Oh, we could be heroes


Det som fattas mest i min garderob just nu är ett par riktigt, riktigt snygga vinterskor. Och de från Balmain hade vart mer än goda kandidater om det inte vore för budget och annat sånt där tråkigt.  Snörningen, den lilla platån men framförallt - fransarna! Slutpratat om fransar på väskor tycker jag - det är här de skall vara!

Jag önskar: budgetvariant.

Air


Mina vännor tycker att jag bör publicera dagens outfit oftare (det är förresten också en sådan grej jag har perioder i, ibland jättemånga outfits, ibland inga - som nu för tiden). Så och men jag publicerar en idag, för att vänner är ju trots allt det viktigaste man har. Och dem skall man lyssna på.

Dock så är jag ensam hemma, och fick ta självutlösaren till hjälp. Vilket också visar sig i resultatet. Skitdåliga bilder. Men ni ser ju ungefär vad det handlar om, i alla fall (:

Stor, svart t-shirt - H&M
Lång väst - BikBok
Strumpbyxor - ICA
Pärlarmband - H&M
Skor - skopunkten
Brosch - Thailand

Letters of letters


Jag går i perioder vad gäller läsning (böcker alltså, tidningar är hela tiden). Ibland läser jag inte på flera månader, och sedan läser jag hundra böcker på en vecka. Jag är inne i en inte- period, men känner hur det börjar bli dags för en hundra- period. Att bara beställa hem massa pocketböcker, köpa en malaco- påse och flytta in bland bokstäver.

Jag har hört att boken ovan, Vindens Skugga, skall vara fantastisk. Andra tips?

Stress och halvtransparant


Jag är så extremt stressad just nu. Jag sitter i lite sådär häftigt halvtransparanta lila strumpbyxor och ett linne, och om 20 minuter lämnar bussen stationen. Och den bussen skall jag med. Det väntar mysig fika med vänner i stan, och innan det skall jag och S nummer 1 gå runt och kolla bara.

Men inte i halvtransparanta strumpbyxor. Måste. Byta. Om.

Och ni: klicka på någon av bilderna så hör ni något fint.


Massor av vackert


Senaste obsession: den där knäppningen. Tips: La Redoute har
koftan. Benetton har jackan. Och A Primary, då. Men Benetton - mer lättillgängligt och lite mer matchande det svenska klimatet (alltså lite längre på både el längd och ärmarna). Men visst är det snyggt?

Och tack alla. Ni har verkligen gjort min dag. Jag har suttit leende hela dagen, urpeppad av alla era vackra kommentarer. Ovärdeligt.

A good evening


Igårkväll. Göteborg. El brunnsparken. Det såg så mysigt ut. Var så mörkt och så ljust på samma gång. Massor och massor av shoppande människor. Kyla. Vantar. And so on. Det var tonnes of mysigheter på en och samma plats. Och som jag älskar det.
     Ni, se bara på bilden ovan. Skakigt, men erkänn att ni känner stämningen? Höstmys, pre-julmys... mys, helt enkelt. Önskar ni var där. Det är en av tusen anledningar att älska Göteborg.

Party


Här är 50% av vad jag köpte igår. Ett par supersnygga och alldeles för ostabila skor, i någon mockaimitation. Ihåliga, guldsula och guldfärgat spänne. De kommer från H&M och accordning to the personal så hade de kommit in under dagen och accordning to mig så fanns det inte många kvar. (Så spring.)

L kallade dem "Fierce".
     - Okej, då. Det är
dem väl.


PS: de sista 50% var senaste numret av PLAZA Kvinna. Jag ÄLSKAR den tidningen.


Följ min blogg med bloggkoll

Day day day


Idag har jag haft en grym dag med grymma friendisar. Vi började på ett tåg. Landade på Freeport. På tillbakavägen mellanlandade vi vid ett mysigt stan, och därefter åkte jag och I hem till henne och hade tv- kväll (lite godis, lite facebook, lite tv). Det är så en bra lovdag skall vara.

Jag köpte två saker. De får ni se imorgon. Adios.

Bild: Foto av syster, jag på bilden.

Paz


Jag känner mig lite smått inspirerad av
Analeigh (sjukt fint namn, btw) i senaste säsongen av Americas Next Top Model. Hon bär ofta ett långt halsband med uttjatade peace- märket, men det ser så o-uttjatat ut som det kan bli. Jag tycker det är breathtaking, ett sånt vill jag också ha.

Det på bilden ovan kommer ifrån gamla Kyssjohanna (remember när ALLA pratade om Kyssjohanna?), men kedjan är alldeles för kort för min smak. Hm. I övrigt. Still breathtaking.

Coming up


När var en måndagsmorgon så här bra senast? Jag får sova hur länge jag vill, mina systrar är uppe på övervåningen och bakar och jag lyssnar på... John Mayer. Som vanligt, men det kan ändå inte bli bättre.

Idag är det spinning igen. En eller två av mina kompisar sa at det var jobbigast andra gången. Känns mittemellan. Imorgon skall jag till Freeport med några vännor. Onsdag skall jag plugga (sadsadsad), eller i alla fall försöka. Torsdag är det hockey, fredag bär det av till Fjällbacka och på lördag skall jag jobba. Sedan blir dagarna som vanligt igen. Tills dess - jag skall bara vara. Tjingpling.

Foto: Min syster fotograferade och jag är på bilden, som tillhör mig.

About skuggor


Någonting som jag verkligen skulle vilja vara bättre på är... piff. Sminka, fixa hår och andra trevliga ytligheter. Men främst. Ögonskugga. Det suger jag verkligen på. Jag kan inte, inte så det ser bra ut. Jag kan inte påstå att jag någonsin lyckats få till en sådan där blåtira- liknande sminkning. För att jag aldrig har kommit så långt helt enkelt. Jag brukar att sluta någon gång när det ser ut som ett åskmoln. När jag börjar likna alla de där skräckexemplen man sett genom dagarna.

Jag vill mest bara få mina ögon att likna Taylor Momsens. Skall det vara så svårt?
    Jag har sett att Isadora eller något annat sånt där märke har steg-för-steg skugga. Jag funderar vidare på det. Det kanske skulle vara något.

Bild: Snygga skuggor från Bobbi Brown


The plan


We've got söndagsgodis. Söndagsplugg. Och söndagsregn (=söndagsmys).

Min plan är att bli relativt klar med plugget så snart som möjligt så att jag kan njuta av lov. Och det går väl ganska bra, med det jag vet att jag skall göra. Resten (det jag inte har en aning om vad jag skall göra), det... går inte överhuvud taget. Since jag inte har börjat. Men jag tar en sak i taget. Det är det som är så jävla gött med att vara ledig. Jag tar det i min takt.

Glaze like china


Veckans nagellack kommer sent, för jag kunde inte bestämma mig. Men igår fick jag två nya. Estupendo.
På bilden har jag Ravishing, Dahling (fick ett glittrigt Fairy Dust också, gör inte namnen sjukt mycket?) från China Glaze som lanseras i Sverige om 2 veckor. Det handlar om like vanliga nagellack med ovanligt mycket glans. Och det stämmer, så sant. Jag kan nästan spegla mig i naglarna. Det vore praktiskt om det verkligen var så, men det är faktiskt inte långt ifrån. Det är den där glansen man alltid försöker få när man spär på 20 lager med topplack - men här it is all by itself. Jag (nagellacksgalningen) älskar det.

Lacket är ganska tunt vilket innebär att det troligen kommer att räcka sjukt länge + att man får typ 50 nyanser i en. Ett lager ger den där nyansen som mormor och morfars rosor i trädgården har. Två lager ger lite klarare röd. Tre mörkare. And so on.

China Glaze kommer att finnas att köpa på Pub by KICKS från och med vecka numero 45 nu snart, för ca 100- lappen (enligt mina egna efterforskningar). Jag tror att det finns att köpa på eleven.se redan nu, för er som inte kan vänta.

Funfunfun!

Snooze


Let's vräka i oss godis, syssla med favorit- intressen, shoppa-fynda, ta 100 fikor, umgås, bara sitta och titta när the rain faller, lyssna på musiken och (om vi inte vill men ändå måste) plugga, i vår egen takt.

It is lov, girls.


Bild: Min fabulösa webbkamera och moi.

Those who never cries


Jag är i det där tillståndet när hjärnan känns som ett halvstelnat tuggummi, men långt ifrån helt stelnat. Och så ligger det på typ. Blålera. Det är helt enkelt inte bra. Jag är stressad för allt som ligger typ 2 minuter och så vidare framåt i tiden.
     Even nästa veckas lov som jag tänkt mig som ett par dagar av fika, shopping höstpromenader och som värsta sommarlovet (fast på hösten då) har förvandlats in till kaos med plugg hela dagar och ja... tiden försvinner.

Men om vi bortser från det finns det ju sånt i blickfånget som glänser lite extra, känns lite extra bra. Typ som BikBok nu för tiden. Snyggare och snyggare, och mycket mer prisvärt nu (igen?).
Jag själv tycker att det är något speciellt med skjortan ovan. How stunning.

Såhär ser en dröm ut


Ibland känner man faktiskt när man har sådan där sjuk, sjuk, sjuk tur. Och idag kände jag det. Tåget var sent. Kedjereaktion - jag blir sen till bussen. Kedjereaktion - jag går in på skopunkten. Och PANG. Skorna jag ville köpa hela förra vårvintern, men aldrig köpte stod där. Nedsatta till 149,- . Mer än överkomligt. Se ovan. En dream går i uppfyllelse.

Och det där gjorde ganska mycket min dag-dag. Nu? Hockeyhockey.

Regn utan regn?


Jag började dagen med att vara allmänt pissed off på SMHI. Jag som är SMHI's största fan egentligen (eller i alla fall mesta besökare av deras hemsida, efter pappa då), blev ganska besviken. De sa inget regn, men visst regnade det. Och det var dagens ilands-problemo.

I bild ser du moi, som gör en inte så vacker min. Men med mitt namn på så syns det lite mindre, i alla fall. Du skymtar också dagens kläder. Väst från Bikbok, jeans från H&M och shoes (de nya) från Din Sko. Och armband, present från Jeannie.

What else? Ikväll skall jag gå på spinning för första gången i mitt liv. Läskigt. Sjukt läskigt.
Puss.

Do, do not


I am having huge problemos... med att välja veckans nagellack. Funkar alltid-vitt eller funkar alltid-svart? Ett halvtransparant offwhite? Paris-rött? Klar-rött? Vin-rött? Det finns alldeles för mycket att välja på.

Jag försöker välja samtidigt som jag gör det som har gjort denna dagen. Lyssnar på John Mayer. Årets höst- räddare?
    Maybe so. Klicka på la bild här ovan och avgör själv.

Sov gott!

Bild: Jag efter att ha vart vaken två minuter en varm sommarmorgon -08.
Och same rules as always. Don't sno utan att fråga. Adios. Igen.

Sånt du har på händerna på vintern


Själv har jag gått runt i mina lovikka sedan typ början av September. Det för att jag är löjligt kär i dem.
Det är dock först nu som jag får sällskap av andra människor runtspringandes i handvärmare. Om jag inte hade haft mina Lovikka (hade jag nog först och främst var en sorgligare människa) så hade jag spanat på något liknande dessa...

WILLIAM SHARP Jag har ända sedan Alberta Ferrettis kollektion någon gång (kan tänka mig att det var den hösten för ett eller två år sedan)  vart jättesvag för nitar och stenar på vantar. Det är ju där som de hör hemma! Ingenting kan fixa en vante så som en sten.

GINA TRICOT (... som förresten öppnat webbshop). Alla springer runt i fuskpälskragar, fuskpälsvästar, fuskpäls-fuskpäls-fuskpäls. Jag har inte hunnit skapa mig en egen uppfattning om vad jag tycker om det ännu. Men visst funkar dessa vantarna. De gör dem. Och hatten som finns att matcha till (hittar du på
hemsidan).

MISSONI Alltid Missoni när det kommer till stickat. Egentligen är det bara två saker som behöver sägas: mönster. och. kashmir.

On my desk


Stort matteprov på torsdag betyder att det blir matteplugg även på lugna söndagen. Tillsammans med
John Mayer från datorn, så skall det nog gå bra ändå. Om inte annat så kommer det kännas bra efteråt.

På bilden ser du en miniräknare, ancient. Den står på mitt skrivbord. Kanske kommer den till användning. Fast jag tippar på den tråkigare, mindre och jobbigare som innehåller tusen x istället. Tråkigt. Jobbigt. Usch. Ser fram emot lov, nu.

Bild: Är min. Vill du låna får du fråga först - och få svar!

Just like Jenny


Om jag hade gått på bloggawards hade jag velat ha på mig någonting sånt här, den ovan från Maje. Ser lite ut som ett nattlinne, eller lite som jag minns Jenny i Forrest Gumps bröllopsklänning (kan det vara
denna?). Stunning helt enkelt.

Ja, så hade jag velat se ut.

Pang i bygget


Fredagskväll med Fawlty Towers. Det är riktig humor, så galet, så klockrent och så bra. "I knoooooow".

När jag var liten var favoritintresse ett att springa runt och skita i resten av världen, bara springa runt och kolla på mina skor. Och det är väl ungefär vad jag fördriver dagarna med nuförtiden också. Tillsammans med ett av nutidens favoritintressen då. Hockey. Hur spenderar ni helgen?

Bild: googlade på Fawlty Towers

BETH


Från min fina vän nyss hemkommen från NYC, fick jag THIS. En liten snygg och skitcool nyckelknippa. Så en sådan cool har ingen haft förrut. Och jag fick en tidning, ELLE US, så jag har läsning för helgen - perfekt.

Jag köpte skor också. Jag har kikat länge på ett par vanliga stövlar. Och nu fanns de där, på din sko, med 10% på reapriset. Bara så jag kan värma fötterna när höstblåst kommer tillsammans med kyliga mornar. Jag och H kom överens om att de (fötterna, alltså) inte borde vara fast i ballerinas tills det att snön kommer.

Let the bracelet speak


Jag har länge (väldigt länge) haft en ruskig svaghet för ms Bijoux. Vilket säkerligen majoriteten av er där ute har märkt. Nu har jag en till svaghet. Stela armband. Och dessa två multiplicerade blir produkt: se ovan. Hade det vart i silverfärg hade det vart complete. Men låt oss säga - det funkar såhär också. Stunning, again.

Blogg- Sverige och jag


Medan resten av blogg- Sverige packar väskan full med klänningar, kjolar, high heels och of course - those fuskpälsar, så sitter jag här i en fåtölj och drömmer.

Jag har klickat runt, bestämt mig för vilka skor som jag vill ha. Finally. Minus är att pengarna tar slut helt och hållet, denna månaden också. Plus är att jag, om de kommer att finnas där jag vill att de skall finnas, och till det pris jag vill att de skall ha - så kommer jag ha snygga fötter i alla fall ett tag framöver. Det hade ju inte vart helt fel.

Det är en höstkväll framför datorn, med en naturkunskapsbok på sidan, coffeetable-böcker på hyllan och kolsvart utanför. Och ett stundande Grey's- avsnitt. Nu klagar jag inte.

A la escuela


Såhär ser min skola ut just nu. Jag menar stället jag spenderar den tid i eller på när jag inte bloggar.

Alltså typ hela tiden.

Nedräkningen har alltså börjat. Julafton om 72 (?) dagar (dvs jullov om kanske 66 eller liknande), men mest just nu - höstlov om en och en halv vecka.

Punkt, punkt, punkt...

En orsak att hata Primark


Snygga isär. Inte lika snygga ihop. Var bara tvungen att inleda med det.

ARMBAND från Sonia by Sonia Rykiel. Har självklart sett de jättesnygga nästan likadana från H&M. De är svarta, och det funkar alltid. Självklart. Men för mig har sköldpaddemönstrat alltid varit något speciellt. Det är något extra coolt, med det där. Därför är de med.

KLÄNNING  från Primark, förbannade Primark som inte finns i Sverige. Så himla billig, och så himla självklar att den skall man bara ha - men det går inte. Det blir man arg av, en lördagseftermiddag. Just nu är jag inte inne i någon kjolig och klänningig period, men den här är någonting annat helt klart.

Billy!


Igår var jag hemma och såg julfilmer och andra filmer, och åt någon croissant som min syster hade bakat. Det var gott, och lite ensamt och hostigt.

Idag har jag hamrat ihop min allra första Billy- hylla, dammsugat, bytt blommor i en vas och sett något avsnitt av The Hills. Jag är ingen som kollar på varenda The Hills- avsnitt, men har man ingenting att göra så är det ju helt okej.

Och vad jag längtar till idag? Julpynt och julmusik. Ah.

(På bilden ser du Billy, Ellen och massa annat kul)

Behov och behöva och måste...


Allt jag går runt och tänker på är de
här, och när jag äntligen skall få tid att kolla om de finns. Och de måste bara finnas. Måste. Och de måste bara vara lagom höga. Jag skall kunna gå i dem. Leva i dem dag ut och dag in varenda dag då det är minusgrader utomhus. Det måste bara vara så.

Jag har nog inte vart såhär shoppingsjuk på länge. Men visst är de snygga, heller hur?

På bilden ser du veckans nagellack. Vitt och passar fint till mest svart och mörblått och sånt. Hade passat fint till skorna. 
     Förr målade jag alltid naglarna nästan varje dag, efter outfit i princip. Nu har jag dock gjort om hela min idé, så jag målar dem varje söndag. Och ja, budgetlacken håller. Det är bara jag som inte kan låta bli att skrapa. Dålig vana. Chao.

Höst- hals


Idag sitter jag och hostar och äter halstabletter. Orienteringsdag i skolan + sjuk jag verkade inte som någon bra idé sist jag kollade. Imorse någon gång vid 7. Så jag stannade hemma.

Nu sitter jag och har skittråkigt. Myser lite i min gosiga röd-grå-randiga tröja som jag köpte i Thailand, men det är tråkigt att vara ensam när man vet att alla andra är tillsammans och har roligt. Jag pluggar lite och planerar veckan. Och vilar. Hur nu det går ihop, men på något sätt fungerar det.

Happy fall


Med en långsam förkylning som nu har smällt till på riktigt, sitter jag och drömmer om höstpromenader. Det finns inte mycket som inspirerar så som en riktig höstpromenad. Antingen med klarblå himmel och brända löv, eller med blåst och grått, men fortfarande de där uppiggande löven - för att komma in, slå sig ner i en bekväm fåtölj och bara sitta ner och dricka en kopp o'boy.

Appråpå fåtölj. För en och en halv vecka sedan fick jag en fåtölj som min mormor och morfar inte ville ha längre. De ställde in den, och sedan har den stått där. För tio minuter sedan slog jag mig ner. Jag visste redan att den var jätteskön, men jag tror nog att den är lite skönare här i höstrusket än vad den var hemma hos mormor och morfar (; Eller bara på ett annat sätt.

Anyway. Basic-fantastic skor från Chloé och coat från RM by Roland Mouret, var inspirationen till detta inlägget. Sov gott!

Stop this train


Någonting liknande en höststorm väntar utanför dörren i natt. Den första. Och är det inte helmysigt när man ligger invirad i sitt täcke, fryser lagom mycket och blåsten försöker slå sig in - men den kommer inte ens i närheten. Man hör bara hur den slår och slår. Men man ligger där. Omvirad och och väl medveten om att den inte kommer komma innanför dina varma väggar.

Positivt no 17 med hösten.

Foto: Jag.

I know the world is black and white


I vår vill jag ha byxor som liknar de från Loewe. Alltså vanliga, snygga-ben-korta, med knappar på.

I övrigt går livet frammåt. Det är ju helg! Och imorgon är det kanelbulledagen. Jag tror dock inte att det blir någon kanelbulle för mig, det brukar det inte bli. Men visst är det festligt ändå. I think.

Nu skall jag dyka ner i min säng och bädda in mig i täcket för att inte väckas av väckarklockan. Hah!

En storslagen comeback


I will be back. Som vanligt. En vacker dag. En jättevacker dag. Det är så mycket plugg just nu. Det här var inte alls vad jag hade räknat med, det bara blev så. Dagens plugg: naturkunskap. Och hur deprimerande är inte det då, när man börjar med dagens plugg istället för med dagens outfit. Men som sagt. I will be back. Med det också. Jag skall kämpa med och mot plugget.

För övrigt går jag omkring och utmanar mig själv. Pengar. Hur länge kan jag ha dem kvar innan alla är slut, på en månad? Målet är att tänka igenom köp. Men hur skall jag kunna impuls- shoppa då? Det blir ju inte lätt. Jag planerar ett inköp snarast i alla fall. Jag har tänkt igenom det. Hoppas att det finns i butik nära mig bara.

Foto: Isabel A. På bilden sitter jag. Redigering är lite Isabel, lite jag.