Oh my god?


Idag sitter jag och pluggar. Funderar över guds eventuella existens, och om människan egentligen är ond eller god. Frågor som kan diskuteras i evigheter utan vidare konstigheter. Förutom att någon eller några i diskussionen förr eller senare skulle tappa förståndet. Jag är övertygad.
     Vi hörs snart igen, ni vet. Kram!


Lon


Här sitter jag och spanar på resor till en tjusig stad. Typ London. Jag behöver ha någonting att se fram emot just nu, känner jag. Och London med en vän eller två, det är precis vad jag VILL se fram emot. Perfekt, skulle det vara.

Och se vykortet. Är det inte konst, så säg?

Bild: 
Googlad 

DOT DOT DOT


Skopunkten och snygga skor är väl inte alltid synonymer. Deras stövlar är till exempel: ganska gräsliga. Och resten går i perioder. Men just nu måste jag tipsa om att de har en del snygga party- skor. Kolla tillexempel detaljen på pumpsen här ovan. Svinsnyggt, svinenkelt. Och där slutar det inte. Finns massa snygga klackar att välja på.

Köp tre, och betala för två!

Tips



Redigera mera!

Som ni vet fotograferar jag väldigt mycket. Men för mig är halva grejen redigeringen. Medan många andra tycker att man skall spara på just den, försöka få allt att alltid se så naturligt ut som möjligt, inte överdriva och liknande - så tycker jag snarare att man lika gärna kan ösa på med lite av varje. För mig är bildredigering konst.

Så, dagens tips till er blir hemsidan
Moderskeppet. Det är en hemsida som ger många, många smarta tips till dig som är photoshop- användare. Från guider, till snabbtips och hela webb- tv- avsnitt med tips. Vi har exempelvis användt den en hel del i skolan, vid tillfällen då vi lär oss om photoshop. Så, klicka in, lär dig och hitta din egen redigerings- stil! (:

Bilder: Översta av mig, understa av syster. Jag har redigerat båda.


Snurra runt i den här, du


Vad som är mest efterfrågat i min garderob just nu är en riktigt smashing, färggrann kjol. Exempelvis liknande någon av dem här ovan.

VANESSA BRUNA ATHÉ: Inte bara fantastiskt mönster, multifärgat... utan också fantastisk design. Älskar när det händer lite i plagg, speciellt i kjolar som annars har en tendens att likna varandra väldigt.

H&M: Fantastiskt lättanvänd kjol. Missmatcha eller matcha - gör vad du vill. Så himla användbar. Enkel och lätt dessutom. Och i den där härliga färgen som aldrig är fel.

EMANUEL UNGARO: Se på den formen, bara. Lite tjockare variant, vilket vi alla behöver för att inte frysa rumpan av oss om vinterhalvåret. Den här hade omedelbart fått flytta in i min garderob om någon hade viftat med den framför ögonen på mig.

Nu skall jag sysselsätta mig med att rensa bland bloggarna jag följer...

News


Skorna som jag berättade att jag köpte tidigare i veckan är dessa. Helt vanliga enkla, bruna stövlar som jag varit ute efter ända sedan Djävulen Bär Prada kom ut på DVD. Det är en sjukt lång tid. Och vart hittar jag dem? H&M, givetvis. Allt finns förr eller senare på H&M.
     Klacken ligger på typ 12 centimeter så det är ju inte de lägsta klackarna jag äger direkt, men definitivt ett av de mest användbara paren. Allt ser bra ut om man har lite klack på fötterna. Flätorna som hänger runt ankeln är jag fortfarande lite osäker på, men de får nog hänga kvar tills vidare ändå. Tror jag. På något sätt känns de lite malplacerade, men jag gillar ju flätor...

Oh well. Idag skall jag plugga hela långa dagen. Usch för det.

Lovely


Hockey idag, och det har ju startat helt okej, så att säga. Man får en så härlig känsla i magen, då. Härligt, härligt, härligt. Äntligen är det igång igen.

Funderar på att sätta mig ner och skriva lite nu, alternativt läsa. Efter en kväll med (just det) hockey, och sedan film med syster (the replacements - kan man bara älska). Imorgon skall det ju pluggas hela dagen igen. Så man får passa på att göra annat om kvällarna, när hjärnan ändå inte fungerar som den ska riktigt. Också härligt. Ett riktigt härligt inlägg.

Bild: från favorit- bloggen
le love image.


¿in lOVE?


Om du vill köpa en present till mig nu, så är de här exakt vad du skall leta efter. Eller förresten, du behöver inte ens leta. Jag skall berätta allt om dem.

De här skorna fulländar mitt liv. Åtminstone min höst. Mitt liv i höst. Jag har dem till jeans och t-shirt. Har dem till volangig klänning. Har dem till strumpbyxor och stor myskofta. Till randig lång tröja. Jag har dem till nattlinne. Jag sover med dem. Jag vill ha dem här.
    Ser ni vilken shoe-art detta är? De skyhöga klackarna, javisst - men snörningen då? De stora hålen, och sidenbandet? Hur det är vågat, men ändå bara så fantastiskt vackert. De går på en tunn tunn linje och de balanserar där, alldeles perfekt. Utan att ens vingla.

Det är Scorett, igen, är det. Och herrejissanes, vad jag önskar att dem satt på mina fötter.

Bloggjobbar


Jag sitter och peppar inför blogghösten. Jag är inte nominerad i någon blogawards, men jag börjar så smått se mig själv som något utav en veteran. Snart 3 år och 2 månader har gått sedan jag startade upp det här stället. Saker och ting går verkligen framåt just nu, dessutom.

Så, jag sitter alltså och planerar och fixar. Bloggjobbar, som jag brukar kalla det. Har en idé som jag tror, hoppas och verkligen vill genomföra. Och det finns en sak ni skulle kunna göra för att hjälpa. Om ni har några frågor angående skor som ni skulle kunna ställa till mig - här har ni er chans! Och då menar jag inte typ proffs- frågor. Som vi alla vet är jag inget proffs på skor. Men om ni undrar något över min skosamling eller vad jag gillar för skor och liknande - ställ frågorna här. Kommer i så fall att redovisas i det projekt jag nu sitter och jobbar med... (;

Säger jag hemlighetsfullt.

En grej som är ny exakt just nu, däremot - är att jag äntligen har skaffat bloggen en egen mailadress. Dit mailar ni läsare om det är något (:
[email protected] it is!

(Bilderna tog Isabel A på mig när jag gick för VeckoRevyn när de hade klänningsmingel på Topshop i Göteborg förra året.)

WORK


"När skall du sluta hoppa?" frågade pappa. "Vad skall jag göra då?" svarade jag.

Här är dagens outfit. Den där kjolen tycker jag väldigt mycket om, men använder jag väldigt sällan. Känns som en kjol man bara har på sig vid speciella tillfällen. Idag, var det skolfoto. Sista skolfotot. Tema: yrken. Jag var florist. Florist som en gång i tiden var mitt allra första drömyrke. Som jag verkligen drömde om alltså. Blommor och blad. Sedan upptäckte jag att floristerna på Blomsterlandet hade jättefula arbetskläder. Så började jag drömma om att skriva istället...

Blommig kjol - Gina Tricot
Magkort tröja - Gina Tricot

Halsband som inte syns på bilden - konfirmationspresent

Huvudsaken


Tipsar om köp jag gjorde för någon timma sedan och någon halva där också. Hårband på H&M för 29:50, och det var ett tvåpack. Dubbelband, ett svart och ett puderrosa. Att klämma i håret ungefär  som på bilderna ovan. Nu drog jag bara på det och slängde ihop en boll, men ungefär. Ni ser nästan dit jag vill komma, huh?

Kläm alltså upp hårbandet. Placera det första en par tre cm från hårfästet. Dra det andra några centimeter bak. Dra i håret i mellanrummen, så det blir lite puff- effekt. Snurra upp en boll. Lätt som en plätt.

A.S


En favoritskådespelerska som jag tycker är så jävla vacker. Kul nu också när det verkar som att hon har fått lite större roll i den säsongen av Big Love som går på Canal+ just nu (har totalt tappat räkningen). Serien är verkligen annorlunda, och jag tycker att hon spelar en viktig roll. Bryter av lite mot allt annat som ibland bara känns så superkonstigt. Och så var hon ju helt fantastisk i Mamma Mia också. Den där Amanda Seyfried.

Well. En lång dag idag. Imorgon bär det av till Bokmässan, skall försöka slänga in lite mer blogginlägg också. Men jag har blivit bättre, heller hur? (:

Nöjd


Efter mässan sprang jag och H in på H&M, där jag hittade klackar. Bruna, enkla med hög klack. Check, med andra ord. Bild får ni givetvis så snart som möjligt.
     När vi var där inne och stod och spanade på plagg fick vi också syn på jackan ovan. Jag är inget big fan av jackor (har vart nöjd med 1 jacka de senaste typ 6 åren). Men H bad mig prova den, och jag gillade. Nu har jag klickat hem den via
hemsidan, och jag hoppas att jag är lika nöjd hela vintern. Jag kör dock utan fuskpälskragen. känns inte riktigt... jag.

Sitter med lätt feber och en förkylning som skymmer hela världen. Usch. Varm saft blir nästa på todo- listan.

Abroad

Utlandsstudiemässa. Det är var som står på todo- listan idag. Precis vad jag berättade om förra veckan. Det gäller ju att börja någonstans, i alla fall. Och jag tror att det här är ett bra avstamp. Svårt. Men Rätt. Tror jag. Åker in om cirka 2 timmar. Först skall jag skriva lite på mitt arbete om drömmar. Vad är en dröm?


Google bild-sök: earth

Idag tänker jag på...


Läppstift i den där rödrosa färgen. Höstiga färgen. Som i YSLs lipstick; Cherry Sorbet. Smaka på det. Cherry Sorbet. Skall man äta eller skall man låta det stanna vid läpparna?

Nej. Ge mig färgen, och jag lovar att det blir läpparna och ingenting annat. Puss

SNAP


Ny kategori för vardagsbilder, som i mobilbilder, som aldrig blev publicerade. Börjar nu, när jag idag tömde mobilkameran.

BALLONG. Redaktionerna fylldes med ballonger när omslagsfotografering stod på dagordningen. Tänk vad ett gäng ballonger kan sprida lite glädje! Efter fotograferingen fylldes väggarna med ballonger, vilka vi fick skåda då de... tappade formen, så att säga. Ännu mera glädje.

VÅG. En DvF- visning senare, med framflätade vågor i håret. Sitter med flätor ikväll. Igen. Så sjukt skön frisyr.

RÖD. Den röda tröjan jag tänkte visa er, på grund av färgen. Pappa köpte med sig den hem när han återvände från USA förra veckan. Enkel baströja som piggar upp med sin härligt koralliga röda färg. Från Banana Republic i mysmaterial. Ett räddaren-i-nöden-plagg.

FRAPPE. Espresso Houses goda frappisar i olika smaker. Perfekt när vännerna sippar på kaffe och te, som jag bara inte tål. Då smakar det L J U V L I G T med deras frapinos. Min favorit är hallon/granatäpple. Sjukt läskande.

IN THEORY


Bild tagen av mig i somras.

Jag har hunnit med både det ena och det andra idag. Gjorde först svenska- läxan, och dessutom har jag gjort ett teoritest tillhörande hela det här kökortstagandet. Det gick helt okej. Men jag behöver ändå, givetvis, plugga ännu mer. Någon med tips? Hur pluggar ni när ni pluggar körkortsteori? Några knep? Mottages tacksamt...

Ser för övrigt regn idag, för första gången på något som känns som veckor. Helt okej en söndagseftermiddag.


Words


Ge mig en dröm jag inte visste att jag drömt. Make it happen. Och sedan skall du se. Att jag kommer le, trots att (ifall) allt annat gick åt skogen. Ge mig en dröm.

Forever Young - Alphaville

:September 2010


Var är jag om ett år? Jag har absolut ingen aning. Och det gör mig stressad. Jag vill se mig själv pluggandes utomlands. Kanske i Dublin? New York? Miami? Ottawa? Om jag skulle få bestämma, så skulle det vara just på någon av dessa platser jag är i September nästa år. Pluggar grafisk design, bild, konst, form - allt sånt. Samtidigt som jag bättrar på min engelska.

Men vart finns de rätta möjligheterna? Åter igen - ingen aning. Därför skall jag gå på utlandsstudie- mässa på tisdag. Skall försöka förbereda mig lite, men hur gör man det egentligen? Framtiden är så jävla stor. Och jag... just det - har ingen aning.

Bilder: Googlade.

Portrait


Min hals är en sandpapperfabrik. Är sand, är papper, är torr, gör ont när den används. När den inte används också, visserligen. Men ni get the point. Jag har ont i halsen, det vill säga. Jag vaknade och kollade nya avsnitten av One Tree Hill och Gossip Girl. Älskar de serierna. Älskar Blairs stil. Älskar Serenas stil. Älskar Brookes stil. Jag åt russin till lunch. Älskar russin. Kollade Tyra Banks show. Bal- special. Bal- taggade. Gick ut med Enja.

Röda läppar. Ovanligt men bekvämt.

Streets of Philadephia - Bruce Springsteen


PEACE


Idag var verkligen en busy day. Jobbade konstant fram till 15. Sedan satt jag och kollade in i väggen i en timma. Åkte till stan. Åt på Mc Donalds. Gick på bio. Såg The Ugly Truth - jag älskade den. Skrattade konstant, samtidigt som den var romantiskt. Romantik och humor kan bli fel, det kan det. Men här har man lyckats. Oh, vad bra den var. Rekommenderar starkt! Se den nuuuuuu!

Bild: Googlade "air balloon". Tror att bilden kommer ifrån deshow.net.

black or white?


Idag körde jag svart på vitt, eller kanske snarare tvärtom. En dag då stressen inte låg som en sten i magen. Den där stenen, snarare vittrade sönder och tog sig in i alla organ i hela kroppen. Slog ut mig totalt. Ett nervvrak satt kvar i en stol och brydde sig tillslut inte så mycket. Så kom jag äntligen ut i friska luften, bestämde mig för att idag skall jag inte plugga ett ord. Härliga, härliga, underbara känsla.

Vitt långlinne - Gina Tricot (måste- plagget, du kan ha det till allt!)
Gigantisk
tröja - VILA
Strumpbyxor - Lindex (de bästa budget- alternativet)
Stövlar - Din Sko
Väska - Zara
Armband - present från Isabel

Dear Diane


Min all-time-favorit Diane von Furstenberg har äntligen visat sin SS10-kollektion. Har inte hunnit se igenom hela visningen ännu, men so far so good ...- that hair?! Jag dör vad vackert. Och, det fixas hur lätt som helst med vanliga flätor. Sova en stund, och voila - du är snyggast i stan.

Jag har så tjockt hår, så för mig är det inte direkt att köra ett par flätor på 10 minuter så är det klart. Men jag tror nog att jag skall försöka fixa så jag får lite mer tid i alla fall. För såhär vill jag se ut i håret. Nu, och i vår. Stunning, är återigen ordet.

APTIT



Medan jag låg i sängen igår, fixade min mamma och mina systrar finmiddag. Blev trerätters, och väldigt mättande. Tänkte passa på och visa er förrätten och huvudrätten. Förrätten var något sorts fikon omsvept av prosciutto, tillsammans med någon getost(?)röra. Älskade röran, var en sjukt aptitretande rätt.
     Huvudrätten blev vad ni ser på bild nummer två. Något kinesiskt som jag pekade ut i kokboken under morgonen. Himmelskt, verkligen. Himmelskt. Himmelskt.

Bilderna tillhör, som nästan alltid annars också, mig.

All the Gossip


Har legat sjuk i sängen ett par dagar. Men det känns lite bättre nu i alla fall. Skönt. För veckan hoppas jag kommer bli riktigt bra.

Vi börjar med en måndag, till tandläkaren. Många andra ogillar att gå till tandläkaren, jag tycker tvärtom. För när jag är där, känns det (oftast) som att saker och ting går framåt. 
     På måndag- kväll går också första avsnittet av tredje säsongens gossip girl borta i staterna. Det betyder att de finns tillgängliga för oss här i Sverige redan på tisdag. Gossip Girl- abstinensen är inte nådig just nu. Vad kommer hända? Och framförallt - vad kommer de att ha på sig? Låg igår och spanade youtube- klipp på mobilen, där Eric Daman (stylist för GG) pratade om Vanessas, Serenas, Jennys, Chucks och framförallt Blairs stil och hur de kommer te sig den kommande säsongen. Youtuba in du också! Sök "gossip girl style with eric daman" och njut.
     Vi har deadline i veckan, dessutom. Det innebär ju en del stress, men det är alltid lika kul att se den färdiga produkten. Jag tror verkligen att det kommer bli så himla bra detta här.

Sist men inte minst är ju NY Fashion Week igång. Den tillsammans med Paris är de absoluta favoriterna. Har redan hittat massor av snygg hos Style, och jag inspireras inte bara inför våren utan ytterligare lite in för hösten också.
Kolla in!

Sunny street


Redaktionsdag idag, och jag har både hunit fotografera och skriva (så gott som) klart min artikel. Känns väldigt bra. Så nu sitter jag och bläddrar bland bilderna samtidigt som jag gör min engelska- läxa. Sedan skall jag åka hem, laga mat, åka till körskolan, gå på teori- lektion och sedan hem igen och sova. Sova. Åh, jag gillar det ordet.

(Bilder av S som jag intervjuade)

Tröja - BikBok
Jeansleggins - Gina Tricot
Stövlar - Din Sko
Väska - Longchamp
Sjal - en spansk, present från morföräldrarna

Paradis?


I vinter åker jag dit igen. Är det sant eller? Jag längtar så galet, galet, galet mycket. Thailand, Railay Beach. Och jag. I havet. Sist jag var där var jag så jetlagad den första dagen. Och när jag är trött, blir jag irriterad. Låg i solstolen och sov hela dagen, var kort i tonen och kollade mest upp i palmerna.
     På eftermiddagen gick jag ner och badade. Och då, helt plötsligt, släppte bara allt. Jag har aldrig haft en så sjukt konstig känsla. Det kändes verkligen som paradiset. Jag hade inga bekymmer i vattnet på Railay. En blå himmel, en underbar värme och det är precis så och då som jag trivs som bäst. Sedan var det veckor med fried chicken with cashewnuts, thailändska korta fraser, båtturer, glass, frukt, bränd hud och så vidare. Och så vidare. Det tar aldrig slut.

Och snart är jag, alltså, där igen.

TELEVISiON


Slutade idag tidigare än nästan någonsin förr. Går hem, byter till mysbyxor - och sedan är det igång med pluggandet. Varför skall det alltid tajmas så jävla illa? Jag måste ha en enorm otur liggande skräpandes någonstans i ryggsäcken.
     Tänkte i alla fall ge mig tid att kolla Idol- premiären ikväll. Älskar att sitta och skratta, eller förundras, under auditionisarna. Man behöver inte tänka ett skit.

Först skall jag duscha, och sedan försöka hinna läsa en bok som jag håller på med nu. Den jag ville ha. Verkar tjejig. We like.

En skymt av dagens kläder:
Tunika - Zara
Knähöga stövlar - Din Sko (nyinköpta och kommer snart få ett inlägg för sig själva, åh!)
Väska - Longchamp

Och: svarta jeansleggins från Gina Tricot (bästa jag provat hittills! Och billigast).

DREAM ON


En sådan här grej köpte jag igår. Ett rött anteckningsblock, som matchar min vanliga dagbok, blev en drömdagbok. I den skall jag skriva om vad jag drömmer om på nätterna. Köpte ny penna och snygga klister- bokstäver också, för att börja (:

Givetvis så drömde jag ingenting inatt bara för det (ingenting jag kom ihåg, dvs). Det var ju typsikt. Men så kan det ju inte bara fortsätta i evigheter.

Head held high


Denna gången höll jag vad jag lovade. (Har inte glömt de där skol- tipsen, de kommer komma - skall bara samla ihop dem lite först.) Bilder på mina höst- accessoarer.

BLÅGRÖN MÖSSA: Impulsköptes på H&M. Det var skolstart och kliade i fingrarna efter att greppa just höstaccessoarer. Dessutom kostade den int mer än någon struntsumma på typ... 80? Någonting liknande. Jag älskar färgen.

SVARTA VANTAR: Fick jag i födelsedagspresent av J. Köpta i Grekland och helt underbara. Kommer använda dessa så mycket. Jag älskar dem och är så himla tacksam. Se den lilla pälskanten också. Åh!

DET CERISA: Köpte jag på hm.com. Också för någon struntsumma. Rosetter, rosetter och återigen rosetter. För att sätta färg på hösten när den mot slutet tendrar mer åt det gråa.

Flying


Hösten är så sjukt vacker, när den vill. Igår var jag i stan. Hösten matchar rätt bra med Göteborg. Vackert, vackert, vackert. Snart åker jag till Freeport, iklädd jeans, svart t-shirt, mörkgrön mössa och röda läppar. Borde visa er mössan? Skall försöka fixa bilder när jag kommer hem (:

Sålänge: To The Moon And Back - Savage Garden;
http://www.youtube.com/watch?v=RLViA8uVV_o

Ahoy


Jag pluggar som en toka. Tänkte lägga upp dagens tips lite senare dock, tror jag kör ett "massa bra plugg- tips"- inlägg idag. Tänker att det både är passande för mig och för årstiden.

Skall vi köra en gammal dagens lista också? Jag tror det, nu när jag ändå är här.

Dagens vill ha: Matrialistiskt sett, ett par jeansleggings. Annars, en god bok och lite lugn och ro.
Dagens klädsel: Strumpbyxor, lång svart t-shirt, knäppt lång grå väst, cerise mössa med rosett. Longchamp.
Dagens smink: Concealer, mascara, kajal, rouge.
Dagens frisyr: Very, very, very, very bad hair day, so to speak. Därav mössan.
Dagens händelse: Fotograferingen. Säger jag hemlighetsfullt. Till en tidning vi gör i skolan, som jag är med och layoutar.
Dagens låt: Inte fan är det Carouzel med Laura Izibor i alla fall. En jättebra låt, men inte som väcknings- signal.
Dagens planer: Var att stressa, och det gick ju verkligen i uppfyllelse.
Dagens saknad: Åh, jag vet inte. Bra TV- serier? Det ekar verkligen tomt i rutan nu.
Dagens dummaste: "Kan du bokstavera Skarsgård?" No further comments.
Dagens sjuka: Den såkallade Grisen. Folk är hysteriska, och ingen vet riktigt om man har rätt till det eller inte.
Dagens drog: Russin.
Dagens roligaste: Så mycket. Skrattar konstant i skolan, trots att jag är sönderstressad. Älskar det.
Dagens favorit: Samma som dagens händelse.
Dagens köp: Det blev en cola för en energi- kick som aldrig slog in.
Dagens godis: Kvarblivna kina-puffar från igår.
Dagens humör: Lyckligt stressad.
Dagens ord: Ambition.


Om och för björnbär


Herregud! Sitter här med en skål med nyplockade björnbär. Finns det något godare bär? Så läskande. Kan. Inte. Sluta. Måste snart springa ut och plocka fler.

Får förresten skylla gårdagens frånvaro på "Där Regnbågen Slutar" av Cecelia Ahern. Älskar irländska tjejböcker, av någon anledning. Och IMPONERAD av tjejen som släppte sin första bok när hon var 21? 22? Tänk om en dröm kunde slå in så på det viset.

Nu måste jag plugga engelska. Vi hörs snart!