Blå himmel och sol och gräs och sånt.

98761-1591
Det var sol och vår och sol igen idag. Första vårdagen. I alla fall för mig, J sa att det tydligen hade vart lika fint igår också - men då var ju jag inte utomhus så den dagen är... ogiltig, som vårdag.
Så var det FN-rollspel idag också, och jag var med i sekretariatet och sprang runt med lappar. Så kan man också spendera en dag:P

Fulsnygga broschen på bilden ovan med en ful tant som är ute och går med hund utan öron, men som ändå hade vart hur snygg som helst på valfritt plagg finns hos Topshop förresten. De har många nyinkomna söta accessoarer.
Kolla!

Ränder på rader är randigt

98761-1590
I år och dagar och veckor och minuter har jag vart på jakt efter den randiga oversizae tröjan. Men den vägrar dyka upp. Den där marinrandiga som är stor och slutar precis under rumpan och som man bara skall gå runt och se mysig ut iklädd.
Köpenhamn- tjejen har lyckats få tag i en drömliknande tröja som inte heller vore fel. Fel vore väl visserligen ingenting marinmodigt.

Jag var hemma igår, är hemma idag. Har en läskig förkylning som har fått mig hes - och hes är jag inte ofta. Känner mig dock något bättre nu  och går troligen nästintill säkerligen till skolan imorgon. Hu. Sedan är det helg igen! (:

Ja, jag gillar färgen.

98761-1589

Bara bortse från att även klänningen från DKNY är jättefin i modellen. Det är färgen du skall se. Den korallröda färgen vill jag nästan bo i. I en kofta, ett linne eller ett hårspänne. Synd att jag inte har något plagg i just den färgen att bo i då. Men efter inspiration kommer tips... var inne på Vero Moda för halvtimman sedan och de hade några spett endast tillägnat den korallröda färgen. Jag önskar mig koftan mest av allt. Önska bör man, annars... blir det tråkigt.

Senaste nytt!

98761-1588
Nyhet i garderoben, sedan tio minuter tillbaka. Var på Freeport idag och medan resten av familjen fyndade sporttillbehör, stod jag och hade bestlutsångest över fina koftor och toppar på Filippa K. Efter löjligt mycket klappande på fina material så lämnade jag tillslut butiken med en omlotttröja i 75% silke. Kostade mig 175 kronor. Ordinarie pris? 900 kronor.

IRL så är den dock inte riktigt så kritvit som bilden visar. Mer åt det gräddiga hållet, men ändå inte gulaktig. Färgen - svår att förklara, men lätt att älska.

...fast jag kanske borde sova, trots allt?

98761-1587
Egentligen vill väl det mycket lilla som finns kvar av min jet lag att jag skall flytta mig till sängen och sömnen snarast, men som sagt - det är inte mycket kvar och det är lika bra att stå ut med det lilla så det någon gång går över. Så jag sitter här och gäspar och är lite glad istället.

Jag köpte fräcka tygskor idag. Användbara är väl bästa ordet för dem, men bekväma får jag erkänna också. Och igår fick jag PLAZA av pappa. Jag köpte ELLE idag. Och GLAMOUR hamnade i brevlådan. Jag har väldigt mycket att göra i helgen, alltså. Tjingpling!

Jag vill skrika ett nej med hundra mil e på rad.

98761-1586
Skall vi vara negativa? Jo, men det behövs väl ibland det också. Och att vara negativ mot spetsiga skor behövs tydligen mer än ibland. Svenska Glamour skriver att den spetsiga skon är tillbaka och jag kan lova dig att jag drömmer mardrömmar om det inatt. 38:or som ser ut som 42:or. Snubblande fram i slow motion. Nej, fyfan. Det måste vara det mest osmickrande för våra fötter (som vi dessutom skall vara rädda om och inte klämma in i en strut) i världen, enligt mig.

Tacka vet jag rundad tå. Till och med den fyrkantiga är välkommen. Men spetsig... nej. Vad tycker du?

På bild: Enligt mig läskiga skor från Jimmy Choo och Stella McCartnet (de bland alla borde väl veta bättre?)

Sommar, sommar, sommar... åh.

98761-1585
Jag lär vara världens mesta motståndare till vintern. Klumpiga kläder, skitväder och bara lång väntan på sommar. Min protest blir att klä mig i snyggigaste tunikan jag köpte i Thailand. Den har blomsterbroderi och knappar i pärl- immitation.

Sedan sitter jag här och väntar på en solstråle eller flera stycken. Det känns så fel med moln. Usch.

Hemma är inte okej

98761-1584
I tisdags landade jag i Sverige igen. Igen. Igen. Inte lite klyschigt, men det är sanning från första till sista bokstaven: hemma bra, men borta bäst. Egentligen skulle jag vilja ändra den klyschan lite: hemma helt okej då och då, borta alltid bäst. Och alltid i Thailand.

Jetlagen hänger fortfarande i och det är det som är skyldigt till min blogg- frånvaro. Hoho. Satt två meter från bussen imorse, och missade den nästan - jag såg den inte. Tröttheten kan alltså vara riktigt spännande :P
Men. Ikväll skall jag vara ruskigt pigg. Första hemmamatchen sedan hemkomsten! Frölunda möter Timrå. Frölunda vinner över Timrå?

Bilden: ett av fynden från Thailand! En fadad sjal i 70% kashmir. Om jag gillar!

Thailand: Hong Island

Idag var jag på världens vackraste plats, utan tvekan. Sanden kändes som att gå på mjöl (alltså väldigt småkornig), som pappa uttryckte det. Stranden var omringad av höga klippor. Det är i och för sig alla stränder här, men det gick liksom om lite mera där, som i en bukt? Ser ut som ett C ni vet? Såg en drygt 3 meter lång varan (svansen medräknad då). Och havet, det var turkost. Som det visserligen också är nästan överallt här, men KOMBINATIONEN - oslagbar.

Vad jag vill ha sagt: Om du åker till Thailand är det nästan brottsligt att missa att hälsa på Hong Island. Allt för ditt eget bästa.

Thailand: vad ytlighet kan vara synonym med


Hej på bildkvalité. Men jag började så smått tröttna på bildlösa inlägg och när Celestina- clutchen i pärlemor krockade med ögat som blev summan en kasskassbild i bloggen. Idag har jag.... badat. Solat. Och... paddlat:P Kul, faktist, trots att min onda handled inte tyckte samma.

I Krabi fyndade jag lagom. En jättesöt randig tröja och en Matthew Williamson- inspirerad tunika exempelvis. Ikväll blir det ännu mera shopping. Sista Thailands- shoppingen, faktiskt :/ men sedan har vi ju flygplans- handlingen kvar. På inköpslistan: rouge, mascara, eyeliner och andra ytligheter. Men som H nyss skrev till mig (eller hon skrev ungefär såhär i alla fall): ytligheter är i alla fall roligt.

Och det är så sant som det är sagt. Hej på dig.

Thailand: sjuttio procent

Hittills har det inte shoppats sadar jattemycket (andring imorgon nar det bar av for nastan heldag shopping) men tva fynd har jag gjort: parlsmyckena for knappt hundra kronor - och idag, en sjal i 70 % kashmir och 30% silke for 40 kronor. Fler skall det bli.

Thailand: hej pa jetlag?

Snabbt, snabbt: har var datorerna redigt langsamma. I alla fall sa har jag nu genomlidit vad jag tor var jetlag (min forsta) och allt ar helt underbart. Soligt, jattevarmt och urgod mat. Och apprapa varme: vattnet ar nastan (bara nastan) varmare an land - och det ar javligt varmt.

Kollade in pa en butik i narheten idag och fick se varldens sotaste blusar och klanningar. Och en och annan skjorta. Fina sjalar har jag sett ocksa. Shopping!

Nu bar det inom minuterna av mot Ao Nang dar det blir mat och eventuell shopping. Aterkomst snarast och da forhoppningsvis med bilder!


Motsols!

98761-1583
Nu bär det av mot solen! Skall försöka hitta dator att uppdatera vid, men självklart kommer detta ske mer sällan under min Thailands- vistelse. Min todo- list för dryga två veckorna frammåt ser just nu ut som följer; sola, bada, sparka sand, hoppa i sand, gå i sandstrand, shoppa skorväskorkläderochannat, läsa samt fotografera en himlans massa. Ni får se när jag är hemkommen - det är ett löfte! Bye for now!

Bilden kommer från lundlund agenturen, Marcus Ohlsson är fotografen.