Detaljer, detaljer!

Dagens
Soligt idag. Igen. I vintertider hatar jag att bo i Sverige och hotar ständigt med att flytta här ifrånm om någon inte gör något åt skitvädret, men nu - aah! Det är helt underbart, underbart, underbart ute!

Dagens dröm är beroende av detaljerna, skulle jag vilja säga. Och ja, nu sa jag ju det också.

Jättesöt klänning från See by Chloé. Älskar dragskon vid midjan. Detalj #1 som denna outfit är ingenting utan.

Skor från Wedins. Så fulsnygga så det  är inte sant, nästan. Fast nu är dem det, och jag vill bara ha-ha-ha.

Nagellack från Essie i nyansen Strawberry Shortcake. Okej, jag gillar inte att lägga över hundralappen på nagellack när det finns så man kan få 3 stycken för samma pris - men den här nyansen är riktigt snygg.

♥ Väska från Wedins. Hm,
egentligen ser den ut såhär - men jag tycker det hade vart snyggare med bruna band så jag... gjorde om den lite snabbt.

Armband från Design by Angela Gotborn. Vilka tjejer med stort intresse för shopping vill inte ha ett sådant här armband runt handleden, räcker upp en hand? Jag har en känsla av att jag inte är den enda tjejen som sitter på händerna just nu.

Väska upphittad!

98761-848
Hittade en väska jag sydde i 7:an. Inte alls avancerad, men ganska snygg i rätt kombination. Fodret innuti är det vindruvor på. Jag hatar att säga det - men den ser mycket tråkigare ut här på bild (helt tillplattad mot golvet) än vad den gör i verkligheten (fylld med livet, typ).

... så det blir en "skoj"- in-my-bag, sålänge. Var ett tag sedan jag hade en sådan, så jag la ihop en nu när jag ändå rotade fram en gammal väska som jag ändå hade tänkt fota och lägga ut här. En annan in-my-bag kommer snart igen, I do promise.


Vanliga, gamla plånboken från Portsmouth. Jag känner att jag vill ha en ny, nu.

Solglajjor/H&M och solglasögonfodral/Indiska. Blomstrande solglasögonfodralet kostar bara 19.90 pix - tips, tips!

Apotekets Hudsalva. Okej, jag fall för grupptrycket. Men den är precis lika underbar som den beskrivs av alla bloggerskor, och jag är helt enkelt tvungen att tipsa vidare.

Två små minilack (1 svart, 1 rosa) från Depend. Om det blir akut, så att säga.

MP3. Just nu är det en mix av allting i den, för jag är så dålig på att bestämma mig vilka låtar jag vill lyssna på.

Mobil. My darling, vad skulle jag göra utan denna? Har allt jag behöver typ: Kalender, MSN, Kamera, Röstanteckningar och sms- funktion.

Bok: Skriv på! av Elizabeth George. En handbok i att skriva romaner. Har inte kommit jättelång, men är fast. Är väldigt intressant och samtidigt kul att läsa!

1 rosa bläckpenna + 1 blå bläckpenna. En rosa för skojsigare tillfällen, en blå för... annars.

Hårsnodd. Måste.

Bok: Bergdorf Blondiner av Plum Sykes. Började ju precis läsa den, men jag gillar den redan. Man känner sig lite extra cool, med den i handen. Typ. Lite Beyond.

Jo, så är det en gammal Glamour- tidning också. Om jag inte orkar med någon av bckerna för en sekund eller två.


"Jag är stolt över att vara platt"

98761-842
Jag var bara tvungen att publicera. Det är ju komiskt. Och så typiskt: alla andra börjar inse att det är så ful och sjukt ute med silikon i tvillingarna, och tar ut silikonet - Paris, hon gör tvärtom!


Häftiga prylar

coolstuffHaha, den mest konstiga sidan jag vet är helt klart coolstuff.se. Jag skrattar ihjäl mig så fort jag ser alla konstiga grejer där ifrån. Vem uppfinner alla dessa saker? Och vem köper dem? Haha. Eh, jag vill köpa. Det finns massa onödiga grejer som jag bara vill ha, för att ha. På något krångligt sätt blir sakerna så nödvändiga bara för de är så onödiga.

De söta lamporna till höger är väl inte direkt onödiga, men så roliga och söta! Jag tar gärna en av varje. Växten nedan är en s.k. dinosour plant som kan leva jättelänge utan vatten. Den bara rullar ihop sig till en boll när den inte fått vatten på länge, sedan slår plantan ut så fort den fått vatten igen! Knäppt!


J&M

J&MJojo&Malou gör coola, färgglada och annorlunda kläder... - and I like it! Okej, jag kanske inte skulle sätta på mig vad som helst en dag på stan, men alla kläder ser så ruskigt sköna ut! Och visst finns det en del som jag KAN tänka mig att gå en heldag på stan i också - varför inte klänningen här till vänster?

Kolla in hemsidan, som är väl värd ett besök. Eller två.





Any idea?

Jag är jätterastlös. Har inget att göra. Vill hitta på något. Nuuuu! Hm. Vart jag vill komma? Inte en aning. Men det där med att "ta dagen som den kommer" känns efter ca 120 minuter som fri, som ett... otrevligt litet motto. För en kontrollberoende sak (innebär att du allt som allt har ungefär 5 aktuella kalendrar, men bara vet vart 3 av dem är och - det är bara två som används) som jag då. Det låter inte lika kul längre. Nej, det låter rent ut sagt tråkigt.

Så vad skall man hitta på då? Mer än att spilla ordsoppa här i bloggen? Jag funderar vidare, och återkommer.

Blondiner i brevlådan

Äntligen så låg Bergdorf blodiner i brevlådan! Boken, alltså. Jag älskar framsidan, och enligt mig så brukar den säga rätt mycket om själva innehållet - så jag skall alldeles strax ut och lägga min i hängmattan och läsa. I think. Eller skall jag bara sätta mig på altanen? Hm... i- landsproblem.
Äntligen #2 är att det är lov nu! Så skönt med en vecka helt oplanerad. Nu får jag äntligen lite tid att leva ut mitt 7:e motto: "Ta dagen som den kommer". Oginellt, oginellt - ej - men klokt.

Övrigt: Sitter just nu och äter världens godaste äppelpaj som systrarna hade färdig när jag kom hem. Med glass såklart. Mumsfillibaba!
me
Äntligen!

Jeansfesten, jeansvästen.

Det är svårt med jeans- överdelar och sånt. Det blir lätt fel om man säger så (min åsikt, min åsikt). Men: här ser ni västen jag har letat efter. Hade jag haft pengar så det inte spelade någon roll om jag la 2 små hundralappar på en sådan här, så hade jag gjort det för ca 3 minuter sedan. Nu har jag funnit den perfekta jeansvästen - endast den perfekta jeansjackan kvar!
199 ellos
Inspiration: Jeansväst.
Oh, vackert.

Bergdorfs blondiner

jag har best?lltÄntligen så kommer min bok imorgon! Jag var på god väg att bli galen på cdons frakterier (när det står 2-3 dagar skall det ta så lång tid också), så de prickade verkligen i sista sekund!

Fred Flare

Fred Flare

Hittade genom Nina till den färgglada nätshopen Fred Flare. Är inte ännu på det klara om man kan beställa alla sötsaker härifrån lilla, men långa Sverige (hoppas, hoppas, hoppas). Sålänge går det dock bra med att önska, drömma och glädjas av alla underbara små ting.


♥ Ideabooks ♥ Grönt ankhalsband ♥ Ballerina- halsband ♥ Supersött, helt underbart anteckningsblock med blommor på ♥ Silvrigt gökur ♥ Natt-ögon-lapp (glömmer-alltid-namnet-på-denna-sak-så-fort-jag-skall-skriva-ner-det ♥ Nässecer med elgittarer och hjärtknapp ♥ Rosa och ljusgrönt i kombination på vårigaste öghängena ♥ Påse med fiskar på ♥ gröna och rosa solglajjor ♥


Madicken- rutig?

DagensFick i läxa idag (till imorgon) att hitta ett recept, och skriva en motivering på varför man just valt det. Man skall skriva hur det passar ens livsstil (med motionsvanor osv.), om näringsämnena i själva måltiden och vad en portion kommer att kosta att göra ungefär.
Hey, för någon annan skulle det säkert vara skitenkelt - men inte för mig. Jag brukar inte bry mig om vad jag äter sålänge det är gott och jag inte får dåligt samvete eller blir övermätt. Jag har aldrig brytt mig om näringsämnen (även om  jag borde) och det är inte så att jag vet var ½ kg räkor kostar? Usch. Jag blir galen. Och jag känner att jag har dålig attityd inför det här. End of story. 

I övrigt har denna dagen kännts lite kyligare en de föregående denna veckan. Beror troligen på blåsten. Usch. Hade det vart samma väder som i måndags hade outfiten här till höger troligen vart helt perfekt. Eller borde jag säga "säkerligen"?


Långskjorta från Chloé. Ännu ett underbart plagg från Chloé som får mer än god plats i min garderob.

Ring från H&M. Jag är verkligen ingen ring- människa, men denna är faktiskt ganska enkelt söt. Inte för klumpig, inte för onödig. Söt.

♥ Madicken- rutig sjal från H&M. Varför kallar jag den för madicken- rutig? Hm... Kom bara att tänka på
Madicken när jag såg den. Mycket söt, och mycket vill-ha-ig.

Väska från Fred Flare. Åh, Fred Flare, jag ryser. Nyfunnen store på internet, och allt till hederliga mänskliga priser. Nu kvarstår en enda fråga: kan man beställa från landet Sverige?

Söta skor med korksula från Scorett. Naturligt färgade skor skall det vara till en outfit som denna! Om jag skall ha den, alltså! Och dessa - mina vänner - är både naturligt färgade och supersöta.

Ibland trasslar även veckodagarna till 'ett.

Ursäkta, jag är helt förvirrad idag: Det är väl torsdag va?

Snälla?

Jag vet, jag bor precis alldeles så nära Göteborg man kan komma nästan, men jag har absolut noll koll på second hand- butikerna här, och jag är lite sugen på att kika in någon/några. Några secongöthandborgare som kan tipsa? Vore otroligt tacksam för tips!


Uppdaterad: Fraktkostnad hos asos.com, någon?

Jag hatar matte, älskar tröjan.

ek
Säga vad man vill om fröken Kling, men en sådan tröja hon har på bilden intill måste jag bara ha.
Inget slår formeln: Beth= marint x ränder + vitt

Det är så sant, så sant.


Mitt mål med sommaren 2007

dagens
Okej, marängerna blev misslyckade. Igen. De har alltid blivit bra förrut, men de senaste två gångerna jag har bakat dem har de blivit alldeles söliga i mitten. Varför? Jag fattar ingenting.
Dagens dröm går som... en regnbåge  på brun himmel.

Chloé Voile Smock Mini Dress är ett riktigt ha- begär. Ibland önskar man att det räckte med  att man tycker det är kul att sy, men så skall man ju kunna också. Det blir mitt mål med sommaren 2007 - lära mig sy bra!

Chloé Mini Edith Satchel. Åh, varför i herrans namn måste ALLT (nåja, nästan allt) Chloé gör vara så sjukligt snyggt. Det finns tillexempel inte ett fel på denna väskan; den är snygg; den är snygg; och... den är snyggast.

Peeptoes från Wedins riktigt strålar ut "vår". Också sommar går bra. Och om det inte vore för kylan så skulle hösten och vintern också fungera - för de är ju så söta!

Halsband med rosa sten från Ms Bijoux. Jag är fullkomligt kär i färgen på stenen. Isglass- rosa... låter inte helfel va? Ser inte helfel ut heller, tycker jag.

Jag blir schå-klad, schå-klad (k uttalas g, så förstår man bättre)

Mina maranger :DÄr mitt upp i smeten, om man får vara så rolig. Haha (hm..), nej men jag är väl mer bokstavligt talat upp i en dubbel sats av maränger. Bakade på begär. Vi skall ha påskfika på spanskan imorgon, och mina vännor var sugna på chokladmaränger. Vad gör man väl inte för dem då (;

I alla fall; den ena plåten är i ugnen; den andra sitter jag och vaktar. Från en ständigt hungrig vovve. Så jag har stängt in mig i det datarum där den dator står som jag använder minst. Fast jag använde den destomer för 1 år sedan och tillbaka därifrån, är skojjigt att kolla igenom alla gamla bilder vill jag lova.
Usch, jag känner mig helt bunden av de ogräddade marängerna.

Jao, det är jag som har gjort marängerna på bilden. Mums!

Köp 2 betala för 3. Du kan också välja att göra tvärtom.

Plugga, plugga, plugga. Det är mitt liv med tre ord just nu. Usch. Fast så fick jag veta att småsystrarna skulle till skopunkten idag, så jag slet mig i två timmar (det är bra för hälsan att ha lite ledig tid) och följde med.
Kom hem med 3 par skor. Gillar speciellt de vita tygskorna. Riktigt schnôgga. Och sköna (och där avslöjade vi min skostorlek också...). De blå/grå är ju sådana jag tjötat om typ sedan nyår, och de guldiga har jag inte gillat när jag sett dem på bild - men väl på så var det inte alls så illa.


 


top 3: Vår- och sommarväskor

top 3 var och sommarvaskor

Del två i kategorin "top 3" (som egentligen inte alls är någon "top"...-lista). Idag, mina vänner, handlar det om vår- och sommarväskor. Tycker själv att det var lite smått passande. Dessutom har jag tre helt olika väskor, för tre olika tillfällen - kom jag på nu! Som en krydda i vardagen. Typ peppar. Hot, hot, hot!

"Påsväska" (jag-kallar-den-i-alla-fall-så) från Dune (Portsmouth)
Jag är så kär i denna väskan så det är definitivt inte lätt öfr dig att jissa hur mycket. Köpte den förra året, i Portsmouth/England. Jag är så glad att den är min, jag får plats med typ vad som helst i den, och ändå är den ganska nätt men supersnygg.
Bara ett minus: Jag kan inte använda den i regn, då den är gjord av mocka. Too bad, too bad.
Tillfälle: Typ handväska, både vardag och lite festligare. En vanlig handväska, helt enkelt (men ändå sååååå mycket mer).

Överstor tygpåse från Kelokura tror jag (Rom)
Okej, jag sa att jag får plats med typ vad som helst i väska ett ovan, men hey - här får jag plats med ALLT. Hela mitt liv (jo, hela mig själv med). Förjädra vacker är den också. Bara 16 eurosar fick jag ge för den, och jag skall säga dig - att fastän dragkedjan hoppade ut efter typ 2 veckor så är den värd vartenda öre. Cent. Whatever.
Tillfälle: Använder jag ofta dagar då jag måste ha mycket med mig; skoldagar med mycket läxor; friluftsdagar; när vi åker ut med båten/ badar; när vi skall på utflykt; när vi skall på snabbvisit till fjällbacka... and so on...

Pytteliten väska i pasteller, dekorerad med jättesöta blommor från min gammelmormor

Denna har min gammelmormor sytt till mig, och den sommaren jag fick den använde jag bara den och ingen annan hela sommaren. Visst är den söt? Man får inte plats med så mycket stora grejor i den, men det gör inget. Den är underbar ändå.
Tillfälle: Motsatsen till svaret angående kelokura- bagen. När jag inte behöver ha med mig jättemycket, och när jag känner mig lite pastellig sådär. Haha (;


Färgerna passar

Jag har tidigare nämnt att jag inte är över- förtjust i asos
kläder, men ibland glimrar de till. Här, för att komma med exempel, är en helt enkelt ful-snygg tunika jag lättans hade kunnat klä mig i både i vår och sommar. Hatar mönstret, älskar färgerna - ungefär. Fast på något sätt passar färgerna nästan till detta mönster. Jag vet inte om det är fult längre (så fort kan jag ändra mig).

Ett minus bara: Anar jag att denna är genomskinlig? Gah, synd. 270 pix är nästan samma som 0.
asos ca 270 kr

Over and out

Det är väl det här man lever för?! Helt plötsligt 18 plusgrader i skuggan, fräknarna exploderar ut i ansiktet (och på axlarna, och på hakan.. och på pannan) och det bara är allmänt somrigt. Det enda som saknas nu (från sommaren) är att det skall bli lite grönt på träden, och varmt i hav och sjöar. Sedan är det sommar, och ingen kan förneka det. Lovely.

Och så skall man försöka plugga i det här vädret, och fastän det går åt helvete rent utsagt så känns allt så underbart. Hela jag bara skriker "sooooool". Jag är kylskåpsmagneten, solen är själva magnetfärgen.

En dålig start på en dålig vecka (?)

Varför är jag så hemskt dålig på att sova ut? Alltid går jag upp en timma tidigare än vad jag behöver, bara för "tänk om..". Jag börjar bli riktigt irreterad på mig själv. Sov, för fasen.
Dessutom väntar en överjävlig vecka.
... Imorgon inlämning av NO-arbetet som jag jobbat som en galning med (och som inte jag är färdig ännu med)
... Imorgon spanskaprov som jag knappt hunnit plugga inför. Har väl mets kollat igenom fraserna. Halva kapitlet har jag missat genomgångarna på också. Det här känns inte bra

... Onsdag Nationellt prov i Engelska. Uppsatsskrivning. Okej, detta finns det typ inte en chans på miljonen att jag kan plugga inför ändå, men det är liksom bara ivägen ändå.
... Onsdag SO- prov, industrialismen. Under första hälften av detta kapitel var jag sjuk. Under andra hälften hade vi vikarie (3 veckor!). Och jag har inte tid att plugga inför det. Helvete.

Nyckelpigesamhället Nyckelpigan

Vi har upptäckt ett helt nyckelpigebo vid vår altan! Eller snarare ett helt nyckelpigesamhälle! Ungefär 10 stycken på mindre än 1kvm typ. Titta vad söta dem är. Det är nästan så man vill namnge dem, men nu skall vi inte bli sådana.
nyckelpigor

Turmässan 2007

Turm?ssan 2007
Var ju på turmässan idag, och jag fick ihop en del. Haha, jag hade inget att göra. Och mina systrar brukar alltid skoja om att jag alltid lägger upp allt fint och tar kort på det för att lägga ut på bloggen, så jag tänkte - why not? Haha, så - här är vad jag skrapade ihop. Ungefär.


Bild 1: Lillasyster valsar runt med vykort från Turkiet. Eller inte FRÅN Turkiet direkt, utan.. ja, ni fattar.
Bild 2: Färgglada godisar. Obligatoriskt på mässor.
Bild 3: Underbart söta doftpåsar. Så söta, så söta, så söta. Kan inte sluta säga att de är söta. Me like.

Just something I wrote

Dagens kläder: Svarta jeans (oh-varför?)- only, rosa nagellack "Miami" - Mavala, vitt linne - H&M, vit tunika med spets - lillasysters, blommigt halsband - glitter, espadrillos m. kilklack - Hassan shoes (Rom).

Dagens väder:
Matchar inte kläder. Eller i alla fall inte jeansen. Alla mina ljusa jeans och grejor som hade passat till vädret ligger i tvätten. I alla fall - det är vindstilla, stor gul sol och det känns som det är typ 30 grader i solen! 16 grader i skuggan, men det är VARMT anyway.

Dagens sysselsättning: Solat en stund vid 12- tiden, vid 13 åker vi till turmässan, kommer hem vid 14.45 någonting och sedan dess har jag pluggat. Poor me.

Dagens mest använda replik: "Det är så vaaaaaaaaaaaaaaaaarmt. Jag dööööööööööööööööööööööööööööör. Nej, förlåt - man skall ju älska det här vädret. Måste stanna utomhus, måste stanna utomhus." 

Godnatt

Gud, jag skriver ju inte mycket alls längre. Fast ursäkta: idag vore det nog mer idiotiskt att sitta framför datorn än att vara ute i underbara solen - även fast det innebär att jag inte bloggar. Im so sorry.

Strax blir det hopp i säng, men skall jag på turmässan och sedan skall jag plugga. A lot. Skall skriva färdigt ett arbete och jobba med industrisamhällen och liknande. Jag måste verkligen sluta nu. VI HÖRS!

GLÖM INTE ATT STÄLLA OM KLOCKAN.

Fyra...

Rubia gjorde en utmaning. Jag tyckte den verkade kul. Jag väntar inte, jag sätter helt enkelt igång. NU;


·  Fyra filmer jag kan se om och om igen
Forrest Gump
Love Actually
Marie Antoinette
Harry Potter- filmerna


·  4 städer jag bott i
Partille
Göteborg
Fjällbacka
Jonsered
(Okej, okej. Den enda plats jag bott riktigt fast i är förstnämnda. Lilla Partille)


·  Fyra tv-serier jag gärna ser
Greys Anatomy
City Akuten
One Tree Hill
House
(Tre sjukhusprogram av fyra. Noterat, bara)


·  Fyra ställen jag vill åka till
New York
Paris
Någonstans i Karibien.
Rom (Har vart där men vill dit igen)


·  Fyra tidningar jag köpte fick senast
SOLO
Vecko Revyn
Hennes
Vagabond


·  Fyra saker jag borde göra oftare
Plugga
Städa
Träna
Spara pengar 


·  Fyra favoriträtter
Typ allt asiatiskt
Italiens pasta, tilllagad i Italien (mmm, tänk en carbonnara gjord där - mums!)
Citronsås-kallröktlax-nudlar-wasabo (vet inte vad det heter, men det är typ vad som finns i)
Tacos (såklart)


Mums!

Mums!Jag har solat och gått barbent och barfota. Och så har jag haft mitt löddah's- besök hos ICA. Yep, lördagsgodis it is. Still. Påskgodiset har äntligen kommit! Just nu vågar jag nästan säga att det är godare än jul-godiset (jag kommer ångra mig runt den 17 september, klockan 16:12:14. Ungefär). Mmmm! Jag älskar de här olikfärgade äggen som är så söta... Jag vet inte hur jag skall förklara dem, men jag lägger kanske upp en bild later. Kanske det kanske.

Och så slänger jag iväg Sveriges mest uttjatade mening (eller inte, men den är i alla fall med i top10); den som lever får se.

Tussilago!

Tussilago!
Äntligen!

Oh my god vilken underbar dag, säger jag bara! Solen skiner, det är +14°C i skuggan och jag mår överbra. Det är nästan för bra för att vara sant. Mamma har äntligen hittat tussilago dessutom! Jag är överlycklig, tussilago är bäst.

Började dagen med att gratta pappa som fyller år idag. Därefter en lagom lång frukost, lite pianospelande och därefter gick jag ut för att spinga/powerwalk (blandat)! Ingen av mina vännor kommer tro mig, men jag gick faktiskt ut och sprang - frivilligt. När jag kommer in gör jag lite step up, och sedan sätter jag och syster på friskis och svettis- videon (typ från nittiotalet). Jag är jätteglad idag, kort sagt.

Nu: lite städning, en dusch, sola och fika utomhus. Ha en underbar dag!

Observera #2: De små vågornas comeback

Observera #2
Vera Wang spring2007(bild 1), och Alberta Ferretti spring2007 (bild2 och 3)

Jag har nog inte ens tänkt på att det finns våffeltänger sedan jag var ungefär 7-8 år. Då tyckte man det bara var kul att våffla håret - man slapp ju hela fadderullan med att sova med flätor, och dessutom blev det mycket mindre och finare vågor.
Nu har det våfflade håret uppmärksammats igen, och jag tycker det är riktigt vackert. Snyggt. Prinsesslikt. Så...
Alla bör (helt enkelt) ha vågigt hår i vår. Over and ut.

Kate, Kate, Kate.

KOLLA TSHIRTEN
Kate Bosworth vill man inte gå bredvid på gatan. Ser alltid förjäkla snygg och fräsch ut, vid hennes sida blir man bara "okej" även om man kanske först kände sig "galet super- glamourös" när man gick ut ur dörren samma morgon. Frontrow på Luellas vår2007- visning, togs denna bilden. Jag vill ha tröjan. Inget är snyggare än en antingen enkel vanlig, enfärgad lätt oversizad tröja - alternativt en tee/ ett linne med tryck i vår. Punkt. Utropstecken.

Strutta, struttar, struttade...

quattroEn kompis (Pe-pe-nilla, acually) var på MakeUp Store och blev sminkad idag och så. Jag och Emma var nere och kollade på. Blev riktigt snyggt!

Efter att vi "skilts åt" (oh, dramatiskt), struttade (roligaste ordet) jag runt lite själv bland butikerna. Ended up på ICA från vilken jag gick ifrån med Ahlgrens lackade limited edition- bilar och en Quattro rakhyvel. Lite sommarkänsla att köpa sig en ny sådan. En rosa sommarkänsla, dessutom. För bara 75 kronor. Super-duper-bra!

Bloggen har fått gå åt sidan lite för allt skolarbete, men jag skall försöka ge den mer tid. Fast jag är långt ifrån färdig med alla arbeten och läxor - tålamod, mina vännor.

Ytterligare en fundering som inte kommer någon vart

Funderar fortfarande på priser och sånt där vad gäller frisyr. Vill ju lägga slingor i liknande färg som MK's hårfärg här på bilden intill, för att sedan lägga fler och fler slingor. Men jag börjar någonstans. Tänkte jag.
Och jag har extremt tjockt hår. Och typ så långt så det går kanske en 20 centimeter ovanför rumpan.
 
First of all: Jag hatar att ringa folk. Pratar hellre med dem face to face, om man säger så. Jag behöver ringa och fråga hur mycket det skulle kosta ungefär och så att slinga mitt hår, samt att klippa topparna. Jag är så dålig på att prata i teflonen. Men så skall  man inte tänka. Över till punkt två; är man helt lost om man tar med sig en bildMary Kate till frisören? Vi har ju typ samma frisyr (på bilden), men det är själva färgen jag skulle vilja visa och ha. Är det någon som tar med bilder som exempel till frisören längre? Eller kommer dem börja skratta åt mig när jag kommer dit? Haha.

By the way; Jag har haft samma frisör hela mitt liv, och jag kan inte tänka mig någon annan. Alla andra bara drar i mitt hår och skriker "SJÄLVFALL" eller "ÅH VAD TJOCKT" i en halvtimma innan de kommer igång. Jag vill alltså tipsa om att behålla samma frisör så länge som möjligt. De lär ju ändå känna ens hår på något sätt.

My very first flipbook

 

And what have I done the past two hours? Jo - först och främst har jag vart inne på en engelskspråkig sida - jag är galet lättpåverkad av det språket. Eller säger man så? Språket fäster sig fort i hjärnan i alla fall (höll på att skriva brainan, men hindrade mig själv - som tur är).
Jo, jag har vart inne
flip.com, vilket är en sida där man kan göra virtuella scrapbooking-album. Riktigt coolt! Jag fattar inte så jättemycket just nu, men ger man det lite tid känns det som att detta kan bli riktigt kul! Bli medlem du också, och gör så kallade flipbooks! Du kan ladda up egna bakgrunder, fotografier, videor och musik - men det finns sådant som sidan har själv också. Klicka in nu!

Haha, jag tycker det är skitkul. Lättroad som få.

Sommarbarnet herself tog över bloggen.

.. okej, det går frammåt med spanskafraserna - nu kan jag ungefär 10-15. Efter ungefär 1½ timmas pluggning sittande på kudden i sängen. Innan jag nästan föll ihop. Och varför gör det så ont i ryggen att sitta på knä i en säng? Äsch.

Det börjar bli tjötigt med våren, så jag hoppar till sommaren. Jag längtar något förjolat. Soliga, lediga dagar (att sommarjobba är bara kul, så det stör inte alls min ledighet), åka båt, sola på soldäcket, springa och köpa glass (solero, twister, magnum double...), och fatta vad detta innebär för bloggen! Jag har TID att blogga. Och sommarblogg är roligare än något annat. Det är ju faktiskt på sommaren man har tid att göra allt, och det är klart man bloggar om det! Åh, gud. Jag skall inte längta för mycket. Då svimmar jag innan jag ens hunnit till busshållplatsen idag.

Life was all cake and ice cream

99 kronor!Coola Alma frågade i sin blogg efter tips på vart man kunde köpa sig en I♥NY- kortärmad sak. Jag har själv gått och funderat på det ett tag, men aldrig riktigt tagit saken i egna händer.
Jag har en I♥London- tröja, men en NY-variant hade inte suttit helfel en sådan heller.
Så nu när Almas läsare har tipsat om att den finns att beställa hos Ginza, så är frågan; Skall jag beställa, eller skall jag inte beställa?
Jag har inte heller vart i New York, men de är ju så fruktansvärt coola, de där.

Förresten så har jag haft en jobbig dag. Jag har typ 30 fraser i spanska till imorgon, och jag kan... 4. Och en halv. Och nu skall jag vara kritisk; Våra spanskaböcker lär ut fraser som "Har du eld?", "Röker du?" and so on. Vad fan är det för skit? Jag skulle lika gärna kunna skita i fraserna över huvudtaget när de lär ut sånt, känner jag nu. Fast det kan jag inte nu, eftersom det känns som mitt betyg ligger på nedåtgång. Och jag kan 4 fraser. Och en halv. Av 30.



Idag lyssnar jag på;
Just For You - Lionel Richie
Har jag lyssnat på hela helgen och fram till nu. För jävla skön, och vårig-somrig. Som en solstråle!

Blomstrande

268,29 asos
Jag är inte mycket för
asos kläder, och oftast inte skor heller - men när det kommer till väskor och smycken gillar jag sidan destomer.
Kolla tillexempel in min dagdröm från igår. Ser du väskan? Kan man säga något annat än att den är totalt underbar?

Väskan här intill är väl inte direkt heller någon fuling. Tillsammans skulle den och jag kunna erövra världen. Ungefär (i en dag dröm någonstans).





Lejonets hårdag

Mitt hår är inte på min sida idag. Well, det var det i och för sig inte igår heller. Jag har alltid beskrivit mitt hår att det ser ut som en hel jädra lejonman (jag tänker på tjockleken, inte den korta lilla frissan överst på huvudet), och jag kan inte med annat än att tycka lite synd om dem idag. Lejonets hårdag, döper jag den 21 mars till. Och då skall vi tycka synd om det vackraste djuret på jorden, att det inte ens kan sätta upp håret i en tofs när det blir som förjävligast.

Mycket mer bloggning blir det inte idag. Jag ger mig själv bloggförbud fram till 20- tiden ikväll, för jag ligger sååååå efter i allt vad skolan heter. Det är orättvist att man skall lägga ner all sin s.k "lediga tid", på skolan också. Nej, jag skall inte starta diskussion om det med. Snart är det skola och svenska (sedan idrott, not-my-very-best-subject). Adios!


Lovely

dagens dr?Dagens dröm är verkligen... dagens dröm. Hade vart super att vandra runt i dessa plagg idag. Och glöm inte väskan!

Kortärmad tröja från Koppartrans är ett plagg du kan ha ungefär närsom helst, var som helst. Enkelt men snyggt.

Skor från dinsko. Glänsande, supersnygga!

Shorts från H&M säger jag inte nej till. Funderar faktiskt på att beställa ett par när pengarna kommer. Samtidigt sparar jag till att lägga slingor i håret. Hm, tricky.

Armband från Julie Sandlau. Jag ♥ Julie Sandlaus smycken. Flera armband på en hand är en sån där typisk grej som jag ibland hatar. Ibland (idag till exempel) älskar.
 
Väskan från Asos är så genomunderbar så jag vill hoppa ner i den och krama om den samtidigt. Älskar färgerna, älskar hela den. Oh, crave.





 


Så här skall en klänning se ut!

image802
Jag kan väl erkänna att jag inte är mycket för
glansiga långa klänningar. Balklänningar, och gala-dresses. Men denna underbara skapelse från Marc By Marc Jacobs är verkligen något extra. Jag menar - se på den. Den bara skriker "BETH" ju! Olika storlekar på fickorna + de perfekta färgerna och nyanserna + att den ändå är gjord för lite högtidligare tillfällen! Jag nästan dör vad vacker den är.

Som ni märker är denna alltså ett sjukt bra exempel på sådana plagg som får mig att totalt tappa formuleringsförmågan. Det finns inga ord, för denna klänning.

Dålig tur

Det var minusgrader i morse, så jag tänkte att jag tar väl dunjackan då. Tror ni inte att det är supervarm sol och nästan 5-6 grader varmt nu då? Bad luck, säger jag.

Nu sitter jag i skolan, och jag kan avslöja att
Pernilla sitter och skriver på sitt första inlägg! Tror jag i alla fall. Jag sneglar bara lite snett åt hennes håll, haha (; Jag har dessutom fixat lite med en stilmall till henne, som jag skall försöka bli färdig med idag. Vad händer annars då? Ingenting. Well... over and out.

Onormalt

Tro mig när jag skriver att jag är den människa som ogillar plagget jackan mest i hela världen. Jag tycker det är så klumpigt och kan förstöra en hel outfit på något sätt. Inte alltid, men ofta. Dessutom är jag ju ett riktigt sommarbarn, och i den världen finns inte ens jackan.
Men nu blir jag helt förvirrad. För nu finns det så sjukt mycket snygga jackor, och helt plötsligt så finns det storlekar som inte ser ut som stora sopsäckar på mig. Jo, PRECIS ALLA storlekar har tidigare gjort det. Jag köpte ju en rosa snygging häromdagen, men nu vill jag ha denna nedan också. Fast en grå, tror jag. Spela roll - jag vill ha den!
Kan man verkligen köpa två jackor till en vår? Kan JAG det? Det ligger inte under rubriken normalt att Beth vill köpa jackor för 800pix, under det totala loppet av 1 vecka.
H&M

Around My Heart

En av favoritbloggerskorna Maria utmanar! En lite ovanlig utmaning om jag får säga det själv, men rolig låter den! Haha, speciellt med mitt korta minne (;
Jag kopierar instruktionen från henne: Utmaningen går ut på att titta tillbaka på sitt liv i 2:or och 7:or - genom de årtal som slutar på en tvåa eller en sjua.


1992Nya ar, nya minnen! (:
Oj och jösses. Med dåligt minne eller ej är det väl inte så konstigt att jag inte kommer ihåg någonting alls ifrån detta år, då detta var året jag fyllde ett. Nej, tyvärr - haha, jag vet faktiskt inte vad som hände detta året.

1997
Fröken Beth lämnar dagis och börjar skolan. Det finns en stor skog intill skolan där jag gick, och där hade jag och kompisarna flera kojor. Och en speciellt då. Vi satt vid olika bord när vi åt lunch men vi visade alltid med fingrarna hur många tuggor vi skulle ta, för att sedan komma ut så fort som möjligt och sköta om våran koja. Det låter säkert sjukt; vaddå, räkna tuggor på fingrarna? Men vi hade ju mellanmål och grejer, åt frukt på löpande band och så var man väl helt enkelt inte speciellt hungrig vid den tiden. Så lugn, det gick ingen nöd på oss.
Mellan 1997-1998 flyttade vi också till det hus där vi bor nu (:

2002
Detta år går jag i femman, och är elva år gammal. Detta året startade jag en liten "sånggrupp" med min syster och våran kompis. Tres, hette vi. Och gissa om det blev krig när två andra tjejer i klassen bestämde sig för att härma oss och börja sjunga också? På skolgården fanns det olika bänkar, och dessa var ju perfekta att stå på och ha som scen! Vi tävlade ständigt om att ha den bästa scenen - varje rast - och jo, resten av barnen stod nedanför, dansade och klappade händer. Hos sina favoriter alltså.
Sedan var det dags för årets skol-melodifestival och självklart ville vi i Tres vara med och tävla. Jag skrev en låt ("Around My Heart", på knagglig engelska) och på uttagningen blev kompisen i gruppen sjuk. Jag och syster klarade det där fint ändå, och vi gick vidare. Det gjorde - om mitt minne inte sviker mig - dock inte den andra lilla gruppen i klassen. Haha (; Till själva tävlingen sydde jag ihop något pinsamt som skulle föreställa linne. Självklart tyckte jag det var ursnyggt då.
Ja, lyckligtvis slutade vi ha våran lilla "sånggrupp" när skolåret tog slut.


2007
Hey, det är ju i år. Jag kan minnas! Jag kör på med bloggen, och försöker med skolan så gott det går! Söker in på Journalistik Media, och där avslutar jag förhoppningsvis mitt år. Påbörjar dagboksskrivande igen, i en röd snygging till bok (nästan som Brigdets, bortsett från innehållet - det håller jag för mig själv). Vad händer mer? Nationella prov på rullande band, man går ut nian och en (förhopnningsvis) lång sommar väntar. Jag fyller 16, börjar på körskola och bloggen fyller 1 år. Mina författar- och skriveridrömmar fortsätter.

Nu skall jag ta en varm dusch, och smörja in mina eksem som har gjort comeback för typ andra gången i år. Over and out.

Två indiska- favoriter

Jag älskar allt hos Indiska för tillfället. De är verkligen ett sjukt bra exempel på att man kan gå från botten till toppen på nolltid. De har snygga kläder - men inredningsprylarna är nästan snyggare, bättre, vill-ha-igare!
En dag skall jag göra om mitt rum, och göra det i ren Indiska- anda. Så fint.
Nu till två grejer jag fastnade extra för igår när jag tittade in i en av alla deras butiker. Jag rekomenderar att köpa!


Chokladtvål för 39,50:-
Den ser både ut som choklad och luktar som choklad! Det var nästan så jag fick mig ett infall och vilja köpa den, bara för att äta upp den. Nästan.
Jag har nästan utveckat ett beroende även för gott doftande tvålar också - och jag bara meddelar: min favorit har fått konkurrans av det tuffaste slaget!


Vas med fjärillar för 179:-
När jag såg den här inträffade en grej, som bara hänt en gång tidigare. Och även denna gång i en indiska butik: Det kändes som jag skulle falla ihop, men ändå på något sätt flyga upp och sätta mig bredvid denna underbaring till vas! Sötare sak var det längesedan jag såg.
Gud, vad fin den är. Gud, Jisses, Amalia (?)!

HALVsystrar klarar tightsen HELbra

ekcbj
Hittills har jag bara sett två tjejor i hela vårt avlånga land (och i resten av världen också) som kan bära upp ett par silvertights. På halvsystrarna Elin och Cecilia är det verkligen supersnyggt! Jag vill också kunna bära upp ett par sådana här! Skall nog testa, om jag lyckas få tag på ett par! För gud, det är svårburet - men så snyggt om man lyckas, så det är deifinitivt värt ett försök.

Munspels- proffs. Heter det så?

Åh, jag som hade spelat in ett jättefint musikstycke för er på kamerans video- funktion. Också ser jag att den där tidigare totalt onödiga funktionen, där man kan ladda upp just videor, är poof. Suck. Ni kanske får chans att höra mig spela munspel en annan gång, på en stor konsert tillsammans med typ... Robert Wells.

Och en till superdupernyhet! Jag har äntligen lyckats övertala en kompis att skaffa blogg. Hon har kollat runt i mja... ungefär en halv vecka nu, så hon skaffade en på lunchrasten i skolan idag! Säg hej till
Peppe!
Hon har inte kommit igång ännu för vi har ju vart i skolan hela dagen och så, sedan tar det ju alltid lite tid att lära sig också (: Men jag lovar, det där kommer bli en riktigt bra blogg! Och den tjejen har sjukt mycket snygga kläder också. Så håll utkik!
98761-790
Om 20 år är det slutsålt på Ullevi.
Och stjärnan är inte Wells, utan Beth. TAHA!

Bråttom

Egentligen skulle man inte behöva gå till skolan när det är sådant här väder, tycker jag. Snöblandat äckelregn och stark blåst. Usch. Och dessutom är jag trött. Jättetrött. Trött. Trött.

Men mest vill jag bara vara hemma idag, på grund av vädret. Det är en riktig sådan där slö-dag, när man bara tittar på film hela dagen. Typ. Nu måste jag dra om jag skall få bli körd av mamma till skolan. Man vill ju inte gå idag precis...

Nu har jag beställt!

jag har best?llt
Jag har beställt på CDON. Igen. Första gången hade jag tänkt beställa Bergdorfblondiner, men av någon anledning gjorde jag inte det. Gah, jag blir sur poå mig själv när jag inte köper vad jag vill ha. Haha (; Men idag beställde jag den i alla fall. Så om en vecka eller två blir den väl min, hoppas jag.

Nu har jag bråttom. OC har redan börjat. Tjing tjong.

Munspel och blommor

IDAG




Pappa körde ner till allum istället. Och visst blev det en del köpt (jag upptäckte att jag hade en hundralapp mer än vad jag trodde):

Jacka från VILA. En rosa. En med skärp i midjan. Jag måste säga att min favoritregnjacka från CRAFT har fått hård konkurrans. Den kostade 400 kronor (eller 399,95, men det priset är ju bara löjligt).


Munspel från Indiska. Små söta lådor som det stod "Harmonica" på, låg i en kartong vid kassan. Nyfiken som man är öppnade man en av lådorna, och där i låg det världens finaste MUNSPEL. Gud, vad coolt tänkte jag och syster. Bara 30 kronor dessutom. Klart man köper ett (; Ett var alltså. Nu är vårt mål för 2007 att lära oss spela munspel. (Resten av familjen kommer bli galen, snarast).

Det blå och det rosa på bilden är små portmonnäer, eller sminkväskor. Något sånt. Från Indiska. Det är sånt här jag lägger mina guldtior, enkronor och femmor på. Och man fick två för priset av en dessutom. Gillar den rosa mest, men de kan nog komma till användning båda två (: Söta och coola. 19, 50 :- styck.

Solglasögonfodral från Indiska. Blomstrigt. Väldigt fint. Bara 19,50:- Nu blir mina solglasögon tio gånger snyggare. Mer behöver jag inte säga.


Nej. NU FLYTTAR JAG.

HELVETEHelt plötsligt bara small det till. Det började blåsa som jag vet inte vad. Jag har aldrig sett det blåsa så mycket. Samtidigt yrde STORA hagelbollar omkring, och sedan kom det ett snöfall.

Det var dessutom ett sjuihelsike att fånga på bild. Bilden intill ser ut som värsta lugnet jämfört med hur det var. Jag har aldrig tidigare sett ett sådant kaos.

Jag och Erika som tänkte PROMENERA till allum idag. Vi kan ju drömma.

















Nyckel upphittad!

Erika (syster) hittade för ett par år sedan en nyckel någonstans. Sedan dess har hon haft den i en hylla i sitt rum. Och jag kom inte ihåg det. Det där med nyckelhalsband man köper i affär, som är helt blanka och rena, det lockar mig inte ett dugg - men nycklar som ser lite gamla ut sådär och som faktisk allra helst är upphittade någonstans, vartsom helst - de är det bättre med.

Jag hade inte tänkt på att Erika hade denna, men så fick jag syn på den i morse.
Gissa om den hänger på en kedja runt min hals idag?
Nyckel upphittad!

Speciellt speciella

Det här är nog... bland det konsigaste jag sett. Det var nästan så man fick sig en mindre chock när man fick dessa upptryckta i rutan. Jag blir bara så fundersam när jag ser dem. Finns det folk som köper sådana här? Annat än till maskerad alltså?
Jag är väldigt förundrad över hur (om) någon kan gå i dessa... är det klackar? Eller ja, får man lov att kalla dem för det? Låt oss säga att de är speciella, kort och gott.
asos

Här är jag!

Bloggen kände för att spara om det här inlägget som utkast under natten 17-18 mars. Så nu publiceras det om på söndagen, fastän det var skriet och publicerat första gången på lärdagen. För att undvika en viss förvirring.

HEJJag är pinsamt dålig på att lägga upp dagens outfit. Har man skapat en alldeles egen kategori för såkallade "Dagens outfit", så skall den ju faktiskt fyllas också. Jag väl bortförklara mig lite med att jag typ aldrig hinner. Och jag suger på at ta kort med självutlösaren. Så jag behöver alltså någon som hjälper mig. Och någon har inte alltid lust med det.

Men, för att stilla mitt dåliga samvete lite, så lägger jag ut en bild på vad jag har på mig idag. Inget märkvärdigt, men lite bättre till mods känner jag mig allt...

Tubtopp från Zara (Rom). Snygg, bekväm och skön. Tre av tre rätt.

Jeans från H&M. Mörkblå stuprör på!

Vit hoodie lånad av lillasyster. Från Lindex barnavdelning, för många årsedan tror jag. Den har en söt detalj uppe vid axeln som inte syns så bra på bilden. Men det är i alla fall lite snygga "silverstenar" och broderi i rosa och vitt.

Tygskor från Din Sko. Well, här är dem igen. Fast denna gång IN ACTION.

Halsband från Pilgrim. Syns inte så himlans bra på bilden (man ser bara en skymt av kedjan), men jag har i alla fall på mig det. Älskar Pilgrims halsband.




Vart har jag vart i övrigt under denna lördag då? Superstädat hela huset + snabbvisit tur och retur till fjällbacka och hem igen. Tjenix.

En... punktlista!

!Härligt med helg! Vi drar igång Lördag med en... punktlista!

Noterat från tidningarna jag fick igår:
Härligt färgglad, randig tröja från Indiska känns väldigt vårig!
Oversizad, enkel t-shirt med coolt ledig urrigning från H&M. Give me!
Story - direkt ur livet får betyget 0. Ingenting för mig med andra ord. Jag fattade aldrig poängen med den. Det enda jag gillade i den tidningen var att jag hittade ett recept på en vegetarisk paella som verkar helt okej.
SOLO gör det igen! Jag fick aprilnumret som troligen inte har kommit ut i butik ännu, men när det gör det - köp! Karolina Skande (hotspot) hade bland annat skrivit ett reportage, och Elin Kling hade fått egen sida. Inspirerande hår- reportage och mode- sidorna är lika roliga att läsa som alltid.
Från Hennes medkommer en kupong du kan lämna in hos närmsta Indiska- butik och få en Gliss- shampoo. Gillas!

Annat:
Hey, är det storm ute eller? Det viner som tusan.
H&M's modell här på bilden intill ser ruskigt cool ut. Vilket hår!
Nu skall jag städa. Som en galning. Rena träningspasset!
Okej. EN punkt till: Kolla in det här, riktigt kul!






BlaoBlahBlawaha. (Beth formulerar sig i slutet av en förjäklig vecka.)

massageI Hennes var fanns det en tabell över något... Eller hur man tränar upp sin puls, och det skall göra något otroligt med ens kondition tydligen. Jag hoppas på att kanske få lite mer tid i framtiden (det hoppas väl man alltid, i och för sig), så jag kanske kan börja springa. Powerwalka på allvar.
Jag har planerat hur min första runda åtminstone skall se ut i flera månader nu (ja, jag är sjukt dålig på att träna), men jag kommer liksom aldrig ut. Nu skall jag fan ut. MP3:n är laddad, och den skall spela peppande musik för mig medan jag skall bli slut på allvar. Och få mer energi som resultat av detta.
Nej, jag är verkligen ingen träningsgalning - men just nu tränar jag faktiskt så gott som ingenting och det är... för lite. För tråkigt.

By the way så har jag en riktigt knasig rygg. Jag har aldrig vart så stel i ryggen. Tänk dig att någon opererar en brädbit som är lika "hög" som din rygg, men som bara täcker typ 3/5 av din rygg. Alltså, den sitter i mitten. Av ryggen. Stelt, som tusan. Jobbigt.

Det känns som att jag skall sluta blogga för idag nu. Jag har tappat förmågan att formulera mig för idag. Adios!

298 riksdaler mindre - 298 gånger snyggare?

Snyggt!
Den senaste tiden har bloggen nästan gått från en blogg skriven av en tjej med galet stort intresse för mode och stil, till en vårblogg. Kort och gott. Och jag admit (svengelska är grejen), det har blivit lite för mycket av ämnet vår. Lagom är bra, men det har nog blivit... för mycket. Jag är ledsen för det - men gjort är gjort, det gäller nu bara att kolla in vad som kommer på bloggen i framtiden, right? (;

Tröjan på bilden känns väldigt "snygg-mysig-vardag".  Hade vart skitful och vanlig om det inte vore för fickorna. Det är något speciellt med fickor som bara ser rent efter ut. Alltså att man kommit på att man vill ha fickor efter det att man sytt plagget, och bara syr på en fyrkantig lapp utanpå istället. Jag har bestämt mig för att göra min garderob lite färggladare i vår, eller i alla fall ljusare - så jag hade nog satsat på typ en ljusgrön. Eller hallonröd. Kanske orange? Om det hade funnits. Men svart är snyggt! Jag lever bara i svart- celibat för tillfället. Thats it.

Den kommer från H&M, förresten.

Blåbärsmilkshake (oh, försök skriva det snabbt utan att stava knas)

Två BLT's i magen och en blåbärsmilkshake i handen (och en påse maltesers som väntar). Äntligen är skolveckan slut.

Var bara tvungen att konstatera detta skriftligt.


Nu hör ni inte av mig på några timmar

jag.ar.i.himlen.
Titta vad tidningsoholicen fick idag då! Cosmopolitan, Hennes, Vagabond, Story och en av favoriterna top tre - SOLO!
Cosmo brukar ha en del snygga modereportage, Hennes också. Vagabond listar världens 15 bästa stränder och bjuder på weekendspecial (New York, Venedig, Köpenhamn och Paris). Story är tydligen någon ny tidning, och jag är jyst nu lite skeptisk. Det ser ut som en sån där typisk frisörtidning - fullproppad med skvaller. Sånt där jobbigt skvaller som man lika gärna kunde vara utan. Men jag har ju inte läst den ännu, så jag dömer inte.

Och SOLO, min SOLO... Hårspecial (perfekt, jag skall ju ta mig till frisören snart hade jag tänkt mig). Måste-ha-mode (låter inte helfel, tycker man). Och fixa lyxhemmet till budgetpris (jag är med!).

Låt mig säga såhär: Det gör ingenting att det regnar idag.

Grisen gal i granens (tallens) topp.

Yummie! Apelsinmarmelad och ostmacka till mellanmål idag. Det var grymt längesedan. Gah, det är ju helt sjukt gott. Jag.älskar.apelsin.marmelad.

Förresten, gick precis ut med Enja - och så hör jag någonting som grymtar ifrån ett träd! Näh, jag skojar inte. Det lät precis som en gris. Nöffnöff-varianten du vet. Eller lite mer Knorr-knorr.... Det lät i alla fall precis som en gris! Undrar var det var för djur egentligen..


Nya skor! Tjoho!

skor fr?n din sko f?r bara 180 kronor
Varken bloggen eller tiden är på min sida idag, så jag slänger bara iväg en kort uppdatering. Var med på ICA idag, så jag sprang förbi Din Sko också. Ett par vita tygskor gick jag därifrån med. Jag är nöjd som en sommardag (huh? jag vet inte ens själv vad jag menar), men är lite osäker på skosnörena som snarast kommer gå sönder. Nej, din sko är inte kända för kvalite vad gäller just skosnören. Men det är väl bara till att köpa nya, is'nt it?

Imorgon har vi engelskt nationellt prov hela förmiddagen. Hoppas som tusan att språkresan förra året hjälper mig lite även vid detta tillfälle. Jag tycker språk är kul och det brukar räcka ganska långt. Håller tummarna för att detta skall funka också nu, då. När skolan slutar skall jag stanna kvar. Då är det nämligen dags för religionsprovet jag missade när jag hade influensan. Skall tydligen vara en riktig mardröm. Buh.

Nu skall jag hoppa in i duschen, och sedan skall jag käka
Bel Vita. Becaus Im Worth It. Ungefär. Chao! (vi kör på spanska för omväxlings skull).

How could I?

Herregud! Hur kunde jag glömma? Kan bero på att jag sprungit. Och haft prov. Och världens huvudvärk - men det är för tusan ingen ursäkt!? Vad skall jag göra för att åtgälda detta?

Ikväll är det Greys Anatomy - dubbelavsnitt - med start 21.00. Och jo - det går 30000 varv runt jorden före Top Model. Förlåt Tyra, nu lämnar er trognaste top model- tittare under alla åren er.

Dagens snyggaste

Dagens snyggasteOch här har vi helt glasklart dagens skönhet. Dagens hår. Dagens fräschaste. Dagens coolaste. You name it. När jag ser denna bild blir jag ännu mer sugen på ljusa slingor. Allra helst precis så som Lindsay har sitt hår. Det är ju helt sjukt, vad snyggt det är!

Man ser riktigt i ögonen vad nöjd hon är själv också. Det skulle jag också vara. Men pengarna sinar, och sånt där kostar ju en del... Jag tror jag skall byta namn till Spara. En stund i alla fall. Over and out.
























Banan-hallon-mjölk, kallar jag det.

banan, hallon och mj?
Haha, nu har jag vart i farten igen! Eller snarare min hungrighet (..och det var dagens nya ord). Och med tanke på att jag skall äta kebab senare, så var det enda tillåtna något litet. So well, jag slängde ner en banan, 2 deciliter (okej, jag la i lite mer än så) frusna hallon och mjölk så det täckte bananen och hallonen - sedan var det bara att elvispa. En härligt rosafluffig dryck belv det av ett. Nästan så snygg så man inte kunde dricka upp den. Men det gjorde jag ändå.
- Nemas problemas, som jag säger ibland.

Hej och hejdå

Om 40 minuter har jag ett matteprov. Jag suger verkligen på matte, det är det krångligaste som finns. Men eftersom jag har pluggat hela dagarna ända sedan lördags, och verkligen gjrot mitt bästa vad gäller det så kan  jag väl i alla fall få 1 poäng? I förväg?

Har förresten sprungit 2,5 km alldeles nyss. Det var ju inte det smartaste jag kunde göra, inför ett matteprov. Nu sitter jag här med huvudvärk (ja, jag dricker för lite vatten. blä) och helt slut. Nada energi. Skall ta en chokladbit, så kanske jag i alla fall får tillfällig energi? Eller jag är ingen expert på det där (och det kanske märks), men i alla fall brukar jag bli pigg om än för en kort stund när jag får i mig godis.
Nu måste jag kila. Ciao!


En enkel (?) tulipan...

idag
Jag kommer in i perioder ibland där jag verkligen är jättedålig på att klä mig i färger. Så idag gav jag mig tusan på att drömma om något färgglatt. Det var inte så svårt som jag trodde, kan jag lova dig...

Jeansjacka från H&M. Jag var mer ute efter en jeansväst, men hittade ingen. Så denna får duga sålänge, men det är verkligen inte fyskam det.

Klänningen kommer ifrån T-Bags, och visst är den härlig!? Jag skulle känna mig som världen vackraste... tulpan i den här. Inte fult, det inte.

Halsbandet med sjöhästen hittar du hos Dazzling. Supersött, kort sagt.

Väskan kommer från asos. En över-axeln väska, för den som inte ser det. Coolt.

Boots från Wedins. Wedins har verkligen sjukt mycket fint att kolla in i vår och sommar - gör det du med!

Nu har jag bråttom - men vi hörs och... ses?

Jag kan. Jag kan. Jag kan.

hj?rta!
Jag som alltid är alldeles för oteknisk för att registrera mig hos diverse blogg- topplistor och så vidare hittade nyss bloggportalen! Jisses, det var enkelt att registrera sig där, vill jag säga! Det gillar vi.

Gillar du min blogg, så får du gärna 
välja mig som "favorit". Klicka på länken och i till höger, i hörnet, finns deten länk där du kan välja. Vet i och för sig inte om man måste vara medlem.. Men isåfall kan ju du registrera dig också! Why not?

Upddaterad:
Förresten - är det någon mer än jag som lagt märke till att man inte längre kan se summan av alla unika besökare man haft sedan man började blogga? Jag kan bara se sidvisningarna... :( Tråkigt, blogg.se.

Modette, Modette

" I Modette är personlig stil viktigare än att slaviskt följa trenderna och gatans mode lika viktigt som catwalkens."

Hey, det kunde lika gärna ha stått: För Beth är personlig stil viktigare än att slaviskt följa trenderna och gatans mode lika viktigt som catwalkens.

Modettes hemsida växer, förresten - så väldans spännande! Längtar som en galninig på att tidningen skall komma ut. Och jag ljuger om jag säger att jag inte har höga förväntningar. Men för en tidningsoholic (dagens nya ord) som jag, så brukar det mesta fungera ändå. Jag tror ändå detta blir riktigt jävla (ursäkta språket) bra!

Är vi två? Kanske rentutav tre eller fyra? Fem...?

!

AAAAAH, GUUUUUUD! Jag är ensam hemma men jag måste få ut det till någon på något sätt, så jag tänkte - bloggen :  SOLEN LYSER ÄVEN IDAG!

(Det hade jag i och för sig förväntat mig, men man blir ändå så glad över att se den.)

Bara tussilago kvar

98761-769Jag fullkomligt älskar att det är vår. Att det är ljust redan 6.20 på morgonen. Att man kan gå ut och sätta sig på bänkarna på rasterna och värma sig (!), eller i alla fall ansiktet i solen. Nu är det i och för sig så att det har vart moln på himlen både denna morgon och morgonen igår, men igår försvann de, så varför inte idag? Jag har dratt på mig ett par nylonsockar, och fötterna skall ner i seglarskorna! Jajämen. 5 grader varmt eller ej - temperaturen stiger, var så lugn.

Nu väntar jag bara på tussilago. Jag älskar tussilago.


Top 3: Solglasögon

Top tre solglas?gon

Dags för ny kategori! Igen! Tjoho! Eller vad säger ni? I denna nya kategori med namnet "top 3", listar jag kort och gott tre favoriter inom något speciellt. Idag kör jag på mina tre favoritpar solglasögon, men det kan också komma att handla om klänningar, skor, tv-program, väskor, böcker, tidningar... You name it (och jag menar det, är det något särskilt du vill veta mina favoriter inom så bara säg till)!

Jag börjar alltså med solglajjor idag. Och den speciella anledningen till varför just idag är att jag fick syn på solen, och jag fick syn på småbarn som åkte inlines. Och då blev det helt plötsligt sådär underbart så man måste använda sig av solisarna för att inte få överdos av underbarhet. Och av sol, förståss.


Bild 1: Orangea solglasögon

Jag tror att dessa är mina favoriter, bland favoriterna. Men jag tror bara, för jag ångrar mig alltid strax därefter. Men just nu känns det i alla fall så. Att dessa, orangea barnsolglasögon (tror jag att det är) är mina absoluta favoritas. Dessutom är de (hör och häpna) ihopfällbara. Du kan först vika in "pinnarna", och därefter vika på mitten vid näsan. Alltså är de också väldigt fiffiga. Fiffiga, barnsliga och snygga. Och troligen från 70- talet (jag har ärvt dem). Ett "och" till; på bilden ser de röda ut - men i verkligheten är de orangeaste orange. Riktigt snyggt till sommaren alltså.

♥ Bild 2: Brunfläckiga Jane Norman- glajjor
Jane Norman är som bekant en av mina absoluta favorit- designers, och det blev hon under min resa till England förra sommaren. Det var också då jag köpte dessa härligheter. Skitsnygg design, till lagom pris. Dessa kostade runt 200 kronor, och jag lovar dig - de är värda varenda öre. Jag känner mig som världens coolaste 50- talsbrud i dessa.


Bild 3: Jättestora solglasögon från H&M
När det var mellandagsrea i julas fick jag helt plötsligt för mig (mitt i kylan och under molnen) att jag skulle köpa ett par solglasögon. Okej, nu blev det visserligen inte till rea- pris, men hos H&M spelar det ingen roll. Där spelar det aldrig roll. Här snackar vi skydda-ögonen på hög nivå. Det är nästintill omöjligt att en endaste liten solstråle tar sig in genom dessa, då de nästan täcker halva ansiktet.
Ursäkta den bilden, förresten. Jag har inte en aning om vad jag gör.


Oj, vad jag skriver.

gissa
Gissa vad detta är?


Idag blev jag för första gången någonsin glad över att se en myra. Jodå, jag såg faktiskt en riktig myra. Och solen skiner. Det är 12 grader varmt (i skuggan!) och det är bara för underbart. Nu väntar jag bara på att den första tussilagon skall slå ut.

Jag satt och pluggade matte. Jag hann göra två sidor, sedan kunde jag inte sitta stilla längre. Jag tog fram den nyladdade kameran och ställde in den på "närbilder". Mitt intresse för att fotografera är inte riktigt något jag har gett så stort utlopp för här i bloggen, mer än att nämna det någon gång. Det beror nog i och för sig på att jag mest tar porträtt, och mest tar på folk i allmänhet. Varför lägger jag inte ut de bilderna då? Först och främst är jag inte riktigt säker på om jag får lägga ut bilderna för de personer jag tar bilder på, och sedan (vad gäller självporträtten) så vill jag inte förvandla alltihop till en jätte-egoblogg. Kanske kan lägga ut någon bild, någon gång. Kanske.

Men i alla fall - vad jag ville komma till är att nu lägger jag ut lite foto här. Av det jag tog idag. Inga mästervärk, men jag tog ju dem i ren glädje över att slippa matten i 5 minuter. Jag gillar färgerna i alla fall.
Nu: Religion, over and out.


Bild 1&2: Vissna tulpaner. Och detta var vad jag menade med att jag gillar fägerna. Oh, vackra.
Bild 3: Min dag, ungefär. Eller i alla fall matten. Jag tog mig en chokladbit också, så gott, så gott..
Bild 4: Jo, jag vet. Ögat är uttjatat. Men hey - det är kul, för man kan få så många uttryck från ögonen. Och vem drömmer inte om att ta den perfekta ögonbilden? Jag gör det i alla fall.
Bild 5: Katt Esset. Haha, en riktig modell, den där filuren.

Development

Development
Jag är en sån där som måste vara inloggad på msn hela morgonen för att se så folk loggar in och ut som de ska. Eller i alla fall ut. Så jag vet när jag skall gå till skolan, så att jag ser att idag är det vanlig skoldag och ingen sovmorgon som jag missat. Men idag har inte en människa från min klass loggat in. Det är väl skola idag? De vanliga tiderna? Idrott? Jag får panik.

Det supersöta linnet kommer ifrån Development och jag skulle bärt det till mörkblå stuprör och stor sol på himlen en dag på stan.

Godnatt. Eh, jag menar godmorgon.

GodnattIdag har jag lust att göra ingenting. Jag vill bara sitta kvar här i mina jättefula, men ack så sköna myskläder bestående av; Gammal gratis t-shirt från H&M med tryck ("Have a nice summer!"), svarta mysbrallor från Stadium och en stor tjocktröja som egentligen tillhör min morfar, men som jag har lagt beslag på.
Fast snart måste jag faktiskt ta på mig vanliga kläder. Och sminka mig. Och packa idrottskläder, också. Gah, jag orkar inte.

Idag har jag dåligt morgonhumör också. Så jag slutar skriva nu. Over and out.




6 saker du troligen inte visste om mig

Jag deltar inte i lika många utmaningar längre. Förrut var ju jag som galen i dem, men jag har tröttnat lite. Idag tänkte jag dock ta och uppdatera mig lite på utmanings- fronten och ta tag i denna utmaning som jag fått från Linn. Jag skall skriva saker om mig själv - grejen är bara den att jag är såpass öppen i min blogg (inte för personlig, utan öppen) så jag vet inte hur detta skall sluta... Kan bli svårt. Vi får se:

REGLER: Varje spelare börjar med att skriva sex underliga/egendomliga saker om sig själv. Bloggare som blir tagna ska skriva sex saker om sig själv i sin blogg och samtidigt ange reglerna för spelet. Till slut väljer bloggaren sex nya bloggare och gör en lista av deras namn. Efter det är gjort skriver han eller hon en kommentar i deras bloggar för att låta dem veta att de har blivit tagna och att de ska läsa ens egen blogg för mer information.


1: Det finns inget här i världen (och universum också, för den delen) jag är så rädd för som för tiden. Jag kan längta till saker, och jag kan sakna saker från tid som vart - men att tiden går är det äckligaste och läskigaste som finns. Nu skriver jag detta (till exempel), och jag kan minnas det och jag sparar det och allt - men ändå är det så satans äckligt. Jag vet inte om ni tycker det är konstigt, men jag har inte hört talas om någon med samma fobi.

2: Ett av mina största beroenden är tidningar. Jag kan lägga ut sjukt mycket pengar på tidningar om inte någon hindrar mig (med hårdhandskarna) eller jag får tag i några på annat sätt. Om för att ha så liten budget som jag har, så är inte det här alltid så kul i slutet av månaderna.

3: Taha, det här är väl inte jättekonstigt men ändå lite kul fakta om mig: När jag var liten sa "môsôk" till smörgås, och det hänger kvar än idag. Jag kan be om môsôkar på samma sätt som smörgåsar, när vi sitter vid frukostbordet. Och ingen i familjen reagerar annorlunda för det. Det är ett helt vanligt ord i mitt ordföråd.

4: Långt, långt bak har jag förfäder som kommer från Skottland. Det du, haha.

5: Jag är galen i Jamie Oliver. Inte på det sättet, utan jag tycker bara det är så härligt att se någon på TV som verkligen, verkligen brinner för vad han gör, och får mig att älska det också. Allt ser så gott ut som han gör, och han uttrycker sig så roligt och är så naturlig i TV. Missa för sjutton inte när hans program börjar sändas igen nästa söndag på 5:an!

6: Nu börjar det bli riktigt svårt att komma på grejer. Tur att det är sista punkten då. Jag har inte en aning om vad jag skall skriva. Äh, jag slår väl till med att erkänna att jag är en riktig fegis - jag är den enda bland mina vännor och i min bekanskapskrets som inte vågar åka
Kanonen och BalderLiseberg. Men jag står för det om det skall vara så - det är ju för sjutton livsfarligt.

Uppdaterad:
Oj, glömde utmana.
Men jag utmanar:
Julia
Jossan
Freed
Mimmi
Ellis
Fröken Främling

Dagens dröm. Och sånt.

Dagens dr?Jag har pluggat precis hela dagen. 11 - 18.30, exklusive 1 timmas middag. Och så kommer det antagligen att bli denna veckan. Mindre bloggning på dagar, kanske en del mot kvällen. De som följer min blogg vet att jag har svårt att hålla mig ifrån bloggandet. Men jag har faktiskt 4 prov + 50 glosor denna veckan, så jag skall skärpa mig lite vad gäller skolan också.

- Vanliga, hederliga "penn"-jeans från J Brand

- Fräschaste vårskorna kommer ifrån Skopunkten. Liknande varianter kan man se lite varstans nu i vår, och för en kilklacks- fantast som jag så är ju någon variant ett måste för mig.

- Armband från Dazzling. Och yes - skimrande är det. Och vackert. Och verkligen "jag-vill-ha".

- Oj och jisses vad jag blev kär när jag fick syn på denna tröjan från Vanessa Bruno. Som en parkas - fast man kan använda den hela tiden (utan att det ser dumt ut!!)

Nu: One Tree Hill!

The Attic feat. Therese - The Arrival


Gillade den inte när jag såg den i Melodifestival- sammanhang. Men en del låtar blir så sjukt mycket bättre när de kommer "ut i friheten". Däribland denna. Dagens låt - utan konkurranns.

Edison Lighthouse, 37 år senare

THE ARK


"Men jag tror ändå att vi är ett band som skapat vårt eget band. Vår egna musik."
Så säger Ola Salo om varför han tror att det gick så bra. Och här kommer min åsikt:

Lyssna på "
Love Grows Where Rosemary Goes" med Edison Lighthouse, precis i början av den låten - så kan vi diskutera "egen musik" därefter. Sure, låten är bra och allt - men som min pappa säger - det var den även för 37 år sedan. Jag tycker den låten sjönk i och med det. Det är exakt samma. Så tråkigt. Jag är besviken.

Och åt helskotta med juryn, förresten. Varför har vi den? Det är en folkets tävling, för sjutton. Och även om juryn och folket tyckte samma om vinnaren i år, så förstörde den en massa annat. Löjligt. Ta bort juryn.

Nu låter jag jättenegativ, men jag tycker bara det var synd. Förresten så drar det i mina ben, det ä jätteläskigt. Inte alls mysigt. Vad kan man göra åt detta, folket? (Ingen jävla jury, ursäkta)

Något liknande

N?got liknandeMP3:n är laddad. Jag är laddad. Snart far vi på snabbvisit till Fjällbacka. Skall bli skönt att bara komma upp, om än bara för en kort stund. Vädret ser ju inte ut att vara på topp precis, men det är mysigt att bara sitta inne också.

By the way; önskar att man kunde lägga in låtarna från youtube på mp3:n. För här sitter jag med all gammal musik. Eller ja, några godbitar har jag väl, men inte allt jag vill ha. "Say it Right"- Nelly Furtado och "Glamorous" - Fergie featuring Ludacris hade till exempel inte suttit helt fel. Har du dem, så får du gärna höra av dig. Kanske kan du mejla?

Har inte mp3:n på bilden men något liknande. Den fungerar i alla fall.

Höjden av coolhet.

tygskorJag måste ha tygskor. Har velat ha det sedan min coola kompis Stina hade med sig sina till språkresan förra året. De är verkligen höjden av coolhet, att ha ett par tygskor.

De på bilden här intill kommer från Lacoste (om ni missade aligatorn... och texten), men jag vill ha ett par från din sko. Så behöver man inte lägga ut en förmögenhet på dem. Jag vet visserligen inte vad Lacoste- skorna kostar, men jag är ganska säker på att de inte kostar mindre än 180 pix. Vilket jag har för mig att du får dem för  hos din sko.

Kanske kan jag ta mig ner och köpa ett par nu. Kanske. Men först skall jag duscha. Och städa i ordning lite. Och plugga matte. Och religion.

Sedan är det dax att åka till Fjällbacka vid 16. Skönt.





3 tankar vid midnatt. Buh.

Jag har fått någon ny sorts vana år 2007 att jag alltid skall skriva massa onödiga inlägg frammåt midnatt. Oerhört störande, också för mig. Men skall det skrivas så skall här fanimej skrivas. Jo, jag tänkte skriva i punktform lite onödiga grejer jag kom att tänka på. Och... mitt nya ordspråk (ungefär): Read it or leave it. Ja.

1. Varför visar de inte bilder på de snygga skorna jag vill visa för er, på din sko's hemsida? Jag hittade ett par helt vanliga vita tygskor där idag, och ett par typ... loafers? Nja. Men typ. Lite annorlunda, men ändå vanliga och - oh, så snygga. Must-have, blinkblink-i-neon.

2. Jag fick en till rabattkupong på H&M idag, denna gången 10% på valfritt plagg. Så nu måste jag ju bara pallra mig iväg och inhandla något igen. Jobbigt - aldrig. Taha, jag blir så lycklig vid tanken av det.

3. Jo, just det. Ibland när jag är ute och går får jag för mig saker att "detta måste jag blogga om". För ingen annan i min bekantskapskrets tycker att det är roligt att höra på. Ej delade intressen, kan man säga (; Men i alla fall - ett sådant tillfälle idag var när jag var inne på Gina Tricot. Affären jag har världens konstigaste förhållande till. Idag var det förhållandet såhär: Jag kom in, hörde den sorgligt dåliga musiken de envisas med att spela där och såg bara hur alla
plagg runt omkring mig lyste "det-här-plagget-har-alla-överallt". De har mycket fint ibland, men idag hade jag och Gina en mindre dispyt. Om hennes popularitet. Typ.

Nej, jag skall nog inte skriva mer nu. Vi hörs imorgon. Var så säker på den saken.


Discobowling

disco
Hey, jag gjorde faktiskt en strike!
Kom precis hem ifrån discobowling. Och världens godaste cheesburgare. Jo, så är det. När jag går ut på restaurang för en gång skull väljer jag en stoooooooor cheesburgare. Mumsfillibaba. Riktigt gott, och onyttigt. Men skitsamma. Det är helg, för tusan (;

Jag plattade mitt hår för första gången någonsin idag. Det blev... inte riktigt platt. Eller jo - för att vara på mig blev det RIKTIGT PLATT. Sure, lite volym var det väl kvar... Men i alla fall. Det blir den snygga, raka hästsvansen. Bekväm, enkel och snygg. Det är jobbigt att tjôta, och säga som alla andra: men det blev faktiskt snyggare i verkligheten än på bilden. Om man får säga så om sig själv. Over and ut.

Det skulle bli en klänning...

(:
Här är vad som blev efter shopping idag. Eller shopping och shopping. Men en sväng i butikerna? (:
Det skulle bli en klänning, men jag tyckte om detta så mycket - och hittade ingen klänning som jag föll för - så det blev lite vardagskläder istället. Men jag skall ha på mig det ändå. Bara för det är nytt och då vill man ha på sig det. Haha, jag är knäpp. Förlåt.

Ehm... Jo, jeansen kommer ifrån H&M och jag skulle kalla dem "sommar-asfalts-färgade". Sådan där lite smutsig grå. De har även knappdetaljer och jag föll direkt för dem. Speciellt då jag letat efter exakt och precis grå stuprör med knappdetaljer. Dessa kostar bara 198 i ordinare pris, men jag hade 20% på mina så jag fick dem för 158 pix.

Linnet är ju neonrosa. Behöver jag säga mer? Mycket tjusigt fram i sommar, tror jag. Jag letade efter ett gult, men fann detta. Well, det får funka so long. 100-lappen hos Vero Moda.

En klänning, kanske?

Jag är trött. Gud, vad jag klagar. Men jag bara säger det; jag la mig 19.50 igår och somnade på direkten. Något stämmer inte.

Idag SKALL jag i alla fall pallra mig iväg på en liten shoppingtur. Skall bowla ikväll och äta på restaurang, och okej - det kanske inte är världens tillställning - men jag tar varje tillfälle som finns att klä upp mig lite extra. För det är så kul. Alltså skall jag köpa något fint att ha på mig ikväll... Och ja, det blir nog något mer. Det blir det alltid.

Först och främst skall jag iväg till skolan. Typ bråttom. Ciao!

Minnen. Och jag blir galen.

Jag har sådana minnen till denna låten. Hela språkresan förra sommaren... Jag känner hela värmen och all gemenskap och alltihop i hela kroppen när jag lyssnar på denna låten. De spelade den alltid på alla discon, och det var ju verkligen sommarens stora hit. Tillsammans med "I Wish I was A Punkrocker" då. Men denna var ändå den stora. Den grymma. Den coola. Den underbara.
Tycker du inte? Jag tycker.

Panodil

Varför fungerar inte panodil? Panodil skall fungera. Det är väl därför man äter dem? Eller är det något jag missförstått där? Jag har alltså fortfarande ont. SKall testa om det fungerar att blogga bort smärtan.
Vad skall man skriva då, då? Jo, lite tråkig fakta kan man ju alltid dra. Att jag har 4 prov nästa vecka till exempel...

Nej, jag måste posta ett annat inlägg. Jag måste göra det nu. Jag blir galen. Be Right Back.
Panodil
fortfarande ont...

Mc Dreamy är tillbaka. Resten med.

Addison & Derek
Hallå? Lycka! Såg precis reklamen för Greys Anatomy som drar igång på onsdag igen - och det är dubbelavsnitt! Och det kommer bli... bra (på ett annorlunda sätt) tror jag. Eller det vet jag. Greys är alltid bäst. Det är det bästa som finns.

I "tävlingen" som nu uppstår mellan Top Model och Greys Anatomy väljer jag enkelt och lätt GA. Det är bäst. Det är bäst. Det är bäst.


uppdaterad:
greys anatomy repris, kanal 5, nu!

Min dåliga skitdag

mcflurryJag har en dålig dag. 
-
Vaknade 5.30 imorse, för jag skulle till tandläkaren 7.30
Hos tandläkaren spände de åt hela underkäken. GJorde inte ont på direkten men ungefär en timma efter började det värka som.. ja, och sedan har det...
- ... gjort ont hela dagen för våran skola har ingen sjuksyster för tillfället och är tydligen helt tom på något så vanligt som PANODIL. Jag blir arg på det.
Och jag har inte en aning om hur musikprovet gick. Hoppas det gick bra. Jag tror jag svarade rätt på det mesta, men som vanligt blir jag alltid jätteosäker.

Jag skall gå till McDonalds och köpa glass. För det är jag värd. Tycker jag i nuläget. Och så gör det lite mindre ont i käften - om den kyls. Anteckna det. Over and ut.

Romance 2007

nummer 961

Oke, bloggen får sig en stänk av den gamla musiken också. Till provet skall vi känna till låtar ifrån; forntiden, medeltiden, renässansen, barocken, wienklassicismen, romaniken och impressionismen. 18 låtar, och jag tycker det mesta låter likadant. Men, jag lyssnar som en galning och hoppas att det sätter sig lite till morgondagens lyssningstenta. Läskigt.




Den epok jag fastnar mest för (gällande musiken) är i alla fall romantiken. Chopins Vals nr 11 är favoriten som tätt följs av Paganinis Cantibile. Och det var typ allt jag gillade av det här jag tvingas lyssna på. I alla fall - bloggen får sig sin dos av detta genom ett kollage då vi flyttar musiken som fanns på stilikonen (jomenvisst) Marie Antoinettes tid fram till 2007. Krussiduller och puttinuttigt på lite annorlunda vis.

? Solhatt: Denna kommer ifrån H&M och är perfekt för dig som inte vill bränna upp hela hårbotten i sommar. Du matchar bäst med... ett grymt stort leende.
? Halsband: Hjärt- trenden vad gäller speciellt halsband har ju slått något galet det senaste. Det puderrosa från  Julie Sandlau visar varför.
? Skor: Jag, personligen, tycker att det är helt sjukt sött med sådana här sandaler. Och jag vet inte om de sprang runt i sådana här på Romantiken, men år 2007 bör vi definitivt ge dem en chans! Just de på bilden kommer ifrån Miu Miu. Har du inte lust att lägga ut mycket, mycket pengar så finns det ett liknande par hos
Wedins.
? Nagellack: I den moderna tappningen av det romantiska modet kör vi med... knallrosa naglar! Yep, och Depend har coolaste nyansen till budgetpriset 25 pix.
? Väska: Vårigaste väskan någonsin kommer ifrån Fly Now. När jag ser den börjar jag redan planera vad jag skulle ha i den, om jag skulle ha den... Vad för något? Åh, se nästa punkt.
? Portmonnä: Hos asos hittar du denna skönheten. Very romantic. Dont u think?
? Klänningen: Och slutligen kommer vi till denna underbara klänning från Easton Pearson. Till skillnad från förr så kör vi på knäkort, och visst ser den helt underbar ut? Någon mer än jag som noterat att jag bara kan säga "underbar" om denna?Men den är; Underbar.Underbar.Underbar.


Idag pluggar jag, ifall ni undrar var jag är

3 minuter och 44 sekunder in på Bragdenburg Konsert nr 5 flyr jag till Glamorous.
Jag skäms. Så dålig är faktiskt inte den klassiska musiken. Men okej, precis som med dagens musik finns det väl dåligare "låtar". Bragdenburg- visan (Bach) är en sådan, tycker jag. Jag gillar Hildegard av Bingen bättre. Hon är cool. Johan Sebastian Bach "låt" (vad säger man egentligen till gamla.. gah "låtar"?) Liten Fuga är också cool.

En del känns bara skitdåligt, somsagt var.
Vilken tur att Vivaldi och Paganini finns. Deras låtar (från och med nu heter de det om de inte gjort det tidigare) är lite bättre, tycker jag.

Nu känner jag mig positiv. Bra.

Varför känner man sig mycket värre till mods när man dissar gammal musik, än när jag skall klaga på typ... Paris Hilton när hon gör musik?

Brevlådan är snäll

VecorJag älskar när det kommer grejer med posten - till mig! Igår var det filmen, idag kom VeckoRevyn och snart kommer mina böcker också.

Det har vart en bra dag. Och nu skall jag läsa VR. Och kolla på Systrar i Jeans.
Den blir bara bättre och bättre, alltså.


En cooling

98761-744

Denna tycker jag var lite småcool. En solglasögon- väska. Och den är sådär barnsligt cool på något sätt. Jag är egentligen inte mycket för "typ: små väskor", men denna skulle jag utan att tveka gärna springa runt med.Kommer ifrån asos, och jag tror, att den kostar ungefär 150 kronor. Om mitt korta minne inte sviker mig.

Seglarsko - lite vårkänsla, tack?

din skoJag.Måste.Städa.Mitt.Badrumskåp. Det får bli helgens mål.
Idag har jag på mig: Ljusa jeans, svart linne med vita prickar, svart kofta med fickor, armband med många svarta pärlor. Okej, snabbgenomgång där - men sålänge, sålänge.

Annars funderar jag på om 7 plusgrader är för kallt för skorna på bilden intill? Vill man vara fin får man lida pin, som mamma alltid sa när mitt hår skulle borstas när jag var yngre (jag gillade inte att borsta håret - behövs det tilläggas?).

Godmorgon Sverige

Har sovmorgon idag. Som sagt var. Och vet ni vad jag gör på min sovmorgon? Jag lyssnar på Bach, Chopin och Hildegard av Bingen (and so on . . ). Jo, vi har lyssningstenta i musiken imorgon och jag tycker bara att de flesta låtar låter likadant. Skäms på mig. Jag fattar ju ingenting. Och så skall man kunna tidsepok till allt också. Överkurs-för-mig, säger jag.

Jag går och klär på mig istället. Ciao!

Fin bild, tycker jag.

TeHur kan man bli sugen på något man aldrig har tyckt om? Och hur stavar man det föresten? The? Té? Eller bara te? Jag kör på det sistnämnda sålänge.

Jag har två stycken te- galna systrar som dricker många olika smaker. Jag själv har smakat en klunk då och då (kanske är denna smaken godare?), men alltid tyckt att det är way too varmt och inte riktigt har någon... vidare smak, om man säger så.
Men ändå blir jag sugen på te. Varför? Jag måste vara helkonstig. Jättekonstig.

Jag funderar vidare - och så visar jag bilden intill. Jag tycker den är jättefin. Fint ljus, right?

Och fråga, såklart: Gillar du te? Vilken smak är godast? (Tänk om jag missat den godaste?) Och tycker du det är godast med sockerbitar och mjölk i?  Te- snack dras härmed igång.

Hey

Tips, tips! Tipselitipstips. Ja - 199 kronor för una par av jeans. Lindex. Over and ut.


Jeremy Scott Paris Giftbags

Jeremy Scott Paris Giftbags
Fashion Addict Diary. Jag säger bara det. Jag förstår varken valuta- grejsen, och långt ifrån allt i språket - men vilken inspiration man kan få från många av bilderna! I alla fall - jag vet inte om hon nämnde dessa (se bild) i en positiv benämning (vet inte - men det känns inte riktigt så) - men väskorna är väl i alla fall lite småcoola, tycker jag. De ser lite plastiga ut och så, och är ingenting jag hade lagt mycket pengar på och sedan använt som en galning hela tiden - men jag säger STRANDEN! Det är väl en perfekt strandväska? Eller är det bara mina sommarsjuka ögon som säger det?

 

Systrar i Jeans

Cdon.com , ungef?r 160-170 pixSystrar i jeans i brevlådan när jag kom hem. Läste böckerna och älskade varenda en. Och dessutom är tydligen America Ferrera (Ugly Betty) med. Så den skall jag minsann kolla på sedan. Har någon sett den? Är den bra?

By the way; Imorgon har vi i klassen sovmorgon till och med 12.20! Hah, jag känner mig väldigt tursam för stunden...






Uppdaterad:
Man blir ju alltid lite besviken på filmer vilka är baserade på böcker (som man läst), men för att vara en sådan film så tycker jag att systrar i jeans var riktigt bra och mycket sevärd. Lite seg i början kanske, men den växte fort tycker jag. Jag vill inte betygsätta nu - men om - i så fall skulle jag betygsätta den uifrån en alldeles, alldeles egen skala.

Sommarlov!

Jag och en kompis konstaterade igår att det bara är 14 veckor kvar till sommarlovet. Vilket betyder att:
♦ Om två veckor är det bara 12 veckor kvar
♦ 2 veckor därefter är det bara 10 veckor kvar
♦ efter ytterligare 2 veckor är det bara 8 veckor kvar
♦ delar man dem veckorna på två är det bara 4 veckor kvar
♦ 2 veckor efter det är det bara 2 veckor kvar
♦ 1 vecka kvar...

Tänk vad två veckor går fort!
wedins
Skönaste sommarskorna hittar du hos Wedins. Grymt snygga, tycker jag.

Regnig tisdagsmorgon

RegnRegnig morgon. Fast vi har ju sovmorgon idag, så det kanske hinner ljusna? På en timma? I alla fall - vi missar första lektionen (sjuk lärare), så börjar inte förrän 9.35. Tror jag. Men det jag är mest osäker brukar ju vara rätt. Så jag kör på det. Tror jag.

När vi väl är i skolan sedan, däremot - då slutar vi inte förrän 15.30 dagen till ära. Jag hatar tisdagar. Jag hatar onsdagar med (fast det kanske inte hör till saken?). Nej, nu babblar jag bara. Ha en bra dag, alla människor! C som i Ciao!

Glansiga byxor?

Glansiga byxor?

Läskigt?
En aning.
Jag vet inte riktigt hur jag kommer ställa mig inför denna trenden i höst. Jag har en gräns, om man säger så - och glänsande, äckliga brallor tror jag passerar den. De är ju inte de mest smickrande, tycker jag (just nu).

Vad tycker du om glänsande, fräsiga trousers?

Kort uppdatering

Just nu: Jag, Paris Hilton (ja du läste rätt, in some way) och Izzas utmaning (fast i mina händer verkar allt så mycket stökigare).

Hm...

Stan?

senaste k?penHär sitter lilla jag och har lite smått panik över att jag måste komma in till stan snarast. Och anledningarna till varför det inte fungerar är alldeles för många. Nämligen två:
Skolan. Alltid skolan. Den är bara ivägen, ivägen och ivägen.
Har ingen att åka in med. Visserligen har jag inte frågat någon ännu, men en har knas i benet och en har jag inte telefonnumret till. Och just nu känner jag ej för att följa Ebba- regel nummer ett: "shoppa ensam". Jag brukar oftast föredra denna regel, men inte när jag åker till stora-stan. Där är det roligare att vara två.

Men jag måste fortfarande in. till. stan.




By the way klickade jag hem två stycken böcker på cdon igårkväll. Klockan 10:31 på morgonen i khao lak och skriv på (fast den har roligare namn på engelska: write away). Hoppas de kommer i brevlådan imorgon. Tack och hej.

Fergie & Ludacris - Glamorous


Dagens coolaste låt. Gillar den skarpt. Well done, Fergie.

Monki

MonkiSå är det snart återigen dags att göra sitt vårsko-val. Visst tusan kommer jag att köpa fler än bara ett par skor i vår - men det första paret skall alltid vara perfekt, och ett par skall man använda lite oftare än de andra.

Jag kommer fortfarande att använda mina din sko- seglarskor (ni vet, de rosavita som alla hade?) från förra året, men jag är riktigt sugen på att köpa mig ett par gympadojor/sneakers också. Det var till exempel love-at-first-sight när jag fick syn på dessa (se bild) första gången. Från Monki - hur coola och hur Beth som helst. 
Funderar vidare.
Bild från Modette- Eleonores blogg.

Maräng, maräng

Denna designen... kommer jag ha ett tag. Förhoppningsvis. Kom aldrig riktigt överens med den förra. Fast denna känns ändå väldigt enkel, och därmed väldigt bra. På något sätt tycker jag det, som i övrigt brukar vara en väldigt tillkrånglad person. Men med marinblått kan det inte bli speciellt fult någon gång, tycker jag.

Just nu i ugnen: Beths smarriga chokladmaränger. Min specialité. Hoppas de blir bra idag.

mar?ng
Mina maränger brukar - faktiskt - se mycket godare ut än de på bilden.
Om man får skryta lite och vara överjävlig alltså.
Bild kanske kommer senare idag. Om kameran behagar fungera.

Hm...

Hm...


Fick ihop... inte alls vad jag hade tänkt mig - men jag hatar det inte. Känns väldigt västkust-sommar-beth-marint-enkelt-funkar-att-matcha-med-mycket... Nu skrev jag bara saker för att övertyga mig själv om den. Vet inte riktigt om det lyckades. Det lär jag väl märka. I annat fall var det första och sista gången ni fick smaka på denna designen (på bilden)!

Snilleblixt

Nu har jag kommit på hur jag vill ha designen på bloggen! Tjoho, skall försöka knåpa ihop en stilmall någon dag... Eller nu?

Underbart

Fj?llbackaMan kan gå in på en hemsida och kolla hur det ser ut på mitt "sommar-hem", genom en webbkamera de riggat upp där. Åh, det var ett tag sedan man var där... Skall dit snart igen.

Det är speciellt. När jag väl är där och är där vad som kan kännas som för länge, så vill jag bara hem - men det är en plats jag måste åka till ibland. Jag älskar verkligen det stället. Speciellt på sommaren.

Längtan.

Min regel vad gäller shopping. Ungefär.

Mwaha - har precis fått en rabattkupong: 20% på valfirt dam- plagg hos H&M. Nu måste jag ju köpa någonting där! Jag älskar att (okej, nästan då) vara tvungen att köpa någonting.

Du - en tekopp?

Kinesiskt Porslin
I vår och sommar är det riktigt snyggt med blått och vitt i outfit- kombination! Jag kommer definitift köra på detta mode som kan liknas vid... just det - kinesiskt porslin!

Halsband från Asos: Till blått och vitt matchar du snyggast med silver! Fågeln känns väldigt bra tillsammans med porslins- modet.

Solglasögon från Wedins: Dessa omtalade brillorna passar perfekt till denna outfit! Har en känsla av att jag kommer få se dessa på mångas nästippar i sommar...

Väska från Alexander McQueen: Tycker att denna väskan är riktigt snygg! Kommer
själv att leta efter en blå väska i vår, gör de du också!

Sko från Skopunkten: Dessa skorna tycker jag är coola. Lite speciella, annorlunda - men mycket snygga! Tänk dig ett par sommarbruna fötter i dessa..!

Klänning från Etro: Klänningar i liknande mönster kan man hitta lite varstans nu, men de är väldigt populära. H&M's tog slut sjukt fort. Har du inte lust att lägga ut jättemycket pengar på en snygg klänning, så köp ett liknande tyg och sy en coolt oversizad, enkel tröja och knyt med band i midjan. Tada!


Porslinstallrik från Indiska: Snygg inredningsdetalj att matcha outfiten med (; Lägg ett par snygga frukter på och du blir lite piggare varje gång du entrar rummet.



Snart vår?

Så var det söndag. Vasaloppet har väl ingen missat? Vasaloppet är för mig att man... sitter och kollar på det en stund, och sedan tänker man att våren kommer. Och se här: solen lyser och det är över +5°C. Snart måste väl ändå våren komma?

Skall ner till (surprise, surprise) allum en stund senare idag. Mascara skall köpas, och sedan får vi se.. Kanske inget, kanske något. Men först skall jag bestämma vad dagens outfit skall bli. Hm...

Anatomicals

Another Bloody Shower Gelzing in the shower

Lördagsgodis- dags! Jag måste tipsa om dessa sjukt coola shower- grejerna. Snygga färger att ha i duschen eller på badkarskanten + roliga texter på förpackningarna. De två showergelena på de stora bilderna ovan är mina favoriter: "Another bloody shower gel" och "zing in the shower". Undrar om de luktar lika coolt och gott som jag kan tänka mig... Hm...

Finns i alla fall att köpa hos
Accessora, och märket är Anatomicals. Pris? Runt 100- lappen.

Sweet and shower
You need a blooming shower
Hand of hope and glory

Uggla

Katastrof! Hur kunde Sonja (andas-ut) gå vidare? Mot Uggla? Huh? Jag fattar ingenting. Den lilla pluttelisan gick just och gjorde svenska melodifestivalen till en halv-ballad-festival. Jodå, hälften av bidragen io finalen är ballader. Det blir väl till att ta med kudden och täcket till soffan nästa vecka så man i alla fall somnar mjukt.
Uggla
Uggla skulle gått vidare. Och det står jag fast vid.

Missoni- bikini

Jag drömmer vidare om vår - sommar - sol!
Något liknande denna bikinisen kan jag tänka mig i sommar. Orginalet på bilden här kommer ifrån Missoni och överstiger min budget rejält (jag-har-inte-ens-kollat-prislappen-pris), men det finns säkerligen många liknande där ute!
Missoni- bikini

Bara...

En mycket knäpp sak med den nya versionen av blogg.se tycker jag är att det tar år och dagar innan det man skrivit och publicerat verkligen publicerats. Mycket störande, och det-hade-jag-inte-tänkt-mig.

Vem-som-helst-när-som-helst: Vår- hjälpare

Vem-som-helst-n?r-som-helst

När det är som det är nu: det snöar lite på måfå, för vintern kom föär sent så den vågar inte riktigt slå till stort. Kanske blir den lite extra självsäker någon dag, så den snöar ner  flera decimeter. Men såvet den itne riktigt om det är okej, så allt blir bara veligt.
Och våren är som en vitsippeknopp hela den. Vill så gärna slå ut, så fort som möjligt - men hur länge tänker vintern dröja? Jag tycker vi hjälper våren lite på traven, med en outfit som är väldigt vardaglig - men som passar vem som helst!

Jeans från Topshop
Vi lämnar de jättemörka jeansen i vår, och drar på oss lite mer "normal"-tvättade eller åt det ljusa hållet. Dessa jeansen är ganska mycket vad jag syftar på när jag säger "normal"-tvättade.

Tröja från Vero Moda
Inte ens tvåhundra kronor och du får vårens skönaste plagg. Gräddvitt är vårigt och du kan matcha hur du vill, nätan när som helst. Vilket är syftet med hela kollaget.

Skor med peeptoe från Bianco
Skit i om du matchar babyrosa-ljusgul-ljusblå-ljusgrön! Det är våren vi hjälper, för tusan!
Bara fötter i skor liknande dessa ÄR vår.


Pärlörhängen från Miss Hoax

Vanligaste örhängena är väldigt... klassisk- söta. Vårigt i kombination med något så konstigt som skorna.

Barn-armband från Asos
Jag tyckte bara att detta såg så härligt ut så jag var tvungen att ta med det. Hade kanske passat bättre bara till ett linne, i och med de stora pärlorna. Man önskar man vore 5 igen när man ser detta.

Smink-väska från H&M
Hello Kitty- prylarna börjar bli uttjötade, men en sådan här väska kan man minnsann få plats med i väskan. Väldigt söt.

Puder från H&M
Skimrande är vackert. På våren skall man vara sådär lite ljus i hyn med rosa kinder. Alltså är denna - perfekt.

Breeze ögonskugga från Make Up Store
Lite skimrande på ögonlocken är inte heller fel. Aprikos- orange- blandad färg är snyggt. Sött. Vackert. Vår. 


Uppdatering av lite av varje

R?kmacka! Mums!Och så börjar vi med en vanlig mening: bloggen var seg igårkväll. Vi fortsätter med en mer annorlunda mening: nu verkar de som om de har fixat det - på riktigt! I alla fall så har blogg.se fixat själva "bloggeri- fabriken" som jag så fint kallar sidan där man "styr" bloggen ifrån. Hoppas att detta håller nu!

Igår var jag hos tandläkaren igen. Är ju inte så ovanligt, men jag skriver det ändå. Fick någon sorts rälsliknande sak - fast halv - i underkäken. Och blåa ringar och grejer. Ömmar en aning. Och min läpp får inte plats längre, så jag ser antagligen ut som jag har gjort en mindre läpp-operation. Ungefär.

Ikväll skall vi först äta min favorit i kategorin indisk mat, och sedan skall vi äta räkor senare efter det. Mumsfillibabaaah, säger jag.

Onödiga listan? Hell no.

jag vill ha:

... påsk (+påskägg) Och fastän så inte brukar vara är det parantesen som är viktigast här. Haha, godissugen stänger ögonlocken och ser hav av... just det - godis. Sedan skadar det ju inte med lite påsklov heller.

... jag vill till restaurang Det var ett tag sedan man åt, eh, inte hemma. Kanske skulle åka och äta någon trevlig sallad på paprika någon dag. Brukar oftast äta kycklingsalladen, eller egenmixad. Men... en grekisk skulle inte sitta helt fel.

... skaldjur. Jag är västkust-tjej från topp till tå. Och då blir räkor, krobbor, kräftor + vitt bröd + mucho majonäs + citron + ägg aldrig fel på ett uppdukat bord.  Vilken tur då att vi skall äta just räkor imorgon då.

... Mars- och milkyway- choklad Jag vet inte vad det är med mig men jag är helt fast vid dessa två sorters choklader. Mums - oslagbara. Vilka är dina chokladfavoriter? Jag hoppas inte du säger snickers... (;

Påskägg?
Jag säger inte nej.

Hälften barnslig, hälften rockig.

98761-710Oj, jösses. Nu blev jag nästan förvånad när det fungerade att ladda upp en bild. Superbra! Det är ju inte  kul direkt att blogga utan bilder om man säger soe. Fast nu fungerar det ju - så jag visar upp min dagens dröm på direkten! En halvrockig, halvbarnslig sådan.

♥ Coolaste linnet kommer ifrån Marc by Marc Jacobs. Ser löst sittande ut - och så tycker jag också att det skall vara.

♥ Jeans från Tiger of Sweden. Ljusa gillar jag för det mesta på våren. Helst utan knepig tvätt, och dessa var så långt ifrån det jag kom.

♥ Skor från Have2Have. Liknande sådana här säljs ju lite varstans, men är nog ganska bra att ha i garderoben (shoeholicen snackar...). Men tja, de passar ju till allt?!

Bambi- örhängena är så bedårande, så bedårande. Kommer ifrån favoriten Ms Bijoux.

♥ Ljusrosa läppstift från Isadora tror jag hade
passat bara fin-fint till en outfit likt denna. Coolt.

Glädjedödare, dagsförstörare...

Gah. Det här händer inte. Jag har inte bloggat sedan fredags och nu orkar jag äntligen slänga ihop en dagens dröm. Jag skall berätta vad som händer utan att någon frågar: DET FUNGERAR INTE ATT LADDA UPP BILDEN. Åh, glädjedödare där, blogg.se.


Om en månad får vi skämta oavbrutet (utan att någon har rätten att bli arg)

Tussilago... här skall vi bländas av tussilagosar minsann! Om jag får bestämma. Mars är den första vårmånaden (den SKALL vara det, okej?) och då skall vägkanterna vara dränkta av dessa gula små underbaringar.

Nu brukar ju dessa små liv inte uppenbara sig förrän frammåt slutet av april ändå, men vi tror på ändring i år, va?