Engelska presenter


Jag har fått presenter! Min syster kom hem från sin språkresa (IoW) igår, och idag var det presentutdelning. Jag fick en väska som det står I heart London på, så snygg! Och väskan är rymlig - min syster känner mig. Jag fick "Love Hearts" som är mitt favoritgodis ifrån England då jag var på språkresa. Världens gulligaste godis, for sure. Jag fick en stor burk med småsmå kolor med bubbelgumsmak. Och jag fick VOUGE Britain. TACK SYSTRAMI!
   

Past


Sagt och gjort. Jag köpte skor igår. 49 kronor kostade de här rosettiga, gråiga, lackiga sakerna! Vad jag hade velat stanna i Partille bara en dag extra så jag hade haft lite mer gott om tid att rota runt på skoreorna. Nu blev det i alla fall de ovan, plus ett par gula sandal- liknande ting, till samma pris.

Jag har haft ett par helt underbara lediga dagar. Ute på havet och bada, hopppa i från båten. Sola på fören, äta räkor och vattenmelon medan båten gungar i lagom takt. Sola dagarna igenom (och denna gången har det faktiskt gett lite resultat, om jag får säga det själv) och bada MINST tre gånger om dagen. Oftast fyra. Igår badade jag i sötvatten istället, i kåsjön - och där var det inte direkt svalkande. 25 grader i vattnet. Minst.
     Nu var det dock slut på det roliga:P jag vandrar till jobbet om 25 minuter, och sedan blir det jobbjobbjobb i många långa dagar framöver. Hoppas att rean kommer igång på riktigt här också snart då... :P

Byta skor


Jag ogillar verkligen att slänga skor. Men efter denna sommar kommer detta att vara oundvikligt. Jag har inte plats för skor som ändå är för slitna för att använda. Tår som sticker ut på skor där tår inte skall sticka ut. Fransar på hälarna som inte är fransar i benämningen "trendigt" utan mer "trasigt".
     ...Och därför behöver jag också nya skor. De ovan finns kvar i min storlek på Din Sko hemma i Partille, men tvivlar på att detta kommer vara länge. Men om så, så hade jag viljat ha dem mycket. För den färgkombinationen slår precis allt. Rosa och oranget,
oranget och rosa. Me gusta.

Nu skall jag gå och knuffa ner vem som än har lagt sig i 'min' hammock, pling!

Ledig


Nu är jag ledig i några dagar framöver! Hoppas på massor av sol. Bad blir det ändå. Båt också, förhoppningsvis jättemycket. Morgondopp och kvällsdopp och dagdopp. Ingen väckarklocka. Som sagt: kul att jobba men skönt att njuta av sommaren också.
     Ikväll har jag ätit godishjärtan och inte så mycket mer. Ett av mina favoritpar glajjor från Jane Norman gick sönder. Då var jag inte glad.

Bloggen dör ut, och ni vet att det kommer att bli bättre. Just nu är det väldigt mycket foto på Fjällbacka- miljöer, men det är så livet ser ut nu och därför blir det så(: Hoppas ni gillar det ändå, så blir det mer mixat innehåll när hösten är på gång igen. Pling!

PS. Så där såg himlen ut här utanför för 10 minuter sedan. Snyggt och vackert på samma gång.

PS2: Jag ber om ursäkt för ev särskrivningar och andra konstigheter nu under sommaren. Since jag oftast bloggar under kvällarna, trött som en sengångare, så blir det skitkonstigt ibland helt enkelt. Så om det blir fel och jag inte orkar gå in och ändra... så blir även detta bättre frammåt sensommarkanten.

Tre nyanser av rosa


Sommaren kom när jag jobbar. Självklart. Jag går upp lite tidigare och skyndar mig hem på eftermiddagarna så jag hinner njuta lite också. Detta görs i min nya bikini och en jättefin kjol. En kjol från Rocky som jag ärvt. Den var helt oanvänd, går i rosa nyanser och har guldiga paljetter. Jag är inte speciellt kär i volangkjolar bara, så den fungerar sol sol-tub-tunika istället. En snygg en.

Så om bloggen dör ut i dagarna vet ni vad jag sysslar med: a) jobbar b) solar och badar c) springer runt på berget och fotograferar.

En till!


Ni vet ju att jag fick en bikini bara häromdagen. Okej, nu har jag hittat en till. Men nu har jag alla bikinisar jag vill ha. En snygg i massor av färger från H&M. En rosa från ellos, i knytmodell. En marinrandig med rött sytt ankare på från missya. En snygg grön som framhäver när man fått lite färg, från Huit. En djurmönstrad (zebrarandig) från missya. En svartvit liten från Huit, perfekt att sola i!
     Och nu då. En rödvitrandig i bandeu- modell, med en trosa med knyt. Från Salta Bad, som förresten är ett märke (jag kan nog starta någon badklädes- guide här i bloggen så som jag skriver om det hela tiden :P) som Eva Nettes ägare själv tagit fram: Är jättebra just för att plaggen finns i sammafärgkombination men i massor av olika modeller - så att man skall kunna hitta en bikini som passar en själv allra bäst.

Wellwell. Nu skall jag i alla fall ut och sola i min nya bikini. Eller mina nya bikinisar. Och sedan blir det kanske och eventuellt loppis. Men det beror på vädret. Adios people.

Saftkalas


... och det kostar, 10 kronor. För en teservis. Innehållandes fem koppar. Fem tefat. Och fem assietter. 10 kronor!

Idag var det sjöräddningsbasar ute på Badholmen, så så fort jag slutade jobba för dagen gick jag raka vägen dit. Där fick jag en tjugolapp av mormor att spendera på valfritt sätt.
      Teservisen skall jag inte kalla för teservis för det är inte vad det är. Detta är en klockren saft eller oboy- servis. Jag tycker inte om te, men många saftkalas skall det däremot bli framöver. Det lovar jag.
     Jag köpte fyra ljusstakar. En rosa, en blå, en ros och en med massor av turkosa pärlor på. 
     Jag köpte en teburk som jag skall spara massor av saker i.
     Och jag köpte en kapsylöppnare som ser ut som dess tidigare ägare hette någonting i stil med Herkules. Eller så är det bara en gammal souvenir från Grekland. Men man vet aldrig.

Perfekt i tiden nu när jag gör om mitt rum.

Found



TRÖJAN: Den som låg i påsen i förra inlägget, och som jag fick från farmor idag. Egentligen är den inte riktigt så grå som bilden säger. Den är en blandning av grå och ljust brun. Farmor sa nougat, och det lät väl helt okej. Det är det perfekta höst och kalla dagar- plagget. Jag säger följande ord ofta och om många olika saker, men så är det när man har en önskelista på otaliga saker och plagg: "en sån här har jag letat efter länge".

TYGET: Inne i Presentboden. På en hylla med ett par tyger. Några jättesnygga marina och så. Och så detta som inte är sådär (tyvärr) uttjatat 'småblommigt' utan mer så som man minns att gamla saker är blommiga. De snyggaste blommorna man sett genom hela den här blomster- trenden måste jag säga. Men är det inte ödet? Tyget heter Elisabeth. Jo, det är ödet.

Fjällbacka, Fjällbacka


En smått trevlig bild. Jag står och skriker på min syster som tar kortet. Hm.

Okej, idag är jag ledig - jätteskönt! Tycker om att jobba, men att jobba mycket gör ändå att man på någiot sätt uppskattar de lediga dagarna miljoner gånger mer. Jag hade sovmorgon och sov till klockan blev elva. Vaknade och åt frukost. Klädde på mig (jeansshorts - avklippa från H&M, svart ribbat linne från Zara, omlotttröja  i silke från Filippa K och väska från Longchamp) och sedan åkte vi in till samhället. 
     Vi gick runt i sommarbutikerna, jag klämde på väskor inne på TARA, såg världens finaste tyg i presentboden (det kommer ni få se snarast, lovar), och sedan fick jag en jättefin sak av farmor. Och du ser den i påsen ovan. Och du kommer få se den snart. Snart. Snart.

Vi gick och satte oss på bryggan och åt glass innan vi gick hemmåt. Hallonsorbet och mintchoklad tog jag i min bägare. Solen kom fram, och således även mina favoritglajjor från Topshop.

Och det är så här varje förmiddag borde vara när de är som sämst. Lalala, nu skall jag byta om till bikini och sola tror jag. Hoppas jag. På sol.

Adios people.

Hej tidning


Nu. Nu har jag (som ni ser) mycket att göra. Och tur då att jag är ledig imorgon, söndag och måndag. Jag hoppas på lika fint väder som det har varit idag minus den kalla blåsten. Det vore hur bra som helst

Omslagstänk:
- Mischa ser jätteobekväm ut på omslaget till Cosmopolitan. Vad gör hon överhuvudtaget nu för tiden?
- SOLO ser ut som SOLO. Och det är oftast ett grymt bra innehåll i den tidningen.
- ... och hennes ser ut som hennes gör mest. Rött och vitt och leende. Det känns som om dehar det ganska ofta, eller är det bara jag? Det känns jul. I juli.
- Snyggaste omslaget är GLAMOUR. Färgglatt och snyggt.
- Gult och rosa verkar populärt i juli?
- Och vad som inte syns på denna bilden men som jag också har liggande här hemma. En ELLE- tidning och ytterligare ett fint omslag. Innehållandes ett modereportage som är beyond fint. Fantastiskt.

Sömnlöshet


Nu hör jag hur linan på flaggstången smätter. Hur en motorbåt åker förbi. Och det är ungefär allt. Det är en sommarnatt, en helt vanlit sommarnatt och jag kan inte sova. När den 16:e juli blir den 17:e. Sommarnatt blir sommardag.

En typ av glädjespridare


Min bikini, min nya bikini! Tänkte bara lite snabbt visa upp den. Zebra- randig med massor av gulddetaljer på, har jag fått av mamma och pappa. Från ett danskt märke vi säljer på evanette som heter Missya.
     Ett helt underbart märke förövrigt - man blir glad av alltihopa. De har de snyggaste bikinisarna (ja, ni ser ju den ovan, och förra årets favorit -
den här), sötaste nattkläderna och snyggsötaste underkläderna. Ja, jag vet... mycket positivt på en gång. Men det är faktiskt helt, helt, helt gudomligt bra.

Nöjd igen.

In MY bag?

  • Jag har läst ut den där boken jag köpte igår. En vanlig visa var det, tycker jag. Men bra skriven. Och ibland är "vanliga visor" faktiskt det bästa. Nivet, kära som kommer på att de inte är kära (oops, det tror dem bara) och kommer tillslut på att de hör ihop på riktigt.
  • Jag vet inte vart jag skall ta vägen om jag inte skaffar mig en riktig almanacka snart. Det skall vara en snygg, stor och viktigast av allt - helveckor på samma uppslag MEN med hela egna spalter för varje dag MED mycket plats för både telefonklotter och viktiga kom-ihåg-grejor. Just nu lever jag antingen med allt i mobilen, på tusen små lappar överallt i väskan, i en anteckningsbok (som är någonstans) eller i huvudet. Puh.
  • Jag är så kär i Modströms väska här ovan. Den är en typ sådan jag letat efter de senaste månaderna åtminstone känns det som. Så perfekt hade den vart. Och självklart vore den fulländad om en perfekt almanacka hade kunnat tänka sig att bara ligga där i OM jag får för mig att köpa väskan.

  • Och förresten! Nu skall mitt rum tydligen vara helt omålat! Vittvittvitt. Kan inte vänta på att snart få se det. Efter jag har sett det är planerna i icke-inbördes-ordning att: åka till IKEA och för en gångs skull köpa bara vad som är planerat och inte massa åh-men-det-här-luktljuset-är-...-rött(och kommer att stå och damma högst upp på en hylla jag inte når), invadera blomsterlandet och köpa... allt, och sätta upp mina tavlor jag fyndade på vinden för några månader sedan. Ni kommer få se. Var så säkra. Jag kommer ha Partilles snyggaste rum.

Avslöjandet


Det är lungt här i Fjällbacka idag. Alla människor tycks ha gått och... gått. Borta.
     Men så hittade jag dem, efter jobbet. Gick genom samhället. Ganska lungt där med. Någon person här och där. Gick tillbaka upp genom samhället. Och. In i Konsum. Det är där hela världen gömmer sig när det blir lite blåsigt här i Fjällbacka :P

Jag köpte i alla fall en bok till sommarpris (40 kronor) och en vattenmelon. Gott gott. Och jag skall inte låta den (melonen alltså) läska mig länge till...

Treasure hunt



Ja, dagen gick väl som planerat. En riktigt, riktigt, riktigt bra dag. Så som alla lediga dagar borde vara. Jag har för det mesta bara sprungit runt, med ett rivande västkustberg under fötterna. Blåsten i håret. Och jag var på många av de ställen jag alltid var på när jag var liten, men som jag numera nästan aldrig besöker. Fastän de ligger max femtio meter här ifrån. Jag var till exempel på hallon- stället. Nowadays utan hallon visserligen, men stämningen är kvar.

Jag bytte design också, som ni kan se. Jag är jättenöjd. Blev så sugen på att blogga direkt när jag var färdig med den. Och det blir jag alltid när jag gillar blogg- designen extra. Det är inspirerande. Men då orkade varken datorn eller internet mera. Så datorn skall nu få sova tills imorgonbitti. Så även jag. Adios!

You know the rules. Se men inte röra. Bilderna tillhör moi.

Allt i jättelångsam takt


Ledig och jätteblåsigt, meaning: film (Marie Antoinette, vilken är helt underbar och en favorit), läsa inredningsmagasin, äta resterna av lördagsgodiset, måla naglarna, ev städa (väldigt mycket ev) och fundera på ny design till bloggen.

     Så får det bli. Nu blir det visserligen iklädd pyamas och mysstrumpor. Annars hade jag föredragit den finafinafina klänningen de Sonia by Sonia Rykiel, con skor från Dries Van Noten och almanackan i handen.
Den almanackan.

Vad är era planer idag, people?

Gôtt att må gôtt..


Det här kan vara världens bästa uppfinning. Och jag är redan beroende. Fruktsmoothie, med bara frukt och ingenting annat. Det smakar kalas och är kalas för kroppen. Den kombinationen är ovanlig, väldigt ovanlig, om vi alla skall vara helt genom- ärliga.

Persika och passionsfrukt är godast, förresten.

zapzapzapzapatos


Så ser dem ut. De perfekta stövlarna. Sådana som jag letat budgetalternativ på hur länge som helst. Hög klack, högt skaft, smalt skaft. Snyggt skaft. Så ser dem ut. Och som pricken under utropstecknet - Chloé.

Nu blir det smink, tandborste, kläder och planera dagen. Then - off to work. Tjing pling.

Svensk sommar


Det här är svensk sommar. Igår iskallt och blåsigt till tusen - idag varmt och bara några lätta moln vi horisonten. Det är väderomslag så man nästan hör det.
     Bilden visar min snygga t-shirt, fötter, favoritsolglasögonen och armband. Sån var jag idag. I solstolen. På jobbet. På berget. Med en Magnum Mayan Mystica i handen (vilket i och för sig gav det hela ett minupoäng, den var inte god. Men det låter bra).

Datorn är i alla fall tillbaka in town nu, och således även bloggen. Jag har laddat, så nej - bloggen kommer inte dö ut bara för att det är sommar. Svensk sommar.

Mobilblogg: ingen dator

Jag är i fjällbacka. Ett grått, ganska kallt och lite mysigt Fjällbacka. Men det sista tycker jag troligen nerv på grund utav att jag är trött trött trött. Ligger och lyssnar på bruce, har jobbat idag. Och där har ni en update av läget och hur det troligen kommer att se ut de närmaste dagarna. Men nu till det viktigaste. Min kusin går börjat blogga och inte helt oväntat heter bloggen åsiktsmaskinen. Klicka dig in på asiktsmaskinen.blogg.se . Vi hörs. Adios people!

Down here on magic street


Jag bara undrar: vad gör man nu? Hur skall det bli "som vanligt" igen?

Det var verkligen det bästa. Jag levde, levde, levde.


Bilden är typ första google bild- träff på Bruce Springsteen. Och den snyggaste.

Bruce Bruce Bruce Bruce


IDAG. IDAG. IDAG.

ÄNTLIGEN!


Amarillo


Idag är jag osäker på om jag verkligen är i Sverige. Varmtvarmthett är det. Jag dricker kanna efter kanna med hemmagjord flädersaft och läser ett av mina favoritmagazin. På pärmen står det "lyx för dig" och det kunde inte stämma mer. Tidningen är verkligen lyx. Innehåller i princip allt jag vill läsa om (tillsammans med Glamour Sverige och Britain är världen komplett, typ).
     Men fokus på Plaza Kvinna nu.  Hur de kan få gult, som jag anser är en svår färg att inte få att se billig och rent utsagt ful ut på tidningsomslag, att se faktiskt somrigt ut. Och fräscht och lyxigt och allt det där. Och hela layouten, rakt igenom från framsida till baksida. Och läsningen såklart.

Neopp. Nu skall jag äta en glas. Adios.

Elisabeth och Madicken


Det stod Elisabeth på SS09- kollektionen från Minimarket. De dockiga klänningarna framför allt, sådana som jag hade liknande när jag var liten. Alla säger Disney och Alice i underlandet. Ja! För mig är det Madicken också, på något sätt. Madicken som jag kommer ihåg det. Så söta snygga skärningar och detaljer på allt.

Jag har sagt tidigare att jag skall försöka sy en sån där klänning, nu måste jag säga att jag skall försöka sy flera. Kanske skall man försöka spara ihop och försöka få ihop till att köpa någonting också. Ett försök är det kanske värt? De röda skorna hade ju inte varit fel.
     Röda koftan på bild tre är the detail.
     Och jag blir alltid lika glad när snygga ränder kommer fram. Look, look, look.

Bilder från Modette.se

Sun comes back


Jag gick upp tidigt (strax efter tio), och sedan dess har jag: solat, ätit glass, druckit hemmagjord flädersaft, ätit bär på strå, fått ellos- katalogen, kollat igenom ellos- katalogen, räknat moln (och you know what? det var ett stort skämt, jag har inte sett ett moln på hela dagen) och... ja, jag har gjort så lite som möjligt.

Nu väntar jag spänt på att Minimarkets SS09- visning skall komma upp hos Modette. Den skall tydligen ha varit underbar.  Jag tror de som säger det, men jag vill seeee!

Jag mobilbloggar

det här är ju väldigt intressant. Världens nerv otekniska människa mobilbloggar. (Jag är fem meter från min dator). Pling.

Det är sommar och sol at the moment


Ja. Självklart hoppar världens största moln fram bara för att jag skall hinna slänga iväg ett glädjeskrik till bloggen innan jag går ut och solar.
   Solen tittade i alla fall fram för tio minuter sedan och lös och var alldeles jättevarm. Sprang ner och upptäckte att överdelen till favoritbikinin inte befann sig där jag ville (jag vet faktiskt inte alls vart den är), så tog underdelen och missmatchade jättefult med en Huit- överdel i äkta 90- talsstil. Nu är det meningen att jag skall njuta av solen, när den väl är här.

Oj. Nu kom solen tillbaka. SOL, MÄNNISKOR!

PS: 5 min senare - och nu gick den i moln igen.

Så här tyckte jag (också)

Den var bättre än vad alla andra har sagt. Skratt, skratt, skratt, tårar, och när man känner sig helt tom men egentligen är överfull, ni vet? Så var den, och så mycket mer. Värdvärdvärd att se. Om och om igen. Och så bra gjord. På ett sätt som jag inte skall avslöja, för då säger jag för mycket.

Så tycker jag + massor mer.

Bild:
Sex And The City- filmens hemsida