B R U C E ! ! !


LIVE LIVE. Och jag kan alldeles överlycklig meddela att den 4:e juni står jag och skriker ord tillsammans med Bruce Springsteen på Stadion i Stockholm. Konserten förra sommaren fick mig att gå på moln under resten av det året och fortfarande blir jag lite frånvarande och alldeles överlycklig när de där tonerna når mina trumhinnor på något valfritt vis. Vad är lycka?
Detta är lycka (bland annat).

Vi som inte gillar namnhalsbanden


NECK. Jag satt kvar i skolan i fyra timmar idag, skrev tal på tal på tal. Städade i mappar. Skrev ut papper. Och liknande. Varför skall jag berätta i helgen eller något, men det kräver troligen ett inlägg för sig självt. Dels på grund av att jag är för lat för att skriva det nu, dels för att jag antagligen är dålig på att förklara.

Hur som haver. Älskar vi inte snygga hängen? Jag är extremt förtjust i Alex Monroes, just för att det är en trend tolkat på ett eget vis. Alla dessa jävla namnhalsband överallt, och så kommer detta. Man ser knappt vad det står, men så är det något vackert ändå. Härligt.

     Monica Vinader och Pippa Smalls bohemiska varianter känns smickrande, fräcka och mysiga också. Jag gillar hur de ger utlopp för fantasi. Fantastiska fantasi.


Wait


NOT THIS TIME. Jag är fruktansvärt omotiverad. Och då denna bloggen är tillför att inspirera, klingar jag och blogg för tillfället något motsägelsefullt. Och inte alls en bra kombination. Som så mycket annat just nu. Ah. Frustration. Utmattning. And so on. Och vad gör man? Jo. Man letar eller väntar på bättre tider. Och det, det är i alla fall värt att vänta på. Och jag vet inte alls vad jag vill komma. Avbryter.

Foto: på fotoexpedition i december. Av mig.

Love is in


ÄLSKAR. Plötsligt blev den
24 februari så mycket mer kärlek än vad 14 februari är (var?). Vad härligt! "Det ligger kärlek i luften" har nog aldrig stämt mer. Vad lyckliga de ser ut att vara. Fytusan vad hopp- och glädjefullt samt alldelest fantastiskt kul det här. Och såg ni ringen? Det är nog bland det vackraste jag sett, faktiskt. Och fan vad löjligt lyrisk jag är... :P Men faktiskt. Den ringen. Så skall det se ut, om man säger så.

Jag däremot, väljer att rikta min kärleksförklaring för dagen mot fantastiska skor från Lanvin. I klyschigt rött, självklart. Värme. Och glädje. Igen och igen och igen. Åh.

Lovers In


JAPAN. Det här kan vara det mest fantastiska introt jag hört i mitt liv. Eller så spelar det bara i en liga för sig själv. Och så jävla bra. Jag är förmodligen miljoner år efter resten av världen att upptäcka denna, men. Det klagar jag inte för. Att vara nykär i den här låten är som att... jag vet inte. Det är bara fantastiskt bra helt enkelt. Lovers In Japan - Coldplay.

Den finns!


SOMMAR. Då är man fri. Jag behöver den kraften som kommer från solen, från friheten att kunna springa ut barfota - utan att stängas in av stora jackor, söndervadderade skor. Allt smakar bra under solen. Och allt är främst så mycket lättare under solen. Visst längtar man? Tänk när det räcker med en t-shirt, det blåser ljummet när man går till bussen och det enda som skärmar av är ett par solglasögon. När man åker in till stan efter skolan alla dagar, äter jordgubbar, slappnar av.

Jag sitter och kollar på bilder från somrar. Ingenting ser dåligt ut. Fantastiskt!

Fot


DIFFERENT. Aldrig har väl någonting såsom strumpor varit så roligt. I alla länger, färger och möjligt varianter, stickningar och modeller. Dessutom är det ju ett ganska vintrigt "plagg" egentligen. Men plötsligt sprids sommarglädje med dessa fotvärmare. Är det inte helt fantastiskt?
Asos sprider ljus, när det är snöstorm utanför rutan.

Vilken bra dag, trots allt. Fylld med strumpor, i alla... längder, färger, och möjliga varianter. Stickningar och modeller.

Satur


PICTURE. Och ingenting mer, för nu.

Sommarfärger


COLOR. De vita tunikorna. Plagget som fungerar hela tiden. Och nu piffar vi, med färgglada pärlor, fjädrar, broderier. Lite extra glädje i det ljusa. Och med färgglada ballerinas. Vad kan gå fel? Jag kan bara gå rätt med ett par sådana på fötterna.

Den här veckan har egentligen inte alls vart jobbig, mer är det väl att tiden bara har flugit förbi. Men. Planen är att jag skall landa tillsammans med den för första gången ikväll. Andas. Visst låter det härligt?

Bilder: Netaporter. I ordning från vänster: Marc Jacobs, Alice+Olivia, Lanvin.

En snyggare skräpsamlare?


FRINGE. Efter en jättegod kladdkaka på café Mio, där jag och kusinen diskuterade och planerade, åkte vi hemåt och hann precis springa igenom de närmsta butikerna innan allum stängde. Och på Lindex fann  vi denna. Stor och praktisk. Har inte köpt en väska på hur lång tid som helst, så det kändes verkligen inte fel när jag köpte den.

Och givetvis är detaljerna inte röda i verkligheten. Mer rock- guld.

Boho


SOPHIE. Skall snart iväg till stan och fika med min kusin Malin, men först måste jag vänta på tåget. Det gör jag i redaktionen, kollar in senaste visningarna som ligger uppe hos
Style. Jag är helt betagen av Sophie Theallets visning. Fantastiskt mysig och vacker. Hittills en av de klart finaste enligt mig. Matthew Williamsons gillar jag också. Den artar sig, modeveckan.

THAT's why


ENLIGT BOTTEGA. Detaljer såsom Bottega Veneta gör dem är i världsklass. Och det är kanske därför jag tycker om dem så mycket. För att det är verkligen det lilla som är det stora, såsom mitt motto säger. Se här.

RING Och de snygga men väldigt, väldigt vanliga smuts- silverringarna med svarta stenarna kan ta och flyga någonstans. För här har vi definitionen av vackert. Ser ni den ringen? Hur den är flätad? Här är definitionen av dröm.

SKÄRP Skärp har blivit aningens överskattat de senare åren, men ibland så ser man även snygga skitsaker. Det här skärpet, om något, vill jag ha runt mig. Bohohoho. Så fint.

PORTMONNÄ Och tillbaka till flätat. Det är helt enkelt så det skall vara med Bottega Veneta. Och det är därför vi älskar de. För att dem gör det, och för att dem gör det bättre än någon någonsin kommer kunna göra. Se knäppet där. Till och med där, liksom.

X&Y


LIVE. Såhär mår mitt skrivbord just nu. Datorn fick flytta, och istället är det fullt av matematiska tillbehör. Suddigum. Markeringspenna. Linjal. Vikelgrej. Massa konstiga saker. Imorgon skall jag skriva matteprov, så dagen är helt tillägnad vad som är ett måste före just en prov av detta slag. Sjukt mycket plugg. Och jag längtar massor tills nästa år när jag inte skall plugga ett ord matte. Inte en siffra. Härliga tanke.

Black as it should be


SNYGGT. Det här, ni som gillar trasigt, smutsigt och svart i största allmänhet - det här är så som svart skall bäras. Med respekt och stilrent. Tusan vad snyggt det blir då. (Kommer jag förlora läsare när jag ifrågasätter tras- modet? Det känns lite som att svära i kyrkan... Hoppas inte.)

Men, poängen med detta inlägg är skorna. Höstens första snyggaste skor har anlänt till catwalken, genom Abaeté. Vilka klumpar. Och sådana gillar vi ju! Lite kedjigt också. Ah.

I'm not


PARALYZED. Som jag tidigare nämnt lyssnar jag mycket på lugnare musik och bryter av med lite mer fart. Här är en sjukt bra avbytare, avbrytare. Väldigt avslappnande och inspirerande. När jag skriver, just nu, är det bland annat denna som spelas.
Klicka här.

Skriver som jag förresten gör väldigt mycket av den tiden jag inte bloggar just nu. Skriver ingenting speciellt, egentligen. Läser också. Kollar youtube- klipp. That stuff. Man behöver sån skit ibland också. Men bara så ni vet (: Och imorgon skall jag fira den omtalade alla hjärtans dag med att kolla bortamatchen mellan Frölunda och Färjestad på tv. Det är så det skall firas, alltså.

Bilden Av Modet


GIFT. Jag är så glad. Trots att det värker i mina ben, det känns som om någon har sandpapprat hela min hals och jag hostar oavbrutet. Mormor och morfar kom förbi idag och med sig hade dem boken "Bilden Av Modet", skriven av skribenterna Lotta och Tonie Lewenhaupt. En bok om svenska modefotografiets historia, fylld med intressant fakta om massor av framgångsrika fotografer och bilder av desamma. Jag tycker så mycket om sådana här typer av böcker.

Jag är så glad.

Det var tider, det


UTMANAD. Jag tror inte att jag har blivit utmanad på nästan två år. På den tiden utmanades det till höger, vänster, upp och ner. Det var listor, visningar av vardags- sminket och att knåpa ihop outfits. Två år sedan som sagt. Men plötsligt blir jag utmanad av både Sofia (
Sofichelle) och Elvira. Som en tidsmaskin tillbaka i tiden! Utmaningen lyder:

Regler: gå in i mappen där du har dina bilder.
- Gå in i den sjätte mappen och välj den sjätte bilden.
- Visa bilden och skriv något om den.
- Utmana sex andra att anta utmaningen.


Och nu fick ju inte jag fram den roligaste bilden kanske. Men here we go. Bilden togs i höstas, en dag då jag hade hittat ett par skor jag letat efter i ett år. Trots att de kommer från Skopunkten så såg jag dem inte från den dagen, för nu drygt ett och ett halvt år sedan, då jag provade dem men aldrig köpte dem. I höstas stod de dock där igen på en skohylla, och dessutom till nedsatt pris. Jag tvingade min syster att ta bilden, ivrig att visa er mitt köp.

Jag utmanar: Mimmi, Jossan, Malin, Elin, Debbie och Karin! Ser fram emot att se era bilder (:

Pilutta dig


DOCKA. Min favoritfilm bland alla Astrid Lingrens är Madicken. Och det har speglat av sig i min garderob på sina sätt. Dockigt, volangigt, sött, vackert. Klänningar, blusar. I vår finns det massa sånt här. Sjukt vackra klänningar finns i massor hos till exempel
Asos. Korta med lite puffigare kjolar - men framförallt dessa flickiga mönster.

Den här våren blir som att slänga sig i en godispåse fylld med bara mitt favoritgodis.

Ord på rader


READY TO READ. När jag var nere och köpte hockey- nödvändigheter (GT och djungelvrål, men det är en annan historia och dessutom en historia som inte många förstår sig på), så var jag givetvis tvungen att springa fram och tillbaka på allum, en sisådär 3 gånger.
     Stephenie Meyers The Host trodde jag faktiskt aldrig att jag skulle köpa. Jag var övernöjd redan med vad hon lyckats åstakomma i Twilight- serien. Men inne på Bokia läste jag baksidan, och sedan fick jag tillbaka den i en påse. Jag är inte mycket för fantasy- tjafs, men Stephenie får det på något sätt att vara hur naturligt som helst. Trots allt. Så det skall bli spännande att ser hur denna boken är. Jag köpte ELLE också. Fabulöst mars- nummer. Spännande det också, såklart!

"Och på vilket sätt är du galen?"


MANNEN I MINA DRÖMMAR. När jag var i Grövelsjön läste jag ut
bok nummer fem för i år. Bok nummer två av Curtis Sittenfeld (av de jag läst och hört talas om i alla fall). Trots att jag fullkomligt älskade Curtis "I En Klass För Sig" så kan jag inte påstå att jag hade några extra förväntningar på denna boken. Vet inte varför, men i ärliga ord så var det så det var. I alla fall så tyckte jag mycket om även denna boken. Den handlar, liksom den första boken, om att vara annorlunda och att finna sin plats. Ta sig fram. Mest av allt tycker jag om hur Sittenfeld uttrycker sig, får allt att vara så genom- ärligt, sant och alldeles fantastisk.

Men jag måste få klaga. Sluten, i båda de böcker jag läst av författaren ifråga, är besvikelser. De är inga slut. Tyvärr. För i övrigt så är böckerna himla bra. Och jag rekomenderar trots sluten. Man får helt enkelt knåpa ihop ett eget.

America


STARS AND STRIPES. Väldigt mycket inför- våren inlägg, på långa rader. Men vad vore vintern utan längtan efter våren. (Den vore slutet, verkligen.)
     När jag var kanske tio ärvde jag den här jackan på bilderna ovan, av min mammas kusin. Då, om jag skall vara ärlig, tyckte jag inte alls om den. Men nyfunnen som den nu är, tycker jag att den är supertuff. Tvättad, och så kan man skymta små amerikanska flaggor lite här och var. Som om den inte vore sliten nog, skall jag absolut använda den tills det bara är små trådar kvar. Våren får se upp, jackan med.

Vår-ish


VOLANG-ISH. I vår önskar jag mig... volanger, matta toner, detaljer. Precis som ovan. Day Birger et Mikkelsen på picknick, dag på stan eller tur till havet. Disaya på jobbet, grillfesten eller ja, picknicken. Att skriva alla dessa somriga saker får mig att le lite. Och det är ju en härlig känsla.

Jag vill le i volanger, matta toner och detaljer.

Week, end


HÄR VS DÄR. Jag matchar inte direkt vintervädret, men ändå har jag haft ett par riktigt bra dagar. Jag släppte allt utanför gränserna till Grövelsjön. Kvar var jag - osminkad, med skitstora kläder, en kamera och bara känsla. Vad vill jag göra nu, typ. Jag och mormor körde lite sightseeing när de andra åkte skidor, och överlag så var det väl jag som stod för fotograferingen allt som allt. Jag har lärt mig en del saker. Man både ser ut att vara, och känner sig jättemäktig i vinterjacka. Och jag hatar inte alls snö, som jag så länge trott. Jag bara ogillar den väldigt mycket så fort jag behöver handskas med den, så fort den rör vid mig. Men annars är den kanska mysig, sådär på håll. När jag vet att jag kan lämna den när jag vill.

Som jag och min syster sa i mun på varandra så fort snön lämnade marken efter en jättelång bilresa hem, och vi äntligen började vittra plusgrader igen; jag älskar Göteborg. Borta helt sjukt bra. Men ikväll - hemma bäst.


Minus


MOT KYLA. Imorgon bär det av mot nordligare breddgrader, närmare 20 minus och snö i mängder jag inte sett sedan jag var typ 10 och var i Trysil. Nu skall jag inte till Trysil, men till något kallt ställe, i alla fall. Kan tyckas motsägelsefullt att jag som hatar allt det där jag nämner ovan skall åka till det, men - en helg med familjen där allt jag måste göra är ingenting, tackade jag ja till ändå.

Ett problem återstår, och det är att jag troligen inte kommer att ha internet. Så vi får helt enkelt ses på måndag igen. Då blir det fler bok- & musik- tips. Och givetvis - massa mode, inspiration, foton och detaljer! Ses!

Inspiration


ALICE? Inte nog med att jag älskar den karaktären som Ashley Greene spelar i Twiligt- sagan (Alice Cullen). Dessutom ser hon hur bra ut som helst. Det här är beauty- inspiration, om sådan finns. Det här, om något. Det eviga tjôtet om Twilight fortsätter, men hur kan man sluta när man inte ens kommenterat procenten ännu?
      Och jag har ingenting emot att skriva om det, för den delen:p


Bilderna kommer från CosmoGirl, Januari- numret. Hittade dem här.
Klicka.

This is happiness


WHAT-IS-HAPPINESS. Jag har ett så himla bra erkännande att dela med mig av idag. Det slog mig när jag gick på en knappt belyst väg mellan busshållplatsen och Dörren vid halvnio ikväll. Det var påväg hem från skolan. Och jag tänkte: "det här var nog den längsta skoldagen jag någonsin haft". Och som en snilleblixt kom följande, fantastiska tanke: "Jag har haft en sjukt bra dag idag". Och på två sekunder spreds det tusentals små, vackra endorfiner i min kropp. Tusan, vad överlycklig jag blev. Jag har fått kämpa, göra något roligt och bli stolt idag. Tillsammans med några av mina favoritpersoner i hela världen. Vilken jävla kick! Speciellt när man har gått runt i en dimma, en då till synes oändlig dimma, i flera veckor (vi behöver inte fördjupa oss på varför, för motsatsen är så mycket roligare).

Jag tyckte bara att det var så värt att lämna några kråkor om.

(Bilden ser väl kanske inte sådär jättelockande ut, men faktum är att det är mitt sätt att fira releasen av nya TAJMS- numret. En bulle farmor har bakat, samt varm choklad med marshmallows som jag fick i storpack importerat av Jeannie från USA. Nästan i klass med Espresso House varma choklad.)

Twilight


TAJMS. På redaktionsdagen idag lekte vi riktig tidningsredaktion. Under dagen har vi planerat, intervjuat, låtit tangenbordet jobba extra och producerat fram skoltidningen (TaJMs). Jag var chefredaktör för "Utrikes" (utrikes såsom inom Lerums kommun, men utanför skolan). Temat för tidningen blev "trender", och på utrikes skrev vi om sommarjobb, en CV- guide och liknande. Jag debatterar dessutom angående Twilight, mot Haruna. Hon är emot, och jag är - för, såklart. Debatt- bilden ser ni ovan, ni får en preview.

Tunika - Indiska
Skärp - Lindex
Jeansleggins - BikBok
Skor - Skopunkten.

Haruna har på sig:
Tröja - Zara
Jeans - Nudie
Sjal - Twist&Tango
Skor - Novita

"Det finns inte ord för allt"


GÅTA. Den här boken är ett pussel. Med olika karaktärer, olika personligheter, olika delar av världen, olika historier, olika sätt att ta för sig och ta sig fram. Jag upplevde "Kärlekens Historia" som lite förvirrande. Och det var mycket som jag inte förstod, tyvärr. Själva historien var liksom... på vissa sätt oförståelig, för mig. Men. Ändå är det någonting som får mig att tycka att den är bra. Jag vet inte vad det är. Kanske är det sättet den är skriven på. För Nicole Krauss, är det något hon kan, så är det att få alla ord att vara vackra. Det är egentligen en underdrift, men vet inte hur jag skall beskriva det bättre.
    Det här var bok nummer 4 jag läst i år. Jag har gjort en lista i min kalender här på nätet, där jag skriver upp titlarna på alla böcker jag läser under året.
Klicka här.

Nu skall jag snart påbörja en ny bok. Men först skall jag planera lite för morgondagen, då är jag chefredaktör på en av redaktionerna i skolan. Spännande (:

Når inga gränser


ALLA VILL, ALLA FÅR. Jag provade faktiskt en långklänning förra året. Man kan inte tro det, men de är faktiskt väldigt smickrande. Kanske är det i och för sig svårt att få en annan utgång när alla långa klänningar är vackra i sig. Smickrande på det bästa sättet var att man ser ut att vara typ två meter, utan att ens ha på sig klackar. Alla vill vara långa, och det är otroligt - men oavsett verklig längd så får man illusionen av att alla iklädd långklänning har femtio meter ben under kjolen. Och så känner man sig som om man är på någon fancy premiär, fastän man står i H&M's provrum iklädd ett plagg för 98 kronor. Det är alltså ett mirakelplagg, på flera sätt och vis.

Bild: Klänningar från Rachel Gilbert, Tibi och Marchesa.

Ljuset


PRINSESSA. Jag hade ingen sänglampa. Men på IKEA hittade jag den. Volangig, smutsguldig, matt, glasig. Jag var kanske sju, men jag tycker lika mycket om den nu. Det är under den som jag skriver ner mina tankar om kvällarna, under den jag flyr in i böcker, lever ett annat liv. Under den som jag somnar, vilar från dagarna, drömmer.
Jag tycker likamycket om den nu, som då.