Sjuk här

Sjukdom hit, sjukdom dit. Och aldrig går det över. Och blogglusten placerar sig på någon sorts mörk havsbotten på andra sidan jorden. Men tillbaka är jag när jag är frisk. Huh. När jag är frisk.
Tills dess bloggar jag så mycket som jag orkar och kan.

Svart är svart

98761-1443
Höh, helsvart. Jag skulle kört på kombo 1: spetsklänning i svart (H&M) tillsammans med silverstenar på hårband - i svart (Topshop). Annars så är de där svarta skorna något extra (Monsoon).

I vilket fall som helst #1: inte alla tre på samma gång.
I vilket fall som helst #2: svart hela året, svart hela året.

Måndag mellan kantarellmacka och shoppingdrömmar

98761-1442

Jag har sådan fruktansvärd abstinens på kantarellmacka, så det kan nästan inte vara sant. Vitt rostbröd, kantareller stekta i massa smör, massa salt... så enkelt, men ack så gott - för att tala klartext.
I övrigt är livet... segt. Feber fortfarande, svårt att svälja, hosta hit, hosta dit... Men jag överlever. Shopping inplanerat på torsdag, för tusan!

Läsa på söndag(...måndag, tisdag...)

98761-1441

Här kommer lastat med mina för tillfället bästa bloggtips. Och här snackar vi läsvärt med stort L egentligen...
Jag tipsar, du med? Kommentera så hittar jag till dina favoriter också. Bloggtips är för min del aldrig fel, och speciellt inte en grå söndagseftermiddag.

JOJSI. Ingen kan skriva som Jojsi. Personligt, stilfullt och utropstecken efter det lilla extra!

AAKIRE. En till tjej som skriver fantastiskt bra. Här får hon plats med det bästa av det mesta gällande mode främst. Kort sagt så är tjejen riktigt cool.

KISS&TELL. Fruktansvärt välgjord blogg. Jämt och ständigt underhållande och uppiggande inlägg.

FASHIONSQUAD. Snyggt innehåll i snygg lyxförpackning, skulle man kunna säga. Det handlar om mode, det handlar om mode! Det handlar om vad som får en sjuihelsikes himlans glad.


Ögon på klänningen

98761-1440
Bortsett från att Vanessa Hudgens känns som anledningen till varför ordet fjant skapades, med skandaler hit och överdriven röst dit så har den tjejen verkligen kläder och en stil som måste få vem som helst knäsvag. Och tjejen kan klä sig efter tillfälle - men alltid, alltid alldeles grymt perfekt.
Se på klänningen. Långklänning är ska-ha med högsta prio inför kommande vårsommarn.

Psst: blogg- tips strax.

... till armband, till ring...

98761-1439
Det började med massa halsband, i våras blev det en massa armband. Nu i höst är det ringar, och snart blir det broscher. Vackra broscher att piffa upp i princip vad som helst med. Tischan, klänningen, kjolen, hårbandet. Mango står inte för snygga utan för snyggaste. Som broschen på bilden ovan - 175 pix för snygghet.

Glittra, då.

Varmt och snyggt

98761-1438
Finns ingenting-ingenting-ingenting som jag hellre skulle värma min (för tillfället) onda hals med än en Carin Wester- sak. En Carin Wester- sak som i rosa, som i på bilden ovan från
coola hemsidan. Jag blev kär i den vid första ögonkastet - och vilket ögonkast!

Indiska har ett budget- alternativ har jag sett, i lite tråkigare mörkgrå. Eller budget och budget. När blev över 200 pix för en halsvärmare budget? Very well, let's spara pengar.

Jag vill ha hatt

98761-1437
Vad som är viktigt en lördags- kväll...

HATT- FNATT. Oh, om jag ändå hade haft spikrakt, långt hår. Då hade man minnsann passat ballerina- prima i snygga hattar.
Marc Jacobs står för de snyggaste av alla. Exempelvis som den på bilden ovan.

KLUMPEDUNS- SKOR. Jag kan inte riktigt komma på en anledning till varför jag inte köpte de där skyhöga klumpskorna för 49 kronor hos Skopunkten i sensomras. Finns inte anledning till varför inte. Och det är sådana här icke- köp som jag tänker mig galen på (som när man funderar på hur stort universum är, ungefär), sådana här förkylnings-oktober-lördagar.

DET SKALL VARA ÖNSKELISTA. Det skall vara önskelista... och jag har ingen. Min fader har som någon sorts grej att alla julklappar skall vara inhandlade innan den 20 november, eller liknande. Alltså skall önskelistorna vara inlämnade för längesedan. Och jag har inte bestämt mig ännu. Aj. En grey's- box är lockande. Men...

TOMTESKUM. Äntligen! De där miniatyr tomtarna som inte alls är tomte- röda utan skum- rosa ligger i dagens godis- påse. Julen är här. Jag är lycklig. Jag kommer njuta som jag-vet-inte-vad när den landar i mun. Tipp-tapp-tipp-tapp, tippe- tippe- tipp- tapp, tipp- tipp, tapp...

Plissera då

98761-1436

... annars dör man? Well, plånboken är ganska så tom nästa inköpen blir julklappar (visserligen riktigt kul det också) och nja... vad kan jag göra mer än önska?

1. Plisserade kjolar har jag vart lite allergisk mot sedan slutet av 5:an, men nu vänder mina åsikter. Det är detaljer när de är som ömtåligast (och speciellast, för den delen). Och hur tjejen får in den transparanta trenden är klockren. Ett transparant linne över snygga blekblå långtröjan. Galant.
The Sartorialist i Hong Kong.

2. Att det skall vara så svårt att få tag i fräcka kassar med snygga prints. Man kanske skulle köpa sig en vanlig vit och kladda lite på den själv. Och sedan när man tröttnar - in i tvättmaskinen och börja om på nytt? Copenhagen Streetstyle.

Övrigt aktuellt: på minushumör då det ÄNTLIGEN är lov och jag får... feber. Hej nej. Har väl i genomsnitt feber cirkus 2-3 gånger per år, och så blir det så här. Ilska. Vet inte om jag skall trotsa termometern och följa med familjen till outlet. Känns som om det vore dumt. Åååååååh. Jag önskar mig slutligen Grey's- boxar, varm café- choklad med grädde och en Stella- kofta. Då hade jag nog vart lite gladare.

Am I asking for the impossible?

98761-1435
Bilder från just nu pågående aktioner på Tradera, skynda fynda!


Mitt största crave just nu är en stor, mysig, "tätt" stickad ponco. Och utan fransar. Och där försvann alla alternativ. Webbshoparna har inget vidare att erbjuda, second-hand är (som jag tidigare nämnt) inte riktigt min grej och alla dessa fransar! Usch. Har du några tips?

Bråttom nu: Thai-mat strax!

Får det lov att vara lov?

98761-1434

Fullt upp, fullt upp! Men nästa vecka är det lov, så då skall jag försöka posta ett inlägg (eller två, eller tre...) fler än vanligt. En dagens outfit var det i alla fall väldigt längesedan, och dessutom är ungefär det allt som jag kommer på nu och här (jag är tom i magen, väldigt hungrig).

Tisha med tryck Loveli Kjol m hög midja H&M Skor Skopunten Halsduk H&M

Somehow, somewhere...

98761-1433
Charlotte Ramping bränner kalorier, jag...


Igårkväll när jag (i vanlig ordning) försökte sova, kom jag på att jag minnsann skulle börja med ett nytt, nyttigt liv. Detta efter att ha sett en reklam där de sa att man skall få i sig minst 500 gram grönsaker och nyttigheter per dag, och jag kommer på att jag inte ens får i mig det under en vecka. Aj.

I alla fall så har min dag sett ut såhär: Frukosten bestod utav de hederliga gamla rostade mackorna. Efter lunch bestämmer jag mig för att det skulle faktiskt inte skada med en varm o'boy, så en sådan slinker ner i kistan. Därefter råkar jag köpa en bit godis. Och okej.. En bit till. Väl hemma blir det 5 laggar våfflor, tillbehör: cirkus 1 deciliter socker.

Slutsats: Det skall bli bättre, somehow. Ikväll tillexempel, då blir det sport! Jag skall se på ishockey! Frölunda möter Brynäs!

Lolitas tävling? Ja!

98761-1432

Att tävla, eller att inte tävla - det är frågan! Men, vad tusan - värt ett försök såhär i mitten av all otur med höstsförskylningar och knepiga skolarbeten. Någon gång vänder väl turen! Härmed deltar även jag i
Lolitas populära tävling! Tävlingen där man kan vinna en goodiebag med ett än sålänge hemligt innehåll.. Spännande!

Sist ut? Skynda dig du med för tusan, och anmäl dig - du har inget att förlora, heller hur?

H&M- koll

98761-1431

Kassa bilder från H&M's hemsida... prydda med mindre kassa plagg.  Och kanske beror det på att jag sitter och hackar tänder, fryser tår-fingrar-magen av mig just nu - men ser inte den där gråa tröjklänningen med fickor väldigt varm och mysig ut? Perfekt vardags- klänning, perfekt mys- klänning.

Skall man slå till på riktigt (heh, nu snackar vi 300 kronor :P) så är väl dock den speciella, tunna och väldigt vår08-iga klänningen istället det rätta valet. Snygg hela vägen runt jorden och tillbaka. Flera gånger om. Me gusta. ¿Te gusta?

Mindre zappa, mera bra TV

98761-1430
Nu är TV- hösten snart igång på riktigt igen! Att vira in sig i en varm filt, bädda ner sig i soffan och se på bra TV - det är tummen upp minnsann. Idag kör Cityakuten igång igen, 21.00 på 3:an, precis som vanligt. Imorgon är det Ugly Bettys tur att ha säsongspremiär, 20.00 på kanal 5. Också som vanligt.

Dessutom är ju redan House (bästa House) och Grey's Anatomy (bästa Greys Anatomy) igång för längesedan - låt det bli en tokbra TV- höst!

Matte för en modebloggerska

98761-1429

En satinkjol från
Topshop skulle sitta finfint högt i midjan, och till det självaste pricken över i (eller snyggingen i kalufsen); ett dyrt men sött hårspänne från KyssJohanna. En söt bas- tröja med eventuellt en diskret knappdetalj, ett par granna strumpbyxor och snygga flats till detta fulländar hela baletten.

Tjong i kongalongen vad shoppingsugen man blir ibland.

Bara, bara, bara en väska till...

98761-1428

Det känns väl alltid lite småcoolt att säga att man är shopaholic, eller? Nja, vet inte om jag håller med på den punkten. Kul att shoppa - jovisst! Men när pengarna är slut? Nej.

Lite söndags-kvälls-tids-fördriv finns hos SalongK.se -
är du verkligen en äkta shopaholic?

Bild: av mig, för dryga veckan sedan.

Varning?

98761-1427
Fotograf: Philip Karlberg (LundLund) för PLAZA.

Var med om något mycket, mycket spännande idag... Första övningskörningen! Woho, där gick det undan! Not.
Men det var urkul i ur och skur. 1 vuxenpoäng till mig!

I need...

98761-1426

Det måste vara den snyggaste H&M- väskan på jag-vet-inte-hur-länge. Lack-likt, kroko-likt, Hermès-likt, men framförallt uppiggande rött och till snygg-pris. 249 riksdollar.

- Höstens drömväska no1 ?
- Hösten drömväska no1 !

Sorbetigt?


Michael Kors SS08

För mig står Michael Kors väldigt mycket för färg- inspirationen till våren. Michael Kors tillsammans med kanske John  Galliano främst då. Fruktigt, sorbetigt och fräscht. Pasteller multiplicerat med massor av kontrast.

Och se visningen ovan överhuvud taget. Tunt, somrigt, vårigt. Solhattarna och solskärmarna är mina personliga favoriter.

Plus färgerna, såklart.

Wish you a merry... autumns weekend?

98761-1425

Inte helt på topp beskriver hur jag mår rätt bra denna helgen. Igår mådde jag värre än sedan tidigt i våras (och då är jämförelsen influensan), och idag mår jag bättre men fel.

Nu börjar broschyrerna med julklappstips trilla ner i brevlådan, Guldfynd vad först ut. Och speldosan, speldosan... Nej, jag vill inte ge den till någon annan - jag vill ge den till mig själv. Är det något jag blir knäsvag av så är det sådana där bedårande prylar. POP Beauty's ögon-palett stod A, jag och J och kikade på ett riktigt bra tag inne på Åhléns för ett par veckor sedan. Perfekt att ha i handväskan. Åhåjaja. Och de finns för bruna, gröna och blå ögon. Bäst, eller?

Jordgubbe bör definitivt inte stå i singular kom jag på nu. Jag vill ha jordgubar i plural och massor därtill. Varför åt jag inte fler i somras? Och mysfilmen The Holiday bör jag inhandla snarast har jag bestämt mig för. Jude Law är... obeskrivlig.

Skor här, skor där..

98761-1424

Appråpå skor...
19 par skor? Hujedamej. Den gränsen passerade jag nog för ett ganska bra tag sedan. Okej, jag har inte många fler par men... skämmas för dem? Åhånejnej. Vara stolt över dem - jarå, oho.

Najs, najs, NAJS

98761-1423

Sovmorgon till 12.30. Jag klagar inte! Jag har tid, solen skiner och... det är iskallt ute. 3 grader. Jag försöker bestämma mig själv för att jag inte skall lägga pengar på fler skor nu innan jul, men aj - det är svårt. Aj - det är svårt när rågummi-sulan är så FRUKTANSVÄRT snygg. Dem+jag+höstpromenad+varma fötter på vintern equals... ett fulländat vinterhalvår?

I dunno...

Skorna på bilden kostar 1100 pix och kommer ifrån Vagabond.

Tandlös?

98761-1422

Att dra tänder hör till de saker som jag hatar mest här i världen. Och idag var det en dra-tand-dag. Jag vill bara ha en Ben&Jerry- glass, en
bra film och ett långt lov framför mig.

Chocolate Therapy - låter mer än bra.

Höstläsning!

98761-1419


Hej
Adlibris! Här svämmar det nästan över av bra modelitteratur. Mest på engelska, men det gör inte ett dyft för min del. Dessutom antar jag att böckerna innehåller bilder, så alla förstår nog ändå. Åhå, vad de här två ovanstående böckerna hade gjort sig fina i min bokhylla i höst. The Beauty Buyble och Fashion Now - lägg på minnet!

Skriva mera

98761-1418
Något av det som jag tycker är mest minnesvärt i shoppingväg från Englands- resan är såhär i efterhand helt klart alla oh-så-söta skriv-block. Jag kan inte påstå att det var någonting jag tänkte på då - men när man kom hem till Sverige igen så såg man ju direkt skillnad på najs och fult.

Monsoon får mig att längta tillbaka till landet där man aldrig går mätt.

Som en blixt från klar himmel?

98761-1417

Medan övriga "bloggospfären" spekulerar i om Kate Moss lugg är hot or not, sitter jag (som är fruktansvärt ointresserad av allt som gäller den i mina ögon rent patetiska forntidsmodellen) och funderar över vem elchocks- killen i andra hörnet av bilden är. Och HUR blev han sån? Spännande..

Regn, regn, regn, regn, regn... det är massa regn.

mysig
Oh well. Regnet knastrar mot rutor och altan, mörkret ligger kvar och kylan tvingar mig att krypa in i en filt. Eller två. Det kunde vart en mysi höstmorgon, om det inte vore för att jag strax skall springa iväg till veckans hemskaste skoldag. Uh. Postivit är... I dunno. Jag längtar till höstlovet så jag nästan exploderar (internskämt, anyone?). Då skall mysas med filmer, filtar, halloweengodis och det skall... vara bäst.

Foto: Jag själv tog det i trädgården i lördags.

Jag är egentligen ingen kjolmänniska... Hm.

98761-1415


Jag sitter och funderar på om det här är det fulaste kollaget jag någonsin gjort. Samtidigt är jag säker på att det skall föreställa något av det finaste jag sedan länge skådat. En kjol. På Åhléns - av alla ställen. Har ALDRIG tidigare köpt ett pagg på Åhléns, men med en sådan där snygging i sortimentet så ligger dem illa ute... :P

I verkligheten är den lite mer sådär gammeldags-grå-blå-randig. Och så har den en hel del mycket snyggare knappar. Och den vore estupendo i midjan. En sån dröm.

Vaddå pengar?

98761-1414
Medan min plånbok har hamnat i någon sorts negativ cirkel (lite-mindre-minst-ingenting i form av pengar), växer bara mina begär av snygga och dyra ting. Okej, även av billiga och icke-nödvändiga ting om jag skall vara ärlig. Pengarna bara flyger iväg. Vinterjacka hit, varm choklad dit...

Vad jag ville komma fram till utan för mycket tjat är att en Chloé- väska måste jag få ha i min ägo någon gång under mitt liv. Och gärna den på bilden ovan. Vart är den inte perfekt? säger jag och du kommer inte ha något annat att fundera på under flera år framöver (och för att undvika detta så meddelar jag sanningsenligt att den är ytterst perfekt, det finns inga fel).

Lycka till.

98761-1412

Inte direkt en helsnygg utstyrsel. Men så är det ju inte meningen att det skall vara en helsnygg utstyrsel, heller. Jag skall spendera denna förmiddag med att agera trädgårdsmästare. Och klippa töjan till form utav en... snögubbe. Break a leg, till mig själv... :P

Tröja från VILA. Linne från BikBok. Jeans från ONLY. Uråldiga stövlar från Skopunkten. Och eftersom det bara är 4 celsiusar så blir det även vantar, halsduk(-ar?), och en varm jacka. Kanske.

Vinka, vinka!

98761-1411
Nu behöver vi inte ens fundera på OM det kanske kommer att bli lite varmare under dagen. Kanske är det onödigt med vantar? - Nej, det blir inte varmare! Vantar är den roliga biten med vinterhalvåret, håller ni med?

 
Jag är prima nöjd med mina
lovikka- varianter, men ovanstående hade verkligen gett klassikerna en rejäl bit konkurrans vareviga morgon. Missoni kör på perfekt randigt, med nyanser från en frostig årsskiftsmorgon. Burberry Prorsum har spänne på sina. Spänne! Det är ju bara för bra för att vara sant?

Nej, te VAR ingenting för mig

98761-1410
A köpte en chaïlatte idag, och jag fick smaka en klunk. Och den klunken var något extra. Jag som var helt inställd på att varken te eller kaffe någonsin skulle bli någonting som jag skulle tycka om öberhuvudtaget... Hello chaï! Nu är frågan om vanligt chaïte tillsammans med lite mjölk kan bringa fram nästan samma smak som espresso house latte?

Worth a shot.

Miljontals, och jag menar miljontals pärlor

98761-1408

Här har vi himmelriket som till utsidan ser ut som pepparkakshuset, och insidan ser ut som... bara väldigt pärligt. Väldigt inspirerande. Oh. Jag som tappade skapa-smycken-inspirationen för väldigt längesedan, tror jag bestämt. Här är den igen! På Tegnérsgatam 14, stod det på en lapp. Stad: Göteborg. Fina Göteborg.

Annas outfit

98761-1407

I brist på mina egna outfits- bilder, gör
Anna ett hjältedåd och fixar allt med en gäst- outfit. Och denna tjejen ser ALLTID grymt snyggt klädd ut, måste jag säga. Och se bara på kjolen hon hade (har?) på sig idag... Sötast-på-jorden?

Anna har på sig...:
Skor från Adidas (Nilson). I skorna har hon raggsockar som hennes moster har stickat. Kjolen kommer ifrån BikBok, jackan kommer ifrån Vero Moda, och väskan kommer ifrån Esprit. Pricken över i eller punkten under utropstecknet är ändå halsduken - den kommer ifrån H&M och hon har haft den sedan hon var 12 år ung (:

Besök Annas blogg här!

Frukt

98761-1400

Och på tal om att vara lyrisk... John Gallianos visning är definitift den snyggaste so far. Nyckelord är klänningar i etapper, puderfärger blandat med fruktnyanser, lätta material, ljusa men klara naglar, huvudbonader och roligt. Hur man kan göra om ett plagg totalt med ett par pins eller broscher. Inspiration! Och ännu mera inspiration var ju runway överhuvudtaget. Sandigt, träigt och som en hel cirkus. ¡Estupendo!

Bilder från style.com


Asos-iera

98761-1399
Ibland blixtrar Asos till. Paljettarmbandet kunde i min värld visserligen ha vart en bit smalare, men handskarna är fräcka som få. Torgvantar i läder, smaka på orden. Och de naken- bleka nagellacken från nails inc. Vad är mer förbjudet på hösten än just bleka naglar?

Där är det.

98761-1398
Klatchigt, clutchigt...Chloé, Chloé - Chloé! Åh, vad Melim Andersson lyckas. Visningen igenom är inspirerande 10 varv runt jorden och tillbaka. Transparant, perfekta färgkombinationer, bleka toner... och clutch! Jag som inte ens gillar clutcher!

Den på första bilden ovan är nog min favorit, men nummer två är mer spännande på något sätt. Knäppa former och överdimensionerade spännen verkar få mig alldeles, alldeles lyrisk... Halleluja.

Rättvist mode

98761-1397

Bild från Världskulturmuséet.

Jag brukar inte gå och kolla på utställningar, men de få jag vart på som jag faktiskt gillat har vart på Världskulturmuséet i Göteborg. De för fram ämnena på fler en ett intressant sätt, och dessutom är utställningarna alltid väldigt aktuella.

Just nu och fram till årsskiftet pågår utställningen Fair Fashion, och den är jag själv lite nyfiken på. Såhär beskriver Världskulturmuséet själva utställningen, kort och gott: "Hur påverkar det du har på dig världen? Hur kan du kombinera din shopping med en hållbar utveckling?".

Hade passat perfekt att kolla in en regnig dag som denna - om det inte vore för ett visst prov på morgondagen....:P

All lights on...

98761-139598761-1394

Är det klokt? Nej, det är det inte. Men snyggast i stan hade man vart i något av ovanstående par från Stella McCartney's S/S 08- visning. Stella McCartney som jag för övrigt i ena sekunden hatar - i väldigt många andra sekundrar älskar. Men...

Virkat+pärligt+träigt+högt och klumpigt
... där är vårens skor i en enkel sammanfattning.

Hej hösthy, hej...

98761-1393

Hudvård hör definitift ihop med höst, konstigt väder och vantar (som torkar ur händerna). Mina största beaty- vill-ha'n inför hösten är dessutom just vårdande för huden. Rosa är de också.

Beauty Balm Balm har varit fast på min hjärna ända sedan 
Accessora fick in dem i början på hösten, och nu funderar jag faktiskt på att slå till snart. Lovorden har ju i princip ösregnat, och plötsligt kommer VR med en 50- kronors rabatt hos accessora också... Ödet?

Cath Kidsons handkräm som finns att köpa hos Asos lockar väl mest med sin snygga förpackning, men å andra sidan finns det väl ingenting dåligt alls med det. Sist men inte minst snackar vi dundermedicin för hyn, om vi skall tro Blush.se, och då snackar vi Eyeko Cream. Inte ful burk där, heller...

 

What to do on a lukewarm autumns evening..

Bloggbristen är ett resultat av vad som för mig är ovanligt mycket fikande. Mysigt fikande. Höst-fika-kvällar i Vasastan och Haga - inspirerande, mysigt och definitift bästa medicinen mot skolstressen.
Det goda sällskapet gör ju inte det hela sämre heller...

Fika, gör det.


Ibland...


måste man bara publicera en låt. Eller två...

Allt du önskar kan du få?

98761-1392
Helst av allt i hela världen vill jag bara ha den där Stella McCartney- tröjan just nu. Perfekt boxformad, skulle passa finfint till Cheap Monday- jeansen och Din Sko- stövlarna. Vecken på tröjan spelar accessoarer.

Inte ens dagens spanskaprov skulle kunna förstöra den här dagen, om jag hade den där Stella McCartney- tröjan just nu.

Zip it

98761-1391
Den här trenden med dragkedjor på svarta jeans, det är verkligen en snygg trend om du frågar mig. De på bilden från Junya Watanabe visar vad jag menar. De snyggaste som kommit ut so far är ändå de från H&M. Lagom men coolt. Det är min melodi!

När min spontana reaktion om något är "oh", då är det oftast lika med ohlala ungefär.

Not najs, no.

98761-1390

Okej. Jag veta att det redan råder överflöd på bilder på SATC- filmbilder runt om på bloggarna, så låt det här både bli min första och SISTA innan filmen har haft premiär. Grejen är den att den här klänningen har verkligen hyllats av en del - medan jag inte ser vad som är vackert. Okej, jag kan ge ett plus för brudbuketten.

... men i övrigt: nej. Vampyröron över brösten, blåa fjädrar i örat... vad är grejen?

Rött när det blir svart

98761-1389
Solen går inte upp förrän frammåt 8- tiden, och skymning - pah, vi talar klockan 19. Jag är löjligt svag för myslampor när året drar mot sitt slut. Röda myslampor speciellt, är en av mina största svagheter. En i fönstret och en i bokhyllan gör mitt rum mysigt dygnet runt.

Det är inte bara modet som är lite mysigare på hösten, enligt mitt tycke. Inredningen är tusen gånger underbarare den också. Beror troligen på att vi spenderar mer tid inomhus, men det ser jag inte som något dåligt alls. Myslampa 1 och tre på bilden kommer från Mio, medan 2 och 5 kommer från IKEA.
(Hos IKEA fyndade jag förresten en av mina myslampor för 29 pix förra året - spring!)

Acer säger Hej

98761-1388
Sådär. Nyinflyttad i nya datorn. Internet fungerar. Photoshop är installerat. Redo för bloggen. Det här kommer att bli såååå bra! Bloggens höstplanering är färdig och klar, inspirationen är högt i topp. Jag mår helt enkelt prima. Det var ungefär vad jag ville ha sagt.

Second Hand- inspiration

98761-1387

Second hand är egentligen inte mycket för mig. Gamla kläder som jag inte vet vem som har haft innan är liksom inte något som lockar. Men handväskor och skor är det annorlunda med. Eller dekorationsporslin och glittrande broscher.

Riktigt så teknisk så att jag kan handla på internet själv har jag inte blivit ännu. Men OM, och OM jag hade haft pengar så hade fransväskan från Vintage by Mint and Vintage vart drömmen. Snyggt färgad patchworkväska med fransrad längst ner. Egentligen är frans- trenden för överhypad för min smak tror jag, men här spelar det ingen roll. Väldigt snygg väska kan
köpas här. Också de lacksvarta skorna med gulddetalj kommer från Vintage by Mint and Vintage.

             Den glittrande broschen. På kappan. På blusen. På hårbandet. På tradera.

Klara färdiga fynda.


Så ser dagen ut

98761-1386

Oktober 1, soundtrack: Alloway Groove - Paolo Nutini.
Dagens frisyr: Det blir knut, eller snarare bulle, på huvud. ..vilket gör mig cirkus 10 centimeter längre.
Dagens smink: Eventuellt lite trötta-ögon-magi, och lite mascara. Men man vet aldrig.
Dagens klädsel: Tunika från Vero Moda. Väska från farmor. Bruna pumps med bred klack. Svarta strumpbyxor.
Dagens planer: Tandläkaren! I 1½ timma! Sjukt?
Dagens vill ha: Internet på laptopen, snälla please.
Dagens frukost: Jordgubbsyoghurt, russin och kanel. Mums.
Dagens middag: Troligen pizza. Om jag inte får väldigt ont i tänderna efter tandläkaren. Då blir det något annat. Men det kanske säger sig självt? :P
Dagens mående: Jag har inte bestämt mig för om det är en bra eller en dålig dag. Så jag mår ganska mittemellan just nu.