Det är såhär det skall se ut

98761-1630
Allt jag vill säga är att det funkar ju lika bra nu som till hösten. Am I right? Jaorao.

Det är Benjamin Chos alldeles underbara kollektion för hösten 2008, men det kunde lika gärna ha vart våren 2008. Färg, fantastiskt, fint, fabulöst. Me gusta mucho, si :P

Påminnelse!

98761-1629
Ikväll 20-21 så tycker jag att du skall
släcka alla lampor. Det är viktigt med klimatet och miljön, och nu finns det chans för vem som helst att göra något litet. Det är inte svårt att sätta handen mot strömbrytaren.

Jag tänker släcka ljuset och istället tända massa levande ljus (: Du med?

Ljuvt mode? Ljuvt tidningsomslag!

98761-1628
Det snyggaste svenska tidningsomslaget på evigheter. Bokstavligen. För jag tror aldrig jag har sett någonting så snyggt komma från ett svenskt håll. Och vad är det som gör det? Jag vet inte. Plaza Kvinnas nya logga gör mer än man vill tro, det gör den verkligen. Sedan klänningen, frisyren - allt. Plaza Kvinna klättrar på den röda-mattan-klädda trappan upp mot stjärnorna. Hur dumt det än låter. De blir bättre för varje sekund som går.

Jag har inte ens öppnat det rosavita april-numret ännu.

Ojdå och jadå

98761-1627
Det blev någonting som jag inte alls hade tänkt mig. Ett par bloggfria dagar. Blev plötsligt mer "upptagen" än jag är vilken skolvecka som helst. Fast skittråkigt vore det väl om det var tvärtom.

CHARLES ANASTASE: Ja en randig tröja skall jag köpa. En underrumpanlång och med knäppning, och fickor är praktiskt. Andra krav har jag noll. Ja, förrutom att den skall vara randig då.

ETRO & CHRISTIAN LOUBOUTIN: Jag skall köpa massor av färger till min garderob. Jag är inte så bra på färg, men ändring på väg? Färger som finns i Etro- klänningen står under "önska", och färgglada skor också.

Waiti'n on a sunny day, lalala

98761-1625
240 svenska kronor ligger de på just nu, de där forever21- klackarna. Det är ett helt sjukt bra pris, ett helt sjukt snygga par skor.
 
Idag har jag vaknat, ätit frukost framför morgongänget- reprisen, kollat på filmen Chocolat (som jag aldrig hade sett innan, den var helt okej), gick och satte mig i soffan, somnade, sov i ett par timmar, och sedan kollade jag ytterligare litegrand på TV.
Man skulle kunna säga att det var en onödig dag, men icke. Vila är nyttigt, och speciellt när hjärnan inte orkar med något annat. Adjö.

Det finns bara en 24 mars år 2008

98761-1624
En bild som har månader på ryggen. Men som jag ser ut att må där mådde jag ungefär när jag hade ätit massa godis på alldeles för snabb tid. Och sedan gillar jag håret på bilden, tänk om det faktiskt kunde se ut så när man rör på sig och lever också.

Dagens låt: Så fort låtarna är ute ur festivalen blir de bra. Lasse Lindhs "¨Du behöver aldrig mer vara rädd" är ett bra exempel.
Dagens frisyr: Det hänger och slänger.
Dagens smink: Lancôme L'extreme mascara, Estée Lauder rouge, Make Up Store concealer och Maybeline kajal.
Dagens klädsel: Blå jeans (H&M) och ett svart linne (Marwin), och så en storliten tröja från Gina Tricot.
Dagens göror: Jag har skrivit många långa rader och ätit godis.
Dagens vill ha: Nya vita tygskor, för de förra har gjort uppror och Karlssons klister har flyttat hemifrån.
Dagens mat: Kyckling och ris, och våfflor:P
Dagens tråkigaste: Illamående på grund av godis?
Dagens läsning: Senaste numret av Solo.

Dagens köp: Senaste numret av Solo.
Dagens mående: Jag känner mig som ett vandrande kylskåp, men i övrigt mår jag bra.

Matematik!

98761-1623
Veckans kategorinkomling: skola i modeväg? Ja, fastän det är lov. Och först ut blev matte. Miu Miu- dress adderat med Marc Jacobs- smycken blir glädje och vårkänsla fastän det snöar. Jag tror bestämt att det här blev mitt första MVG i matte någonsin.

Två saker att säga

98761-1619
Fyrkantiga tår här och var. Jag vet inte riktigt, men det är way better than spetsiga tån. De spelar inte i närheten av samma liga. Jo, jag tror jag gillar det ändå. Det där med fyrkantiga tår. Och nygammal punkt på att-göra-innan-jag-dör (eller något mindre deprimerande): köpa ett par Pedro Garcias. Ingen vidare förklaring behövs.

Nu åker jag till "sommarlandet" i ett par dagar. Ni vet hur det blir. Ibland ingen bloggning alls. Ibland bloggning då och då. Det är slumpen som avgör! Woho och ciao.

Få och få

98761-1618
I att-få-eller-köpa-väg så var det här en ganska bra dag. Först var jag på H&M och köpte en jättemörkblå/svart-vit-randig tröja för 134 kronor, då jag fick lite rabatt. Tröjan är snygg och har trekvartsärmar. När jag kom hem låg det två jättestora paket på köksbordet.
Paket ett: vinsten från Veckorevyn.com, där jag fick (läs: vann) 5 böcker. Varav jag redan hade läst en (Isprinsessan av Camilla Läckberg, som inte finns med på bild). Men. Spelar ingen roll, de andra verkar skitbra allihopa.
Paket två: min prenumerationsgåva från Glamour. Jag fick ett schampo och ett balsam från Maria Nila. Mitt hår behöver det, och nu skall det fan bli assnyggt. Once and for all.

Rullgardin!

98761-1617

Man kanske är lite knäpp när man tycker att ljuset är fint i rullgardinen. Så är i alla fall fallet. Att ljuset var fint alltså. Tycker att det ser ut som om hela rullgardinen dränkts av kaffe. Eller cola?

Jag ramlade och slog mig

98761-1616
Jag är så jävla klantig. Och har så jävla ont. Jag halkade på min matta (när jag skulle gå mot utsatt mål för att fotografera utstyrseln) och slog mig... ja, säg vart jag inte slog mig. Det slutade med att jag just nu sitter och värker fram ett blåmärke på huvudet, på vänstra låret (hela låret), alla fingrar på högra handen, vänstra handflatan, hela övre ryggen och... en (som tur är) lättare huvudvärk. Men. Man lär av sina misstag. Kallar detta arbetsskada (bloggen:P) och hoppas det blir bättre snart:P

Outfitposen är som vanligt i alla fall. Onödigt nog så tog jag ändå en av de bilder jag tog innan jag föll pladask. Favoritkjolen från H&M såklart, men med en tröja som jag fick av mamma förra veckan. Randig och jättefin och redan-favorit. Sedan mitt favorit- halsband som jag fick i julklapp, ett Efva Attling som är det sötaste jag haft i hela mitt liv. Ett hjärta i två delar. Också favorit!

Lindex- kjolen

98761-1615
Ja, ni har sett den överallt och den är fruktansvärt snygg och helt och hållet värd hela hypen kring den. Jag är inte människan som sorterar "finkläder" för sig, men den här.. Åh, den är ju redan innan i en klass för sig. Jag vill ha den på skolavslutningen.

Ibland fungerar det ändå

98761-1614

Haha, om man skulle ta och börja med "dagens skor"? Det hade väl egentligen inte blivit någon större skillnad... :P Jag är egentligen ganska mycket ovän med peeptoe eftersom jag tycker att det i många fall är ganska fult med en stortå som tittar ut genom ett par skor som annars hade kunnat vara ruskigt snygga.
Men här funkar det ändå.
Monsoons med brunt, klack, grönt och rosett och grejor. Osch.

Vinna, vann, vunnit...

98761-1613
Jag vann bokpaketet på
Ebbas Blogg. Gissa om jag blev glad? Nu skall det läsas. Läsas. Läsas. Undrar när böckerna kommer? Hoppas på snart, så har jag påsklovsläsning - det hade ju vart perfekt. Men vårläsning överhuvudtaget är ju också ganska okej... :P
Får man säga att man själv har en jävla tur? För så känns det. Gah, roligt!

Ett hat?

Hm, vad jag verkligen inte har lust att gå ut just nu. Av flera anledningar, men i grund och botten för att det snöar. Och har snöat i timmar. Att stå och vänta i kylan på bussar och tåg som eventuellt inte ens kommer känns också sådär.
Jag vaknade vid femtiden imorse och såg hur det snöade, gick tillbaka till sängen och somnade om - drömde mardrömmar om tåget och vädret.

Det säger väl en hel del. Gah, jag gillade gårdagens 22 grader.


Rött

98761-1612
Lite galen i blekt rött idag tror jag. Speciellt högklackade skorna från Carvela by Kurt Geiger och halvtransparenta linnet med en ficka från Reiss. De två tillsammans med utsläppt hår på grillfest (och på mig, får vi inte glömma)... mycket väl godkänt.


22!

98761-1611
Jag såg hela 22 plusgrader på termometern på solsidan. I skuggan är det "bara" 9 grader, men 22 i solen! Det kan bara översättas till två ord: promenad - snart.

Och solen skiner och 3.1 Phillip Lims  tussilagogula klänning skiner, inget annat än vackert är det. Strålande sol.

Årets första utomhustagna (?) outfitbild

98761-1610
Det är studiedag idag vilket känns nästan bäst, faktiskt. Ikväll skall jag till Sofie och träffa tjejerna, så jag och S började dagen med att åka och shoppa loss på ICA (
ajdå?). När vi kom hem var det dags för eftermiddagspromenaden för Enja och Sofie följde med och agerade typ papparazzi slash naturfotograf hela vägen. På bilden är Enja och jag som pratar i 130 som vanligt, antagligen om något jätteintressant :P ...

Outfit?
Vardagsklädd från tå till topp och tvärtom. Ljusa H&M-jeans, Vagabondskor med dragkedja, jacka från H&M och kashmir/silke- sjal från Thailand.

BIld: Sofie

Debatt! (jag BEGÄR att få säga min åsikt)

98761-1609
Såg det där debattprogrammet som är så omtalat, där tillexempel Ebba von Sydow och Blondinbella var med. Om shopping, bloggar och konsumtion överhuvudtaget. Jag kan inte säga att jag verkligen blev arg eller irreterad. Jag satt mest och skrattade åt alla dumma människor som inte kunde tänka ett steg till. Exempel:

Det tjötades om att små flickor tvingas att köpa en söt topp bara för att de läser bloggar. En ståuppkomiker som fick mig att skratta endast genom att vara dum (ja, ursäkta ordvalet, men vad skall jag säga när det var exakt det han var) sa att tjejerna ligger och kallsvettas och får panikångest om de inte kan köpa de där 5 väskorna.

Och åh, vad jag önskar att jag hade suttit bredvid de där människorna igår. Ett: Ingen tvingas köpa. Det är ju bara löjligt att påstå en sådan sak. Någonstans var det ju en gång någon som kom på att det var roligt att shoppa, och varför skulle en person göra det om den inte ville. Ser jag en snygg tröja på en blogg känner jag mig aldrig tvingad att köpa den, i så fall köper jag den för att jag vill. Det är stor, stor skillnad.
Två: det där med panikångest är möjligtvis det dummaste jag hört på flera månader. Jag dör inte om jag inte får en ny väska, och jag får inte feber och går inte till skolan. Det går inte ens att jämföra på en abstrakt tänkande nivå. Nej, det är helt enkelt så att jag skulle bara bli jävligt glad om den faktiskt blev min. Väskan, alltså. Är det så fel, verkligen?

En etikexpert eller liknande säger: "vad skall dessa människor leva för om de inte har begär?". Precis som om hon själv inte har några begär. Alla har begär. Det har vi bloggerskor, det har mormor, det har dagisbarnet på 1½ år, det har människorna i Afrika också. Begär är viktigt. Utan begär blir vi viljelösa typer som springer runt och säger: Nej-tack-jag-är-mätt, till precis allting. Hur kul vore det?


Slutligen: Trots att en människa har ett begär om en väska har den säkerligen också ett begär om bra betyg, att lyckas i livet. Och om nu ni "shopping-motståndare" anser att shoppingbegär borde betyda så fruktansvärt litet så varför skall ni bara se till väskan och inte till de andra begären då?

Bild: Today's pictures


Skönhet med skönhet..?

98761-1608
Estée Lauder har snyggast saker att både använda, och att "inreda" necessären och badrumsskåpet med. Men fokus på det senare. Klassiska läppstiftet, enkel-lyxiga nagellacket. Med mera.

Annars har MOR Cosmetics parfymen som jag hellst vill ha stående framför spegeln. Ett inlägg till för att konstatera? Ja, det kan man kalla det. Över och ut.

Fult och snyggt på samma gång.

98761-1607
Jag tycker att linnet ser ruskigt fult ut på bild. Men jag nästan vet att det är hur jättesnyggt som helst i den verkliga världen. Och skorna. Jag har svårt för sådana där skor. Klumpar som får benen att se ut som trädstammar? Hm. Det vet jag i och för sig inte för jag har inte provat. Men jag har svårt för de ändå. Att bara ha de stående i garderoben hade jag inte haft ont av dock, för de är snygga på det sättet och nästan som ett par träskulpturer. Hejdå.

Favoritbilden

98761-1606
Av alla tusentals bilder från
The Sartorialist är denna utan tvekan en av de klaraste favoriterna. Svart, klart. (Det enda som gör en vit väska rättvisa, enligt mig.)Och om jag fick byta hårtyp och frisyr med en enda människa i hela världen så skulle det bli denna tjejen. En så snygg bild.

Well, önska kostar ingenting?

98761-1605

Jakten på den perfekta mobilen fortsätter. Och den perfekta innehåller en kamera. Då kommer Sony Ericsson. Tada!  Grymt snygg, grymt bra. Vem kan motstå en kameramobil med 5 megapixlar? Inte jag. Den har inte kommit ut ännu, men när den gör det hoppas jag på en lite ungdomsvänligare pris än Nokias N95 har. Att det skall vara så svårt :/

Bilder från Sony Ericsson.

Söndag som smakar Thailand

98761-1602

Morgonen spenderades i fula pyjamasbyxor rivandes i ett skåp som jag inte öppnat på alldeles för lång tid. Jag städade och städade och nu står det tomt, redo att bäras ut långt ifrån mitt rum. Åtminstone skall det ut när jag säger det, och det är ganska snart hoppas jag. Rummet skall målas om.

Annars är det en söndag original. Alltså en söndag som det inte händer någonting alls på, nästan. Middagen blir dock inte hemma utan på favoritrestaurangen vid avenyn som serverar thailändskt. Nästan första gången jag äter thailändskt sedan den 18:e februari då vi lämnade hotellet på Railey Beach. Åh.

Fotografi: av mig eller någon annan familjemedlem. Copyright, på det alltså (om du inte frågar och får ett svar från mig som säger ja, dvs).

Poff

98761-1601

Så genomtänkt. Så klokt. Så smart. Så bra. Massa synonymer på rad, jag vet. Men oh, vad jag gillar bilden från Pradas lookbook. Se och lär.


BTW:
 Ny fråga i menyraden. Sånt är svårt att avgöra, så ni bestämmer.

En tjejig dag

98761-1599
Internationella kvinnodagen idag. Så grattis! Det är värt att fira att man är tjej. Helst i höga klackar, kvinnliga klänningar och helt enkelt bara framhäva att man är tjej.

KLÄNNING från Single med urrigning och empireskuret. Med vackert mönster, dessutom.
SKOR från Chloé som är höga som tusan och remmar som är snygga.
JACKA från H&M som markerar midjan och matchar våren.

No more rain

98761-1598
Saturday it is. Asfalten är vårasfaltigt färgad. Smutsgrå. Och det är knoppar på gula växten utanför hobbyrumsfönstret. Men. Himlen är likadant färgad som asfalten - smutsgrå. Jag hoppas på inget regn, men det verkar lite som om jag har allt emot mig. Nästan.

Paraflaxen från Fred Flare är på min sidan i alla fall.

Massa mönster, massa mönster

98761-1597
Jag känner någon sorts hatkärlek för den här gigantiska mönstertrenden inför våren. Det är snyggt som fan på ett sätt, men å andra sidan blir det för mycket på två sekunder. Pucci är ju mönsterkungen och klarar det såklar galant, men även Matthew Williamson. Han
skrev jag förresten om redanden tiden. Jag instämmer fortfarande med mig själv.

Jag vet inte vad nedanstående betyder, i sanningens namn

98761-1596
En grekisk sallad, tack. Det hade vart så ruskigt gott. Med massor av fetaost och sol(-ros)-torkade tomater. Annat vill ha: en sol. Annat vill ha: glittrande hårspännen. Att vilja ha är vad vi mänskliga varelser lätt skulle kunna jämföra med universum, oändligheten. För alla vill ha, tror jag. Och det är ingenting konstigt med det, ingenting fel.

Men då tänker jag istället på den fina tunikan jag har på mig. Den är jag nöjd med. De espadrillerna som är senaste nytt i garderoben. De känns somriga. Då går vill-ha begäret över för några sekunder. Det blir dagens tips. Att tänka på något snyggt eller omtyckt (av dig). Så undviker man felköp, felbegär, och en massa andra fel.

Jag vet egentligen inte vart jag ville komma, och det är mest pladder. Jag hade ingen plan för detta inlägget utan började bara skriva. Och det blev en hel del massa ord som resultat. Äsch.

Aj, begär. Aj, resultat. Aj, slump.

Som besatt av

98761-1595
Sminket. Inte så mycket behövs bli sagt utöver vad Bobbi Brown valt att kalla sin sminkpalett: "Pink raspberry". Vem i världen skulle inte vilja ha hallonrosa kinder, hallonrosa läppar och bara vara hallonrosa fräsch. Vårkänsla i palett!

Skorna. Så blev det en rubrik på mitt obsession, som ett konstaterande: ja, jag är besatt av kilklackade espadrillos. Christian Louboutin, här med kryss och vita linjer.

Den heter "Marley och Jag"

98761-1594
En av böckerna som jag läste i Thailand. Om ett par, om Florida (och lite Pensylvania), om ett liv men främst om en hund.

Det är John och Jenny som skaffar hund för Jenny vill veta att hon faktiskt kan klara av att ta hand om ett framtida barn, efter att hon totalt misslyckats med att hålla en krukväxt vid liv. Så de köper en labrador helt utan att veta någonting om rasen. Labradorer måste verkligen vara världens mest kärleksfulla och vänskapliga hundras, men också världens mest energiska och busiga. Så när Marley anländer hamnar hela tillvaron upp och ner (möblering medräknad). Det är en biografi om en hund, samtidigt som boken är självbiografisk av författaren John Grogan. Varje sida är full av allt vad livet som hundägare innebär - och om vad livet som människa innebär.


För dig som liksom jag har en labrador eller hund så är detta verkligen obligatoriskt. Du måste läsa den. Roligare, varmare och sorgligare finns inte. För dig som inte äger hund.. well, jag avråder dig från att inte läsa den. Det är helt enkelt ett måste. Du missar så mycket annars, så mycket som du inte vill missa. Köp.


Today's shopping...

98761-1593
... gick i gråskala. Först fyndades en sjal på Rut m.fl. En i grått, för 19 kronor (inte med på bilden, färgen blir ju alltid kass ändå :P). Vidare för att köpa jacka och espadrillos på H&M. Nöjd och glad, från
önskan till verklighet på nolltid. Hej. Och så skulle jag och J bege oss hemmåt, fast då hon var på jakt efter ett par skor så följde jag såklart med. Och jag hittade tygskorna med dragkejdan hos Vagabond. Sedan gick vi faktiskt hem.

Yrsel är ett gott tecken, ibland

98761-1592
Höga kilklacksespadriller är sommaracceessoaren nummer ett. För det ser så somrigt ut med den flätade klacken, och för att ett par bruna ben i ett par sådana skor stumt skriker just ordet sommar. Och så är det något speciellt med kilklacken som jag älskar men inte kan sätta ord på.

Tidernas snyggaste skor är fortfarande
de här, men på bilden ovan fick det också plats ett par snyggingar. De två nedersta från L K Bennet, där den översta av dessa två orsakar... jag vet inte vad - yrsel av snygghet?
För både
 yrsel och knäsvaghet? Då är det de översta från H&M som man skall kolla på. Årets störstra skomåste för min del, utan tvekan.