Busy


Jag har på mig fjäriltröja, blå jeans och röda mary-jane pumps; today:

Både datorn och jag är seg idag, så jag har spenderat lite tid på att vara irreterad på det. Jag har bytt kläder minst fem gånger. Försökt laga ett par jeans. Fotograferat en viss hund (någon gång skall ni få se henne och mina andra två hjärtan, ni kommer att smälta och skratta ihjäl er samtidigt. De är varma glädjespridare helt enkelt.) Jag har ätit glass också. Bytt tema på mobilen. Hittat en tidning som jag inte hade läst ut (och nästa nummer kommer snart). 
Så ja, jag har haft fullt upp (:

Ikväll skall jag på bio också. Skall se den där populära filmen. Vi får väl se hur bra den egentligen är ;P

Runt, runt


Jag läser lite, äter lite bär, och bokar lite biobiljetter. Fotograferar lite. Och laddar inför en storstädning som skall bli av i mitt rum, under kommande vecka.
     Kommande vecka kommer bli hur bra som helst. Jag känner det.

Blommor på tunika från Thailand.

Där var jag


Gårdagen spenderades på en filt på altanen. Eller. Lite överallt egentligen. Barfota i gräset. Vi plockade blåbär, röda vinbär, svarta vinbär. Vi åt upp bären. Molnen flyttade på sig i några sekunder, och det blev varmt. Vi målade naglarna, och jag fick dessutom stenar på två naglar. Vi plockade lite mer bär, åt lite mer bär. Åt oss mätta på bär. Lyssnade på musik. Köpte godis.

Ja, det var den dagen i kort.

De fina skorna kommer inte helt oväntat ifrån Topshop. Jag skall spara ihop och köpa mig ett par skor som riktigt lyser... lyser. Precis som de ovan.

Bradag



Idag har jag varit med filuren på bilden ovan. Vi kollade second hand och sprang på smågator i Haga. Och så åt vi glass. Be Kool Strawberry Cheesecake är god, och från Burger King. Prova den!

Nu skall jag äta popcorn, är det tänkt. Pling.

Svårt


Den här har jag inte på mig idag. Det är en kjol jag fick av mamma igår, i lätt flygande tyg och lösa fickor.
     Det är svårt att klä sig idag. Inte varmt, men definitivt inte heller kallt. Kanske lite fuktigt? Kvavt? Annars hade jag nog haft på mig den.


Ikväll skall jag äta tacos förresten. Fredag är det ju.

Och förresten no2, självklart gör den skakiga bilden inte kjolen rättvisa. När gör dem det, är snarare frågan :P


Den är röd


Lolita har en tävling där man kan vinna en almanacka från Ordning&Reda. Hur? Posta ett inlägg med den kalender man önskar mest. Och inte är väl det något problem alls när den är så snygg som såhär. Röd. 
     Motiveringen kunde väl egentligen vart så kort som "röd", för det säger väl rätt mycket. Men för att utveckla lite så kan man tänka på vad den skulle kunna hjälpa till med att komma ihåg; kompiskvällar, kanske konserter och andra typer av föreställningar och fikor (plural av fika? det måste finnas ett ord, minst). 
     Och tänk varje gång man ser den ligga där på skrivbordet. Nattduksbordet. I väskan. Vad den skulle lysa upp.

Se på den. En bild säger mer än tusen ord?

Rosett


Jag gillar det mycket. Från... Ms Bijoux. Of course. Vad annars (:

Jag är tillbaka i Partille, och har sprungit bland reor och annat hela dagen. Med inte mycket pengar kvar denna månad blev det också inte köpt någonting. Men jag fick en randig snygg tröja, och en jättesöt fladdrig grå kjol av mamma. Till den hade ovanstående halsband passat perfekt. Det tycker jag allt.

Prickig Katt


Det ser ju faktiskt rätt bra ut idag. Soligt. Blommigt. Men - blåsigt. Då finns det nästan inget att göra. Vi åkte  i alla fall till Grebbestad och kollade lite (: Mest på
Prickig Katt, jag älskar butiker som den. Överallt massor utav saker som alla tycker är onödvändiga, men det tycker inte jag. Utan dem hade det ju vart tråkigt. Och därför är de nödvändiga (: Prickig Katt hade i alla fall tydligen öppnat ytterligare en butik i Göteborg, måste kolla in den någon dag.

PS. Natten måste få några ord. Det blåste som fan och lite därtill :P Och regnade. Och slog. Och hela huset skakade. När jag öppnade dörren och skulle gå in och äta frukost i morse, så hade det regnat på tvären så det föll ner droppar från dörrkarmen på mig. De låg där uppe. Jag föredrar väl inte sånt här väder på sommaren, men om man är tvungen att vänja sig så kan regn vara lite mysigt. Faktiskt.

Bracelet


En av dagens detaljer är densamma som så många andra dagar. Men så passar det eller dem till allt. Fyra armband jag köpte på H&M barn för drygt ett år sedan. För 29:50 om jag inte minns fel. Om man skulle räkna ut kostnad per dag jag användt det så skulle summan inte landa på många ören.

Varför gör man ofta de mest prisvärda fynden på avdelningar och ställen som egentligen inte alls är meningen att man skall shoppa på? Jag hatar att tjej-mode är dyrare. Blä.

Nu skall jag kolla på Under Toscanas sol. Och Italienska vyer. Bra.

En dag med mig


Okej. Since jag gör allt utom att blogga nu om dagarna (dåligt samvete) så tänkte jag att jag får väl visa vad jag gör då.
Så, here we go.

1: Jag vaknade sent (halv tolv) och åt mormors hemmabakta bröd till frukost. Det är bland det godaste brödet jag vet. Efter frukost, tandborstning, sminkning och påklädning satte jag, syster, mormor och morfar oss i bilen för att åka till lite olika ställen. Jag tycker om att åka runt här på västkusten. Det är så fint och lugnande på något vis. Och så är jag en sån där som alltid tänker "tänk vad man skulle kunna göra utav detta" eller "tänk vad man skulle kunna göra här, och vad roligt det skulle vara". Ja, sån är jag.

2: Första stoppet var vid ett bageri där vi trots att mormor bakar eget bröd varje vecka köpte massor utav gott bröd. Det var provsmakning på bröd där också. Något frukt- och nöt-bröd gillade jag nog mest. Jag är inte så nyttig av mig, men när det kommer till bröd tycker jag att det kan vara gott med lite nyttigare varianter. Det kanske är för att det (väl?) finns så mycket annat onyttigt i just bröd.

3: Först åkte vi egentligen vidare till en annan butik, men efter det bar det av mot Smögen för lunch. Det blåste helt sjukt jävla mycket. Det var meningen att ni skulle kunna se detta på bilden mot havet, men så bra kamera hade jag tyvärr inte med mig. Det var nästan så jag inte kunde gå rakt. Vi åt i alla fall lunch (jag åt potatis-sallad, lax och räkor - se bild) och så kikade vi lite i några olika butiker på bryggan.

4: Sista stoppet innan vi åkte hem en blomsteraffär. Jag tycker mycket om blomsteraffärer och speciellt denna. Vet inte varför. Men den är rätt mysig i alla fall. Massor av blommor (jag gillar blommor och trädgårdar) och så har de underlater också. På bilderna ser ni en snygg dekoration- grej där det är någon växt de gjort i hjärtformar. Och så ser ni ett bi. Fan vad de är svåra att fånga på bild!

5: Hem och middag. Det blev kött, potatis och persiljesmör för den som är intresserad av detta (: Men viktigast är - jag stod för dagens dukning! Och det blev rosa och silver. Massor av rosa. Och massor av blommor.

En dag. En helt bra dag. Och en helt blåsig dag.

Vila!


Jag ligger inpackad under täcket efter en dag på jobbet. Fryser, men det tycker jag abara är mysigt just nu. Och imorgon har jag sovmorgon! Och jag har planerat en bra dag. Åka till Smögen med mormor, morfar och syster, äta något gott, och ta det lungt. Jag har planerat en riktig sommarlovsdag.
     Men planering för kvällen blir... youtube. Tänkte kolla lite modevisningar (var ju i Thailand under modeveckorna i vintras), och andra roliga klipp (:

P.S:
Det här är kul, förresten:P Jobbig reporter! :P

Rupert är med!


Min bloggning ligger väl ganska mycket under all kritik just nu. För det finns inget att kritisera. För jag har inte bloggat. Dåligt, dåligt...Sorry. Jag har legat och tyckt synd om mig själv, och det tycker jag att jag har haft rätt till. Jätteförkyld. Det är det enda ordet som passar in på mig just nu. Och kanske att jag är lite piggare idag.

Jag har jobbat idag, så nu tänkte jag ta det lite lungt en stund. Se en film kanske. Har hört att Driving Lessons finns att se på Youtube. Hm. Den vill jag se. Rupert Grint är med! Rupert Grint är med! Men med världens långsammaste bredband och så får vi se.

Mer bloggning kommer det i alla fall bli(: Pling!

Regn!


Idag har jag haft ont i halsen och bråkat med bloggen. Eller snarare så har bloggen bråkat med mig.

Lite bra saker i alla fall: smattrande regn (när man gett upp hoppet för dagen om solsol). Bloggläsning. Vila. Vila. Vila. Jag och min hals behövde det, och det har känts bra.

Förresten är bilden en halv spegelvänd tröja som jag hade på mig idag. Rolling Stones. De Thailand.

Wroom


Jag spenderar dagen med att vinka hejdå till kompisar och Partille, samt att packa ner vad jag skall tänkas behöva de närmaste veckorna när jag åter flyttar till Fjällbacka. Det är inte lätt. Jag har väl packat i stort sett åtminstone halva garderoben och jag får verkligen inte plats med något mer.
     Problem ett är vart jag skall förvara alla kläder, tidningar, saker i Fjällbacka.
     Problem två är när jag efter ett par dagar  känner för att ha på mig något av de plaggen jag lämnat kvar i Partille. Det är svårt. Svårt, svårt, svårt.

Broschen ovan, förresten. Urblekt och säkert jättegammal. Typiskt nog så har jag glömt vart jag fått den ifrån. Någon släkting, I believe. Men vem? Det är ju sånt man vill komma ihåg. Som jag ständigt och jämnt glömmer.

Nej, nu måste jag packa vidare. See you in Fjällbacka, amigas!

Idag är jag


Jag har flera år i rad haft en tendens att dra på mig riktigt elaka sommar- förkylningar. Och nu har dagen kommit för detta år också. Det nästan svider i halsen, gör jätteont. Usch. Hoppas det inte håller i sig allt för länge.

Idag har jag på mig... mycket som egentligen inte är mitt. Stor marinblå- randig tröja med något marint märke sytt fram - ärvd. Beiga shorts (från H&M?) - ärvda. Svart kofta - kompisens.
Men.
Armbanden och det röda nagellacket är faktiskt mitt. Yepp. Pling.

Lalalalalalalife


Jag vill också gå på lyxig premiär. I skrikig Roberto Cavalli, barfota, missmatch- orangeröda naglar (från RMK) och utsläppt oborstat hår. Åh.
Istället har jag spenderat the morgon med att kolla på första Harry Potter- filmen och nu skall jag dammsuga. Läsa. Sitta i solen? Hm. Får väl se.

Vitt


Jag tror att jag skall ha på mig denna idag. En spets- sak som hade legat långt bak i garderoben innan igår. En blus med vida ärmar, spets på kanter och en  urrigning med någon sorts resår i.
Jag tar ljusa jeans till, men om det blir soligare - kanske shorts. Hoppas hoppas.

En bra start på dagen


Min syster bestämde att det inte skulle bli bara typ rostade mackor till frukost i morse. Så det blev det inte.
     Det blev brunch vid strax efter tolv, och det smakade nästan hotellfrukost. Pannkakor fyllda med bär och banan, och en smoothie av tranbär och hallon. Glöm allt (okej, det mesta) jag tidigare sagt om vardagslyx - det är detta som är grunden för hela det begreppet. Dagens viktigaste mål - dagens godaste mål?

Conclusion


Det här är vad jag har kommit fram till idag:
  • Jag har ett ganska okej lager med baskläder. Mycket bra.
  • Jag har en del kläder jag inte använder av ingen anledning alls.
  • Jag har en del kläde jag använder med mycket bra anledning till varför inte.
  • Jag anser att myskläder och idrottskläder är ungefär samma sak. Stora tröjor och mysbyxor, liksom.
  • Knapparna på jeansshortsen ovan är underskattade.
  • Trägalgar är också underskattade.

Och jag skulle aldrig ha öppnat dörrarna till garderoberna. Det kände jag redan när jag rasade ut första hyllan med kläder pang bom ner på mitt golv. Men nu är det gjort, och det känns väldigt VÄLDIGT bra.
    Jag gjorde för övrigt inga garderobs-fynd förrutom en färgglad sarong-sjal-liknande grej från något märke de Paris... Som inte alls var ett fynd för jag visste redan att den låg där någonstans.

Jag är nöjd med min städning. Samt jättetrött. Adios.


Jag ska


Vad jag har bävat för den här dagen. Egentligen behöver det inte bli den dagen idag heller, men... skall ogjort bli gjort så får jag väl ta tag i det. Mission: städa garderoben.

Allra mest fantastiskt vore väl om man hittade en snygg Chloé- väska någonstans djupt där inne. Jag hoppas på det, men gissar på inga överraskningar.
     Det största problemet med att sätta igång hela städningen är att jag inte vet hur jag skall ordna upp allt. Det finns inte så många sätt att ordna det här på. Jag behöver en större gaderob. Det är allt jag har att säga. Och självklart att det blir en fortsättning följer på detta inlägg...

Väska: det är en sån där man vill hitta i garderoben. En Chloé, alltså.

Kvällen


Jag är en sådan där person som tycker att allsvensk fotboll är jättetråkigt. Men när det är landslags- fotboll så är det en helt annan sak. Det är nämligen roligt.

Idag står jag, vänner och hundratals andra människor och hejar på. Igen. Det är stämning, det är blåsigt och det är mycket glädje. Det var det i alla fall när dem vann. Hoppas på vinst idag igen då?

Today I'm wearing this


Idag. Ellos-chinos i marinblått som mest liknar svart. Vitt linne från Marvin. Kofta lånad av vän-Isabel. Ros-ring från Rut m fl. Jordgubbeskor från Skopunkten.

Chinosen samlar damm och katthår som bara den. Och jag tror inte jag hinner damma av dem innan jag skall till stan med Johannan. Så kanske byter jag om till ljusa jeans eller så låtsas jag som ingenting. Eller så skyndar jag mig så mycket som jag bara kan. Wosh.

Här är kväll


Liseberg igårkväll. Vi åkte ingenting, och vi lyssnade inte mycket på Salem. Men det var en bra kväll ändå. Veckans tema blir ju helt klart såpbubblor! (Sommarens?) Isabel blåste mest.

Vän-Jeannie stod för kvällens snyggaste outfit i min favorit-tröja av dem hon har. Lodjuret från Velour (jag samlade på lodjurs- gosedjur när jag var liten, fick inte ihop många men jag gillade dem ändå). Hon hade jeansjacka från Odd Molly, skor från Esprit, väska från Tiger of Sweden och ett par svarta leggins också. Visst är hon snyggig?

Life is short?


Ikväll skall jag till Liseberg och se Salem al Fakir. Jag gillar han väl inte övermycket egentligen, men jag tycker mycket om de kompisar som jag skall dit med. Det blir kul!
Innan dess skall jag iväg och ta en spruta mot någon sjukdom jag tog en spruta för innan Thailand också. Meningen är att man skall få "livslångt skydd" om jag tar en andra spruta inom ett halvår eller något liknande. Det såkallade livslånga skyddet räcker visserligen bara i 25 år om jag inte har glömt helt och håller, och jag planerar väl att leva lite längre än så.
I alla fall. En spruta blir det.

När jag har bestämt mig vad jag skall ha på mig blir det väl eventuellt en dagens outfit också. Men jag kan
fortfarande inte bestämma mig, och min garderob ser ut som en katastrof. Puh.

Oui

Jag vill lära mig franska. Allt låter ju fint på franska. 

Ett två tre


Tre beauty- grejer som står på inköpslistan.

YSL's doft Young Sexy Lovely som är jättegod. Bland de godaste dofterna på länge faktiskt. Kvalar direkt in som etta på min top-tre lista (övriga två är Hilary Duffs "With Love" och Kenzos "Amour").

Ett nagellack  i orange-röd-rosa korall. Sommarfärg! Jag önskar mig gärna denna flaska från ciaté ovan, men när det kommer till nagellack så blir det mest budget för min del. Jag byter för ofta och tycker budgeterna är för bra för att lägga 5 gånger så mycket på lyx-lacken.

Och här kommer det mest konstiga jag testat: Pop Beauty's Bee Stung. Det kittlas, det bränns och det förstoras! Det är läppglans med plumpeffekt och efter att ha gjort ett test genom att springa runt i olika beauty- stores och testa så har jag so far tillsammans med I kommit fram till att detta är vinnaren bland plumping- glossen. Jag skall ha en sådan här. Dock med genomskinligt glans.

"Jag älskar den här stan"


Idag slutade vi skolan för läsåret 07-08. Vi firade med fika och blåsbubblor. Skratt. Väldigt många skratt.

På bilden är
Isabel och Maria, vackra och fullkomligt underbara. Nu skall jag till bussen (igen) och möta upp dessa plus ytterligare några perfekta för en (blåsig) kväll. Pling!

Tips, tips


Här har vi svalkande på burk. Tub. Flaska. Jag vet inte vad det heter.

Salta Bad- salvan har räddat många dagar för mig. Det är verkligen den bästa bodylotionen jag har haft. Någonsin. Efter en lite för lång stund i solen när huden både ser röd ut och faktiskt känns röd så är det helt magiskt vad denna svalkar. Och det är sanna ord på långa rader. Hundralappen på Eva Nette.

Smakprov på sommarlov var det


Ikväll bär det av hem igen. Och jag skall bara försäkra er om att den bloggbrist som ofta råder när jag är i Fjällbacka inte kommer vara lika... intensiv (? jag hittade inget bättre ord) hela sommaren bara för att jag befinner mig här. Jag har bara inte haft med mig laptopen, som jag faktiskt orkar med. Vad jag inte orkar med är den dator som redan finns här uppe. Den är jättefin, men jag har väl helt enkelt vant mig vid min egna laptop. Så. Nu hade vi det avklarat.

Bilder från helgen!
BLOMMOR Det är blommor mest överallt, men pionerna var faktiskt jättejättefina. Åh.
ENJA Underhällning när Enja skulle duschas och tykcte der var roligare att leka.
MER BLOMMOR Som sagt. Blommor överallt.
BADA Jag har tagit första simtagen i svenska vatten 08. Här är det dock kusin som hoppar.
FOTSPÅR Sommartecken på en brygga.

Foto av mig. Se men inte röra.

Ljusblått


Önskar till skolavslutningen. Jovovich-Hawk gör nog egentligen inte grejer som är riktigt min stil, men jag kan inte annat än att tycka om det ändå. Så sött. Så sött. Men inte minst. Så fint.

Jag spenderar timmarna i solen och äter hur mycket som helst, och samtidigt vill jag att alla vänner skall bo här nu. /Smakprov på sommarlov i Fjällbacka. Solig fredag sveriges nationaldag 08

Slitet och nytt

Katterna har blivit linslusar. Idag hoppade Esset in i outfit-bild efter outfit-bild. I alla fall. Jag har förresten shorts på mig på översta bilden. Det ser du ju, men inte så bra. Du ser dem bättre på bild två. Jag klippte av dem för någon månad sedan och de är jätteanvända och jättesnyggt slitna och så där. Smocklinnet köpte jag för femtio kronor på H&M idag! Jag köpte ett oranget också, skitfin nu när man fått lite färg.

Det blir nog morgondagens outfit det där. Och i morgon blir det nog inte så mycket mer bloggning förresten. Jag åker till Fjällbacka! (: Pling.


Appråpå ingenting


Jag har glömt visa den fräcka plånboken jag fått av mormor och morfar. Gul utanpå. Röd och blå innuti. Jag tänker "cirkus" när jag ser den. Fruktansvärt poetiskt. Vackert.

Idag var jag på en studentuppvaktning med massor av god mat. Jag hade på mig ett egensytt favorit-linne, den där kjolen och ett par kilklackade espadriller. Armband från H&M barn också, förresten.
Fast första halvan av dagen var det bara armbandet, en stor svart tröja och jättetvättade jeansshorts.

Jobbigt. Jobbigt. Jobbigt.


Jag sitter på altanen och kan inte bestämma mig. Igen. Alltså, det här börjar bli ännu mer vanligt än... vanligt. Jag kan ju inte ens bestämma mig vilken kopp jag skall ha oboy i på morgonen längre (och det borde inte vara ett svårt beslut klockan 6 en vardagsmorgon - det borde bara vara att ta en och skita i vilket).

Jaja. Jag har i alla fall bestämt mig för att byta header. Och det har jag egentligen redan gjort när det här inlägget skrivs, MEN jag har ett alternativ som är minst lika bra. Nej, det är lika bra. Äh, jag vet inte vilken header jag skall ta. Och som bilden på detta inlägget kanske antyder lite, så är det faktiskt inte färg eller svart-vitt som är det stora beslutet. Nej. Det gäller två helt olika bilder! Och det gör ju inte det hela mycket simplare. Det gäller somriga-läppbilden-ifärg(ovan) eller sommar-i-motljus-också-i-färg.

Åh. Det känns som någon kör runt med en elvisp (det blev nästa elvips) innanför skallbenet på mig. Och dessutom trycker på den där vispa-extra-snabbt-men-fan-det-händer-ju-ingenting-ändå-knappen. Ja, jag har faktiskt äkta huvudvärk av denna ständiga djävla beslutsångest. Åh. Igen.

Svart som natten på dagen


Idag har jag på mig en svart klänning. Jag tänkte "Hm. Idag är det jättevarmt och soligt" när jag valde kläder för dagen.

Eller så tänkte jag helt enkelt inte alls. (Men jag gillar viskos- klänningen från Indiska ändå, den är ju ganska luftig och det är ju gôtt en dag som denna. Om den inte vore svart)

Sunshine Street

Det kliar. Jag skulle fotografera luftballonger, och det slutade med gräsfläckar på byxorna, gräsfläckar på fötterna samt ett gäng jättemätta knott. Om knott nu kan bli mätta. Jag tvivlar nog faktiskt på det. Fyfan vad det kliar.

Min kommande vecka ser ut som följande:
Måndag: Årets sista prov. Jävligt skönt. Men. Jag vill för första gången någonsin inte sluta skolan. Jag vill leva skol- livet utan skola, om du fattar? Inga läxor, inga lektioner. Bara allt annat. Okej, jag ser själv hur sjukt det låter så jag slutar nu.
Tisdag: Studentuppvaktning (:
Onsdag: Jag tror att det är ganska oplanerat, och jag tror att det kan bli ändring på det.
Torsdag: De sista lektionerna för året! Plus några på måndagen då? Jag tror. På kvällen åker jag till Fjällbacka var jag inte har vart sedan påsk. Konstigt.
Fredag: Det är Sveriges nationaldag. Men jag tror att det blir sola. Kanske vågar jag bada (tveksamt). Kanske en båttur. Om jag har tur och är duktig på att övertala. Det lär märkas.
Lördag: Min syster fyller år. Det blir en bra dag.
Söndag: Hem från Fjällbacka. Om en vecka.  


Det är utsidan som räknas


Jag är i världsklass på att göra av med pengar. Och alltid när jag behöver dem som mest. Men en clutch. En portmonnä. Jag tror inte att jag hade slösat mindre pengar om jag hade fått en sådan där knäppig sak, men jag hade definitivt varit stoltare och gladare över min plånbok eller pengaväska eller vad man skall kalla det för.
De ovanstående två kommer från Monsoon.  Och den ena heter "Dinner By The Sea". Oemotståndligt?