Maj!


Jag bläddrade igenom Maj- arkivet som gått. Det är något jag gör ibland, kollar igenom arkivet. Men maj! Vilken månad! Jag vet inte om jag har haft en enda dag som har vart rakt igenom dålig. Nja, det brukar jag inte ha annars heller. Men dagarna har vart nästintill perfekta varje dag. Det har varit sommar varje dag. Det har varit solsken i öga när man vaknar. Det har varit inte-kolsvart när klockan är senare. Varje månad borde vara lite mer som denna Maj som var.

Nu skall jag invänta Juni. Ta en dusch och bläddra i två nyinköpta magasin (PLAZA Kvinna och Brittiska GLAMOUR).
Så som man skall göra.

Godaste colan


En hemsk hållning som jag måste jobba massor på. Men det lite mer viktiga med bilden är colan! Ubuntu cola, fairtrade- märkt och riktigt, riktigt god. Det syftar till och med jag på, som alltid har propagerat massor för att Coca Cola är den enda riktiga colan och som är den enda goda colan. Numera har jag fel. Jag och
Isabel hittade den i hyllan hos pressbyrån idag, och den var så värd pengarna.

Ubuntu smakar gott och gör gott. Och så känner man sig lite som goda fen när man dricker den ocskå. Att dricka cola och vara duktig - på samma gång!

Psst: något annat bra och viktigt. Skriv på!

Vill ha och jag har..


IGÅR En ledig dag. Det stod 37 grader på termometern i solen när jag gick hemifrån. Träffade I och M, vi åkte till skolan och försökte se alla studenter. Och... det var inte lätt. Hur varmt som helst och hur mycket folk som helst. Och vi. Någonstans i mitten. Efter detta in till stan. Mjukglass. In till Topshop där jag köpte upp mitt presentkort jag fick av VR efter
topshop- minglet. Jag erkänner att jag fegis-hypade. De är ruskigt snygga, men 270 riksdollar är inte riktigt vad jag är villig att lägga på ett par solglasögon. Jag köpte massa söta undies istället. Kvällen spenderades hos I där jag fick mitt hår slingat, sommarslingor. M fick slingat i mörkare nyanser. I fick sitt hår toppat och klippt av moi. Ännu en bäst fredag.

IDAG Planer på att åka till Slottskogen. Förhoppningsvis åker vi dit IRL också (: Pengarna flyger iväg, men det är sommar. Det är svårt att låta bli. Klockan är 12 och temperturen är 26 grader i skuggan. Jag älskar sommaren.

I WANT En lila väska känns inte som att det verkligen är jag. Men ovanstående är mer än en lila väska. Den är snygg. Från Marc Jacobs. En sommarklänning från Alexander Wang som bara hänger med volanger och krage och rosetter och sötig rygg vill jag också ha. En dag strax innan Juni.

Modebloggerskor


Känns inte som om jag brukar tipsa eller skriva om sånt här särskilt ofta. Men här har vi läs-eller-se-tips. Mer se-tips. Modebloggorskor som har stylat modebloggerska (Eleonor). Och jag skulle aldrig sätta på mig sådana där skor, men på något sätt blir alltid alla bilder som har med någon känsla inspirerande ändå. Jag älskar bilden ovan. Och det finns massor av mer inspiration på länken nedan. Massor utav känslor.

Länk:
Modette- Eleonor blir stylad.

Bild: modette.se

Wednesday, wednesday, wednesday


Idag hade jag på mig
ungefär det här. Fast svarta avklippta shorts, utsläppt hår och andra armband. Nämligen de du ser ovan. Det första (från de hgra bilderna, från höger bildkant) är jättegammalt. Jag brukade säga att det förde tur med sig när jag var en så där typ 10 år gammal. Det i mitten är en julklapp från något år från en kompis. Och det längst ut är en konfirmationspresent jag fick då (för två år sedan), som är från Pilgrim.

Och jag lyckades matcha naglarna med Rhododendronen i trädgården. Fantastiskt.

Citronvatten och hängmatta


Nu gör jag mina första moves för dagen. Andra halvan av dagen, menar jag då. Jag gick till skolan i morse, men jag gick också hem från skolan. I morse. Ingen bra start på dagen med massa illamående ihopklämt på några timmar. 
     Jag sov ett par timmar och drack några fler klunkar citronvatten. Suddenly så mår jag ganska bra igen. Med betoning på ganska, men hellre på bra. Så nu skall jag ut och slänga mig i hängmattan för att plugga.

P.S. Allt i föregående mening lät ganska bra ända till jag skrev plugga va? Men. Snart är det över. Över. Över. Över.

Att välja är en konst för sig


Hm. Jag har redan konstaterat att jag har väntat alldeles för länge på att köpa ms bijoux armband. Ett problem kvarstår, och det är det där med beslutsångest. Ångest är visserligen ett ord med mycket innebörd, men nja. Det är inte långt ifrån när jag ser tre (och typ 100 till) armband på datorskärmen framför mig. Jag kan inte bestämma mig.

Vanligt är väldigt braigt


Jag går upp ur sängen efter att ha snoozat i dryga timman. Är ingen jätte morgontrött människa, men att börja dagen med noll stress är en vikitig ingrediens för ett gott liv när man är den jag är. Därför är jag uppe väldigt tidigt, för att äta frukost utan tjôt. För att få sminka mig och borsta tänderna utan att någon står och knackar sönder badrumsdörren. För att få vara själv. Jag står och byter kläder och accessoarer för länge, och de tjugo sista minutrarna hemma finns det inget annat än morgongänget som gäller.

Skoltimmar i massor (och jag trivs som jag aldrig trodde man kunde trivas i en skolbyggnad) och sedan hem. Kommer hem alldeles för sent för min smak. Ibland blir det sväng på stan eller allum innan också. Med fötterna på plats i Partille så äter jag, ser jag på TV, bloggar och sover.

En vanlig dag. Idag var precis en sådan dag. En vanlig och väldigt braig dag.

Missförstå noll nu, dagarna går inte enligt schema. Det händer faktiskt nya saker varje dag. Tro det eller ej.

Fyndiga, snygga, sköna (?) och väldigt långsamma


Jag hatar långa leveranstider. Idag lät jag en beställning på ett par marinblå chinos flyga iväg till
ellos och de svarar med 10-12 arbetsdagar. Jag vill ha dem nu. Som sagt marinblå. Sköna (jag gissar på det). Och fruktansvärt fyndigt billiga - 75 kronor! Skicka. Nu.

Twelve points to Björn


Det här var ju det bästa som kunde hända igår. Efter flera om. Flera men. Flera konstigheter. Då kliver Björn in och allt blir som någon sorts vinst ändå - vi hade ändå den roligaste poängpresentatören. Och skit samma att det bara var Sverige som fattade att vi hade det:P Skitbra ändå.

Det blir... plugg idag. Det är de sista skolarbetena och skolproven som skall avklaras här i veckan. Sedan är jag så gott som fri. Det är gôtt. Pling.

Som det ligger till


Det händer mycket. Skolarbeten avslutas inför sommaren som har kommit tillbaka (äntligen). Imorgon konfirmeras min syster dessutom, och mitt mission of the day (som jag tilldelat mig själv) är att klura ut om jag skall ha plommonheels med kilklack och platå, svarta lack med platå eller svarta espadriller med peeptoe på fötterna att matcha med den
blommiga klänningen. Egentligen står det dock mest mellan först- och sistnämnda paret. Hm.

På bilden vandrar jag och min vän längs Avenyn. Gissa foten? :P

Varning för tidning


Jag kommer hem, är helt och hållet inställd på att det skall pluggas varken jag vill eller inte och... GLAMOUR ligger på köksbordet. Varför händer detta alltid när jag verkligen måste plugga? Och när jag faktiskt har intalat mig själv att jag ska plugga, såpass mycket att jag faktiskt redan från början har dragit upp skolböckerna och gått runt med dem ända fram tills dess att jag kommer till köksbordet.

Jag var tvungen att kika lite.

Förresten tycker jag inte alls om omslaget denna månaden. En fullkomligt livrädd Mischa iklädd mormors gardin från -70(nej, det är ingenting positivt). Lyckligtvis verkar innehållet vara motsatsen - perfekt läsning inför sommaren.

Sommartecken numero uno: solblekt asfalt


Efter regn kommer solsken. Ett jätteuttjatat och lite tråkigt ordspråk, men idag stämmer det - på pricken! Haha (: Det första regnet på flera, flera veckor föll snabbt och mycket under några timmar i eftermiddags, men nu ser det ut precis som vanligt igen. Solblekt asfalt, upplysta gröna löv. Och jag sitter i shorts.
Det känns nästan lite som Allsång På Skansken snart börjar skrika genom TV:n också. Men vi skall inte överdriva.


Idag hade jag på mig min fjäriltröja och blå jeans. Och efter att imorse ha bytt nagellack fyra gånger (och inte färre än så), så blev det tillslut orangea naglar på. Det var längesedan sist.

I heart you


Även jag har fallit för hjärtformade bågar. Väldigt, väldigt, väldigt tjejigt - låt gå. Jag är som sagt rätt tjejig av mig.
Det har i bloggvärlden blivit lite väl hypat för min smak, men hur många ser man egentligen som faktiskt går runt i dem? Då spelar den där hypade biten ingen roll, för om det skall vara anledning nog att inte köpa dem så skall de faktiskt vara hypade på riktigt också. Ingen fegis- hypning alltså.

Jag har små runda, jag har stora runda, jag har små kantiga, jag har medelstora kantiga. Jag har många glajj- modeller, men inte hjärtan. Jag tror nog att det blir ett köp faktiskt. Frågan är bara om de glittriga finns i Svenska Topshop? Hm. Det står mellan ett par sådana och vita. Hm.

A couple of words...


Jag har en jättekonstig helg. Jag är extremt trött. Så här trött har jag nog aldrig varit. Gör inte direkt något ansträngande, men trött det är jag. Riktigt trött.

Min söndag består av skolarbete, läsning och snart slutet av Gossip Girl- maratonet som
Paulina tipsade om. Vad har du för dig?

Dubbelmorgon


Jag vaknade vid en ganska normal tid imorse. Halv elva. Så åt jag frukost, så vaknade jag ganska helt. Men så gik jag och la mig igen, somnade. Så nu sitter jag här, helt morgomntrött på nytt adderat med den trötthet som jag samlat på mig under veckan. Hade inte vart fel att sova hela helgen, men så kan vi ju inte ha det. Vi tar två snygga bruningar istället.

PYTON- VÄSKA: En sån där grej som är ett måste när resten av outfiten en dag tenderar till att bli skittråkig. Den har det där som gör att den faktiskt kan göra en hel outift helt på egen hand.

SANDALER: Jag som trodde att hoppet var ute. Att det inte skulle komma några som helst åtminstone liiiiite snygga såkallade "Jesus- sandaler". Tyckte att det var jättefult och osmickrande för foten (och aj, vad många det är som inte håller med mig om det). Nu finns det i alla fall ett par jättesnygga hos Indiska för två hundralappar. Flätade och dana.

Accessorera


Blommor överallt! Och det är ju så fint så det finns inte något att jämföra med. Idag köpte jag och I hårspännen i form av blomster på H&M/Avenyn. Ett par rosa och ett par vita och så delade vi på hälften. Kvot: en vit och en rosa till mig, och en vit och rosa till henne. Lär användas flitigt i sommar.

I Göteborg


Ännu en brabra fredag i Göteborg med vännor! Vi åkte in, kollade in ett par butiker, gick längs med avenyn, gick till Korsvägen och köpte en baguett var (jag köpte en med kyckling och sweet chilli). Vidare till gräsmattorna utanför Göteborgs Universitet "Humanisten" i närheten av Näckrosdammen, där vi pickenickade baguetterna, fotograferade och hade en perfekt eftermiddag i största allmänhet.

Sprang lite senare in på den bästa H&M-butiken i Göteborg (den på Avenyn) där jag och
Isabel köpte somriga hårspännen. Bild kommer! Var så säker.

Bilder tagna av Isabel på mig vid den stora jättecirkeln vid Humanisten.

Numera ett bra-köp?


Usch, armbandsbilder kan vara riktigt, riktigt osmickrande för handleder. Inte omtyckta alls, inte av mig i alla fall.
Men. När outfiten känns halvtråkig är det gamla smycken som åker fram och idag blev det ett armband jag köpte på H&M för två, kanske tre år sedan och sedan dess bara användt en gång. Idag bröt jag av några berlocker som skramlade för mycket och poff - ready to wear :P

En dag på en gräsplätt


Det blir en halv outfit- bild idag. Jag hade på mig det jättesöta linnet jag fyndade för strax över tre hundralappar på Topshop igår. Nio knappar, hundratals prickar och en skitsnygg rygg rikare! Och det är ju lite transparant sådär, men det får jag leva med (och det gör jag gärna).

Förrutom att ha varit i skolan idag så har jag suttit på en gräsplätt och ätit Ben&Jerry tillsammans med bardomskompis- A. En bra dag!

Vandra runt


Psst! Nu ligger några bilder från topshop- minglet uppe på
veckorevyn.com! Ovan ser du vad jag vandrade runt i (synd att skorna inte syns dock). En klänning med skitfin orange-röd färg, skärp i midjan, grön väska, armband och röda glajjor (som jag fick med i goodiebagen senare).

Nu måste jag springa. Geografi- lektion nästa!

Bild från Veckorevyn.com

Kvällen!


Hemma från en jättekul kväll! Snygga klänningar, snygga bloggerskor, snygga minglare och snygg shopping (till rätt snygga för kvällen nedsatta priser)! Jag visade som sagt var upp en klänning med accessoarer(och skitsnygga skor, trots att de var... ganska obekväma) och trots de omtalade
fjärilarna i magen så var det skitkul (och bilder skall jag försöka skrapa ihop från vännor och så, självklart skall ni få se).

Jag köpte ett jättesnyggt lite halvtransparant vitt linne med knappar, krås och prickar - men mest av allt - med en jättesnygg rygg. På den konstiga och snabbt tagna bilden ovan ser du dock typ bara knapparna. Fick en liten goodiebag också som innehöll presentkort på Topshop, jättesnygga solglasögon och senastre VR bland annat.

Tack alla för en kväll som är minnesvärd till tusen eller miljoner!

Fjärilar på kjolen, fjärilar i magen (?)


Så här ser jag ut nu när jag strax åker mot stan, mot topshop, mot veckorevyn-mingel tillsammans med... mina bleka ben. Jag skall modella klänningar, som jag tidigare nämnt och okej - jag har vart ganska spänd hela dagen lång. Men det skall bli kul också. Att träffa andra bloggerskor, exempelvis! Ser fram emot det massor.

However. Lite lätt missmatchat blir det. En multifärgad kjol (från Ginat Tricot) tillsammans med röda jordgubbeskor är så illa tvugna att funka ihop. Svart linne från Zara också, btw. Så får väl Longchampen följa med också, väskan som visat sig vara ganska oumbärlig. Man får ju plats med precis allt! Tjing.

Prinsess- drömmar.


Jag gillar ELLES juni- omslag jättemycket. Det är som en enda stor påminnelse om när man var liten och var prinsessa. Jag var nog en sån där typiskt flickig tjej (och är det kanske fortfarande?) och varje gång det var sovmorgon gick jag upp lite tidigare, hoppade ner i utklädningslådan för att kliva upp som prinsessa. Och var noga med att påpeka detta för föräldrarna.

Nog om det:P Glittriga bokstäver, extra stort omslag och klänningar i nästan flaxande tyger slår verkligen inte fel. Nu skall här läsas.

THE shoes


Idag hade jag på mig de på den här bloggen väldigt, väldigt omtalade paljettskorna. Ihåliga är de visserligen lite här och var, men jag älskar dem av någon anledning. Och jag gillar anledningen, vilken den än är.

Det var den där alltid- kjolen från H&M också. Och relativt nya t-shirten från H&M Herr. Redan en favorit! Passar till typ allt och det är ingenting jag har som synonymus med negativt. Armband från Bältesspännarparken också. Och that's it. Nu blir det varm dusch.

Räddaren i nöden


Här har vi min saver. Påhittad ord eller ej. Det är den. Den luktar nästintill fruktansvärt, men oh, vad bra den är.
Du har säkert hört talas om den a million times before, Eight Hour Cream från Elizabeth Arden. Och du skall tro vartenda ord. Den ÄR fantastisk. För en läppglans-läpsstift-läppgrej-missbrukare som jag; pefekt att smeta in på läpparna på kvällen så är de mjukast på morgonen igen. Jobbig irreterad hy? Smeta på. Trötta ögon? Smeta på.

Brabra.

Tres


Jag fick en ny madrass i helgen, och den är skön så du kan inte ens föreställa dig. Det i kombination med en måndag- morgon resulterade i att jag inte var helpigg i morse. Jag var nog faktiskt inte ens i närheten.
Dessutom var tåget sent - så puff, så hade jag missat bussen också. Hemma en halvtimma senare än planerat. Jobbigt läge. Jag kan väl i och för sig trösta mig med att dagen emellan start och slut var okej. Jag var glad inombords idag, på något höger.

Hur som helst. Kläder för dagen: Mycket H&M -  i alla fall jeans och tröja. Skor är
jordgubbeskorna, och ringen (fantastiska ringen) är från Rut m. fl. Av alla ställen. Jag hade Longchampen också !

Ryggar inte tillbaka för den klänningen


Den där typen av ryggurrigningar är jag nästan löjligt svag för. Spännande, avslöjande men still ruskigt stilrent. Klänningen i sin hela helhelt blir med hjälp av ryggen alldeles underbar. Jag har visserligen ofta (läs: alltid) jättesvårt för cirkus noll urrigning framtill. Men okej då. Låt gå. Det funkar på denna klänningen. It does.

Klänningen som förresten kommer från Topshop. Och på Topshop skall jag gå modell på Vecko Revyns klänningskväll på onsdag. Spännande och nervöst! Skall någon utav er dit? Göteborg alltså?

Dos dias


Smak av gårdagen på bild. Citronmeliss och hemmagjord svartvinbärs- saft. I mängder. Kanske för stor mängder. men så var det ju hur varmt som helst också - och då är det okej faktiskt.

Planering för denna dagen? Fötter utomhus, jag utomhus och frammåt kvällen - jag i soffa framför One Tree Hill. Den planeringen mår jag bra av. Gårkvällen var förresten skitfin. Satt uppe vid vad vi kallar "alpstugan" och därifrån ser du hela Partille (nästan i alla fall). Och när solen rullade längs berget. Det är så det skall vara när det är som sämst.

Passa på


Idag har jag vart som fastklistrad i solstolen. Och detta låter ju jättedumt, men det är faktiskt inte bara för att bli brun. Jag älskar att bara ligga i solen för det känns somrigt, och man kan ju inte göra det på vintertid. Jag passar på, helt enkelt.

Jag önskar mig Junya Watanabes tröja idag. Jag fick lite smått klädpanik när skulle klä mig för typ två timmar sedan. Det löste sig, men jag hade fortfarande helst klätt mig i det där jättefina mönstret idag. Blomsterringen har jag ju redan, men Topshops är också fin I have to say.
Nu blir det snart middag, sedan kommer vännor och så blir det prat till solnedgång. Adjö.

Ros!


Gissa vart jag är? På altanen. Utomhus. Lycka. Det här är första blogginlägget någonsin, postat utanför tjocka värmande väggar. Nu ligger värmen snarare utanför dem istället. Åh, härligt är det.

Rosen på bilden är ringen från igår. Köpt på Rut med flera. Gillar den jättemycket, får väl se om jag skall använda den idag... (: Nu skall jag nog snart lägga ifrån mig datorn och närma mig solen någon meter till vänster. Shit, vad jag gillar det här.

Mission: outfit- bild i stan


Inte bara underbaraste dagen, utan även underbaraste outfit-bilderna. Om du frågar mig :P Stod och hoppade framför ett övergångställe och det var nog inte bara roligt för mig, Isabel och Miaah. Utan även för bilresenärer. Bussresenärer. Spårvagnsresenärer. Förbipasserande. Förbicyklande. Haha, det var kul helt enkelt.

Jag vågade barbent idag! Bästa valet på länge. Jag hade på mig tre
armband; två från Bältesspännarparken och ett från Thailand. Jag hade på mig en t-shirt med fjäril-tryck från Lindex och därunder jeansshorts från H&M. I midjan hade jag ett band jag hittade i mormors sylåda, som jag hade knutit till rosett i ryggen (tyvärr ingen bild på det :/ ). Så hade jag jordgubbsskorna, och orangea solglasögonen! Plus Longchampen. Plus slarvknut på huvud.

På bilderna uppifrån och ner:
- Miaah och jag.
- Isabel och jag.
- Moi.
- Isabel och jag. igen :P

Dagen i fyra bilder


ARMBAND: Lite detalj-bild för outfit och lite inköpt-bild. Till en början hade jag bara på mig det flätade armbandet från bältesspännarparken i höstas, och armbandet med stenarna från Thailand. Men så köpte jag det lite tunnare beiga, också det från ett stånd vid bältesspännarparken. De har de snyggaste (och billigaste?) armbanden i stan.

JORDGUBBAR & FONTÄN: Köpta i Salu- hallen, och det smakade sommar. Om det finns en smak till sommaren - ja, då är det jordgubbar. Uppätna blev dem vid bältesspännarparken, bredvid en fontän. Där vi förresten gjorde en (?) kändisspotting -
Rickard Olsson! Haha (:

ETT ARMBAND TILL: Isabel köpte också ett armband - samma ställe, samma sekund. Som sagt; snyggast armband i stan har dem. Åk och fynda!

What a wonderful world


Jag har haft absolut världens underbaraste dag. Det är inte var dag man kan säga det. Men nu säger jag det. Först bara två lektioner. Sedan in till stan i världens finaste väder. Köpte smoothie, sedan årets första jordgubbar (okej, de var spanska) och sedan satte vi oss vid bältespännareparken. Jag älskar det stället. Underbart är det. Och sedan gick vi runt, runt. Friendsen did some shopping... och jag med förresten! Mer om det senare!

Dagens mest sanna sanning- tanke var att Göteborg är världens finaste plats sommar, vår och höst. Jag älskar att leva här. Ojs, nu skall jag äta! Shopping och världens roligaste outfitbilder kommer senare (med tillhörande historia).... Tjing!

Walking on sunshine


Rubriken stämmer. Det är sol överallt, svår att undvika. Inte för att jag vill det. Nja, idag siktar jag på barbent för typ andra gången i år. Men we'll see. Risken finns att jag är för feg. Risken finns :P

Min perfekta dag idag ser ut som följer: jag börjar sent, har två lektioner, sedan åka och köpa jordgubbar och then gå vidare för att äta dem samt sola - någonstans. De första två är redan verklighet. Frågan är hur det blir med två och tre. Förhoppningsvis det samma (:

Det är redan 13 grader ute. Sommar!

Jag vill också matcha rosa med orange. Klänningen är från Paul & Joe, skorna från Christian Louboutin. Somrigt.

Sommar med kalasbyxor? Råd: Skippa


Första frågan som dyker upp i typ allas huvuden gissar jag på är: är det inte varmt i svarta kalasbyxor när det är 26 celsiusar i solen? Svaret är: jätte-jätte. Uh. Nog om det.

Outfits- bilder med mina två specialar- poser, hoppa och snurra frisyren:P Idag hade jag på mig en T-shirt från H&M Herr. Ett långlinne/linneklänning från Gina Tricot. Halsband från Efva Attling. Örhängen från Thailand. Skor från Vagabond. Väska från Longchamp. Och lockat hår. Lockat och några flätor också.
Jag älskar sovmorgnar. Det ger extra tid till frisyr, till att göra sig i ordning. Det är lyx!

Mer!


Shoppinghumör på topp. Jag köpte fjäril- tröjklänning på Lindex. Köpte t-shirt med massa-olika-ord-tryck på H&M Herr (faktiskt finns det tröjor minst lika snygga där, men hur mycket billigare som helst - varför är det så). Så kom det LDB- prover med posten. Behöver jag nämna en gång till att jag älskar att få post?

Det känns bra. Jättebra. Men bättre än det är köpet av en jättesöt blommig-fjärillig-högmidjig kjol på... Gina Tricot! Glansigt tyg, alla färger och helt jätteunderbar. Sommarfavorit. Dock var den lite, lite lång så orsaken till varför den ännu inte finns med på bild är att min snälla mormor just nu sitter och syr upp den. En gång till: den är jätteunderbar.

Det klickade helt enkelt(ordvitsar går tyvärr inte att undvika som göteborgare)


Det bästa med den nya mobilen blev som jag befarade. Eller snarare trodde-önskade. Kameran. Att hela tiden ha med sig en kamera som faktiskt ger skarpa bilder, och inte en "vanlig" mobil- bild på 5x7cm. Det är bara att fota whenever man vill. Klick, klick, klick.

På bilder idag:
-
A är verkligen duktigast i världen på att fixa frisyrer, smink... - allt sånt där. Och det menar jag verkligen. Jag imponeras och imponeras och imponeras hela tiden. Idag fick jag inbakad fläta i luggen. Jag fattar ingenting.
-Chocken: det är grönt och blommigt i hela Partille. Partille kan faktiskt vara rätt fint. Jag gick halvsovande över bron mot Säveån imorse - men jag såg det Grönt, grönt, grönt. Blommor (maskrosor räknas, för så fula är dem inte).

Göra, köpa


Fullt upp. Att gör-or blir fler och fler medan ingenting försvinner. Jag sitter exempelvis med ett historiaarbete hela tiden på datorraden (alltså raden med alla grejor man har uppe), men kan inte klicka bort den. För det har ju knappt hänt någonting med den. Paniken kryper inte, den springer ikapp.

Att köp-or blir också fler och fler. Det står nödvändiga saker som sminkborttagning och ansiktskräm, och så står det saker som är nödvändiga på andra sätt: armband, nya converse, kjol - och lindexgrejor. Lindex har fått in massor av fint. På min önskelista står deras t-shirtar med massor av olika snygga tryck (inte mest och bäst den på bilden ovan), och deras fina sjalar.

Adjö.

Kasse- människa?


Jag är egentligen ingen riktig kasse- människa. Jag vill ofta väldigt gärna ha ordning och reda i min väska (vilket jag i den riktiga verkligheten aldrig lyckats med), och en kasse försvårar ju detta en del. Inga fack och inga fickor. Men bara för att de är "opraktiska" betyder ju inte det att de behöver vara fula. För det är de sällan. Finns många jättesnygga att hitta lite varstans.

Anyways. Kassen på bilden var min favorit som liten och jag tycker fortfarande att den är jättesöt. Väldigt Madicken. Och Madicken är ju som bekant favoritfavorit här i mitt huvud.

Sommarens väska looks like this...


På inhandlingslistan inför sommaren: Väska med icke-fristående-handtag. Det där hittade jag på själv, men jag skall förklara hur jag menar. Eller ja. Förklara och förklara. Det är väl egentligen bara att ta en titt på bilderna ovan. Alltså en väska med handtag som inte hänger löst utan är en del av självaste väskan. Inget fladder.

Helst av allt hade jag velat ha Corto Moltedos Saint Tropez Bag i brunt läder med typ flätade handtag, men H&M's ligger lite mer i min prisklass. Men jag säger inte "tyvärr" för det, för den är ju också skitsnygg. Faktiskt.

Maj maj maj maj


Det har vart dagar som jag får panik utav. Tiden går alldeles för fort. Ena sekunden är klockan en siffra och nästa gång man kollar så har det gått en timma - fast det känns som fem minuter. Det går inte rätt till.

Idag skall jag göra följande: skriva ett skolarbete. Dra ut en filt och lägga mig i solen, i trädgården. Lyssna på favoritmusik. Sola. Läsa böcker. Läsa PLAZA Kvinna. Fotografera. Se One Tree Hill. Måla naglarna.
     Okej, följande bör tilläggas: jag sitter iklädd sov t-shirt, mjukisbyxor och klockan är redan efter tolv.

Slutsats: to-do-listan behöver rensas.

Så ska det låta, på riktigt


Redan innan sommaren har börjat har jag helt klart för mig vad som kommer bli sommarens stora händelse. Bruce Springsteen- konserten den 4 juli. Så bra kommer det bli, så "jag har aldrig tidigare sett något liknande".
Sedan kommer han spela Girl's In Their Summer Clothes (video ovan - som förresten är jättevackert gjord) och allting kommer bli tusen gånger bättre igen.

Kläder, kläder


Idag var det dop, i Lerum. Tur med vädret! Kändes aningens varmt med svarta kalasbyxor, men med kort kjol  passade det väl bäst. I guess. Till de där hade jag en rosettig kjol från H&M och ett långlinne/klänning från Gina Tricot. Skor från skopunkten. Budget, budget :P haha.

Halsbandet har jag ärvt. Fick det som konfirmationspresent för två år sedan och det är ett sånt där halsband man önskar man hade tillfälle att använda oftare, för man inte riktigt vågar använda det just... hela tiden. Rädd att det skall försvinna eller gå i sönder? Ja.

Receptet

98761-1668
Det är såhär man börjar en ny månad bäst: man springer och köper favorit- tidningen. Favorit- tidningarna. Så läser man. Så inspireras man. Så förbereder man sig på hur månaden skall bli. I shopping och i musik och i tv och i fritidssysselsättningar. It's all there, amiga. I tidningen. Helt otroligt.

Finns ingen större inspirationskälla är de där ihophäftade lite tjockare, genomarbetade (så det syns), fullproppade papperslapparna på hög (om vi inte snackar bloggar då, de ligger rätt högt i kurs de med). Är det konstigt att jag kallar mig själv magazinoholic?

Världens sötaste klänning

Nu bjuds det på nästan löjigt mycket bilder. Klänningen på bilderna sydde min gammelmormor till mig när jag var mini. När jag var... kanske 7. 8. 9. Någonting sådant. Poff så låg den i alla fall där, uppe på vinden. Gör jag fel i att vara helt och fullkomligt ... beroende (?) av denna? Den kommer att vara sommarens favoritplagg nummer ett och ingenting annat. Mönstrad överdel, underbart blått lite glansigt tyg på nederdelen. Åh, vad jag måste lära mig sy så som min gammelmormor gjorde.

Här kommer därför bilder. Osminkad tjej, 16. Iklädd en klänning som du skulle vart fruktansvärt avundsjuk på om du såg den irl. Det säger jag utan att tveka en sekund. Haha, jag är jättestolt över den helt enkelt (:
98761-166798761-166598761-166398761-1666
Min syster fotograferade.

VÅR

98761-1661

Det jobbigaste med att vara ledig (varning för negativitet) är att det kommer dagar efteråt också. Vardag, hejsan. Jag hatar det, men idag är dagen jag måste börja tänka på skola igen. Uschusch. Fast jag vet inte hur långt "tänka" kommer gå i och för sig. Men det är värt ett försök.

Jag måste ha med en varning (?) för positivitet också. Självklart. Alltid alltid har vår för mig varit när körsbärsträden på vägen hem från min förra skola har slagit ut. Numera går jag sällan förbi där, men igår vad jag där och vandrade. Jag kom, jag såg, jag fotade. Tada. Vad är vår om inte detta?

Jag skall åka härifrån

98761-1659
Jag måste få åka till france någon vacker dag. För det första har människorna (enligt
sartorialistens bilder) så hög stil så som inte finns egentligen. Jag menar: det finns noll fel på tjejen ovan. För det andra är språket den största och finaste accessoaren, detaljen av alla. Fruktansvärt vackert.

Last but not least: bakgrunden på bilden ovan. Kanske ser inte alla gator ut så i Frankrike irl, men i min bild av Frankrike så gör de utan tvekan det. Ah, ta mig dit.

Bild: the sartorialist

Paket!

98761-1658
Två saker kom från posten hem till mig igår. Första paketet var klänningen från H&M som jag siktat in mig på ända sedan katalogen hälsade på i vintras. Den är fullproppad med blommor, och är enligt mig ett av de snyggaste blomsterplaggen som finns i vår. Nu är den min - aaaaaah!

Och vad jag tog bilderna ovan med låg i paket nummer två.
Mobilen! Än sålänge har den mest legat på laddning, men mitt mål är att lära mig fort. Den är ganska tjock och det är det enda minus jag kan hitta. Och det kan jag leva med.