N O L L


POWDER. Vem bestämde att studiebidraget är ingenting att ha i juli och augusti? Någon som aldrig varit ung. Någon som, om denne trots allt hade en ungdom, troligen satt inne dygnet runt.

Det är ju på sommaren som man behöver pengarna. Vi unga drabbas årligen av en lågkonjunktur. Suck.

Sonia Rykiel- toppen och Judith Leiber- clutchen är väl ganska mycket att glömma.

Lights out tonight

Min syster Ellinor har fotograferat mig, midsommarafton i år.


SWEET. Nu är jag hemma för några dagar. Och det är faktiskt mörkt ute. Jag har inte sovit en hel natt på två veckor, på grund av den ljusa Fjällbacka- himlen. Jag älskar den, så vill inte klaga. Vad jag "klagar" på, är att jag inte kan sova.

Men nu så.

Idag har jag förutom åkt tåg, piffat min Bruce Springsteen- vägg. Ni kan få se någon dag (:

Jag skickar er en av de låtar i världen, med den mest perfekta texten: Badlands - Bruce Springsteen

Aqui


SPARETIME. Sidärja. Nu har jag en ganska lång ledighet framför mig, faktiskt. Hoppas på lika strålande väder som det varit den senaste veckan. Helt ljuvligt.

Och tänker att jag skall lägga in lite andra inlägg än bara "vad har jag gjort idag". Även fast jag själv tycker att ockdå dem är roliga att ha, så har jag massa annat planerat som jag hoppas jag skall hinna klämma in. Och hoppas att ni kommer uppskatta.

Och bilden - den är från igår. Tog en kvällstur med båten till Grebbestad och tillbaka, fotograferade i farten. Havet var absolut helt stilla. Absolut spegelblankt. Ja, tills vi kom med svallvågorna, då :P

Låt: Typical - Mute Math


Bild- bomb! 1: Vattnet är fantastiskt vackert nu. Alldeles blågrönt. Skitfint. 2: Räkmackor, check. Medan vi pyste runt åt vi en lunch ombord. 3: Tyckte att designen på denna var fantastiskt fiffig. Man blev alldeles glad. 4: Solbränd och... mina bästa solglajjor. Dem älskar jag, också. 5: På klippan, vindstilla. Med Sofis Mode, PLAZA Kvinna, Bitterfittan (jobbig bok), solglajjor, sarong, cider... härligt, är ordet.

DIVINE. Trots en småjobbig söndagsångest (det är soligt, varmt, underbart - och jag jobbar två långa dagar framöver) har jag lyckats ha ytterligare en drömdag. Idag åkte vi ut på havet. Morfar ville dörja, och tanken var väl att jag skulle ligga och sola i fören under tiden. En jobbig småblåst gjorde inte det helt lyckat, dock. Vi åt räkor, så fick morfar snart ge paus i makrill- drömmen. 

Åkte till Getryggen, och lade oss på en klippa. Och OM vi lyckades fly undan vinden? Ja, det kan man väl säga. Lä, så det skriker om det. Men alldeles jättehärligt. 

Låttips: Breathless - The Corrs

    

Sommarstad



NEW SHOES ON. Ledig och alldeles solig, somrig dag. Vaknade jättetidigt. Iklädd sjömansskjortan satt jag på berget (bakom skorna), läste tidningen och åt frukost. Njöt, verkligen. Gjorde i ordning mig, åkte till Smögen med mormor. Vi åt mjukglass och köpte böcker, besökte en av hennes vänner och åt smarriga muffins.

Tillbaka till Fjällbacka, jag köpte skor. Skinnskor i espadrill- modell, från italienska märket Ash. Älskar deras skor, efter en titt på hemsudan. Lär du också göra:
klick. Dessutom var de nedsatta i pris alldeles jättemycket.  Ett fantastiskt fynd, you could say.

Funderar nu på att springa ner till kiosken och köpa något, för att sedan sätta mig i solen och läsa. Jobba är kul, men ledighet... ljuva jävla ledighet.

In the cool of the evening


SAVE MY LIFE. Midsommar är väl kanske inte riktigt min högtid. Har aldrig fattat den. Som extremt flickig har jag alltid tyckt att det är underbart att man får söta blomsterkransar, och klä sig i vackra klänningar och finskor. Men, numera jobbar jag ofta på midsommar sedan är det hem och äta krafs (since, jag inte äter sill så får jag skrapa ihop annat). Så midsommar är ingen big dill, så att säga.

Gårdagen var ungefär som vanligt, alltså. Dock så tog jag och lillasyster en strandpromenad mot slutet av kvällen. Fotograferade stenar, snäckor, gräs, hav och varandra. Fotografierna ovan är det således min talangfulla syster som har tagit. Jag spenderade midsommar i randig cardigan från Gina Tricot. Skuttandes bland strandpiltar.


Idag ger jag er låten som för mig egentligen är varje dags låt, alla andra är egentligen "bara" nummer två.


Varsågod: Girls In Their Summer Clothes - Bruce Springsteen


Glad Midsommar


Jag hälsar GLAD MIDSOMMAR med en bild som togs för x antal år sedan. Men den var ju midsomrig i alla fall? (:

Fjällbackigt


MORSNING. I Fjällbacka, för tillfället eller för en ganska lång tid framöver kanske. Jag jobbar om dagarna , anledningen till min frånvaro. Men allt är toppen i övrigt (eller aa, jobbet är också ganska toppen). Ser på film och sover. Är av någon anledning helt uttjasad. Hm. Men sova är skönt, så det är helt okej ändå.

Ösregnade imorse. Och hela natten. Gissa? Nu spricker det upp. Gissa? Jag skall iväg och jobba... :P

Inbox


PHOTO. När jag kom hem låg det två stora paket i brevlådan. Älskar sånt. Och paketen i sin tur innehöll närmare ett halvt kilo framkallade bilder. Älskar det, också. Nu har jag bilder som jag rotat fram ur varenda liten bildmapp i datorn - att hålla i händerna. Det är en annan känsla att ha dem så. På samma sätt som jag tycker att papperstidningar är en helt annan grej. Men det är också en helt annan visa.

Fantastiskt kvalitet. Fantastiskt enkelt. Och fantastiskt snabbt. Rekommenderar verkligen Fuji, om du funderar på att framkalla bilder. Vi beställde i söndags, och redan idag fick vi dem som sagt. Och så är det billigt också. Kan knappast bli bättre, huh?

Ingen- ingen- ingenting


ADORE. Här spenderades en del av kvällen igår. Först fika på Condeco, stros längs avenyn - så hamnade vi på konsttrappan. Jag säger det igen - ingenting är så vackert som ett somrigt Göteborg. Med de bästa av vänner och en sol påväg neråt.

Nu skall jag iväg på andra äventyr. Vi hörs sedan!

Player


I'VE GOT THIS GUITAR. Han är inte sann. Man kan inte vara sån här. Jag vet att han är bra. Men här kan jag sitta på Spotify, och köra shuffle. Och precis allt är bra. Han är så bra, så man blir nästan arg. Precis allt låter bra. Den rösten finns det ingen som kan mäta sig med. Så det så.

...dagens andra och sista låttips blir således:
Only Heart - John Mayer


The Lost Empire


SLEEP. Sömniga söndag. Lite överslagsräkning pekar på att jag har ägnat nära hälften av alla timmar so far under mitt sommarlov med att... sova. Och jag tänker att det betyder att jag verkligen var i behov av lov, och är mer förtjänt av det än någonsin.

Under min vakna tid har det hänt lite av varje. Nu senast - Atlantis på VHS. Är det inte underbart att se gamla barnfilmer 10 år senare? Jajemen. Nu skrattar man, om möjligt, ännu mer. Vidare funderar jag på att måla naglarna (om jag orkar), äta godis och påbörja ny bok. Funderar på: Norweigan Wood, Snabba Cash, Blonde, Vindens Skugga eller 2 Systrar... Hm.

(Appråpå det, kommer snart ytterligare två recensioner på böcker jag läste ut under blogg- uppehållet.)

Who'll Stop The Rain - Creedence Clearwater Revival

Feathers and such


SO FOREVER. Absolut inspiration. Från en av de mest fantastiska visningarna de senaste åren, om ni frågar mig: Diane von Furstenberg SS09. Och då är det viktigt att poängtera, att huvudbonaderna väger upp med dubbelt trots att redan vid kläderna så är det helt fantastiskt. Jag älskar färgerna. Och också ickefärgerna. Den svarta enkla tröjan är helt och flyger i det blå, på ett helt magiskt sätt. Landade på DvFs catwalk och jag älskart.

Men som sagt - huvudbonaderna. Vart får jag tag i liknande måntro?

Theme


& LOVE & UNDERSTANDING. Det blev en kväll med ganska mycket peace- tecken för min del. Och gud vad jag tycker om min klass. Vi hade så sjukt roligt. Det var tema- party, valfritt mode. Vi hade mode från stenåldersman, till romare, till fjortis, till 2050- tal. Och jag själv var hippie. 
      1000 flätor i håret. Fjäderörhängen från Topshop. Klänning från Vero Moda. Flip- flop från Eva Nette. Väska från Rom. Peacearmband från Charm Design. Mina första glajjor någonsin (blandning av Ozzie och Lennon sa tjejerna). Och så vidare. Det var hippie så som jag ser det.

Nu skall jag iväg och köpa thai- mat. Mums.


Bilder: 1&3; Sofia W, 2; Pauline K. Båda klassisar.

Comeback


Sommarlovet har börjat. Tiden är återfunnen. Bloggen är på G. Jag är laddad. Välkommen till sommar.

Sommar!


CHECK. Vet ni. Imorgon är sista skoldagen i tvåan. Sedan är det trean. Och sedan tar vi studenten. Men som sagt: först sista skoldagen, och på kvällen tema- party med klassen (jag kör 70 med långklänning du får se imorgon). Och sedan är det sommar och bloggen tar plats på riktigt, riktigt, riktigt igen! (:

Vi firar med en lista (jag har inte gjort sådana på 1000 år).

1. Hur gammal är du om fem år? Snart 23
2. Vem var den sista du träffade? Min syster, fotograferade henne inför supén.
3. Hur lång är du? Det är olika varje gång. På riktigt. Jag har en mystisk längd. Mellan 166-169 ungefär.
4. Vilken var den senaste filmen du såg? Tror att det var "Flickvänner från förr".
5. Vem ringde du senast? Den senaste som ringde mig var körskolan. Den senaste jag ringde var mamma.
6. Hur löd ditt senaste sms och till vem? Till Jeannie och var någonting förvirrat om morgondagen.
7. Vad är dagens planer? Ta en dusch, ta det lungt, ladda inför imorgon.
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? SMS tror jag. Men jag gillar att prata i telefonen också.
9. Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda? Gifta.
10. När såg du senast din mamma? För en timma sedan kanske.
11. Vilken ögonfärg har du? Mörkblå som skiftar i mörkgrå.
12. När vaknade du idag? 5:09 står väckarklockan på. Snoozade en halvtimma därefter.
13. Har du någon gång hittat en katt? Förstår inte frågan.
14. Vilken är din favoritplats? Amadores- dalen på GC kommer väl alltid att vara en favoritplats. Annars Göteborg, Fjällbacka och hemma i min egen säng. Det beror på när du frågar. Mest ett somrigt/höstigt Göteborg, dock.
15. Vilken plats föredrar du minst? Alla snöiga platser.
16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Antingen bor jag i Partille. Eller så bor jag i USA, eller vart jag nu bestämmer mig för att plugga efter gymnasiet.
17. Vad skrämde dig som barn? Mardrömmar.
18. Vem fick dig att skratta senast? Jag vet inte. Skrattar mest hela tiden idag.
19. Är du för ung för att äga vinylskivor? Ja.
20. Har du stationär eller bärbar dator? Just nu bärbar. Men bär den så lite som möjligt ändå. Since den är tung.
21. Sover du med eller utan kläder på dig? Det är olika från dag (natt) till dag (natt).
22. Hur många kuddar har du i sängen? En. Förr hade jag två, men så sa min kompis att man fick dubbelhakor om man sov med flera. Så jag dumpade den ena. Nu tycker jag att det är obekvämt med flera.
23. Hur många landskap har du bott i? Om Fjällbacka räknas (där jag bor hela somrarna), så - 2.
24. Har du någon gång spytt på fyllan? Error.
25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Barfota.
26. Är du social? Jag är lite blyg men ändå ganska social. Det är en konstig kombination, men fungerar. Jag lovar.
27. Vilken är din favoritglass? Twister och Cornetto.
28. Vad skulle du göra om du vann en miljon? Plugga vart och vad jag ville, resa, betala hockey- biljetten för resten av livet och spara resten.
29. Tycker du om kinamat? Jättegott. Älskar all asiatisk mat.
30. Tycker du om kaffe? Nej, verkligen inte. Jätteäckligt att ens lukta på.
31. Vad dricker du till frukost? Juice eller O'boy.
32. Sover du på någon särskild sida? Mage.
33. Kan du spela poker? Nej. "Vad är det?"
34. Tycker du om att mysa? Javisst.
35. Är du en beroendemänniska? Om det syftas på Greys Anatomy, så ja.
36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Icke.
37. Vill du ha barn? Någon gång, kanske. Om de inte snorar och skriker.
38. Kan du några andra språk än svenska? Engelska.
39. Har du någonsin åkt ambulans? Nejnejnej.
40. Föredrar du havet eller en pool? Havet.
41. Vad spenderar du helst pengar på? Att umgås med mina vänner (fika, etc) och kläder.
42. Äger du dyra smycken? Definera dyra.
43. Har du någon gång testat narkotika? Aldrig.
44. Vad var det senaste du stoppade i munnen? Godis. Dessförinnan sushi.
45. Vem är den roligaste människan du känner? Många många många. Mina tjejer får alla mig att skratta (på ett bra sätt, alltså).
46. Välj ett ärr på din kropp? Ärret på handleden. Låter tråkigare än vad det är. Min katt rev mig där när hon var liten. Jag var i och för sig också liten. Ärret också. Har inte så många andra ärr tror jag.
47. Vad har du för ringsignal? When You Were Young - The Killers.
48. Har du kvar klädesplagg sen du var liten? Några, men inte många.
49. Flirtar du mycket? Nä.
50. Vart togs din profilbild för din blogg? Hemma. I mitt rum.
51. Kan du byta olja på bilen? Får man instruktionsbok? Inte? Då googlar jag. (Så: vi säger alltså; typ ja.)
52. Har du fått fortkörningsböter? Nej.
53. Vilken var den senaste bok du läste? En Oväntad Semester av Marian Keyes.
54. Läser du dagstidningen? Ja, nästan alltid.
55. Prenumererar du på någon veckotidning? Inte veckotidning. Men månadstidning.
56. Dansar du i bilen? Om Bruce Springsteen ljuder, så visst.
57. Vilken radiostation lyssnade du på senast? Lyssnar nästan aldrig på radio. Men Bandit Rock.
58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Hm. Det var nog igår då vi gjorde innehållet till tidningen vi gjorde.
59. När var du i kyrkan senast? Jättelängesedan. När min syster konfirmerades för drygt ett år sedan kanske?
60. Vilka personer utmanar du? De som vill fira sommarlovet!

One legged man tryin' to dance


LET IT RAIN. En kort roadtrip till Sthlm och en så himla regning underbar kväll. Vem kunde tro, att en av de top 3 av kvällar genom mitt liv tog plats under tunga moln och envist ösregn. Jag trodde det inte. Bruce Springsteen på Sthlms Stadion var så himla, himla fantastiskt. Det saknas ord i vårt märkliga språk.

Men appråpå ord. När vi ändå talar om dem. Här kommer dagens sanning: det finns ingen som får ord att verka så gjorda för varandra som Bruce gör. De där texterna finns det 0 fel i. Han är magiker, och en hjälte. Inte helt fel att ha på meritlistan.

The Wrestler - Bruce Springsteen

Lack


MARIAN. Idag var en dag då man önskade att man inte hade plågats så fruktansvärt av värmen i helgen. Så illa var det faktiskt inte. Inte när man jämför med stora moln och blåst, och en minskning i temperaturen på cirka tio grader. Men det är lov om en vecka, och någon gång under lovet så kommer solen tillbaka. Alltså. Den kommer tillbaka.

Jag läser Marian Keyes, vilket är underbart. Mästaren på att skriva lättsamma böcker.

Fuck You - Lily Allen

Soundtrack


OVER HERE. Det är ju ny månad och allt. Så jag tänkte. Jag kommer tillbaka. Livet är för tillfället helt fantastiskt underbart. Jag spenderade helgens kvällar med K, bredvid storan i Göteborg. Helt ljuvligt. Massor av bilder blev till tre, som jag delar med mig av här ovanför. Vi åt godis och jordgubbar och hade det allmänt fantastiskt. På lördagen hade jag på mig min nya randiga klänning från Gina Tricot, som ni ser på övre bilden.

Det har varit så galet varmt de senaste dagarna. Igår var det 28 grader i skuggan, och jag kan nästan påstå att det nog är en underdrift. Trots vätskebrist ville jag vara ute. Inte slösa på vädret, så att säga.

Pausen jag har haft har jag verkligen njutit av. Och den kändes som om den faktiskt var nödvändig (för min del) att ha. Men som sagt. Jag är tillbaka, med en förhoppningsvis (om vädret håller i sig) fantastiskt somrig blogg. Puss!

Burning Love - Elvis Presley