Happy, new...


Det gick så himla fort. Det var väl för bara någon timma sedan jag kom hem ifrån Thailand? Några timmar sedan jag stod och skrek ut Bruce Springsteens låttexter, på läktare ABC på Ullevi? Utan tvekan har detta året varit det bästa i mitt liv. Det gick bara alldeles för fort. Våren och sommaren var outstanding.
    Bilderna är en helt underbar blandning från året som gick. Thailand, Bruce Springsteen, Topshop- visningen, sommardagar, bloggbilder som fick underbar respons (som jag log över hela hösten, tack!) och bilder från Fjällbacka.

Ribban ligger inte lågt när 2009 skall inledas. Vi ses då (det kommer bli ett fab bloggår, tro mig)!

Yes No Yes!


En hatsyssla: När jag måste, och det finns i princip inget annat val, radera bort gamla inlägg.

Hur jävla pinsamma de där inläggen än må vara, så är det rätt kul att ibland kunna se tillbaka på dem och se hur man har utvecklats. Tro mig, annars hade jag förlänge sedan raderat bort de där första månaderna ur mitt bloggarkiv. Men nu sitter jag här, någonstans mellan, just det - valet och kvalet. Skall jag radera eller inte? Det är den enda lösningen som finns om man vill rensa lite bland kategorierna. Om man inte känner för att publicera om inlägg i andra kategorier. Men att bloggen helt plötsligt skulle bli en sorts upprepning på sig själv... nja.

Jag är småarg.

Bild: Lisa Lindqvister för LUNDLUND agentur, är jag nästan helt säker på.

Uppdatering, uppdatering


Skönt! Äntligen har jag kommit igång ordentligt med makeovern av bloggen. Tråkigt är att under tiden får bloggen som den ser ut nu, ligga lite mer i lä. Men så blir det ju å andra sidan lite mer av en satsning sedan. Hoppas jag på. Har jag lärt mig någonting så är det att man inte skall lova för mycket. Jag tror dock, och hoppas verkligen - att denna gången gör jag inte det.

Men för att hålla er uppdaterade: den nya designen bör vara klar innan dagens slut (självklart publiceras den dock inte förrän allt annat är färdigt också). Övrigt att göra är några extra- saker (hemlighetsfull?), dessa bör gå enligt planerna. Också kategorier och annat hemlighetsfullt jag ännu inte vill avslöja, är det dock lite mer strul med. Hm. Jobbigt, men hoppas jag får det att fungera. Sedan är det bara stora vår- planeringen kvar. Längtar vi? Jag gör!

Puss och vi hörs!

Todo


Efter att ha spenderat förmiddagen med att köpa nödvändigheter såsom två bas- tshirts, en klädrullare plus ett diadem skall eftermiddagen spenderas med annat. Nämligen bloggjobb, middag hos farmor och däfefter bio med S.

Men först bloggjobb. Som i att inspireras. Jag skall försöka sitta och inspirera mig fram till en ny design, för jag känner mig fortfarande vilsen med hur jag vill ha det. Till min hjälp har jag tidningar, fotografier och teckensnitt. Vad jag kommit fram till hittills är att vad som du ser på bilden ovan, är en del av vad som skall få stå för inspirationen. Men färger? Teckensnitt? Bilder? Jag är som lost i Madrid.


Jacka jacka jacka


Här är ännu ett fynd. Detta fick jag dock av pappa, men det är ändå - ett fynd. Jacka med hög krage från Mango. Markerad midja. Varm. Jag är inget big fan av jackor egentligen (jag hatar jackor, rättare sagt), men än så länge känns den här himla bra. Jag känner mig lite fin i den, åtminstone (;

Nu skall jag boka billiletter till Twilight! Jag och S skall se den imorgon. Längtar!

Kvar


Del två av bokläsande: när det är över. Och jag absolut inte kan släppa det. Jag menar när jag säger att en bok kan ta över hela mig och det liv som tillhör. Åtminstone för ett par dagar. Långakorta dagar. Och nu - även efter boken är utläst. Det är som att vad som var bara lämnar en helt plötsligt.

Jag är helt galet känslig, känner jag. Men det är ingenting dåligt, känner jag också. Jag är nöjd. Men helt jävla betagen, på samma gång. Twilight, herregud.

Liv


Jag tycker att Liv Tyler är fantastisk. Har sett två filmer med henne nu i mellandagarna och jag har kommit fram till att hon är tuff, sjukt bra, snygg och naturlig - allt på samma gång. Hon är en sådan där som man bara vill vara som.

Filmerna jag såg var förresten Jersey Girl och Armageddon. De är också tuffa, sjukt bra, snygga... och kanske lite mindre naturliga (i alla fall sistnämna). Men se dem ändå. Rekommenderar.

Crazy kofta


Idag skall jag ta igen den
läsning jag missade igår. Och i min stora mysiga och nya kofta tror jag att det kommer gå som smort. Faktiskt, jag önskar att alla ni kunde få prova denna koftan - den är mjuk som något som inte finns på denna jord. I princip. Vad jag mer har luskat ut - nytvättat hår gör sig inte jättebra på outfit bild. Note to self.

Kofta - Lindex
T-shirt - H&M
Halsband - födelsedagspresent från Isabel
Jeansleggings - BikBok (också nya)
Skor - Novita

And last but not least, I found love


Dagen första köp. Dagens också bästa. You see, förr: 1299 - nu: 490. Jag har någon sorts störning att jag alltid måste berätta priset på alla superfynd jag har gjort genom åren, men här kändes det faktiskt mer berättigat än någonsin. Som jag älskar - älskarälskarälskar, den tjocka klacken. Klumpen. De kommer ifrån Novita, förresten.

Jag kan faktiskt inte sluta kolla på dem.

Leva, läsa, shoppa


Jag fick en bok. När jag väl har lediga dagar, och böcker som jag tycker om... Jag ger mig in i boken, och sedan lever jag  genom den. Läser bara hela tiden i sträck. Jag sover och vaknar, men allt där emellan bestämmer boken vad som skall ske (stämmer jättemycket - jag äter mindre och gör ingenting annat, i princip). Igår gav jag mig in i denna, flyttade till Forks. Det är anledningen till frånvaron igår (:

Idag fick jag dock slita mig loss, innan sista halvan av boken skall levas och läsas. Mellandagsrean! Ni skall få se. Jag är så jävla nöjd.

Finally dagen


Dagen har börjat. Jag är som en fem- åring. Det är grått och lite småregnigt ute. Massa ljus är tända. Första klappen är öppnad (tack för nagellacken, J!). Risgrynsgröten bubblar. Röda strumpbyxorna ligger redo(?).

Allt är som det skall vara, alltså. God jul på er alla snyggingar där ute!

Bild: Tillhör mig.

Aktuellt


1 ÖVNINGKÖRNING Och det lever upp till sitt namn. Andra hälften. Och inte som i att det går fort, utan som i att köra med någon, djävlas med någon. I detta fallet mig. Jag fattar ingenting. Kanske lite. Men fan inte mycket. Men vi får se - någon gång kanske det kan bli ett körkort i alla fall. Jag tänker mig, en liten bil och en sommardag. Jag kan ta mig vart jag vill. Tusen vuxenpoäng.

2 UPPESITTARKVÄLLEN Det är alltid jättevarmt (spisen skall vara tänd, julljuset skall brinna ner, allt skall lysa och vara varmt). Det tar för lång tid mellan de olika spelen. Det är för mycket reklam. Bingo Lottos uppesittarkväll. Allt detta till trots är det någonting man alltid minns som jättemysigt ändå, och det skall bara göras oavsett. Traditioner när de är både som bäst och som sämst. På samma gång.

3 STARTER En släkting kallade sig för starter. Alltså - en som bara påbörjar saker hela tiden, men aldrig avslutar. Jag också, kanske. Dock avslutar jag en del projekt ibland. Men med vad jag skall göra nu, finns det bara positiva saker med att vara just en starter. Om fem minuter skall jag påbörja bloggjobbet. Makeovern. Visst kommer makeovern att vara klar någon gång, jag kommer vara nöjd just för nu. Men det är bra att vara en starter ur det perspektivet, att jag kommer inte att avsluta bloggen. Förstår? Det första med makeovern är rätt tråkigt egentligen. Men jag antar att jag måste börja för att komma till det skojiga framöver. Så. Chao.

Se och hör


Huvudvärk idag igen. Misstänker att min syn försämrats. Det har jag visserligen trott många gånger förrut. Men denna gången tror jag på riktigt. Jag får väl testa så får vi se.

I alla fall så tänker jag försöka få bort huvudvärken med en god natts sömn. Jag avslutar dagen med ett låttips. Och det är verkligen, verkligen ett tips.
Klicka här. Fantastic.

Bild: Tillhör mig.

Äntligen, Liseberg.


Oturen vände. Denna eviga förbannelse av att aldrig få vinna någonting på liseberg - den hävdes. Jag vann choklad. Massor med choklad. Fastän jag inte vann stjärnvinsten lyckades jag vinna: andravinst på marabou, andravinst på anthon berg och förstavinst på twist. Det blev alltså en möjkchokladkaka, en schweizernötkaka, en twistpåse samt en mörk choklad med apelsinsmak- chokladmysterie (tror det är chokladsticks det handlar om). Först vinner man ingeting, sedan vinner man allt?

Annat plus: julkänsla, julmusik, ljus, fina vänner, dofterna, värmen i kylan.

22: randig, övningskörning, julklapp


Jag har en ny tröja. En randig. Knappig. Sitter lite knappar både här och var. Älskar den, också. Kommer ifrån LOGG och jag lär inte bli ensam om den. Men den känns väldigt mycket som just mig ändå.

Nu skall jag ut och övningsköra, och därefter - sista julklappen skall handlas. Lär inte vara ensam om det heller. Adjö.

21: bildredigering och nedvarvning



Idag hade jag planerat att börja jobba med bloggen. Men det blev till att varva ner lite först. Det genom att se på filmer, och redigera bilder.

Klänningen köpte jag precis mellan sommaren och hösten. Hann bara med att använda den en enda gång, innan det blev för kyligt. Nästa år skall den användas destomer. Tycker att den är för himla fin. Så jag. Så randig. Så detaljig. X och O.

Undantag


Jag är egentligen inget stort fan av alla dessa kassar. Den febern har helt enkelt inte nått mig ännu. See By Chloe's skulle jag dock kunna tänka mig att julshoppa det sista med. Inte fel. Sov gott.

No barr


Granen har gjort entré. Så här fint pyntad har den nog aldrig varit. Man ser knappt barren. Beautiful.

Första lovdagen vaknade jag upp med huvudvärk, antar att spänningen släpper. Det borde den kanske inte, med allt jag har att pyssla med under lovet. Börjar jobba med det imorgon. Eller på tisdag. Det. Hur som haver. Ikväll blir det i alla fall Polarexpressen, traditionsenligt. En av favoritjulfilmerna. På grund av... stämningen. Som vi gillar.

Tröja - klapp från I
Kjol - H&M

So this is...


Bilden säger allt. Jag kan säga resten.

Efter en mysig och frusen julavslutning i de röda små husen bredvid skolan, med sång, glögg och småtävlingar åkte jag och mina fina vännor in till stan. På ett café hade vi julklappsbyte - var så kul, så mysigt! Vi hade gjort så att vi hade dragit var sitt namn, ungefär som när man får en hemlig kompis i ettan, ni vet? Ingen fick veta vem man hade att köpa julklapp till, men... jag misstänker att de allra flesta misslyckades med detta. Eller misstänker. Jag vet, snarare :P
Hur som haver, jag gav L en nagellacksblåsare till apa. Och av I fick jag ett jättesött halsband i lite guld och med en ros i, plus en supersnygg tröja. Ni ser själva. Ryggurrigning! Att den är randig är ju fantastiskt det också. Jag älskar den. Tack!

Ikväll blir det tacos, och sedan skall jag försöka börja andas lov.

God ny blogg?



Ni vet. Bloggen har försummats. Har legat i bakgrunden. Men här kommer historien, och här kommer den hela.

Jag har inte haft överdrivet mycket att göra i skolan. Lite grand, men jag har fortfarande kunnat slappna av lite hemma i alla fall. Jag har klarat av det. Däremot hade jag en diskussion med H i förra veckan någon gång. Det var en tanke jag haft ett tag, och nu diskuterade vi den. Blogg- renovering. Och inte byta header och teckensnitt- makeover. Mer börja om, förtydliga, fixa till, gå in för, satsa ordentligt på, göra helt perfekt- make over. En liten ny- start efter två och ett halvt år. (Men, måste poängtera att det är forfarande jag och min blogg - att inte glömma.) Och efter detta måste jag ju självklart även säga: ha inte för höga förväntningar. Haha. Det har jag själv i och för sig. Men bara i fall att, liksom. Enklare om jag blir besviken än att alla blir besvikna.

Så varför skrev jag detta om jag inte vill att ni skall ha några höga förväntningar? Jo. This is why jag håller inne på bloggandet just nu. Jag ser framåt. Planerar som en toker (och har lagt upp jullovet för detta). Och jag hoppas. Sådant tar tid. Men glöm inte - sådant inspirerar också. Mig. Och förhoppningsvis så småningom även er.

(Jag vet inte när förändringen kommer ske mer exakt, men det finns så mycket planer. Hoppas jag är teknisk nog att få dem att slå in så snart som möjligt.)

Puss

/Er Beth

Azzaro, me gusta


Azzaro gör de mest fantastiska klänningarna. Idag tycker jag det. Vilken volym. Vilket fall. Vilket skärp! Jag tror att det här är det mest fantastiska idag (so far, so good). Den där pilen däremot. Nu är det ett halsband från Tom Binns. Fint. Men fantastiskt vore även det, om det bara var ett armband. Varför inte?

Rastlöshet


Idag har jag bara ett tips. Eller flera? Du får tolka det hur du vill.

Vad skall du egentligen göra på jullovet? Klicka på den somriga bilden min syster tog en ledig dag i juli.

Min träningsform


Jag erkänner härmed att jag har nu provat på vad jag har velat prova på i alla tider. Många tider, i alla fall. Och jag erkänner också härmed - att jag tyckte om det. Yoga. Vi gjorde visserligen inga sådär avancerade rörelser som bilden ovan kanske antyder. Vi gjorde inte heller hälften så konstiga rörelser. Eller jag gjorde inte. Kvinna, 50+ strax bakom mig gjorde. Men, man lär sig? We're getting there? I am getting there? Hm.

Jag har i alla fall äntligen funnit min träningsform. Den visade sig vara avslappning.

Allt jag vill ha for christmas


Det händer grejer. Eller tanken är i alla fall den. Att inom en snar framtid - händer det grejer på bloggen.

Men. Jag tänkte köra en undersökning dess för innan. Och den ser jag jättegärna att du svarar på, med en enkel kommentar i brevlådan. Vad gillar du mest på bloggen? Någonting med designen? Fotografierna? Kollagen? Texterna? Tips? När jag postar dagens outfit? Eller är det någonting du saknar?

Du får självklart skriva flera saker, risa och rosa. Och jag vore jätteglad om just du gjorde detta. En tidig julklapp, liksom. Eller någonting liknande. Sålänge skall jag plugga matte. Subtraktionsmetoder och additionsmetoder - huh?
 
Uppdaterad:
Okej. Det vor verkligen jättejättesnällt.

Sommartider klockan 23:16


Det här är vad som får mig att känna vårkänslor. Vårskor. Det finns absolut ingenting i denna värld, som är så vårigt som flats. Nästa vecka är det vintersolståndet. Årets bästa dag. En av dem. Definitivt vinterhalvårets bästa dag, i alla fall. Det går mot ljusare tider. Jag tänker bara på flats. Hellst prydda med tjugo kilo dekorationer. Som de röda från Ras eller de svarta från Antik Batik. Något sådant tänker jag inspireras av i vår.

Fotografare


Enja är väl inte det mest fotogeniska husdjur som bor här i vårt hus. Vandrar hellre runt. Äter upp julgransglittret. Och gör fler saker, som inte bör nämnas på denna rosafärgade blogg. Hon är helt enkelt extremt svår att fotografera. Men. En gång någon gång lovade jag er att visa bilder på mina husdjur. Och idag passade väl denna bilden. På Enja.

(Och det var den enda bilden som jag fick där hon satt still.)

Foto: av mig.

Nyårstips


Häromdagen fick jag en julklapp i förskott, med posten. Jag fick tre fina lack från fina Mavala. Det är från deras kollektion Mavala Diamond Collection. Glitterlack, men mindre transparanta än de vanliga. Vilket sjävklart gillas. Nu kan HELA naglarna glittra, inte bara några småkorn här och där. Löjligt utspridda på naglarna.

Jag tror att det svarta blir perfect till nyår.

Foto: av mig.

Fairy Dust


Allright, ladies. Lucia imorgon. Det var en mysig högtid. Brukade vara. Glitter, lussa för mamma och pappa och få lussekatter i gengäld. Lussar inte längre, men det är väl ändå fortarande mysigt. Men bara för "elva nätter kvar till jul". Inte långt kvar nu! Jag hade bara två lektioner idag, frös som tusan och gick hem och kollade på That 70s Show med min syster.

Målade naglarna idag också. Med Fairy Dust från China Glaze. Var bara tvungen att skriva det så att jag fick nämna det fina namnet på lacket. Fairy Dust.

Och third of all: hittade till
GratisMode.se, vilket borde nämnas för att man genom detta kan få presentkort till olika butiker - gratis! Och är inte det vad vi alla vill ha. Gratis kläder? Jo. + att det är skitlätt att samla poäng. Jag har lagt in en banner i min menyspalt vid sidan, om du känner för att registrera dig. Jag tycker om gratis- sidor. A lot.

Fotot tillhör mig, och är också taget av mig.

Choco


Choklad från Comaya exklusivt tillverkat för
Browns Fashion. Varför inte exklusivt för mig? Nästa år är det en sådan chokladkalender som jag vill ha. Eller en sådan låda - varje dag. Kanske året runt. Inte för att jag är missnöjd med min 9:90 Disney-kalender. Den är väl något extra den också. Men på sitt sätt.

För övrigt fick jag världens mest ironiska kommentar(-er). Spam. English- tjafs från någon dator skickar 20 likadana kommentarer till 10 olika inlägg från förr i tiden. "Very good spam- protection you've got on your website!". Jatack. Jag håller verkligen med.

We ate


Kör på med fler foton när jag ändå håller på. Jag sa idag till H, när jag redigerade den övre bilden: "jag skulle aldrig ha tagit det där kortet". Nu kommer jag att tvingas läskas av det varje gång jag ser det. Bilderna tog jag i somras när jag och J bodde ensamma ett par dagar i Fjällbacka. Vi åt så god mat.
    Den där dagen blev det pastasallad med kyckling, soltorkade tomater, cashewnötter och ciabattabröd. Så satt vi i glashuset och åt, pratade och skrattade.

Foto: Se men inte röra (: tagna av mig, Elisabeth Bomb.

Juny, july, august


Vi var i stan idag, med foto A. Och igen, jag fick massor av foton som jag blev nöjd med. Jag frös fingrarna av mig, men det var det verkligen värt.

Bilden ovanför är inte från idag, dock. Det var den första juni. Sommaren hade knappt börjat.

DripDrop


Julklappsshopping. Plugg. Julpyntande. Julmusik. Vinterhimmel. Lång morgon. VäntanLängtan.

Kämpar in i det sista, innan ett jullov - efterlängtat.

MINT Jodi Arnold linne. Mörka naglar. Jeans. Långt hår.

Slut.

Hurry down the chimney


Jag har sovmorgon. Och därefter består skoldagen utav: teater. Och därefter är min eventuella plan: julshopping. Trots att det är grått och regnar så ser jag fram emot den här dagen.

Just nu skuttar jag runt, lyssnar på sjukt bra klassisk julmusik. Klicka på bilden ovan så får du höra en av dem själv. Julstämning! Kommer den inte naturligt, får man väl fixa lite själv..  två och en halv vecka kvar.

Sergio Rossi!


Hello fulsnygga! Jag som är inne i en väldigt, väldigt enkel klädperiod (typ svart, vitt, klackar, stövlar, grått + lite extra fixat hår, accessoarer eller något istället) skulle älska att ha dessa till just en väldigt enkel klänning. Svart och fin. Om jag hade vandrat i dessa hade det nog känts som om jag var i ett annat årtionde före jag föddes. Och det är väl meningen. Och... nej, har ingenting emot det.

When you came in the air went out


Idag har jag haft en bra dag. Jag kände att jag hängde med på lektionerna, jag var relativt lugn (och om jag inte var det på morgonen, så blev jag det åtminstone framåt eftermiddagen). Och skitsamma att jag har glömt ett papper i skolan som är alldeles livsnödvändigt för att jag överhuvudtaget skall kunna börja på en viss skoluppgift. Jag tror att jag klarar det ändå.

Så här har jag nog inte känt på ett år.

Halvslitna och halvblå jeans - H&M
Lång t-shirt - Lindex
Höga skor - Skopunkten
Armband - Charm Design

Foto: Isabel eller Felicia. Redigering: Jag