt. Och inte alls sig själv. Mitt hjärta? Puh.