Sammanfatta!

98761-1531
Jag slutade högstadiet, lämnade den delen av Sverige, den delen av historian. Flydde österut mot gymnasium och underbara människor. Livet förändrades, och det skall det ju också göra med tiden - jag är nöjd med mitt 2007. Det finns alltid saker som saknas eller som det var för mycket av, men - livet förändras, så det är bara att andas in, ut och vänta in 2008 efter ett par överraskningar. En lista från
Lolita får sammanfatta året på ett alldeles för kort och konstig sätt, men ändå på ett sätt. Tjoho!

Klädesplagg : Jag har inte vart överglad i kjolar sedan typ lågstadie- åldern, men plötsligt händer det. Jag fick kjolfebern i år.
Accessoar : Klackar och väskor. Men mest klackar. Detta är dock inte någon nyhet (till skillnad från kjolen) för min del, det är något magiskt med skor.
Skor : Jag inhandlade lite högre än 2- centimeters- klackar och jag lyckades i alla fall halvbra med ett av förra årets nyårslöften - lära mig gå i klackar. Favoriterna blev de lila 10,5- centimetrarna, de lackiga svarta lika höga samt vardags- heelsen som jag inte vet hur höga de är riktigt.
Köp : Ursäkta om jag är tjôtig, men det får nog bli skor där också. Skor, böcker och fina kläder slår alltid alla andra köp.
Bok : Som den sanna Harry Potter- nörden jag är så blir det väl ngen överraskning att The Deathly Hallows kramade om mitt läsarhjärta mest.
Inspiration : De mest konstiga saker. Jag kan se tapeter, lister, gräs eller berg och hamna i värsta inspirationsstormen. Mest har jag nog inspirerats av mönster, dock. Mönster från var-som-helst och av dagen från dag till dag.
Bloggar : Jojsi, Akire och Rar får jag väl ändå saga var bland de bästa i år.
Låt : New Shoes - Paolo Nutini, Alloway Grove - Paolo Nutini, Magic - Bruce Springsteen, Girls In Their Summerclothes - Bruce Springsteen, med väldigt många fler.
Film: Marie Antoinette, Harry Potter och Fenixorden och Arn Tempelriddaren var bäst utav de bästa. Denna punkten la jag till själv för jag tyckte att de där filmerna var värda att nämna.
Resa : Detta var inte direkt resans år, utan mer längtans inför Thailands- resan som det snart bär av på.
Magasin : Brittiska GLAMOUR, Modette och ELLE.


Vad jag minns i "läs- väg" från 2007

98761-1530

tidningar..
1 HARRY POTTER INTERVJUN: TEEN VOGUE JUNE/JULY. Jag har alltid vart helt galen i hela Harry Potter- grejen (JK Rowling är helt otrolig och mer därtill), men i år drabbades jag av någon extra sorts Harry Potter- hysteri. Fenixorden gick upp på bio, och så kommer intervjun i teen Vogue. Pengarna flög till glass och bikini - men sista 100-lappen gick till denna tidningen. Och det gjorde jag rätt i.

2 GLAMOUR. Glamour växte i mina ögon under 2007. Inget mer eller mindre att säga. Brittiska vann dock hos mig mest. Så mycket att läsa, och så lite som är dåligt. Inget är dåligt.

3 MODETTE. Tidningen som kom. Och gick. Jag var en av de som faktiskt gillade Modette. Jag läste bland andra bloggerskor att de tyckte den kändes kall. Jag tyckte inte den kändes varm, men det var liksom en helt fantastisk mode- tidning. Mycket läsvärt, också om ett år eller tio.

böcker..
4 HARRY POTTER AND THE DEATHLY HALLOWS. Åter till Harry Potter- hysterin. Ett bättre slut på denna trave böcker kunde inte gjorts. Och jag kan inte sluta att förundras över hur tokigt bra JK är. Jag blir stum. Helt fantastisk, är allt jag kan säga.

5 BERGDORFBLONDINER. Inte direkt årets bok sådär, men en chiclit inte lik någon annan. Jävligt galen om man får säga så, men tja.. Skrev i min läsdagbok (japp, har en sådan men... skriver i och för sig sällan i den) att den är annorlunda men ändå lätt att kategorisera in. Och jag står fast vid det. 2007 svar på 2006 "En Shopaholics Bekännelser"? Nja. Inte riktigt samma sak. Men ändå. Det kan ligga något i det.

Tidning?

98761-1529
Det sprätterr i fingrarna, om det kan vara så. För jag vill köpa tidningar, massa tidningar. Läget är dock så att jag bör spara slantar till att köpa tidningar inför Thailand istället. Men, ändå. Tidningar  vore inte fel.

Bilden: Lite rolig är man. Så flätan bakom örat fick ta sig en svängom till andra sidan huvudet och agera diadem. Svejs.

Blandade känslor, vare här..

98761-1528
Gillar inte blogg.ses ständiga problem. Okej, där tog jag i lite - men jag ger mig själv rätten att göra det. För det är ju i alla fall problem från och till, och det är för ofta = ständigt. Punkt var det där.

Dröm- brevlåde- scenario inför imorgon: Öppna gröna stora fula lådan och finna lilla fina paketet med rosa rosett från Rosie Jane Cosmetics innehållande Cheek Gloss. Jag är i behov av rouge, och jag är alltid aldrig i behov av söta förpackningar. Snyggheten finns att köpa hos
Accessora (vart annars?), men själv får jag nog nöja mig med att sitta och se på den genom laptop- skärmen tills plånboken någon gång får några slantar över. 

Jag säger bara: rosa rosetter och vitt.

Väskan V

98761-1527
Jag har aldrig påstått mig vara någon större väsk-oholic (om man nu kan kalla det så, men ni fattar poängen), men jag kanske bara har ljugit för mig själv? Eller så är det bara för de står i jämförelse med skomanin jag har..

Ovanstående shopperbags får mig knäsvag och svimfärdig. De är perfekta. Speciellt Marni- väskan i orange, brun och rosa - jag skulle klistrat fast den i min armbåge om jag hade fått syn på den IRL. Lanvin- varianten är riktigt, riktigt snygg den med. Synd bara att jag är lite allergisk mot vita väskor, skor och liknande som blir brungrå- smutsigt på 4 sekunder.

Men Marni- väskan, Marni- väskan!

Inspireras inför rean

98761-1526
Imorgon börjar mellandagsrean. Fult och snyggt i stora högar som ingen expedit  i världen hinner fixa ihållande prydlig i över en minut - men framför allt billiga, riktiga fynd. Jag vet inte riktigt om jag skall ge mig ut imorgon just, men om jag skall så hade jag inte blundat för ovanstående.

ALBERTA FERRETTI -  VOLANGER OCH ETAPPER. Absolut en av de största och finaste detaljerna till våren. En klänning i denna stil? Jatack.

MATTHEW WILLIAMSON - MÖNSTER OCH FÄRGER. Och det skall inte vara minimönster - det skall vara jättestora, heltäckande, färgglada mönster som inte överlappar vandra utan passar varandra perfekt.

CYNTHIA ROWLEY - BLUSIGA KLÄNNINGAR. Mycket lik skjortklänningen - ja, men jag vill ha den lite blusigare, lite längre. Söta knappar, och dessutom kvinnligare än skjortklänningen.

CHARLES NOLAN - TRANSPARANT. Ytterligare en stor trend. Frågan är om den råkar bli... för stor? Ändå något att satsa på, om du frågar mig. Lätt skall det vara.

Detaljerna får mig att rysa (as usual :P)

98761-1525
Jag hade en ovanligt julig julafton. Regn och moln har blivit den nya vita julen, och det är mysigt på någon höger. Nöjd med klapparna - oh ja! Longchamp Le Pliage, en underbar klänning, fina smycken med mera placerade mina mungipor någonstans uppe i pannan.
Klädd i fulkläder och med någon bok hela tiden nära mig skall jag spendera denna juldag. Hur spenderar du din? (:

Ät

98761-1524
Hoppas att ni alla där ute äter sjukt mycket, får fina saker, får glada och roliga reaktioner på era klappar till andra och absolut inte glömmer Kalle Anka. Troligen kommer jag inte att kunna låta bli bloggen frammåt kvällen, men jag lovar ingenting så vill bara hälsa alla en riktigt god jul. Ho-ho?

Ett span

Burberry Prorsum
Skopunkten är den typ av affär som gör mig galen. Faktiskt inte så dålig kvalité alls (inte som jag råkat ut för i alla fall), billigt och hur mycket snyggt som helst. Ja, visserligen hur mycket fult som helst också, men blunda, säger jag då. Var i alla fall inne hos skopunkten igår och balanserade på snygga heels, och vad hittar jag? Lackskor. Fruktansvärt snygga.

Burberry Prorsum- klackarna på bilden ovan är nog lite mer än inspirationskällan för snyggingarna, men jag vågar nästan säga att Skopunktens kopior är snäppet snyggare. Faktiskt.

Ett ord...

98761-1522
Jag är som tidigare nämnts extremt svag för detaljer. Så att kolla in
Sartorialisten och finna ovanstående foton fick mig att rysa på riktigt. Svart, svart, lite vitt, väskan (!) och det bästa av allt - handskarna. Det är så vackert så det är nästan inte klokt. Det här kan jag leva på länge.

Detaljer, åh, detaljer.

Jul, snabbt

98761-1521
Utebliven bloggning: inte kul. Jag tycker dock mindre mycket om bloggar med bara text, text, text så när blogg.se's bilduppladdningsverktyg strejkar så blir det liksom vad det blir. Det här inlägget skulle postats i fredags, men - bättre sent än aldrig?

Systrami uttryckte sig så fint i torsdags att det här dagarna måste vara de tråkigaste varje år. Man går bara och väntar på att det skall bli julafton. Jag håller inte riktigt med på den punkten, men jovisst - det går lite långsammare nu än annars, va? Filmer är vad man behöver då. De tre på bilden ovan är absolut obligatoriska för mig. Mer julstämning finns INTE att hitta någon annanstans.

Läppigt

98761-1520
Jag är ingen människa som brukar ha tur vad gäller tävlingar och lotterier direkt, men ändå har jag lyckats vinna hela två bloggtävlingar såhär i juletider. Dessutom vann jag båda tävlingarna på samma dag - ja, jag var i chock.

Hos
Lolita vann jag ett läppglans, eller snarare tre, från pop. Rosa, orange och rött i ett och det var grymt fint inslaget också. Fashionsquad skickade mig ett läppbalsam från Lisen Organics som jag skulle kunna äta upp vilken sekund somhelst. Ni vet känslan av att äta mintchoklad, och hur det känns i halsen? Så känns det på läpparna med detta. Dessutom doftar det choklad. Nu är frågan bara hur länge dessa båda kommer att finnas kvar... Veckan ut?

Inga bekymmer

98761-1519

Äntligen lov! Avslutningen var i en stuga som var pyntad fint som tusan, enda minus var ju... minus- celsiusarna. Dagen skall spenderas med ta-det-lungt-ning, städning, läsning (tidningar och böcker), lussekattsbak och så småningom även tv- tittande antar jag. Bloggning skall även hinnas med.

Ju-bu-di juligen.


En vecka i förväg

98761-1518
Det är ingen tråkig present man får med Januari- numret av ELLE. En liten kalender med omslag illustrerat av självaste Liselotte Watkins - grymt bra ju. I övrigt så har ELLE genomgått en mindre föränding vad gäller layout. Snyggt och halvsnyggt på samma gång, men ELLE är fortfarande ELLE.

Söndagen till ära

98761-1517
Det bidde bara halva outfitbilder idag. Kallt men jag gillar det plisserade, tunna, gröna linnet som in i bänken. Det kommer från Vero Moda hösten 06. Till den bär jag idag ljusgrå jeans, mystofflor och en bulle mitt på huvudet.

Strax:
ICA, glamourösa ICA.

Där är den

98761-1516
Som jag jämt och ständigt har letat efter den perfekta ponchon. Och så kikar jag in hos
Lindex (förbättrade Lindex) utan några örväntningar at all, och så får man syn på den. Den perfekta ponchon. Det gör nästan ont, vad mycket jag vill ha den. Najs.

Typiskt, ja

98761-1515
Strax dax för en av årets TV- favoriter igen. Elle- galan äger rum den 1 februari, och visas på TV den 17 februari. Och jag gillar det inte. När snygga kläder skall visas och stora modeprofiler på en och samma plats kan ses i TV- rutan befinner jag mig utanför Sveriges gränser. Typiskt, säger jag.

Tacka jag vet inte vem för inspelnings- funktionen.

Bild från
ELLE- galans hemsida som jag gjort om lite.

Ljust nytt år

98761-1514
Jag har a hard time gällande det där med att ha pengar kvar till att köpa nyårs- dressen. Om jag däremot inte hade haft svårt med att spara pengar, snarare tvärtom... Då hade jag velat ha någon av ovanstående klänning. Jubel- och galaföreställning för ljusa färger! Finns inget vackrare när det bara är grått och dött ute. Nina Ricci- saken är nog finast av de tre.. så enkel, men ack. Leta efter finare, och du kommer få göra det länge.

Ogillar det, men...

Okej. Så nu skall jag blogga om vad jag hatar mest att blogga om: att jag faktiskt lever, inte har gått upp i rök och inte heller har några som helst tankar på att sluta blogga at all. Det har bara vart väldigt knappt om tid de senaste dagarna, och när jag väl hade minutras över - då strejkar såklart härliga blogg.se.
Jag har hunnit med att vaccinera mig och plugga(!) och öva piano (inför lillasysters kommande avslutning). Och idag var jag på glittrande och vackra jul- liseberg. Snart lov!

Nobel

98761-1513
Jag kanske är en gnutta fjantig, men jag gillar att kolla på nobelfesten och alla klänningar som den är lika med. 3 och en halv minut kvar till vi får se kungafamiljen vandra in.. måste snabba mig!

Bilden kommer ifrån Aftonbladet som uppdaterar med kläder och annat om festen under hela kvällen. Jag tycker Victorias klänning är riktigt snygg och helt klart vackrast av prinsessornas och drottningens. Nu skall jag kika vidare...! C som i Ciao.

Rutigt och stjärnigt.

98761-1512
RUTIGA SKJORTAN. Det är inte första gången man ser någon av systrarna Olsen i en rutig skjorta, men det är fortfarande förjäkla fint. Sommar, vinter, vårt och höst - när som helst är den mer än okej. Varför köpte jag ingen när jag hade rutiga febern i sensomras? Obegripligt.

FRISYREN OCH KYLIE, KYLIE. Nej, jag skulle aldrig (okej, inte på många år framöver i alla fall) klippa av mitt långa hår - men det finns så många andra som passar i pagen. Bäst passar kanske Kylie? Och Kylie förresten, finns det någon som kan bära upp en klänning med stjärnor som snarare skulle kunna liknas vid ett nattlinne såsom Kylie? Nej, hon är verkligen outstanding vad gäller att bära upp.

Söndags- göra

98761-1511
Städa. Städa. Städa. Det har blivit mycket... städa idag. Men det var det värt. Nu blinkar plastgranen på nedervåningn och julkänslan är på topp (vi brukar alltid ha en plastgran på nedervåningen och en "äkta" på övervåningen). Dessutom har klapparna placerats under granen, och jag har spenderat eftermiddagen med att rimma som en tok. Typisk söndags- göra :P

Dagens klapp i presentkalendern var Helena Bergströms film Se upp för dårarna, så den skall också ses ikväll. Verkar riktigt bra (:

Gôtt

98761-1510
Lördagsgodis! Ledighet och snart jul multiplicerat med tusen, och efter likamed- tecknet står en stycken Beth med ett brett leende och... ler. Samma produkt fast en annan ekvation: monsoonkappan i rött, monsoonkappan i vitt och Alexander McQueen- kappan i cashmere multipliceras.

Fruktansvärt underbart snyggt.

Ljus är ordet

98761-1509
Det ljusa numret från PLAZA skall straxens läsas. Egentligen räcker det med att se på det finfina omslaget (snyggaste svartvita omslaget på lång tid?) för att säga att tidningen är helt fantastiskt, men innehållet brukar definitift inte vara fel det heller, så - läsning skall det bli.

Detaljen

98761-1508
Många
favoriter blir det.. Och idag snackar vi detalj. Jag måste erkänna att fickspeglar är ingenting jag normalt brukar använda mig av, men denna följer alltid med mig ändå. Och varför? Svaret får du bara genom att se på den. Broderi, siden och guldkant. 2007- sommarens bästa köp?

Nio böcker

98761-1507

Jag som gått och kännt att nej, det finns inga bra böcker att läsa just nu. Man skall aldrig tänka så. För när jag väl är inne och bläddrar bland bok- shopparna på internet så vill jag helst av allt bara bo i soffan med en filt, ett glas vatten och en clementinlåda. Och en bokhög. Jag hade klarat mig galant.

De nio böckerna ovan är verkligen stora, stora craves de allihop. Alla finns att köpa på
Adlibris eller cdon.

Blomstrande året runt

98761-1506
Älskar mönstret på IKEA's lakanset
Hedda Blom. Stort, vackert, fräscht och poff så är behovet av överkast som bortblåst (åtminstone vad det gäller för syns skull). Jag själv sover alltid lite (ganska mycket) bättre i nya och nybäddade lakan. I dessa... ännu bättre än så?

Soligt!

98761-1505
Åh, vad jag längtar efter vår- och sommar-skor- tider. Snyggare, bekvämare, billigare och fler än vinterskor. Bekvämare behöver jag väl inte ens nämna - det bara är så. Åh, vad jag längtar... På bilden är ett par snygga dojor från skoguden Pedro Garcia. Snyggast fötter i stan?

Choise

98761-1504
Pepparkakor - Lussebullar
Skumtomtar
- Knäck
Ischoklad - Marsipan
Köttbullar -Prinskorvar
Julkorv - Julskinka
Lax
- Sill
Paradis - Alladin
Sylta - Pastej
Glögg - Julmust
Rödbetssallad
- Dopp i grytan
Ris a la malta - Risgrynsgröt
På skinkan: Äppelmos - Senap

Kan du välja?

Kate på gala

98761-1503
Okej, förrutom att bilden är pinsamt dåligt fotograferad (fötterna fick tydligen inte vara med - hej, har jag en intresseskada?) så är det ju Kate Hudson vi pratar om - en av mina favoriter i det vi kallar kändis- världen. Och nej, det brukar inte handla om stil i detta favoriserande, men ja, hur hon har armbandet är stunning. Armbandet skall upp så långt upp som möjligt på underarmen. Det är då det blir som bäst. Jag. Är. Säker.

Tusen juleljus

98761-1502
Svårt att fånga vinterkänslan när man sitter inne... så jag bestämde mig för att gå från tåget och hem idag. Bara känslan av att få kalla och rosiga kinder utav den nollgradiga luften är ju mer än okej. Dessutom har många nu satt upp sina ljusslingor runtom i trädgårdarna och inte mycket är mysigare än det.

Ut och promenixa! Behöver ju inte spatsera någon längre sträcka för att se ljus i massor... (:

Bilder: Jag

Sommargult

98761-1501
Jag klagar inte på Marnis Medium Balloon Tote i sommargult. Ingen vardagsväska direkt men är strålande när man behöver den lite extra. Som under vinterhalvåret då solen inte kikar fram överdrivet ofta. Då skiner Balloon de ca 16 timmarna den riktiga solen tar tupplur.

Och älskar man inte
detaljer?

Spara!

98761-1500
Jag som är addicted till tidningar mer än vad som är hälsosamt (självutnämnd tidningsoholic) bör någonstans inse att det där med att lägga... mycket pengar på tidningar varje månad inte är den bästa idén alltid. För de pengarna skulle jag kunna köpa kläder, skor och accessoarer i drivor (eller tja.. mer än valigt i alla fall).

Lösningen: internet bjuder på många jättebra bloggar såklart, men hej - tidningarnas hemsidor är inte till för att glömmas. Två utav många favoriter är
Glamour och Elle.


Läsningen

98761-1499
För mig är vintern nästan mer läsningens årstid än vad sommaren är. Det är till största del under vintervåren som jag agerar läslus, och jag vet inte varför det är just nu men jag har ingenting emot det.
Nu tänkte jag tipsa om två av mina favorit- böcker, och på samma gång inte skriva om Harry Potter (det är svårt, men ja, det funkar).

Det är två böcker som en av mina absoluta favorit- författare Danielle Steel har skrivit och de heter Gengångaren och En gång i livet. Båda handlar om olika människors livsöden och griper verkligen tag i en utan att släppa en någonsin igen. Jag rekomenderar dig verkligen att antingen köpa dem till dig själv, eller väldigt kvickt krafsa ner författare och titlar på önskelistan. Go!

Nu: Julbak

98761-1498
Dagens låt: Juligen - Just D. Börjar nästan redan längta efter våren, men den låten är verkligen brilliant.
Dagens frisyr: Lat tofs.
Dagens smink: Ingenting ännu i alla fall.
Dagens klädsel: Mysigt. Mysbyxor, svart linne och tjock röd kofta. Bekvämt.
Dagens göror: Alldeles straxen skall här bakas, och sedan blir det eventuellt tomteparad i Alingsås. Och film senare.
Dagens vill ha: Ledigt.
Dagens mat: Troligen någonting med pasta? Men man vet aldrig.
Dagens tråkigaste: Svårt! Glad idag (:
Dagens läsning: Klockan 10:31 på morgonen i Khao Lak av Pigge Werkelin.

Dagens köp: Jag sparar.
Dagens mående: Galant!

Zip zip

98761-1497
Detaljer när de är som bäst. Dragkedja i midjan - jatack. Och bryt den där trenden med att bara bära mörkt och "mysigt" under vinterhalvåret - ljust och fräscht ÄR okej på vintern också. Speciellt iklädd
detaljrikt Chloé, mixat silke med stickat. Och dragkedja - i midjan.

Råd

98761-1496

Så var även jag fast i american apparel- träsket. Eller himlen? Orsaken är de fina kjolarna, och jag upptäcker att det finns så mycket mer därtill snart (än bara kjolar). Jag må vara efter, men märket har bara aldrig intresserat mig förr.
Kjolen ovan samt
denna är två ting jag bara måste ha i min garderob till våren. Eller åtminstone en av dem.

Hur funkar det med frakt och liknande från den internationella hemsidan? Hissa och dissa på - här är någon som är shoppingsugen men som vill att shoppingen skall vara bekväm och rolig.

Musik till lunch

                                         98761-1495

Första tanken - helt fel årstid? Resten av tankarna - låten är för tusan underbar.
Bruce Springsteen sjunger Girl's In Their Summerclothes, och man blir glad som tusan av dess sound. Är jag ensam om att tycka detta?

Feliz navidad, feliz navidad...

98761-1494
Kanske borde döpa om kategorin till helgens outfits? :P Det är ju nästan bara då som jag hinner fotografera utstyrseln för dagen. Gårdagens köp åkte på idag. Älskar
kjolen (..som sitter fast på tröjan, från Gina Tricot)! Matchat har jag gjort med svarta strumpbyxor och klocka från D&G. 

Nu skall det lyssnas på julmusik. Igen. ¡Adios! 

Juletider

98761-1493

(Kan inte ens kommentera kvalitén på bilden. Men ändå - ser lite gammalt ut, och det är ju fint på sitt sätt!)

En sådan julstämning. December- klapp (fick The Holiday - glädje), julmusik och det ösregnar. Börjar faktiskt känna lite äkta julstämning nu när det är grå himmel och dyngsur värld. Det är ju trots allt vad julen har  vart nästan hela mitt liv. December kommer troligen bjuda på en del överraskningar här på bloggen.

Bild från Style.com på Charlotte Ramping vid en varm brasa. Mysigt!