Men bara på låtsas

lugg på låtsas
Är man inte riktigt sådär säker på luggen att man klipper till en, så finns det ju andra sätt. Som på bilderna ovan, från Givenchy's Couture höst 2007. Lekfullt, kan man säga.
Min syster testade frisyren alldeles nyss, när hon fick se mitt kollage - gräsligt, säger jag bara. Men gör man det ordentligt, och får det att se ut cirkus som på bilderna här ovan så kan det bli riktigt fräckt. Annorlunda är bra.

Me gusta


image1301

Jag blir bara SÅ överlycklig av att gå in i en indiska- butik. Personalen är alltid personligt, snyggt klädda med riktigt inspirerande detaljer - och man kan inte gå ut ur indiska utan en påse. Eller två - eller tre eller fyra. Idag blev det två påsar för min del. En innehållande de lila strumpbyxorna och pannbandet, samt en lite större innehållande den gula tunikan. På sommaren skön att bara dra över sig, på vintern cool med en polotröja och ett par coola strumpbyxor.

Och så var det det där med H&M... Hur man än försöker så är det ju detaljer för så fruktansvärt lite pengar. Ett par örhängen. Och ett par hårspännen. That's it. Jag lovar.


Glamour(-öst)

Tidningsoholic
Tidningsoholicen talar: Här har vi det snyggaste svenska tidningsomslaget på ett bra tag. Fuschia och klar orange klingar inte fel. Inte heller Scorupcos snygga page välmatchat med ett leende. Och en blå klänning.

Jag tvekade inte. Numret ligger i tidningshögen. Självfallet.

Hej på dig

Najs patchwork
Hallå där, väskan. Med alla snyggaste färgerna just nu, flätade "rämsor" med orangea dekorationer och det bekväma axelbandet.
Orangea/röda strumpbyxor, svarta kappan och ett par MaryJane- heels. Zara och jag tänker nog likadant. Imorgon blir det besök där, kan jag lova. Om inte annat för en gnutta glädje i klädinspirations- form.

Najs

98761-1294

Jag har så tjockt hår, så jag brukar inte ha sådär jättestort behov av mössor (som bara gör håret läskigt elektriskt). Men nog fryser jag alltid om öronen lite då och då. Indiska har min lösning. Den där öron-värmar-saken SKALL jag bara ha!

Jag ser bara elegant.

Elegant!
Den eleganta stilen är typ det enda jag kan tänka på just nu. Pumps, damiga kappor och klänningar och smink i typ 20/40-tals anda. Kollaget symboliserar vad som är allra snyggast just nu (och just plaggen på bilden är inget jag tycker vore speciellt fint att ha tillsammans).

DAM- KLÄNNINGEN från Single: Att gå runt och se ut som en glänsande snygg 70- tals tapet. Smaka på det. Allt smakar inte jubel och gala- föreställning - men mycket gör! Typ klänningen på bilden ovan. Tillsammans med pumps. Svarta strumpbyxor. Och snygga vantar.

SKORNA från Skopunkten: Absolut de snyggaste budget- skorna just nu. 8 centimetersklacken känns svår för mig just nu, men jag KAN bara inte gå runt och vara rädd för det. Speciellt inte i närheten av dessa vackra.

KAPPAN från Missoni: Här har du vidd, volym, midja och spännande mönster i en och samma förpackning. Jag vill ha den så myyyyycket.

ROUGE från Make Up Store: Inte illrött, inte rosa. Något där mitt emellan. Tänk
såhär, men mycket mindre extremt (kan tyckas skrämmande; men jag hittade ingen bättre bild).

Se hit!

Efter en mycket dålig uppdatering på fråge- fronten ligger nu en ny liten "undersökning" ute, strax under profi- fotot. Vilket är höstens viktigaste ledord utav...

Sjal- inspiration.

98761-129198761-1292

Sjal- inspiration! Och färginspiration. Här är mycket av hösten i 2 bilder. MK ser inte ut att kunna se rakt direkt, men hon ser fortfaranade stunning ut. Med 300 sjalar, lila väskan och hatten på sne. Vad kan gå fel egentligen?

Dagens köp med utropstecken

HÄR ÄR DEN!
Vi har Ur & Penn i allum. Det var dagens förvåning. Och dagens underbaraste glädje! Exakt just nu ligger nämligen
MIN Ibiza- klocka cirkus halvmetern ifrån MIN säng. Och den är bara MIN. Kan det komma att bli en av höstens mest använda accessoarer? Kan.

Längd

98761-1287

Där har du mina tre ledord i höst. Eller egentligen skall vidd bytas ut mot volym, men vidd & volym tillsammans är ju egentligen ännu bättre.

Vi börjar med längden
som jag själv tycker är riktigt spännande i höst. Mystisk, elegant och jättebra kompis med accessoarer av alla dess slag. Det var just som miniklänningen slog till ordentligt som långklänningen kom in i ljuset dessutom - alltså är det en "lagbrytare" vi har att göra med.

Indiska- skapelsen vi ser här ovan (Indiska har bevisat att de gör de snyggaste klänningarna nu) kostar ynka 199 kronor, och kan matchas med armbanden från Ms Bijoux. Eller en jäkla massa ringar. Och ett par snygga flats i blodrött. Eller skinnfärgad brun. Eller blått. Och i höst: En stor stickad mössa på topp.

Glittrande önskepryl

98761-1285

Bakom bilden med hemskt (ja, verkligen hemskt) dålig upplösning så döljer sig vad jag helst ser att min lön försvinner. Till den där coola klockan. Jag tycker att den där klockan från
Tritoni (som ALLA bloggerskor fick en var tidigare i somras) var helt okej, men de blev helt enkelt alldeles för hypade för min smak. 
Den fantastiska skapelsen på bilden ovan kommer ifrån Ur & Penn's annars så fåniga kollektion Jet Set (eller ja, egentligen är inte kollektionen fånig, utan hur man gör reklam för den osv). Just klockan ovan heter Ibiza, och bara det känns ju liksom ännu bättre. 598 pix känns dessutom heeeelt överkomligt.

Poff.

STRAX!
Allt har inte vart frid och fröjd det senaste. Och datorn fungerade (självklart) inte i helgen. Men nu är jag i alla fall på plats framför datorn. Ses straxens!

God morgon!

image1280
Hej, jag vet att jag är osminkad, grymt morgontrött och helt rufsig i håret. Så har vi det klarlagt, tänkte jag. Skall strax springa till bussen, och sedan hoppas helt sjukt mycket på att pendeltågen verkligen fungerar som dem skall nu, med tider och hela fadderuttan. Det är i alla fall vad dem säger.


Och om 6 timmar är det äntligen helg. Jag kommer verkligen sova som en människa i typ koma inatt, för den här veckan har vart - om jag skall vara ärlig - hemskt mycket. För mycket för min del i alla fall.

Vad jag har på mig idag är min svarta helsköna klänning i 100% viskos från Indiska, knästrumpor från Indiska (vad kan man säga? Indiska är bäst), Bottega Veneta- inspirerade väskan från Vero Moda, cerisa naglar (Depend!) och de oerhört slitna men ändå vackraste skorna från Wedins- rean förra året. Knut på huvud!


Stil var ordet!

oslostil

Att matcha skor och väska är INTE överskattat. Se bara på fröken här ovan. Här har vi höstinspiration så det räcker och blir över. Just när man tycker att leopardfläckarna är fruktansvärt "passé", så blir det helt plötsligt snyggast på stan igen. Stövlarna och koftan känns bäst - men att matcha väskan känns fantastiskt. Den här bilden tänker jag bära med mig i en stilbok som jag skall knåpa ihop. Den skall följa med mig över allt.

Nu skall orangea naglar bli cerisa. Ciao!

Oslostil.

Hej paraply!

98761-1277
Bloggen känns alldeles för långt borta just nu. Det är sjukt mycket att ta in, lära känna och en himla massa nytt överhuvudtaget. Jag är så fruktansvärt trött, och mitt rum ser ut som ett bombnedslag. Det orangea paraplyet från Claes Olson (stavas det så?) lös upp lite grand i vilket fall som helst.

Nu skall jag koppla av. Det tillsammans med Harry Potter. Yep.

Psst...

...det regnar gula höstlöv.

Höst!

98761-1276
Så var skolan igång igen! Denna gång är det en helt annan skola jag börjat på visserligen, men det känns fortfarande lika o-somrigt att springa runt bland korridorer, bibliotek och bamba.
Höst- inspiration i modeväg, är vad vi alla verkligen behöver sådana här dagar! Jag är övertygad. Inspirationen kommer från
Net-A-Porter, och ingen annan stans.

Mormors- modet har vart omtalat en ganska bra stund, och Emilio Pucci understryker det verkligen. En kortare klänning i  jättemönstrat + söta färger = kan inte gå fel.
Anna Sui ger som vanligt oändliga craves med sina coola, coola kappor. Sure, heja Burberry! Men kappan på bilden ovan (matchat med blommig klänning under) är väldigt, väldigt nära.
Sist men inte minst är den där obekväma (?) polo- rigningen hjärtligt välkommen. Igen. Jag minns mina första år i grundskolan med alla dessa höga halsar... Plötsligt är det de första dagarna i gymnasiet och där är dem igen. Jag kan inte bestämma mig för om jag tycker det är skönt eller hemskt, snyggt eller fult. Jag kan bara konstatera att det är coolt och inte töntigt.

Accessoar- klar!

98761-1275
Ibland känns det bra onödigt att fotografera, fotografer, fotografera vad man har köpt (med mera) när kameran inte är överens med verkligheten. Inte i detta fallet, i varje fall.

Var som ändå befinner sig på bilden ovan är bara en bråkdel av vad jag köpte idag. Det andra var mest idrottsshorts och skolprylar, vilket kanske inte är riktigt lika intressant för er :P
Väskan (som känns härligt Bottega Veneta- coolt) kommer ifrån Vero Moda. De vita over kneesen var på halva rea- priset hos Indiska - och jag som var på jakt efter ett par identiska! Ibland har man tur. Oranget nagellack från Depend också. Coolt.

Summering: En absolut helbra shoppingdag.
Nu: Vila upp mig de sista lov- timmarna.

När man ser det här...

98761-1274
... blir man extra glad att det är Roberto Cavalli som skall designa en kollektion för H&M i höst. Ursnyggt. Bild från
Net-a-porter, såklart.

Drogen

98761-1273
Här kommer bilden på
gårdagens drog. Dagens också, tror jag minnsann. Och bilden gör den verkligen inte rättvisa (jag hatar att säga det, skall ni veta - men det stämmer verkligen). Hur bra bild som helst, och inte så matt som den ser ut att vara här ovan. Den är helt enkelt ursnygg. Min media- spelare. Och nej, det fanns inte en tanke som ens viskade "i-pod". Jag är så satans trött på den där hypade typen.
Istället; Iriver clix2 - det är grejer det!

Nu: Strax till allum och shoppa skolsaker. Skolstart imorgon - aaaah!

Allt

Det där med höst- skor kan allt vara svårt, det med. Eller inte. Det enda problemet jag har är att jag vill ha bruna, och med lite, lite kraftigare mörk träklack. Fast man inte få allt här i världen. I övrigt så är ju faktiskt de där stövlarna från Din Sko, med spännet, för 480 pix helt okej.

Man skulle vart designer, så man fick allt här i världen.

Dagens drog?

98761-1271

Dagens låt:
Jenny Don't Be Hasty - Paolo Nutini; helt jäkla underbar.
Lyssna på den!
Dagens frisyr: Utsläppt, trassligt :P Jag kan inte konsten att ha hår som ser riktigt genomborstat och fint ut:P
Dagens smink: Mascara. Och okej, lite kajal till det.
Dagens klädsel: Svart indiska- klänning, wisby- ringen, snyggig brosch och framors gamla armband. Skall försöka posta en bild senare!
Dagens planer: Bio, förhoppningsvis. Ciao Bella!?
Dagens vill ha: Vita over-knees, anyone? Jag måste verkligen få tag i ett par snarast.
Dagens drog: Min nya snygging. Skickar ett inlägg senare, det är ett löfte!
Dagens tråkigaste: Jag har upptäckt, till min förfäran, att mina ben har blivit ännu blekare. Hur?
Dagens finaste: Dagens uppvaknande. Regndroppar som smattrar mot rutan är bra mysigt ibland.
Dagens köp: Ingenting, än sålänge. Skall försöka haffa nagellacks- borttagning, dock :P
Dagens mat: Tacos! Halleluja, finally back to normal!
Dagens mående: Inte illa alls.

Höst- lyx...

98761-1270
Lyxa till det lite extra med en snygg present i höst, och den presenten skall du ha. Ett par doftljus i ett snyggt gift set vore inte helt fel. Voluspa har ett som du kan beställa hem ifrån
Accessora. Det svider lite i plånboken (599 kronor) , men å andra sidan så kommer det förhöja mysighets-temperaturen hela din höst (och vinter?), det är jag säker på.

(Svider det fortfarande alldeles för mycket så har ju IKEA forfarande sina väldoftande ljus. Apelsin/Kanel känns extra höstigt!)

3 i rad

98761-1269
Fick inte till någon helbra bild idag, batteriet tog slut på kameran. Men: Det här är tredje dagen på raken som jag får med en dagens outfit. Det måste ju bara noteras. Hur länge det här kommer fortsätta är inte jag personen att avgöra (vem är det då?), men nästa vecka blir det stress och skola igen. Jag skall dock göra mitt bästa!
Idag (sista lovdagen!!) blir det jag, lite städning och därefter Harry Potter. Ikväll kommer en försenad födelsedagspresent hem också! Hallo, hallo - är jag glad eller?

Jeans från H&M. Lila t-shirt från jag-vet-inte-vart (JC kanske?). Svart kofta från Gina Tricot (ifall jag får för mig att gå ut eller något sådant). Och jordgubbskorna från Skopunkten. Accessoarerna: Röda naglar och Harry Potter and the Deathly Hallows.

Halva 100- lappen!

98761-1268
Fötterna var helt enkelt inte klädda efter vädret idag. Det tog egentligen inte mer än totalt en kvart utomhus innan jag likagärna hade kunnat gå barfota. Tacka vet jag då skopunktens rea! 49 kronor fick jag ge för de där dojorna på bilden ovan. Röda. Precis vad jag behövde. Kanske inte sådär jätte- höstiga i modellen, men de räddade mina fötters eftermiddag och dessutom kommer de säkerligen till användning nästa vår och sommar. Och sommarn därpå.

Under "Övrigt" kan jag då också nämna för er att från början kostade jordgubbsskorna 249 kronor. Fynd, fynd, fynd!


Vilse i eftermiddag

98761-1267
På dagens schema står... tja, man kan kalla det studiebesök. Jag och S (som skall börja på samma gymnasium som jag) skall ut och åka tåg och försöka hitta till den skola vi skall börja på måndag. Som ingen ut av oss vet vart den ligger exakt. Spännande.

Ribbat linne från Zara, magkort tröja med monster-mönster från H&M, gamla jeans från H&M, skor från skopunkten och en väska från Lindex Accessories är vad jag har på mig idag. Röda naglar, knut på huvudet och Wisbyringen är med mig också. Och gissa om det trillade ur en rad svordomar ur min mun imorse när jag gjorde upptäckten att jag glömt mina vita tygskor med snörning uppe i Fjällbacka. Andas in, andas ut.

Sömnig?

98761-1266

Jag vaknade klockan nio igår, gick och la mig klockan 23 och däremellan sprang jag på stan i nästan 5 timmar.
Hur kunde jag inte somna? Klockan 5 imorse somnade jag på riktigt för första gången på hela natten. Meaning: inte bara slumrade till för att vakna 10 minuter senare igen.

Jag funderar helt seriöst på att beställa hem en Badger Sleep Balm från
accessora. För så här kan jag bara inte ha det.

Det må vara ett långt inlägg, men än ett fyllt av bara glädje!

070815
Det är ganska otroligt, men jag är inte helt slut. Jag vaknade klockan 9 och blir lite firad av systrarna, som bakade sconesfrukost = bra start på dagen. Städning var näst på schemat, men det gick hyfsat fort. Vidare till stan med farmor. Nästan 5 timmar sprang vi runt, och amalia vad mycket fint jag fick! Köpte några småsaker för egna pengar också. Hem, byta om knasfort och sedan har det firats med kusinfamiljen hela kvällen.

Ni kommer att hata mig, men jag orkade verkligen inte fotografera alla kläder som jag fått just här, just nu (en liten bild blev det i alla fall). Men om jag inte får superlust att lägga ut dem imorgon, så kommer ni åtminstone få se dem i framtiden, på annat sätt. Jag skall bli bättre på att lägga ut dagens outfit. Både för min, och er skull. Kul för mig att kolla tillbaka på allt, senare också ju (:

Men här är en lista på vad jag BLAND ANNAT har fått idag i alla fall:
HARRY POTTER- BOKEN: Typ den bästa, tillsammans med alla kläder - åååh, vad jag vill läsa den nu.
The Notebook- boken på engelska.
Paolo Nutini och Regina Spectors CD- skivor, samt Ubrella- singeln (Rihanna, såklart).
Pärlor.

Kläder:
Orange tröja i organiskt bomull och mönstrad blus från Zara.
Blåjeans med hög midja, svart kjol med hög midja, och vit svart-mönstrad "mag- tröja" från H&M.
Svart nyinkommen klänning och en lila polotröja från Indiska.
Kofta från Gina Tricot.

Och så köpte jag ett par fjäderörhängen hos Topshop, och ett mörk cerist nagellack från Depend. Och ett ribbat linne hos Zara. The end.

PS: Ja, just det. Fick ju med en dagens outfit där uppe också. Måste ju berätta vad den består av. Bestämde mig för helsvart - ribbat linne från Zara i
kjol med hög midja+fickor+guldfickor (!!) från H&M, och halsband från H&M (som gick sönder typ nu), armband från ett gatustånd i Bältesspännarparken och röda naglar.

PS 2: Jag tog bilderna med vår "dåliga" kamera, så egentligen är den där bilden på kläderna skitsamma :P Hela syftet med den var att visa färgerna, och inte en enda stämmer typ överens med verkligheten på den där bilden:P haha.

16 år gammal. 16 år ung. Haha(;

98761-1260

Fult är snyggt

98761-1259
MOD som i Modette och E som i Elle.

Orange måste vara världens fulaste färg, ändå lyckas den vara världens snyggaste. På samma gång. Jag vet. Något luddigt, kanske (; Vad jag vill säga är att det inte finns många färger man kan få fram så extremt fula nyanser hos som hos den där apelsiniga färgen. Men i höst fullständigt exploderar den. Färgen, alltså. Orangea baskläder och accessoarer gör det lättast för oss alla att ta till sig trenden.

Två av Sveriges coolaste modemagasin (se bild) pushar två snygga nyanser av den orangea färgen lite extrapå omslagen till Septembernumren nu också. Det kan ju bara betyda en sak. And I like it.


Beyond

98761-1258
Bara bilden i sin ensamma ensamhet insiprerar ju.

Väldigt lycklig måste den människa vara som för (i skrivande sekund) cirkus 3 minuter sedan vann auktionen på 
Lauritz med alla de söta sidens- scarfsen från YSL. Som en godispåse. Fast miljoner gånger bättre. Och typ 50 gånger dyrare. But still. Fantastiskt fint.

Så låter tonerna extra klara

image1255
Idag är sista dagen  i mitt liv som  jag sanningsenligt kan svara "femton" utifall att frågan "hur gammal är du?" skulle ställas. Därför känner jag mig lite extra ung, lite extra liten idag. Typ springer runt i de löjligaste och fulaste (men väldigt sköna) shortsen jag kan få tag på, och käkar miniglass. Inte för att det är speciellt för barn, men just idag känns det lite extra barnsligt (på ett bra sätt, självklart).

Senaste dagarna har jag vart jätteovän med Photoshop. Det blir bara världens dåligaste skärpa, upplösning och kvalitét. Allt är fel med andra ord. Skall försöka snacka "kompis" med det ikväll, men sålänge får jag publicera ännu en kass bild. På ett par lite mindre kassa hörlurar. Ser väldigt fina ut, om du frågar mig. Ser bra ut också. På
Webbhallen får du dem till det minsta priset.

Utropstecken efter "Mellanfärgerna"

98761-1253
Röd-brunt. Lila-blått. Sådan där orange- brun. Och grön- blått såklart. De där avmättade mellanfärgerna känns helt perfekt nu till sensommarn/hösten. Fransiga, tunna, små detaljer, amuletter, mocka och skinn. Det är bara att säga orden och ta åt sig, för det känns SÅ bra. Tycker jag. Stilikonen, eller snarare inspirationen, kommer ifrån Pocahontas. Det är nästan så man måste slå sig ner och se den gamla Disney- klassikern någon dag.

Bärnstensringen är från H&M. Klänningen från Sonia by Sonia Rykiel - jag gillar inte modellen, men färgen är helt OK. Löv-halsband från Julie Sandlau, och dem där skorna är verkligen DEM där skorna. Se på detaljen på tån så fattar du.


Till blixtar och dunder (magiska under)

98761-1252
...eller åtminstone skyfallen. För självklart flyttar åksmolnen på sig så fort jag gör ett kollage med anknytning till dem (; Den vanliga turen antar jag. Idag har jag och mormorn vart i Stan. Åt lunch, och sprang i några butiker. Det skulle shoppas födelsedagspresenter - kläder, med andra ord.

Vad det blev från mormor får ni se på onsdag (födelsedagen!), men vad jag la mina egna pengar på kan ni få lov att se redan nu. Det kilotunga måste-ha-numret av ELLE (ah, trendbibeln) skall jag slå mig ner och läsa straxens.
Finns inte bättre sysselsättning nu när tunga droppar fullkomligt öööööser ner. Pappa tog med senaste Hennes- numret också, som jag redan har bläddrat lite i. Såg inte jättekul ut, men jag tackar inte nej till det ändå.
Vid Bältesspännare- parken (typen av favoritplatserna i stan, or what?) så köpte jag också ett snyggigt flätat armband hos någon gubbe i ett smyckes- stånd. 30 pix! Det är allt jag har att säga.

Stövlar och bara ben.

98761-1251
Jag är tillbaka i Partille. Och jag måste erkänna att jag var påväg att skriva Fjällbacka. Helt sinnessjukt. Det känns konstigt, men mycket bra att vara hemma. 5 veckor sedan jag var hemma på riktigt senast. Och det var väl typ lika längesedan jag publicerade en dagens dröm. På tiden, dårå.

Klänning från Divided: Det var den beiga kanten längst ner på klänningen som fångade uppmärksamheten först, men den sena åttiotals- känslan vid urringningen förtrollade. Accessoar och klädesplagg på en gång.

Skor från Skopunkten: Aj, vad vanliga. Och aj, vad jag egentligen ogillar den där typen av "motorcykels-klack". Men till klänning och bara ben vore de minst sagt inte fula.  Snarare coolast i stan.

Nagellack från Essie, nyans "Burgrundy Syrup": En nyans som inte är något annat än smutsig, farligt annorlunda och uppseendeväckande. Tummen upp.

Jag kan redan se katterna sova.

98761-1250
... Ja, det tycker jag i alla fall! Jag skulle älska att ha den stående i mitt rum, åtminstone. Kanske inte direkt min stil på textilen, men definitift min stil på möbel. Ikea har fått mig på fall. Igen. 495 pix, var det va? (Kort, kort minne)Kan svida ganska rejält för en möbel som jag själv inte kommer kunna använda.
Men för mina katter så..?

Oh well. Nu bär det av till... kan du gissa? (Jobbet, punkt)

PS: Haha, gemet förstör hela bilden, ser jag nu.Skit :P

Unless we get a little crazy

98761-1248
...låt: Crazy -
Seal eller Alanis Morisette. Har inte bestämt mig för vilken version jag gillar bäst.
...frisyr: Borstat (men inte genomborstat) i slarvig knut-och-tofs-blanding.
...smink: Inte något, dagen till ära :P
...klädsel: Uppvikta mörkblå jeans, beige- och vit- randig oversizad t-shirt, röda naglar, stenar i öronen och finaste silverringen.
...händelser: Tja, inte mycket mer än jobb. Men det var faktiskt ganska kul idag (:
...planer: Ta en dusch, titta på TV och bläddra i en gammal VOGUE hade jag tänkt (:
...vill ha: En ny enkel klänning bara. Jag har helt enkelt klänningsbrist. K-a-t-a-s-t-r-o-f.
...drog: Bikinisar, på rea. Svårt att undvika med mitt jobb:P
...tråkigaste: Nja, har haft en ganska kul dag (:
...finaste: Min bandolera- tröja. Jag är kär.
...köp: Åh, jag har inte bestämt mig ännu:P Skall jag köpa den svarta bandeu- bikinin? Den är ju fin, trots allt...
...mat: Entrecôte (stavade jag rätt?), potatis i ugn, och en halv gurkbit...:P haha.
...mående: Prima.

... och jag snodde listan från Fashion, Fame and Everything in Beetween.

Lite egendomligt, kanske...

98761-1247
Jag tycker att det finns något extra i det där med att sova med nya lakan. Så det får bli vad jag gör idag, som jag tycker om, för att "fira" blogg-fösedan... Haha(; Nej, men jag har ärligt talat inte haft mer än typ 3 jobb-fria timmar idag (vilka har spenderats med att äta frukost, duscha, äta middag och bädda sängen, ungefär), så firandet av bloggen får vänta lite. Skall som
Sofia föreslog fira med lite tårta någon dag. Troligtvis lördag. Jag återkommer om det.

Så nu skall jag sova gott. Det kan jag lova. I mjina favoritlakan (här i Fjällbacka dårå), och med fönstret på glänt. Sådär så det drar alldeles lagom.

9 Augusti fyller bloggen 1 år. Följer ni med ett år till?

98761-1245
Hopklippt från året som gått. Att se sin blogg- adress på en "favorit- lista" (
Jossan), de första inläggen som såhär i efterhand bara känns pinsamma, första kommentaren (från Julia), och sedan... den underbaraste kommentaren. "Hallå var är du människan? kom tillbaka innan jag får ryck? :)"Och vem skrev inte den inte Ellis. Så många skratt du gett mig, 'människa'!


Det var blogg- tips i tidningarna. Överallt. Så jag googlade helt enkelt ?blogg?. Det bästa jag gjort? Tja, det finns i alla fall med på topplistan. 

Imorgon fyller min blogg (JA, MIN!!) 1 år.
Och på grund av detta vill jag fira och kalasa med alla er människor där ute i bloggvärlden. Ni som fått mig att le här bakom skärmen varje dag, sedan 365 dagar tillbaka, med era kommentarer och egna bloggar. Tyvärr fungerar ju inte det där med firandet i praktiken, men alla ni underbara människor där ute ? ni måste lova mig att ha extra skoj i morgon. Alla måste göra någonting ni tycker är roligt! Najs.Någon gång i början av min blogg- historia skrev jag "det är ni som gör bloggen" i typ vartenda inlägg. Okejs, jag skriver det inte riktigt lika ofta längre (ungefär aldrig, vilket är skit - dumma mig) men det stämmer ändå 10 varv runt jorden och tillbaka igen. J

ag har inte kommit lika långt som många andra bloggerskor på ett år
? men shit vad mycket det har fört med sig, allt detta bloggande, ändå. Jag har haft en plats där jag har kunnat skriva precis vad jag vill ? och sedan se de där läsarsiffrorna öka, öka, öka. Människor är intresserade av att läsa vad jag skriver! Intresserade av att återvända till min blogg. Det har alltid varit önskan högst i topp.  

Allt från de där första kommentarerna
(förutom mamman och pappan var supercoola och snälla Julia först, tack tack tack), till de där MÅNGA kommentarerna helt plötsligt (what? Över 10? Haha), till? den där intervjun med lokaltidningen i april. Och mina ord har vart publicerade på fler håll än så, tack vare bloggen. När Ebba kritiserades ganska så häftigt i våras, och det bara öste in äckliga kommentarer på hennes blogg, klickade jag iväg ett mejl för att peppa henne lite. Bet publicerades i hennes blogg, som väl är en av Sveriges mest besökta. Och Modette hade jag nog aldrig vart medlem på heller. Där jag har en liten, liten blogg (som jag tyvärr knappt skriver i), där jag i mitt första inlägg skrev om några av mina tankar kring Modette. Orden blev publicerade i pappersform, numero 3. Jubel och gala- föreställning, vare här! Från mina tankar, via tangenbordet, mina synande ögon och tydligen vidare till en av de coolaste svenska tidningarna.  

Så hur skall jag då fira det här? Ingeting speciellt, en tävling? eller vad gör man? Ingenting speciellt var egentligen helt uteslutet, och tävling känns både lite vanligt (visserligen kul ändå?) och så är jag för oteknisk och har för lite tid för det at the moment.
Så mitt sätt att fira det här med er blir som sagt att alla (inklusive mig själv såklart) gör något skojs imorgon, fotograferar och bloggar om ett.

TACK ALLA NI! 

Och varför jag inte publicerar detta imorgon är för att jag? jobbar 10-18. Haha (; Skojsigt värre. Men kvälls- bloggning skall jag försöka hinna med lite. Ses på 1-årsdagen!


 


Vad jag faktiskt köpte

98761-1244
I samarbete med vädret presenterar jag en slösar- dag. Molning, men ändå ganska varmt - behagligt - är väl som gjort för lite shopping. Så jag och mormor har sprungit i Galärbacken hela dagen. Och innan jag börjar presentera vad jag faktiskt köpte, så skall jag berätta om ett ställe där jag inte köpte ett dyft (mormor köpte två fleeceplädar, men det hör inte till saken): Amadeus Interiör, mittemot konsum. Mys, mys, mys - säger jag. Hade aldrig vart där inne tidigare, men de hade supermycket superfint, och dessutom ett alldeles underbart sött och fint café. Måste besökas! Det blev dagens Fjällbacka- tips, naha (;

En stycken
tröja från Simple Wish, en klänning från B*Young och en bedårande stickad blus från Bandolera blev det tillslut, i alla fall. Av mormorn fick jag ett par mysbyxor också, ICHI kommer dem ifrån. Och allt köptes på rea. (Jag gillar egentligen inte ens sommar- rean, oftast...)
Vad som inte syns på bilderna är att den där söta Bandolera- blusen är garnerad med världens finaste träknappar. Jag lovar. Åh.

Den sortens matematik som jag fattar

98761-1239

Jag skall vara ärlig, och erkänna att jag äger inte lång ifrån 30 par skor - men inte ett enda par riktiga ballerinor  (för tillfället). Jag vet inte varför, men det är helt enkelt så det ligger till. (Hoppas inte att allt förmånga tappa andan nu.) Jag kan i alla fall säga att jag är beredd att ändra på detta - gärna flera gånger om. Helst börjar jag min "förändring" med dessa pjucks från Skopunkten. Smycket plus färgen equals en väldigt knäsvag Beth.

3 av varje

98761-1238
Jag har
hittat en utmaning, i Lolitas arkiv. Jag föreslår att den bör återupplivas, så alla som känner sig manade; lista, lista, lista!!

Vad skall du göra i sommar (eller vad har du gjort?):
Jobbat. .. och det är det nog ingen av er bloggläsare som ungått.
Sola och ta det lungt varenda solfylld soltimme som återstår utav denna sommar.
♥ Fylla år, och därmed gå med farmor och mormor i stan, för att shoppa en höstgarderob aldrig tidigare skådad. Dreams, dreams...

De tre bästa skönhets-tipsen?
♥ Var rädd om ditt ansikte, för 17. Inte direkt det råd jag jämnt och ständigt föjer själv, men definitivt det jag borde följa mest. Visst, var rädd om hela kroppen - men det känns ändå som att det ändå bli ansiktet som får ta mest skit... Drick vatten, skrubba inte ansiktet och håll det fuktigt med en bra fuktgivande lotion.
♥  Borsta aldrig håret när det är nyduschat. Rör det inte mycket överhuvudtaget när det är nyduschat (alltså - sov inte med nyduschat hår). Det sliter som tusan - det vet jag.
♥ Det här är inte ett tips jag själv behöver följa vidare mycket (då jag redan har superstarka naglar, oftast): Istället för att lägga pengarna på massa nagelstärkande saker, så går det lika bra med lite olja från the kitchen. Droppa några droppar på lite hushållspapper och smörk in naglarna. Ta-da.

Tre bästa resmålen?
♥ Gran Canaria. För solen, och den vackra omgivningen.
London. För Tophsop, 216 Oxford Street. För känslan.
Västkusten. Jo, det är faktiskt redigt fint här. Och en sommar utan räkor på havet, är inte en sommar.

De tre bästa biofilmerna? (kör inte just nu, för jag har inte vart på så många det senaste)
Harry Potter, säger jag precis som Lolita. Det finns faktiskt inget bättre här i världen än Harry, typ.
Marie Antoinette. Den var verkligen urbra. Och med kläderna och detaljerna på stor-stor-skärm, musiken från alla håll och kanter, och Kirsten Dunst i huvudrollen kunde den knappast vara något annat heller.
Happy Feet. Den roligaste jag sett det senaste året, åtminstone. Hur alla skratt blandades till denna barnsliga men supersöta film... fantastiskt.


NU: Ut i solen igen (och skymma ansiktet, för det ser sedan igår ut som ett stoppljus). C som i Ciao!

Carpe Diem

98761-1235
Den närmsta veckan utlovas sol, och dessutom sol som man nästan kan tro på att den verkligen kommer. Redan ikväll har solen lyst och värmt mer än vad den gjort under hela sommaren, ungefär. För att fånga en sommar som i normala fall späds ut under 2 månader, men nu kommer i koncentrerad form packad under bara en vecka - glöm inte de nödvändiga 1-2-3.

1 - BLUSAR OCH KLÄNNINGAR I LJUSA & GLADA FÄRGER, SILKIGA OCH SVALA MATERIAL:
Solen kommer troligen att komma som en chock, har jag en känsla av. För 25- 30- graders värme är väl kanske inte direkt vad man är beredd på efter 8 veckor med moln och regn. Svalka dig med ljusa färger, och som sagt - svala material.
See By Chloé.

2 - SKYDDA LÄPPARNA MED PERSONLIGHETEN SJÄLV:
I vilken färg du vill (på förpackingen) kan du beställa ett läppcerat med lätt vaniljsmak OCH solskydsfaktor 20. Dessutom kan du trycka något extra personligt på förpackningen. Why not? säger jag. Axon Profil.

3 - INTE LIKA SVÅRT SOM EN BOK I SOLSTOEN:
Nej, när man måste ligga och stötta sig på armarna när man skall läsa (vilket resulterar i nack-ont) gillar inte ens jag, en galen boklus, idén med att läsa hela tiden, hela sommaren. Tacka då jag-vet-inte-vem för att det finns ljudböcker. In i MP3:n, så har du underhållning för hela sol- dagen. Just nu är jag nyfiken på Stieg Larssons böcker, som mormorn har stående i bokhyllan här. CDON.

Nyanserna

98761-1233
Pricken över i är, som alltid annars, även i höst - detaljerna. Och vad utgör inte en stor del av detaljerna om inte något så enkelt som fingertipparna. Jag väljer att måla mina naglar i mörk cerise, eventuellt mörkt blå naglar (väldigt 90-tal, ganska vågat) och även rött. Och då snackar vi inte förra höstens klar- röda nyans, utan här pratar vi språket ljus vinröd. Skimrande blodrött. There you go.

Sommar, sommar och jobb. Havet och vinden...

image1231
Jo, det blåste rejält på första (och sista?) båtfärden för i år.
Vågorna slog och slog, men jag kan inte säga att jag hatade det ändå. 

Jag är: I Fjällbacka. Nyduschad. Påväg till jobbet (om cirkus 50 minuter).
Jag önskar jag vore: I Partille, med massa tid - till att blogga. Jag saknar det! (:
Jag har: Bloggabstinens, bloggabstinens och bloggabstinens. Jag vill ha en heldag (okej, kanske mer en hel halvdag) bara till att ta ikapp allt jag missat. Allt bloggskrivande och bloggläsande.
Jag tänker på: Födelsedag(-ar....tihi, gissa? (; ). Jag fyller faktiskt år om bara... är det 10 dagar? Ja, det är det baskemej. Fantastiskt.
Vad jag gillar mest nu är: Att sol utlovas till just de tre kommande dagar då jag är ledig. Och att jag kommer hem till snygga Partille nästa vecka.
NU: Jag skall försöka snabb-blogga några (i alla fall något) inlägg, fort-som-tusan. Ses straxens!