4 axelremsväskor. 2 par skor.

98761-1385

Jag drar mig inte för att säga att jag beundrar min farmors klädstil. Därför blir allt sådär lite extra coolt när man får några gamla väskor, några gamla skor ifrån henne. Här råder just nu lycka, lycka, lycka.

1: Liten, svart miniväska. Inte alls sliten, men ändå känns den använd.
2: Lyssna noga: en röd lackväska i kroko- imitation. En aning större. Vik in axelremmen så blir det en galet söt kuvertväska. Jag säger: galet!
3: Ingen tvekan här inte - favoriten är denna väskan. I någon sorts blandning av typ kroko- imitation och patchwork i snyggigaste modellen på länge.
4: Moschino- väskan. Modell större. Det är en sådan där väska man bara vill krama om, om ni förstår vad jag menar.
5: Blå pumps. Vad mer kan man säga? Aldrig fel. Passar till vardag, passar till uppklätt, passar till mig. 

Och inte med på bild...: Reebook- sneakers, perfekta för snabba höst-powerwalks!

Höstbrunt

98761-1384

Brunt är väl kanske färgen som känns mest höst av alla. Åtminstone för mig, och så är den varm, svår och lätt på samma gång.
Under höstdagarna, höstkvällarna, höstmorgnarna funkar det nästan med brunt från topp till tå. Anna Sui- kappan och stövlar från Kors by Michael Kors tillsammans med svarta leggins och en svart halsduk är ett bra exempel. Den bruna luvan sätter prick över i. Lite gammal- smutsigt guld från Roberto Cavalli är accessoar-perfekt.

Dragkedja på BRUNA skor, hörrni.

Skor!

98761-1383

Det är inte ofta det kommer "hemma-hos-mig" bilder här på bloggen, men idag är ett undantag. Jag är lite småstolt över hur jag har städat hela mitt rum, INKLUSIVE 2 av 3 garderober. En av garderoberna blev en hel skogarderob. Heels, vardagsklackar, sneakers, vinterstövlar, gummistövlar... allt på ett och samma ställe, och man behöver inte rota igenom en enda hög för att hitta ett helt par.
Känns. Väldigt. Bra.

En ny vän

98761-1381

Snyggingen har anlänt. Men som ovän med internet :P En bra start, där. I vilket fall så är den en 17" Acer Travelmate 7720 (tror jag fick till numret rätt där), och den är perfekt multiplicerat med massor. Trots att det inte går att använda den på många olika sätt ännu, så känns det coolt bara att sitta och byta skrivbordsunderlägg på nya Windows Vista (;

Det bästa med hösten

98761-1380
Bild: Sofia Ronthen / LUNDLUND agentur.


Det är nu det börjar. Allt det där som är roligt med hösten: hockeyn, tv- programmen och... kompiskvällar. Igår var det hockey, idag skall jag och några folk hem till I, äta tacos och ha kul (:

Vad skall ni göra i helgen?

Nitboots - en hit?

98761-1379
Idag satt jag och H och diskuterade mode. Fast egentligen inte bara mode, utan förskräckliga trender. Eller är de verkligen förskräckliga? Vi nämnde nitar i den kategorin, men nja. Jag ville inte riktigt hålla med. Till slut kom vi överens om att det var snyggt i lagom mängd. Liksom typ lackleggins och lägerplagg överhuvudtaget.

Passande nog så bläddrade jag förbi dessa skor från Louboutin nu när jag kom hem, och där måste jag nog ändå säga att gränsen har gått förlängesedan för min del.

Vilka trender tycker ni ligger på gränsen mellan snyggt och fult?

Mitt riktiga jag

98761-1377

Bild från Benettons höstkampanj. Tidsfördriv från
Jojsi (som alltidalltidalltid har de snyggaste plaggen, snyggaste accessoarerna).


Rockstjärna (första husdjur & nuvarande bil): Enok Volvo


Ditt skurknamn (favorit glassmak, favorit kaka): Citronchokladboll.

Ditt pilotnamn (första bokstaven i förnamnet, första tre bokstäverna i ditt efternamn): Eomb

Ditt detektivnamn (favoritfärg, favoritdjur): Svart katt

Ditt TV-såpa namn (mellannamn, stad där du föddes): Inger Partille

Ditt starwars namn (tre första bokstäverna i ditt efternamn, två första bokstäverna i ditt förnamn): Elibo

Ditt superhjälte namn ("den/det" + en färg, favoritdricka): Den svarta coca- colan.


Väderpratare på TV (din 5:e klasslärares förnamn, en stad som börjar med samma bokstav): Christina Cannes

Spion (din favoritårstid/månad, en blomma): Sommar blåklocka

Seriefigur (favoritfrukt, ett klädesplagg du har på dig nu + "ie" eller "y"): Drakfruktkjolie


Hippie (vad du åt till frukost, ditt favoritträd): Mackan Gran


 


Hej indiska

98761-1376

Ja, jag ÄLSKAR indiska. Gah, att jag är pank. Och gah, att jag inte hinner dit imorgon bara för att kolla. Men i övermorgon? Who knows. Idag startade de vad de kallar det nya indiska. Jag har gillat indiska mer och mer och mer sedan två år tillbaka, men jag har en känsla av att nu kommer mitt tycka-om-indiska-rekord att slås med... hur mycket som helst.
Los glansiga pantalones - jag gillar inte ens glansiga brallor, men här är något extra. Och kappan som man får lite Anna Sui- vibbar av (men fortfarande är den SÅ indiska). Och... necessären! Halleluja moment, hello!

Fokusera!

98761-1374

Matthew Williamson, Matthew Williamson - jämt och ständigt bara snyggt snyggt snyggt. Vårvisningen är lika med indian-mönster, långa klänningar, korta klänningar, knäppa skor, naturlig makeup - och därmed fokus i massor på klädernas mönster. Härliga tider!

Just another Hilton

~

Jag tycker bara att hon är tråkig. HON är känd för att vara Paris syster. Designer, huh? Aldrig hört talas om vad hon designar. Inte alls en positiv inställning till henne. Och inte heller skorna. Usch.

Men väskan är najs. 

Inga paljetter, men..

98761-1371
En ledig stund. Andas in, andas ut. Men det är riktigt, riktigt kallt. Helst av allt vill jag att min laptop skall anlända, jag vill sitta i en stor mysig fåtölj, inloggad på bloggen, inga läxor och iklädd... en Matthew Williamson- kofta. Helst inte i paljetter. Men i melerat stickat tyg i cirkus ungefär samma färger som den på bilden ovan.

Snart: Hemfärd. Ah.

Men på söndag...

98761-1370
Bild från
Sartoialisten (med den avundsvärda kameran som alltid får med de perfekta färgerna).

Idag bär det iväg på en utflykt till Skara, där vi skall kolla på en grav med historian. Hemkomst = sent = det blir ingen bloggning :/ Och inte heller imorgon. Imorgon bär det direkt efter skolan iväg på ett litet mini- läger med klassen, och hemkomst... fredag. Men på fredag bär det iväg till sommarlandet. Och där är det mycket att göra.

Inte kul alls att ha en blogg som står tom på nya inlägg, men jag skall verkligen försöka hinna när jag är hemma.

Bloggberoende, huh? :P

Glada dagen, här.

98761-1369

...
ännu mera glädje: en laptop beställd! Jag kommer leva vid den när den llega, jag kommer inte att låta någon anna komma i närheten av den. Jag vill bära den med mig vart jag än är.
Och då vill jag bära den i ovanstående datorväska. Matt grön med bruna detaljer. Perfektion. Melissa Beth är märket (ja, du hör ju bara på andra delen av namnet) och priset är... 1800 kronor. Svenska kronor.

Åh nej.

Här kommer lite glädje

98761-1368
Jag blir riktigt glad varje gång jag ser en bild från United Colors of Benettons höstkampanj, och det kan ju knappast (någonsin) vara något dåligt. Nästan ingenting är svart (okej, jag gillar svart - men hade jag haft en höst-Benetton-garderob hade jag klarat mig utan icke-färgen), det är glädje, det är stickat, det är snyggt.
Garnnystan i håret är ingenting jag någonsin hade fått för mig att testa, men alla härliga koftor, accessoarer och plagg överhuvudtaget. ALLT är snyggt, inga undentag. Benetton skall få besök av mig snarast, det är en sak som är säker. 

Och jag som aldrig brukar skriva om herrmode måste ju kommentera den där bilden som visas som nummer 4 ovan: Den där koftan är herrmode när det är som snyggast. Definitivt.

Lilla parkas..

98761-1363
Jag har fått parkas, född för tidigt. Trodde den skulle komma med posten i slutet av oktober, blev slutet av september istället! Ah, jag är lycklig ändå - kan jag lova! Jättestor och... får även mig att se jättestor ut, men vaddå? Mysigt och varmt är det! Kan inte säga att man ser den så där väldigt bra på bilden ovan. Men.
Här ser du den som den verkligen ser ut (okej, den är lite svartare i verkligheten). Skall leva i denna parkas i höst-vinter-vår. Den är bäst.

Fint till tusen. 58 tusen.

98761-1362
2007. PLAZA. September- numret. Sidan 90. Stopp där. Det är nästan så man tappar andan vad mycket fint. Som fåtöljen på bilden ovan från Versace. Ska det bara vara en möbel så skall det vara den. I ett kanske mössgrönt rum, med vitt trägolv.
Mer snyggt på sidan 90 är tillexempel snygga Bottega Veneta- solstolen. Eller Marc Jacobs- servisen.

Slutar aldrig beundra alla dessa snygga genomtänkta numren av PLAZA. Aldrig.

Två HELT olika typer av internet, vill jag lova.

98761-1361
Ni vet hur internet är i Fjällbacka (eller?). Jag tänker vill inte bortförklara mig, för jag är så fruktansvärt trött på hela segheten hos datorerna där uppe själv. Så jag skall inte skicka vidare. 

I alla fall så är jag hemma igen - redo för bloggblogg. 

Från Miu Miu till Din Sko.

98761-1360
Visst går det emot stövel- tider, men det kan man bortse ifrån. Pumps kan alltid greja vilken dag, outfit, humör... vad som helst, hur lätt som helst. Här följer lite inspiration, i tre olika prisklasser:

Miu Miu- heels: De är PERFEKTA. Casual, uppklätt, sött och snyggt på en och samma gång. Med en enkel lite ljusare skjortklänning eller med ljusa, vida byxor och en snygg blus. Knut på huvud, givetvis. Cirkus 3360 kronor.

Bianco- heels: Spännande klack - och inte allför dyra!  Också dessa matchas snyggt med antingen vida byxor eller en snygg klänning. Matchar du med rätt accessoarer så funkar stuprören också. 600 kronor.

Din Sko- heels: Ah, härliga kroko- imitationer! Röda och med peeptoe, så går de att matcha med nästan vad som helst. Vardag som fest. 340 PIX, med stora bokstäver och allt.

Ett inlägg för hela dagen

98761-1358
Detta blir troligen enda inlägget idag. (Tjiho, vilken rolig inledning jag fick till där :P !) Skall till Fjällbacka, och det blir... helt enkelt inte mycket tid över till blogg-blogg. Vad det däremot bli ungefär nu är ett ganska långt inlägg istället. Ett "i-min-väska" inlägg. Var väldigt längesedan senast. Så, here you go:
98761-1359

Jag fattar faktiskt inte riktigt själv hur allt får plats. Men jag slänger helt enkelt ner vad jag behöver, så rättar det till sig själv på något vis. Här är vad jag just nu har i väskan:


MakeUpStore- magazinet: Fick det för 20 pix istället för 80 när jag var på sminkkursen. Här är det redigt med beauty- inspiration vill jag lova!

Iriver Clix2: Här finns; musik från typ allt och alla (går varmast just nu:
Radio Nowhere, Alloway Groove samt Vem har lurat alla barnen?), bilder på favoriterna från NYC fashion week, annan inspiration och en jäkla massa roliga och o- roliga spel.

Fickspegel: Sötaste i väskan. Köpte den på Prickig Katt (Grebbestad) i somras.

Solglasögon och blommigt solglasögonfodral.
Portmonnä och hårspännen.

The Notebook:
Är skitsvårt att börja läsa något efter att man har läst ut en Harry Potter- bok, men äh. I'll give it a try. Notebook- filmen är ju brilliant, så det skall nog funka.

Gymnasiekalendern
♥ Journalist- blocket
♥ En annan kalender
♥ Chockrosa pennfack som håller på att gå sönder,
det är för litet - innehållet för mycket.

♥ Ett orange paraply samt en orange mobil: Anna i klassen påpekade att jag nog var en orange tjej. Flera höll med. Inte jag :P Men tja, det är väl inte fyskam kanke.

Hudsalva.
♥ Kamera, hej.


Nu: Ut och gå med hund. Orkar.Inte.Nej.Nej.Nej.


Sjumilastövlar, anyone?

98761-1353
Bild: Henrik Halvarsson / LUNDLUND Agentur


Ja, jag har ett par gummistövlar. Alldeles för få - med andra ord! Jag vill ha med snörning, och på den punkten har jag vart bestämd i år, månader, veckor och dagar. Knas vad det skall vara svårt att lägga undan pengar till ett par sådana pjäser då då.
Benjamin Chos är typ det vackraste jag sett. Men jag får nog ge mig på något i min egna storlek. Min egna prisklass. Hej Viking!

Ganska kort och gott, där du.

Disco- blue

98761-1351

Galnaste jag gjort sedan längesedan. Men för cirkus 20 minutisar sedan blev naglarna blå. Inte mörkblå. Utan blå. Blå som i typ disco- blå. Vi får väl se hur länge det där lacket sitter kvar. Det känns inte riktigt jag. Men det hade jag ju aldrig fått vetat om jag inte hade testat, å andra sidan.

Jag - Gryffindor- elev?

98761-1350

Det är alltid lika svårt att släppa hela den där trollkarls- grejen efter att man har läst ut en Harry Potter- bok. Idag har jag mestadels gått runt och talat om för S hur mycket hon (och flera av mina andra vännor) har missat, då de helt har gett blanka tusan i Harry Potter.

Fred Flare har gjort mig helt förkrossad då de har
fått in Gryffindor- mössor. Cirkus 200 pix och en sitter på mitt huvud i vinter! Tja, om det ändå vore så väl... Fred Flare's fraktkostnader har inte det gladaste ryktet efter sig. Och vad som helst kan jag inte betala, även om jag skulle vilja.

Chloés blus är i den perfekta Gryffindor- vinröda nyansen och har en supersöt skärning. Skorna, de kommer förvånande nog ifrån Skopunkten. Urigt snygga. Rynket är väl det enda som inte stämmer helt, men annars så är de riktigt finfina - vår som höst som vinter.


Tillbaka!

98761-1349

Dags för skola igen. Förskylningen är fortfarande med och är allmänt irreterande, men några språklektioner och livskraft skall jag nog klara av. Imorgon är det ju studiedag också. Härligt.
Känner mig ganska H&M-ig idag; tröjan, jeansen, guldörhängena OCH den finfina orangea klumpiga ringen - allt är ifrån H&M. Conversen är dock fortfarande... Converse. Tjenix.

70 pages

98761-1348
Min uppdatering:

70 sidor kvar på Harry Potter. Jag-vill-inte-att-det-ska-ta-slut.
Och jag kommer snyfta värre än någonsin.

Okej, kanske lite beroende på att jag fortfarande är förskyld till tusen.
Men J.K Rowling, fortsätt skriva.

Parkas- kärlek

98761-1346

Hej, parkassnygging. Jag längtar så det gör ont till i slutet av oktober då denna svarta skapelse landar i här hemma. Beställde den på H&M's webbshop förra veckan, och provade den i butik i lördags. Stor och skön. Med avtagbart foder, så den fungerar prima även under hösten/våren. Längtar, längtar.

Nu till det tråkigare: Åkte hem från skolan vid lunch idag. Orkade verkligen inte. Är så störande förskyld att jag knappt klarar av att vara mig själv. Okej, det där lät lite mer dramatiskt än vad det egentligen är - men jag hade hellre vad pigg och kry. Förskyling är bland det hemskaste som finns, punkt.


En riktig (hemsk) höstmorgon

98761-1345


Jag känner mig... inte bra. Mer precist känner jag mig som en vandrande föskylning, vilket mer eller mindre också är exakt vad jag är. Men. Jag drar iväg till skolan ändå, så får vi se hur det går. Orkar jag så orkar jag, eller tvärtom. Så enkelt är det.

Idag har jag på mig
min nya sköna, snyggiga kjol. Vad som är perfekt medd den är att den är inte sådär livsfarligt kort, men inte heller för lång. Lagom längd i bra material - organiskt bomull. Det är typ mitt 4:e plagg genom tididerna från Gina Tricot.
Linne från Marwin/JC, strumpbyxor från ICA. Skor från skopunkten. Och till det: färgglada armband och mammas kofta. Och: Paraply, paraply. Shit.

NYC Fashion Week: Dag3 - favoriter

98761-1342

Det blir bara svårare och svårare att välja ut favoriter för varje dag som går på New Yorks Modevecka. Igår blev det jubel och gala- föreställning på många bloggar, där många tyckte att Proenza Schoulers visning var grym. Visst så var den riktigt cool, men mina favoriter blev istället följande... (Tada):


Sari Gureons klänning: Långt och snyggt draperat håller i sig även i vår, och jag är lyckligast i världen. Fick aldrig riktigt chansen att haka på den trenden detta året - ändring nästa!

Transparent hos Charles Nolan: Det transparanta har inte bara synts hos Charles Nolan under veckan såhär långt. Jag tycker att det är urspännande. Det har vart så fel, så länge! Undrar hur folk kommer annamma denna trenden! Själv hade jag gärna gjort som på bilden ovan - en transparent kappa, tack!

DETAILSHOT: Knäppa mönster hos Thakoon: När jag ser det här mönstret tänker jag... Mormor och morfars gamla vardagsrum. Av någon anledning. Jag vet dessutom att det finns en tavla någonstans med ett väldigt liknande motiv. Jag skall leta! Och sedan inspireras lite mer av det den där coola klänningen.


Höst- blogg

98761-1341
Jag är egentligen ganska nöjd med grunddesignen jag har här, så det blev inga större förändringar när det skulle höstpyntas. Men lite åtminstone. Lite nya färger, lite höstlöv här och där... och det var ungefär allt.

Men nöjd är jag åtminstone! (:


Tantklänning på!

98761-1334

Tantklänningen ÄR snygg. Nu är det bevisat, med hjälp av denna bild på Margherita Missoni. Fräckt, häftigt, coolt - you name it. Här står hon och ler (det hade jag också gjort om jag var klädd sådär) Front Row på Thakoons visning. Thakoons visning som för övrigt var en av gårdagens favoriter för min del.


Nu skall jag ge mig in på något som jag borde få medalj för: att städa badrumsskåpet. Hm. Vi får väl se hur detta slutar. C som i Chao.


Parfym- diskussion en lördagskväll

98761-1333
Jag har ett rätt bra tag vart väldigt insnöad på Kenzos "Amour" i parfymväg, men har det senaste hört mycket gott om Clean's dofter. Hos
Accessora beskrivs deras nya "Warm Cotton" (se bild) som en unik blanding mellan bland annat blommor och frukter.
- Krispigt, skriver de också.
- Lockande, skriver jag.
Vad jag dock är tveksam till är hur de även beskriver doften som "nytvättade handdukar som du precis tagit ut från torktumlaren". Huh? Knäppt. Ytterligare ett minus är priset som ligger på typ 800 kronor. I det ryms visserligen 60 ml, men nja. Tveksamt.
Skall jag dock välja en Clean- favorit bara utifrån vad som står hos accessora så får det bli Shower Fresh. "Inte tung, inte överväldigande" låter bäst.

Vilka skor som står framme för tillfället

98761-1330
Önska kostar ingenting, ingenting, ingenting...
Jossan ville att jag skulle visa upp alla mina skor här på bloggen. Tyvärr så har jag inte haft tiden att plocka fram precis exakt alla mina skor och ta kort på dem. Faktum är att det till och med vart så lite tid över att ena bilden här nedan togs igår kväll, och andra imorse. Vad som fattas är några sneakers, vinterskor, ytterligare ett par svarta pumps (yep, har två - kan inte rå för), några par flipflops... och det var nog ungefär allt. Är medveten om att jag inte har sådär rekordmånga skor som många andra, men jag har... några.

Så, få se nu. Går igenom dem jättesnabbt så får ni fråga om det är något.


Paljettskor fyndade på Wedins förra året. Lackpumps från Roots. Bruna espadriller från Hassan Shoes i Rom. Ena skon från de orangea kilklacksparet med öppen tå och rosett från FACE. Vita tygskor från Din Sko. Guldplatås från Skopunkten. Nya, svarta boots från Skopunkten. Plommonfärgade kilklackar m. platå från Din Sko. Jordgubbsskorna från Skopunkten.

Röda/rosa stövlar från jag-har-glömt. Seglarskor från Din Sko. Bruna flipflops från ZonkéPaï. Vita tygskor från Skopunkten. Och där råkade mina fula orangea jordgubbs-träskor komma med på kanten. Svarta ankelboots från Wedins. Blå skor m rosett från Debenhams i Bournemouth. Och slutligen: Converse All Star.

Köpa Köpte Köpt

98761-1329
Sminkningen gick galant! Jag är superdupernöjd. Varnästan (men bara nästan) värt att få vänta en vecka på det. Fick en himlans massa tips, och dessutom produkter till samma värde som vad sminkningen kostade (495 kronor). Köpte en foundation, en Cover All Mix och deras egna tidning för detta. Utöver så köpte jag en makeup- borttagning samt svampar. Himlans bra.

Medan J fick sin sminkning sprang jag runt på resten av allum. Blev sjukt förvånad över att se att Gina Tricot börjat få in kläder i organiskt bomull - och dessutom riktigt, riktigt snygga sådana. Kjolen med hängsel samt söta knappar kostade bara 199 kronor. Jag brukar verkligen ogilla GT's plagg starkt, men annat tycker jag om denna kjol. Vacker, är ordet.

Todotoday

98761-1328
Hemskt dålig outfit- bild idag. Kameran ville verkligen inte.

Snart bär det av till sminkkurs på Make Up Store. Skulle egentligen blivit sminkad förra veckan, men personalen på Make Up Store hade dubbelbokat oss. "Det är sådant som händer" fick jag och J höra, men nej - det är inte alls sådant som skall hända. I vilket fall som helst så hoppas jag på en riktigt bra smink- kurs idag då, det är jag och J jättevärda.

Dagens utstyrsel: Randig oversized tisha från Simple Wish och gamla jeans från ONLY / Vero Moda. Väska från Pieces,
skor från Skopunkten och flätat armband från ett gatustånd vid Bältetspännare- parken.

Change my mind

98761-1327

Jag har aldrig sett Maggie Gyllenhaal som någon direkt "stilikon", men man kanske skulle ändra sig. I alla fall för en dag. Jag är definitift inte för vida byxor - men Maggie tillsammans med den höga midjan och en snygg blus får mig att vilja köpa ett par liknande byxor på studs. MiuMiu- väskan vore inte helt fel heller...

NYC Fashion Week: Dag2 - favoriter

98761-1326

Jo, det får bli något av en grej det här med att publicera något som får heta något så löjlidgt som "dagens favoriter" under denna modevecka. Jag känner att det kommer att bli tufft (att välja, menar jag såklart då) - men jag skall tusanimej försöka!

Backstage- favoriten kommer ifrån Bagdely Mischkas visning.
Jag-måste-köpa-en-sådan där slok-hatt-eller-vad-det-heter. Galet snyggt - en sådan SKALL jag ha när jag är i Thailand.


I normala fall brukar jag inte vara tjejen som gillar
söta klänningarna med de stora (eller små) blommorna. Men denna gången är jag beredd att vara... vad som för mig då, är onormalt. Bill Blass, Bill Blass - jag är nog kär i den där klänningen.


Tidningsrea! Jag är i himlen.

98761-1325
Jag som trodde att det skulle bli tvärtom, men nu är det istället såhär: Skolan blir bara bättre för varje dag. Vad som är viktigt att understryka är att det är verkligen inte dagens besök på GP, eller läxor och liknande som bidrar till detta - utan det är alla fullkomligt supersköna människor. Jag ville bara påpeka detta.

Fyndade Harpers Bazaar för bara 39 pix hos Pressbyrån imorse. Pressbyråns tidningsreor som dyker upp lite ibland är verkligen värda att besöka. Underbart med U. I vilket fall blir det till att bläddra i detta magasin nu, kolla på dagens visningar på Style.com, och att sedan äta tacos och därefter ha ångest för att jag inte har något att göra ikväll. Aj, vad det gör lite ont.

NYC Fashion Week: Gårdagens favoriter

98761-132398761-1324


Känslan av att vara medveten om att NYC Fashion Week just nu pågår, det är en känsla alla borde få vara med om. Glädje, glädje och glädje. Spänning och förväntan...

Första dagen på modeveckan var igår, men jag postar mina dagens (gårdagens?) favoriter idag istället - det fanns inte så mycket tid över igår. Det fick bli två favoriter, för jag tycker att backstage- bilden på Iekeliene Stange är så fruktansvärt klockren. Gammaldags ful- klänning i sällskap av något som måste vara en av de snyggaste clutcharna genom tiderna. SÅ snyggt.

Det är väl ingen förvåning att Yigal Azrouëls visning skulle komma att bli en av gårdagens favoriter för min del. Outfiten ovan blev favorit på grund av kjolen med den höga midjan som har längd, längd, längd. Dessutom är det ledigt, uppklätt och elegant på en och samma gång.


Jag måste bara nämna Rachel Comeys visning också - silhuetterna kändes härligt tantiga och franska (har jag fått för mig av någon anledning...). Klicka dig in på den hos Style.com - klara, färdiga !


Konstiga huvudbonader, och sånt.

98761-1320

Den där klänningen är verkligen allt annat än ful. När Roberto Cavallis kollektion för H&M kommer ut är det sånt där jag vill se - ganska låg midja, knäppa armar och längd. Skorna får inte ta uppmärksamheten från klänningen så det skulle vara svarta Chloés i min dröm. Får någon ändå för sig att kolla in fötterna så är ju dojjorna prydda med snygga spännen.

Lately I've got a thing for konstiga huvudbonader (vet inte hur jag skulle uttryckt mig på svenska, och engelskan är säkert helt åt skogen den också). Öronmuffar hör till den kategorin. Karl Donoghue's vore guay i höst.

(Höst-)skor på (in-) gång

98761-1318
Jag faller för väldigt många skor med rund tå, väldigt många. Det blev ett par nya skor idag. Också. Den varan har det blivit en hel del av den senaste tiden, men vafan - är det sommarrea och höstnyheter på en och samma gång så kan man helt enkelt inte rå för det.

Rund tå, var det ja! Lagom klack, svarta, spänne och framför allt - rund tå! Hej då 299 riksdalisar - hallå underbara skor.

Det blir väl regnjackan också...

98761-1317

På torsdagar brukar jag gå upp en halvtimma tidigare  än vad jag egentligen behöver. Gå upp och sätta mig och kolla på tv, äta frukost långsamt och sedan prova en massa accessoarer - allt för att inte behöva känna någon stress överhuvud taget.

Idag börjar vi ganska sent, och slutar ganska tidigt. Snygg kontrast till gårdagen - det där! (: Nu kan jag vara glad hela dagen, bara för det ju!

Dagens outfit består utav en salig blandning av kläder och accessoarer;  favoritjeansen som köptes på VeroModa i 8:an. Är ganska (väldigt) söndriga, men de är ändå de jeansen som är mina favoriter.

Blus som jag skissat upp och sytt med egna händer.
Koftan är mammas gamla, som jag visserligen fann i systers garderob. Men ändå - den är gammal och snygg.
Jordgubbsskor från skopunkten, jättegamla silverringar i öronen (också de från 8:an?) och det var typ allt.

För att avsluta med en gammal klassiker: Over and ut.


Frisyr- snygg

98761-1316
Hur skönt var det inte att hinna med det där tåget som fixar så man är hemma en halvtimma tidigare än man förväntat sig? Och hur skönt var det inte att vara färdig med alla läxor redan klockan 17.50? Svarsvarsvar: Det var jätteskönt. ÄR jätteskönt.

Nu sitter jag och funderar på det svåraste som finns, istället. Jag går i frisyr- tankar. Den där busiga sena-sextio-tals-luggen som på bilden ovan ser bara ursnygg ut. Grejen är den att sist jag hade lugg blev det som att ha mössa på sig dygnet runt - mitt tjocka hår kunde liksom inte hantera en frisyr tvärs över halva ansiktet. Men det är därför jag gillar luggen som på bilden ovan. Det är ju så coolt.
Ja, nej, ja, nej, ja, nej, ja...

Klänning i (k-)alla väder

98761-1315






















Idag går jag i skolan till 16, vilket innebär att jag är hemma vid 17.
Och hemma innebär läxor. Och nu har jag jäkligt bråttom.

Jag gör uppror mot kylan och drar på mig en klänning från indiska idag. Visserligen så matchar jag med lila polotröja och strumbyxor från indiska, men jag är så trött på att frysa nu.
Idag fryser jag inte, och jag känner mig indisk. Ciao.

Massa snygga klänningar

98761-1314
Ibland blixtrar det till, och så kommer det en helt sjukt bra tv-serie ut ur åskvädret. 4 måndagar i rad kan du nu se serien "Upp till kamp!" som handlar om fyra ungdomar under slutet av 60- talet till början av 70- talet. Inte nog med att själva serien är jättebra med coola skådisar - det är klädinspiration, skön musik och en jäkla massa "fakta" (det låter så tråkigt, men vad skall jag kalla det?) från och om denna upproriska period (man kan inte ogilla det). Första avsnittet visades igår på 1:an, och jag nästan befaller dig att kolla på det
här ifall du missade det.

TV:n på bilden hittade jag på google, men... som du kan se är det en SONY.

Skattkistan

98761-1313
... right now it would be this (absolutely stunning) little thing.

Stenar, nitar och ting som ger kontrast till exempelvis en annars så mjuk snygg kofta. En annars så söt vit blus. Ett annars så vanligt grått linne. Det är snygg-snygg-snyggt.  Devi Kroell har skapat en skattkista med stenar i vackra färger på en annars rätt ful liten... box.

Nu skall jag ta en varm dusch och sedan blir det Harry Potter för min del. Din del?

Outstanding, tror jag.


Tråkigt med en musikvideo, bara, tänker du. Oh nej. Här har du åtminstone veckans skönaste låt. Månadens. Årets? Puh. Den är bara så skitbra, helt enkelt. Play.



Detaljkalas

98761-1312

Jag har sådana där vita, jättetråkiga garderober ni vet. Med vita, om möjligt, ännu fulare knoppar. Nu när rummet skall göras om i höst skall jag nog investera i ett par knoppar ifrån Indiska, istället. Jag är säker på att de skulle göra SÅ mycket.
Bara för att de är SÅ snyggsöta. Och priset? Jag har glömt, men under 50 pix/styck. Det är billigt. Och bra.

'Cause I'm wearing my new shoes

98761-1310
Om igår var en sådan där typisk klar höstmorgon, är idag en sådan där typisk regnig, blåsig höstmorgon. Jag tycker att det är riktigt mysigt. Så jag skall snabba mig lite  extra för att få klart alla läxor som skall göras, extra fort. Sedan blir det söndags- godis, Harry Potter- läsning och 
levande ljus. Det är det som jag älskar med hösten. Söndags- myset.

Det fick bli en av mina favorit-kombinationer i klädväg idag. Min lila tischa tillsammans med jeansen med den höga midjan från H&M. Tischan matchar de lila naglarna, som i sin tur matchar mina nya snyggingar till skor. Och såklart: knut på huvud!

Drömma går

dream on


Clutchen är snyggig. Jag har verkligen ogillat kuvertväskor och även väskor allmänt i miniformat hur länge som helst. Nu har jag ändrat mig. I min drömclutch (från Marc Jacobs, från Marc Jacobs) finns...

OPI "DS Exclusive": Tja, ifall jag helt plötsligt får för mig att piffa till mig lite så gör ett nagellack i väskan ALLTID underverk. OPI's nyans känns extra underbar.

Guldpennor från Fred Flare: Så hela alltihop alltid ser lite extra lyxigt ut. Guld väger tyngre än silver i höst, i varje fall för mig.

Balm Balm "Lip Balm": Här har du mitt största beauty-vill-ha just nu. Lovordat till högre höjder än högt - hur kan man inte vilja ha?

Scart från K Karl Lagerfeld: Mot kalla överdjävliga småvindar skyddar denna. Okej, inte mest av allt i världen. Men snyggast av allt i världen, åtminstone.

Handskar från H&M: Om det inte vore för det alldeles för höga priser (för ett par... vantar) så skulle ett par liknande dessa säkerligen vart i min ägo för länge, länge sedan. Men nu är inte fallet sådant, och jag springer runt med mina lovikavantar. De fungerar utmärkt de också, i och för sig...


Fynda mera

nya

Jag vet inte
hur många gånger jag bloggade om de där skorna i vintras. De där i mockaimitation och stooor platåklack. Först nu är de mina. 50 pix för de plommonfärgade urcoola små (stora) pjäserna, det är ju inte klokt. De fanns kvar i min gamla storlek 39 (japp, mina fötter har på något vis krympt), men med något sorts inlägg från DinSko så kommer de sitta som en smäck. Yep. Over and out.

PS: Ordinarie pris? Äsch, 380 riksdollar.

PS2: Jag köpte höstens snyggaste ribbstickade benvärmare med guldknappar på också. Ni lär få se dem inom en snar framtid (:

Bara beauty

dagens
Idag skall jag på "sminkkurs" på Make Up- store. Skall bli jättekul. Jag är inte sådär jättebra på allt vad beauty heter, men jag tycker det är jättekul ändå. Och man kan ju alltid bli bättre. Idag är det de där fina höstvädret också; jätteklar och skönt luft, klarblå himmel och lätta vindpustar. Inte för kallt, inte sommarvarmt. Man får ta vara på dessa dagar innan man tröttnar.


En gul bomulls-tunika från Indiska, svart linne från JC och silver/guld-skor med platå från skopunkten. Svarta strumpbyxor och kamoflagebrun- färgade hårspännen.