Omslags-du?

Omslags-du?
Stephanie blev tipsad och tipsade vidare. Och tja. Jag är helt enkelt tvungen att göra det samma. Har under flera av mina datorberoende år tyckt att det är ruskigt kul att göra tidningsomslag, men här är det redan gjort - och det är kul med. Mitt omslag ses på bilden ovan, hur ser ditt ut? Välj bild, välj tidning och du är covergirl på nolltid. Helt okej tidsfördriv.

Varm i jul

98761-1487
Gårdagen bjöd på en del. En av de sämsta hockey- matcherna jag sett men också en hel del julshoppande. Är nästan färdig med julhandlingen nu - är jag inte snabb så säg!

Jag som är självutnämnt världens mesta tjocktröjs-och-vinterjacks-hatare bestämde mig också för att jag faktiskt behöver tjocktröjor trots allt. Det stod mellan det och att frysa ihjäl i princip. Valet var svårt men aj, när jag såg att Vero Moda hade extra- erbjudande (2 tjocktröjor med luva för 100 kronor) så blev det tillslut en röd och en vit varm tröja.

Idag råkade jag köpa den där tunikan från Gina Tricot med vampyröron på höften. Jag som ömsom hatar, ömsom bara ogillar Gina Tricot är dock väldigt glad att de har börjat pyssla om kläderna lite mer. Bättre material och snyggare och mer välgjorda detaljer. Jo man tackar.

The world is turning purple

98761-1486
Longchamp- favoriterna är sjalarna. Speciellt den i mitten på bilden ovan, föreställande världen med söta blommor - och hej, jorden är ljust lila. Not bad, not bad. Sjal står på vill ha- listan efter juletider.

Bilder från Longchamp.

Jag skulle kunna bo i en kofta

98761-1485
Jag har Stella- feber! Det måste helt enkelt vara alldeles för snyggt för att vara sant. Eller så är det både och. Sant och snyggt. Klingar inte fel, ha? Grejen med Stella McCartnet är för mig hut alla plagg kan användas på tusentals olika sätt. Som koftan ovan. Passar prima på festen, på våren och sommaren, på vintern. Till våren och vintern med ett par strumbyxor också, såklart. Skofavoriter att matcha med:

ISSA: Här tas paljetterna till nya höjder. Nämligen till golvet, fötterna. Så mycket roligare med paljetter på fot än som klänning eller kjol (som resten av halva Sverige nu har).

PEDRO GARCIA (FAVORITER): Nyansen gör mig helt enkelt knäsvag. Svag i knäna. Som att ramla ihop. Men inte gör det ont om man skulle ha Garcia- flatsen. Icke.

DIN SKO: Såg de in action i morse, och till skillnad från skor på så många andra produktbilder så är dessa faktiskt way snyggare i verkligheten. Knäppa, sjuka, roliga - men ack så uppiggande.

The shoes

98761-1484
Så, ny kategori här på bloggen: mina favoriter! Bloggar, skor, kläder, böcker, filmer, musik, tidningar, bilder... allt personligt. Först ut: mina fräckaste skor som jag shoppade för 50- lappen. Fynd, fynd! Storleken försmå, men vad tusan - sådant finns det lösningar på (15 kronor till din sko och skorna passar prima). Föll för klacken, lacken, färgen... Fortfarande kär efter det hittils cirkus 4 månader gamla förhållandet.

Jag önskar...

98761-1483
JUL- LOV. Aktivitet: läsning. Troligen tidpunkten på året då jag läser som mest. Eller i alla fall en del av den. Brukar börja där vid juletider någon gång, i alla fall. Och med detta sagt förstår ni ju också vad underbart jullovet alltid är för min del.

KOFTA MED KNYT. Jag äger inte många långärmade plagg, men nu är det nog faktiskt dags att investera i något värmande. Motvilligt, observera ordet motvilligt (lätta sommarkläder är så mycket bekvämare på något vis). En stickad eller virkad kofta med knytskärp i midjan - jatack.

I BILEN PÅVÄG TILL FLYGET MOT THAILAND. Känslan man har innan man är på själva resan är ju hälften av det roliga i princip. Att få längta lite, känna pirret i magen, fika på flygplatsen och ta det lugnt och bara tänka tanken att om x antal timmar befinner jag mig på andra sidan jordklotet. Och där är det varmt. Och här är det kallt. Jag skall skaffa bruna ben! Tjoho!

LUSSEBULLAR. Det skall vara saffran och det skall vara russin och det är underbart. Vad vore julen utan dessa krumilurer. Svar: God jul utan god.

Vad var det jag sa om rött och lila...?

dagens

Här kommer det flera outfits (nästan) på rad. Idag hade jag egentligen tänkt köpa julklappar, men den planen... jag var helt enkelt för lat för att ge mig ut på sådana äventyr idag. Istället har det blivit och blir tv- tittande, tidningsläsande och julmusiks- lyssnande. Och kanske vågar jag mig på ett vlogg- inlägg. Idag eller i veckan - vem vet. Hade det uppskattats? 

Denna söndag springer jag runt i en svart mini-mini-mini-klänning från H&M med en tigermönstrad, gråskaligt färgad sjal från Eva Nette i midjan. Lila strumbyxor från indiska tillsammans med farmors gamla röda väska. C som i...

Uppdaterat: Rösta i menyraden till vänster om vad du tycker om vlogg- inlägg!

Det lider emot jul...

98761-1481
Innehållet hade verkligen inte suttit fel, men själva förpackningen... ah, den är någonting alldeles extra. Tänk att ha en necessär likt den. Som en fruktskål fylld med gott för hyn. Den kommer ifrån Crabtree&Evelyn och är det grannaste jag sett på länge. Julklappstips? Till dig själv eller till en nära.

Kan köpas hos Accessora.

Utstyrsel

utstyrsel
Jag har en bra dag. Skriver lite. Läser bloggar. Har ett rent rum fullt av juleljus (equals lugn). Skall på hockey. Därefter till tjejerna och träffas, ta det lugnt. Och det är inga läxor, inga prov att plugga till nästa vecka. Jäklar, det här är vad jag kallar lyx!

Favoritkjolen från H&M. Jag använder den som tusan, och den är snygg som tusan. Den är så jag, helt enkelt.
T-shirt (får krupp på ordet tisha så totalvägrar det from now on) från London. Har inte kunnat använda den på grund av att jag har fobi för runda, vanliga halsurigningar. Men så fick jag den brillianta idén att klippa av halsurigningen. Tada!
Och om en timma åker följande på: Frölunda- tröjan. H&M- parkan. Skor... har inte bestämt mig vila ännu. Praktiskt jättevarma vinter- skor eller snygga, fräcka vardagsstövlar- klackarna. Hm.

Vem är snyggast?

Vem är snyggast?

Snyggt och mixat i klädväg från början av November månad... som passar lika bra i December.

Thandie Newton är höst, jul och nyår på samma gång med sin klädsel. Vi har sett urmycket från henne på senaste tid, och stilen - gah, hur fin som helsgt. Inte ett fel någon gång.
Jag älskar hur Dita Von Teese verkligen inte passar in bland dagens trender och hela fadderullan. Hon är verkligen som hämtad från tidigare 1900- talet. Världens coolaste människa?
Och Gwen Stefani, gör på all black. Och det röda läppstiftet såklart. Toppen är... toppen!

Bilder från Glamour.

Confused

98761-1478
Ibland ser jag saker som jag troligen aldrig skulle använda, men ändå är det liksom en ren fröjd för ögat att bara se på den (obs, ej i sällskap av människa). Den ser så välgjord ut, så cool ut... Knäppt, men fan - jag vill bara känna på den - är den verkligen sån? Miu Miu- väskan som är i chockrosa (färgen jag började tycka va mindre intressant samma dag som det blev överhypat - why oh why?) gör mig otroligt konstig.

Helg!

98761-1477

...snögubbar, änglar och jultomtar som under eftermiddagen placerat sig runtom i mitt rum: 12
...längder simmade under en hemsk okul idrottslektion: öh, 14.
...långa öpper hus-kvällar jag (knappt men ändå) deltagit i under veckan: 1
...tidningar köpta under gårdagen: 1;Elle, kan knappt bärga mig till att läsa igenom det!
...dagar kvar till jul enligt min nedräknings- lista: 32
...antal skratt under veckan (so far): Oberäkneligt många.

Handkräm där?

tipsa!

Jag håller på att förgås. Jag kan inte ta i papper (betydelse: inga böcker, inga tidningar), jag kan inte rätta till ullklänningen - jag kan inte göra någonting utan att drabbas av panik. Händerna. Är. Torra. Som. Öknen. Därför behöver jag ett tips från varenda människa: handkräms-tips, knep och råd! Handkrämer som i så fall inte kostar mer än 50-lappen, som "finns-nära-dig", och som fixar livet åter till det normala.

Jag tackar himlans mycket på förhand!

Julfnatt

98761-1475

Nu dröjer det inte många sekunder innan jag inte kan hålla mig längre från att julpynta. Ljusslingor i vitt och rött, och framförallt - den där snögubben som dansar och sjunger och som är såååå mysig i början av julen men inte fullt så(-ååååååå) mysig frammåt nyår. Men hej. Julklappar skall handlas också. Jag har börjat, har du?

Shoppar helst klappar iklädd rött och lila - matchat. Det är finaste kombon i vinter om du frågar mig.
Klänning: Den är i ull, den är från Stella McCartney. Två rätt utav två möjliga.
Skor och vantar: Platåklacken ÄR det bästa som hänt världen, åtminstone år 2007. Och här är vi. Och klackarna. Och Vantarna. L.K Bennet, fint som tusan.

En bra start (och ett bra slut?) på resan

98761-1474
Vi snackar 74 dagar, sedan bär det av! Men även då slutdestinationen är Thailand (längta, längta) så tar det dryga dygnet att ta sig dit - och en hel del av de timmarna spenderas på flyg. Och med största ovännen oväsendet. Därför är största glöm-ej-köpa inför resan ett par bra öronproppar. Och det låter oglammigt, men andra visor blir det med
Killnoises i fina förpackningar. Hej, jag önskar mig den röda eller den lätt mönstrade svarta.
Resan kan börja.

Det är nog något med namnet?

bilder från google

Fråga: Varför
täcker tjejen över sitt hår? För mig är Jennifer Aniston som bortblåst från att ha äran som att ha världens snyggaste hår, den förstaplatsen är upptagen av en annan Jennifer. Lopez, nämligen. Bild med till frisören, yep.

Syssla

98761-1472
Helg på annat håll... Vad som skulle bli pluggande blev blogg-läsande som strax skall bli tidningsläsande. SOLO och november- numret av brittiska Glamour (älskar omslaget, på något höger). Jag är nöjd ändå, planerna ändrades ju faktiskt bara till det bättre.

Kjola dig

kjoligt
Kjoltjej är inget jag någonsin har kallat mig själv, men kjoltrenden på senare tid har fått mig att liksom göra en piruett och landa på andra sidan. Kjolar är fruktansvärt snyggt, fruktansvärt lätt att bära whenever... och det finns ju så mycket att välja på. Snyggast just nu är utan tvekan färgglada
Catherine Malandrino- kjolen med volangerna och  färgerna som gör en fruktansvärt glad.

Paljettkjolen snäppet under hundralappen från H&M är någonting som jag känner att en hel del people kommer ha hängandes på sina höfter inom veckan, men för tillfället är den najs som tusan. See by Chloés kjol är enkel på sitt sätt, men å andra sidan - fikan, lunchen, skolan, jobbet, festen - you name it, du kan använda den whenever (om man skulle ha råd... :P). Last but not least... Monsoon- kjolen som är aningen längre än de andra, men som skulle väcka en jäkla uppmärksamhet med dess snygghet.

Klapp

ldb ansikte

Jag höll på att avlida av glädje mellan julpynt och julklapps- tips på allum. Sicken härlig röra! Tjocka glitter, piffiga julkulor, mysljus och presentpapper. Hello, jul! Det är det här som gör det. Skit i vädret. Skit i skitvädret. Lås in mig bland alla dessa underbara butiker, jag kan ligga på kuddarna hos indiska och kolla på glittriga glasunderlägg hela natten lång...

Och appråpå indiska och julen. Senaste numret av Glamour bjöd på en kupong på en ansiktskräm från Ldb hos Indiska. Glädje vare, när det visade sig att de inte var slut och jag fick med mig en skönhetsklapp hem till hyllan där accessoarerna, nagellacken och smyckena bråkar om platsen.

Stress: av

98761-1469
Veckan som var full med prov är över. En stycken muntlig redovisning kvar, men den överlever man - och man vet om det. Jag skall prata inspiration, och hoppas att någon inspireras. Tänkte klippa och klistra ett inspirationskollage kvällen till ära, men först: en sväng i butiker. Senare!


Min bild.

Jag har svårt att sätta fingret på...

98761-1468

...vad det är som är så jäkla snyggt med denna bilden. Jag tror det lutar åt helheten. För rygg- urigningen,
Mimmi Pigg- klackarna, marken och hur hon är vitt klädd som kontrast mot alla andra svartklädda personas i omgivningen... tja, det ligger nog något obeskrivligt över det helt enkelt (:

Bild från Sartorialisten.

Snygg värld föralltid

snygg
Det där med att snön inte längre hälsar på när det är jul, att det blir översvämningar lite hur som, att det är vädret som har de värsta humörsvägningarn av allt och alla och att det ens finns tankar på att jorden kan komma att
se ut såhär om knappt 65 år - det är någonting som jag tycker är läskigt hemskt och onödigt på samma gång. Så, jag skulle vilja sprida lite vilja att kanske försöka ändra på framtiden lite i alla fall...

Det finns ju så sjukt små saker man kan göra för att ändra lite i alla fall.Så planen är som följer: tipsa lite om någonting litet som du gör, eller skulle kunna göra bättre för att utmana den läskiga framtiden. Ser du jordklotet under kalendern på min meny till vänster? När du har tipsat får du gärna sätta ett likadant jordklot på din blogg också. Instruktioner på hur följer längst ner... (:

Mina tips är i alla fall att man kan dra ut mobil- laddaren direkt när man laddat färdigt den, eller laddare i allmänhet. Eller att stänga av vattenkranen medan man borstar tänderna. Pyttesmå saker i vardagen, som blir stora i det hela, helt enkelt (: Jag tror inte att jag kan förändra allt med det här, men ett försök att förändra lite, lite (om än bara för en dag) räcker gott och väl för mig.



Så här gör du för att få jordklotet på din blogg: Gå in på din blogg --> Design --> Kodmallar --> Startsida. Leta upp ett ställe där du vill klistra in ditt jordklot. Klistra där in följande kod:
<a href="http://bettebett.blogg.se/2007/november/snygg-varld-foralltid.html#comment"> <img src=" https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-2/98761/images/2007/47_1194890764_586028.jpg" alt="snygg värld" width="105" height="100" border="0" /></a>
Spara! Om det inte fungerar så kan du bara fråga mig så försöker jag gärna hjälpa till (:

Inspiration i handväskan

98761-1463

I brist på annat att göra (eller i brist på lust att göra annat?) så satte jag mig och gjorde ett omslag till kalendern. Har en sådan där kalender där man kan byta ut fram- och baksidan, och hade ännu inte gjort detta. I vilket fall som helst - det blev som inspirationinför våren i bokformat. Perfekt fram tills jag får köpt en klarröd snygg läder- filofax eller liknande... dröm!

Lite snygg musik, till det.

av beth

Jag kan inte påstå mig ha en helspännande lördagkväll, men den är lugn och det är ju också skönt på sitt sätt. Dagen har spenderats med upplysningen, den amerikanska och franska revolutionen och jo, det hade kanske vart spännande också om det inte vore för att det har med orden skola och prov att göra.

Very well, nuläget ser ut såhär: Jag har ätit en god middag, god glasstårta, planerar att stoppa i mig en del godis och för tillfället vandrar jag runt i mina snygga heels som jag ännu inte vågar stapla runt på utanför dörren. DET är att må bra.

Jag har tagit bilden.

Tillbaka (?) till svart...

98761-1458
Spanade efter snygga klackar, och de tre enda kraven var att de skulle vara snygga, svarta och kosta under 500- lappen. Och okej. På sistnämnda misslyckades jag på 1 utav 3 försök. Men de snygga och svarta, de är de alla tre.

KLUMP FRÅN INDISKA. Såg dem på hemsidan först och tyckte inte alls att de var snygga. Men så sprang jag förbi dem förra veckan. Snabbt som tusan, men jag hann avgöra att IRL är de mycket väl godkända. Det enda jag är tveksam till är vrist- remmen (som jag så oglamoröst kallar de här och nu för jag har tappat ordet), som jag i allmänhet ogillar väldigt starkt. Men förhoppningsvis kan man ta bort den snabbt, fint och lätt.

MARY- JANES FRÅN SKOPUNKTEN. Billigt och helfestligt till ett par färgglada kalasbrallor. Klacken som är 7,5 cm hög är helt enkelt också helfestlig. Helfestligt, kort och gott!

SNYGGINGAR FRÅN BIANCO. Och det var här jag misslyckades. Men när det är knappa hundralappen dyrare än vad som man planerat... äh, då kan man slösa en hundralapp ytterligare om de är så här fina. Och här snackar vi vad bloggvärlden kallar söta bakelser. Fint som tusan.

Skratta lagom, eller mer...

98761-1457

Jo, precis som vanligt så blir det självklart tacos även denna fredag - men sedan blir det bio med J. Bergakungen, Heartbreak Kid är orden jag bör komma ihåg ikväll. Jag är inte överförtjust i Ben Stiller som har en av huvudrollerna, men just denna film verkar riktigt rolig. Vi får väl se...

Helgen i övrigt skall bestå av ohälsosamt mycket pluggeri. Aj. Vad skall du göra i helgen?

Hur ser ditt rum ut i vinter?

98761-1456


Inredningsinspiration och lästips.
Aftonbladets artikel om att inreda med tyg får mig på fall. Väldigt mycket sött, och speciellt: väldigt mycket som piggar upp i November. December. Januari. Och så vidare...

Och jag inspireras.

Bilder från Aftonbladet.

Disco?

98761-1455

Okej, helheten, jag är med. Men paljettmössan - det är ju det som GÖR helheten. Otippat är fräckt, som jag så många gånger tidigare påstått. Väskan gillas också, samt hur den matchas med jackan.
Norskan kan, säger jag.

BTW: ny fråga i menyraden. Kika!

Broschan!

98761-1454

Ett lysande exempel på att flera broscher på en gång verkligen sätter lågan på veken. Den stickade klänningen ifrån iisli ser helskön ut men det skall vara med långärmad tröja under i så fall. H&M visar vad som passar bäst med hjälp utan sin organic- kollektion. Basplagg till billigt pris i grymt material - det finns inte ett fel i den meningen. Och klackarna. Snyggaste från Louboutin på länge om du frågar mig.


Känn dig behövd

98761-1450
Allt på kollaget finns att köpa hos
Accessora.


Vad kryllar av beauty- needs om inte vinterhalvåret. Torra läppar, trasigt hår, torra kinder och händer och knasigheter med huden överhuvudtaget. 3 saker jag är i stort behov av just nu...

ROUGE. Duwops Blush Therapy's har inte bara ett underbart namn - förpackningen är något jag med stolthet skulle kunna låta "råka" trilla ur handväskan en eller två eller tre gånger om dagen. Den ser helt oumbärlig ut. Ajt?

LÄPP- MEDICIN. Här kommer vi till need som i jag-behöver-verkligen-det-här. Mina läppar mår inte bra. Balm Balm skulle jag ge ett försök i alla fall. Miljövänligt dessutom. Hej snygg värld i framtiden också!

MOT KALUFSEN. Frisyren är inte vad den borde vara. Lätt trassligt. Känns torrt. Känns fel. Har inte sett hår- fixarn på kollaget ovan någonsin förr. Men beskrivningen hos Accessora lät bra. Väldigt. Bra.

Franskt oranget?

98761-1449
Jag vill bara ta en promenad just nu. Och tro mig, det är inte ofta den känslan hälsar på här hos mig. Problemet? Jag har fortfarande förkylning ända opp i öronen (och det bokstavligt talat), så att dra på sig skorna och dra ut under klarblå himmel vore inte det bästa helt enkelt.
Så vad göra istället? Jag gissar på att naglarna skall få sig en make over. En orange make over. Eller en fransk?

Hårband från H&M. Blus från Zara. Svarta strumbyxor. Och jeansshorts från H&M som inte syns så mycket (vilket är hela poängen).

Fint som tusan..

98761-1448
Ms Bijoux. Fina smycken, gång på gång. Och prisvärt. Jag blir helt stum på ord, alltid så riktigt fina smycken. Och se - armbandet som nyss kommit in hos
Accessora. What to say, what to say? Halsbandet där vid sidan av har vart en favorit länge. Gah, tröttnar aldrig på den hallonsorbetiga färgen!
Borde man beställa? Borde.

Att önska

98761-1445
Jag är en sådan där person som alltid vill ha en massa saker, men när det kommer till att önska sig så är allt puts väck. Men förrutom lite grym jullovs- läsning och några skojiga filmer så finns det 3 saker jag vill ha. Alltså ljuger kollaget en aning. Stövlarna - okej, fortfarande mer vill ha än önskan. Väskan (Longchamp Le Pliage i de bästa måtten, såklart) är önska.
Och så var det det där med Grey's Anatomy- boxarna... De hade verkligen satt pricken över i på hela året. Och nu råkar det vara så att jag tror priset på Fashion- Marias
tävling är just en sådan box. Tävla, tävla, tävla!

Tillbaka på sekunden?

98761-1444
En och en halv veckas av BIG förkylning, och nästan 1 veckas sörplande av varm saft - jag... tar en kopp till? Piggare, mycket piggare. Men (det här kommer låta konstigt svart på vitt) spänd i öronen och kan inte höra lika galant som jag borde. Men frisk i övrigt, det är jag verkligen!

Vill göra: baka muffins med glasyr. Röd, grön, gul, ful, fin glasyr. Eller vill inte baka. Vill äta bakverk. Åh, nu - tack.