Senaste nytt

98761-1229


Mums. Finns absolut inget bättre som frukost än en Scones- frukost. Sylt, ost och ett glas
godmorgon. Jag är ledig idag och imorgon, och idag kommer Johannan. Så jag skall sätta fart och städa. Igår sprang jag runt på torp (inte sådär värst länge, men...), fick fyndat lite. Väldigt lite. 6 stycken armband för 6 kronor på Glitter- rean. I gummi,och i form av hjärtan... Nåväl, jag gillar färgerna - det är det som räknas.
Innan jag började jobba så sprang jag in till Systrarnas åretrunt- butik och fick köpt ett par snygga stenar att ha i örsnibbarna också. 69 SEK. Känns fortfarande som en god investering (såhär 21 timmar i efterhand).

NU: Super-städtant - jag?
98761-1228
Sconisar.

"Ära vare gud i höjden, det här har jag gjort i slöjden"

98761-1225

För mig, och mitt jättedåliga "stick- tålamod", har det tagit ett tag att börja gilla den där trenden med att sticka själv. Jag menar - första gången jag stickade vid ca 5 års ålder slutade allt efter bara två minuter med ett riktgt dåligt humör. Och så har det fortsatt. Men nu är jag riktigt sugen på att sticka. Och det skall bli bra.
En stor halsduk, det är ju inte direkt det svåraste - perfekt! Men nu är frågan... En orange eller en lite mörkare cerise?

New Shoes - Paolo Nutini



Här snackar vi uppiggande musik.


Du-måste-se: Amelie från Monmartré

98761-1223
"Amelie från Monmartré" är absolut bedårande. En rikitgt bra må-bra-film, man blir helt sjukt glad av att se den! (: Inspirerande och dan (nej, jag menar inte själva kläderna, nerrullade strumpor i stora, svarta, förskräckliga skor är not najs).
 Handlar (såklart) om Amelie i Paris (åh..), och en rad andra ursköna karaktärer.
Mysig film på hög nivå. Jag har aldrig vart speciellt glad i varken språket franska eller speciellt intresserad av någonting som har med det landet att göra överhuvudtaget (ingen anledning, har liksom inte brytt mig så mycket bara). Men jag är kär nu. Jag vill ta snabbkurs i franska nu, och därpå flytta till Frankrike. Så genomtänkt och förtrollande film. Och värt att nämna: Audrey Tatou är fantastisk som AmelieEnchanteur.

Alla är snyggiga

98761-1221
Att vara högskole-gymnasie- gammal och vara super- stylish jämt och ständigt, tycker i alla fall jag, kan vara jättesvårt. Om man inte är jätterik då. Fast det finns ju faktiskt de där detaljerna som kan greja även en oufit bara bestående utav en vit skjorta, ett par jeans och ballerinas. Det är "detaljer", som man jämt och ständigt skall tänka. Jag är övertygad.

"Öppen väska" i "kasse- form": Visst, ganska klokt det där med dragkedja (med tanke på äckliga ficktjuvar), men inte fullt så vackert som att ha en där någon snygg broshyr, bok eller kanske tidning kikar ut. Och sedan - att se skillnad på väskan från Kate Spade (ovan) jämfört med typ 
denna - det är guld (som ni förstår är det den senare som är FUL).

Herrklocka: Leta, leta, leta bland parantesernas klocksamlingar. Där finns inspiration, mina vännor. Och kanske kan du till och med kanske få låna en. Få, få en. Burberry har den snyggaste, men kanske inte heller den billigaste. Leta på hos mamma och pappa, alltså.

Benvärmare: 1: Okej, matcha INTE dessa till jeans (som det står i den lilla inledningen) men... leggins och en snygg klänning känns bättre. I H&M- katalogen någonstans fanns en snygg inspirations- bild - leta! 2: Hela grejen för att få benvärmare att se snyggt ut är att få dem att inte se 80- tal ut överhuvudtaget. I så fall är det bara att börja om (;

Snygga naglar: Starka färgklickar. Kolla in Versace's höstvisning som visade upp de mest fantastiska färger, kulörer och nyanser. En del av dem fungerar även på fingertipparna. Röda fungerar alltid, men kör hellre på Tobago- röd, än klar- röd. Orange, blå (!?) känns OK (inte tillsammans, men det fattar ni väl;b), men helst inte neonrosa. Känns uttjatat.

Spanar på höstens varma


H&M Höst 2007

Det kanske inte är så kostigt att jag främst fastnar för H&M's snygga koftor när jag bläddrar i höstkatalogen, då jag mest är på jakt efter just en kofta eller två. Men jag tycker faktiskt ändå att de var riktigt najs. Ovan ser du mina tre absoluta favoriter.

LÄNGD&VIDD ? Koftan kommer från H&M's BIB- kollektion så minsta storleken ligger på large. I och för sig är väl det inget problem då hela tanken med just den här typen av kofta för mig är att den skall vara STOR och mysig.
KOFT-KLÄNNINGEN ? Höstens mysigaste outfit skapar du med två plagg - långa koftan och legginsen. Precis som på bilden ovan. Jag är nog lite kär i denna stickade cardigan.
"FJÄLL"- KOFTA ? Jag tänker renar, frostig vinter och söndagsmys-hela-veckan. Inte så fashion, men SÅ avslappnat coolig.

Ta det lugnt

98761-1217
Att jobba eftermiddag innebär en sovmorgon att inte sova på. Jag spenderar hellre tiden just denna morgon med att fixa naglarna, skriva (vilket jag typ det senaste halvåret inte haft tid eller tankar på över huvud taget) och ta det lungt. Fransk manikyr, skall det bli (var typ ett år sedan senast).
Förresten så har jag fått lite att se fram emot: mamma kommer upp med H&M- katalogen ikväll, Johanna kommer hit nästa vecka och sedan så fyller jag ju faktiskt år om 3 veckor. Tjaha, det var längesedan man fyllde nu - det är verkligen på tiden för en ny födelsedag!

Kärlek

98761-1216

Zac Posen har minnsann fått fram höstens snygging- väska. Eller egentligen tycker jag att Jill Stuart har gjort det, men hennes Gemma Tote finns det inte en bild på någonstans (där jag har spanat i alla fall).
Zac Posens Aurora Frame Bag är inte ful. På något sätt lik Gemma Toten också. Jag gillar när de där jätteexklusiva väskorna ser rent casual ut, men ändå har en sån där klass som inte finns i närheten av typ... min värld. Och
insidan är alltid snyggast!
Oh, du vackra sak.


Snällaste Caroline
tipsade om en länk till Gemma Toten. Det är den som är "KÄRLEK".

"Hej"

Jobb på dag. Sova-äta-vila. Mina dagar i korthet just nu. fast på ett sätt är det ändå rätt skönt. Jag tycker om att jobba, och nu när det är skitväder så har jag liksom ändå inget bättre för mig. Bloggen tar dock fortfarande stryk av min upptagna lediga sommar (sen-vår-för-höst)... men det blir bättre när frammåt augusti. Jag lovar. Nu: Beck.

Hon har utfört historiens snyggaste diss också (mot Paris såklart)

98761-1214
Jag har egentligen aldrig haft någon ordentlig åsikt om Victoria Beckham. Mest för att hon liksom synts utan att synas på något sätt. Har känts så stel utifrån sett.
Men. Det senaste har man nu kunnat se henne i tv- intervjuer och i september skall hennes realityshow börja visas här i Sverige. Självfallet ligger redan allts såklart redan ute på Youtube. Man ser en glad variant av Posh, en skämtsam. En som är allt annat än stel. Och jag kan ju inte säga annat än att kvinnan har stil, också.

Jag har alltså kommit fram till en riktig åsikt kring denna människa: helt okej. Och lite därtill (:

Mellan allergier och träskor (nja, ingen glamour här inte)

98761-1213
Esset njuter av solsken, för ovanlighetens skull... :P

Igårkväll somnade jag till att Esset spann så hela Fjällbacka skakade. Finns inte många saker som är bättre att somna till när man har sommarjobbat större delen av dagen. Och skall jobba dagen därpå också...

Nja, det är inte mycket glamour i min vardag just nu (
förrutom denna). Knappt något. Bara en sak har fått mina ögon att öppna sig några millimeter extra de senaste dagarna. Och det är, här i detta samhälle där för många går runt med träskor (alt. min största allergi crocs), att Longchampväskan syns mycket hos de (få) människor som har rätt skön stil ändå.
Det gör mig i sin tur tusen gånger veligare än någonsin förr: skall jag välja Smålandsväskan eller en stycken Longchamp?

Höst- drömmar

98761-1211
Jag sitter och lyssnar på "Sommar" på P1 (huh?) där Camilla Läckberg sommarpratar. Jag har aldrig tidigare lyssnat på en sommarpratare, men det är faktiskt intressant. Hon berättar hur hon fått idéer till sina böcker, hur hennes karriär har växt fram (eller hur hon har betett sig för att så och "vattna" den).

Men det var inte vad jag hade tänkt skriva om. Det är nämligen så att jag skall ta tag i min ekonomi! Haha, jo, ni har hört det förrut. Men jag menar faktiskt allvar nu. Jag skall börja spara till saker som jag verkligen behöver. Och inte handla hela tiden. Och då har jag börjat med att skriva en lista på saker som jag verkligen måste ha till hösten. 5 saker belev det. (Hur kunde det bara bli 5 saker?)

Höstskor med rejäla klackar (på bilden från Burberry Prorsum, i verkligheten letar jag bland budgetkedjorna). Kort kappa med hög krage (från ellos). Snygg och inspirerande kalender (Ordning&Reda). Smålandsväska - skall jag ta en Boston? (Svenskt Tenn). Och en kofta. Jag har så gott som bara reklam tjock- tröjor. (Jag är mer för tunna somriga plagg). Och några gamla tröjor från typ 80- talet. (Från Chloé på bilden, men samma gäller som med de coola klackarna).
Det där är mina höst- drömmar. Vilka är dina?

Samla

98761-1210
När man somnar till jätteblåst och vaknar till blå himmel och ingen blåst, då finns det ingenting (nästan i alla fall) som kan få en jättearg för tillfället. Och dessutom har jag lyckan att vara ledig från idag till på torsdag. Så idag skall jag samla på fräknar, och sedan blir det hemfärd till fina Partille. Hoppar på att vädret är tummen upp där också, då (; 
Ledsamt som det är så stannar vi tyvärr bara där tills imorgon kväll, men med lite sol skall det nog bli bra ändå (:

Vad handlar den egentligen om?

Mimmi mailar:

Hej hej!
...
Boken som du köpte,
Tre Svarta Kjolar. Kan du inte berätta lite vad den handlar om? Är den värd priset? Är det mycket bilder? Berätta! :D

// Mimmi

98761-1196

Svar: First of all - jag är så ledsen att jag inte svarar på alla kommentarer och uppdaterar så sällan nu för tiden. När jag väl får tiden att sitta vid datorn är det bara "skriva inlägg" som dunkar i mitt huvud, så att svara på alla kommentarer hinns liksom inte riktigt.

I alla fall. Boken är som en levnadsguide för alla tjejer där ute. I alla åldrar. Du får råd om mode, skönhet, hur att hålla ordning på pengarna (oh, så nödvändigt!) och hur du rensar avloppet. Allt liksom. Och mer därtill.
Vid första anblicken ser den rent tråkig ut (på insidan då). Ni vet: Tre färger, grymt mycket text i världens tråkigaste teckensnitt och inte de finaste av papper (okej, sånt kanske inte alla tänker på - men en boklus som jag gör det i alla fall...). När man väl börjar läsa är det en helt annan visa. Den fångar intresset, och är en typisk sådan där bok som man tar fram och läser lite då och då. En mysig bok (:

Negativt kan väl då vara att modet inte känns så där väldigt uppdaterat, och ganska tantigt bitvis, men det finns så mycket annat som gör den där boken värd pengarna ändå. 

[email protected]

Hörru Harry

98761-1209
Jag måste säga att höjden av magi faktiskt är Harry Potter. Hur klämkäckt det än låter, så finns det inget man kan bli så förtrollad av. Så fäst vid. I alla fall inte jag.
Den femte filmen om Harry Potter lever inte upp till boken den är baserad på, men jag kan inte säga att jag tycker att den är dålig. Det är ny regissör, och det märks en hel del. Filmen känns faktiskt uppbyggd lite som en skräckfilm, på något sätt. Men det kanske bara är jag...
Jag tycker personligen att de har klämt in filmen på alldeles för få minutrar (2 timmar och 18 minuter för en bok på... tja,drygt 1000 sidor), och det gör att mittenbiten på filmen blir... lite rörig. Synd. Men filmen är inte dålig, inte ett dugg. Emotionell, på ett annat sätt än de tidigare filmerna. Som en sann Harry potter- nörd satt jag med gråten i halsen.

En av de saker som är mest värda att notera är Luna Lovegoods hår. JAG VILL HA!
Absolut underbart (filmen jag länkat till är dock lite suddig, så bäst vore väl att kolla på den riktiga filmen). Så långt, perfekt tilltrasslat och lockigt - jag gillar det mestast. Jag står utan ord.
Obeskrivligt.

Favoriter

98761-1204
Ännu en kväll då tjuten nerifrån badplatsen bytts ut mot vinandet i dörrarna, som resultat av blåsten. Och ännu en kväll då de annars uttorkade berssprickorna och groparna istället är översvämmade.
Favoritsysselsättning vid dessa tillfällen: Kolla in höstkollektionerna. Lätt (:


Bild 1 och stora bilden - Alberta Ferretti: Jag som inte alls brukar gilla nitar och sånt trams... det här är ju stört vackert! Tänk kappa, tänk höst, tänk... varmt och oemotståndligt!

Bild två - Yigal Azrouël: YA's visning är en av mina favoriter bland höstvisningarna i år. Och se; kappan med hög krage (mums).
Det mest förvånande var väl kanske ändå... tja, vem kunde väl ana: bruna jeans. Yes or no? Jag har inte bestämt mig riktigt ännu.

Bild tre - Yigal Azrouël: T- shirt koftan/tjocktröjan känns bra. Känns cool. Känns annorlunda men inte främmande. Gina Tricot har fått in en stickad variant - spring! (I will.)

Bild 4 - Central Saint Martins: Om man skall köra en outfit i bara gråskala, skall det göras såhär. Ingen tvekan om saken.

Kalla mig Velemaja

98761-1200
En del av min sommarlön skall (som jag tidigare tjôtat om) gå till en riktigt snygg smålandskasse från
Svenskt Tenn. Inte nog med att de är riktigt snygga i modellen - de är dessutom rymliga, tidlösa och... de finns i en herrans massa snygga textilier. För många eller för få, det är svårt att sätta fingret på. Det enda jag kan sätta fingret på är att jag inte kan bestämma mig.

Väskan finns i "Manhattan", "Under Ekvatorn svart", "Hawaii brun", "Aralia" och "Boston". Och jag gillar alla utom Aralia som är... inte i min still riktigt. Manhattan är hemskt cool, Under Ekvatorn och Boston likaså. Vore det inte för att Hawaii bara finns i brun bakgrund så hade jag gillat den mest av alla. Fast i svart bakgrund då...

Vad skulle du ha valt?


På stor bild: Smålandsväska i textil "Boston"
Småbilder, textilier i ordning: Hawaii brun, Manhattan, Under Ekvatorn svart.

Nymålat?

98761-1199
Ser man på, ser man på... De verkar som om de båda paranteserna har gått med på att mitt (MITT!) rum skall få sig en ny insida till hösten. Det skall målas om, och jag tänker minsann möblera om också. Har bott i mitt apelsingula (uh, jag vet) rum i 9 år snart, och det är alldeles för länge. Det skall bli som nytt!

Det första jag gör är självklart att riva runt bland morförälrarnas inredningstidningar som kommer från urminnets tider och fram till... idag. I Sköna Hem, nummer 11, år 1994, hittade jag de två bilderna ovan. I like it. Jag skall definitivt ha vita väggar (fast det har jag vart inne på ett bra tag), men färgklickar här och där. Modernt mixat med uråldrigt. Tavlor i massor, låta accessoarer spela inredningsdetaljer, och inramade tidningsomslag. There you go.

En magisk söndagskväll (?)

98761-1198
Jag må vara lite konstig, men jag saknar faktiskt bloggandet. Bloggandet som det senaste istället har fått bytas ut mot besök av vän, shoppingdagar och utflykter samt jobb-jobb-jobb. I alla fall så har vän nu åkt hem, och vädret är inte det bästa, så de timmar jag inte jobbar ligger bloggen högt upp på prioriteringslistan. Jag lovar er.

By the way så är årets biohändelse nu bokad för min del. Söndag kväll bär det av till Grebbestad för att kolla in Harry Potter och Fenixorden. Obeskrivbart hur mycket jag längtar. Jag är enormt förtrollad (Wirgardium Leviosa!) av allt vad Harry Potter innebär. Och visst är
Emma Watson cool? Henne hoppas jag på att få se mycket av efter HP- filmerna. Köpte TeenVouge igår, och tja... jo, de är faktiskt ganska coola allihop. Intervjun med. Jag rekomenderar er att läsa den. Jag kan skriva om dem hela dagen, men jag sätter nog en punkt ungefär här.

I like I Like Bike

snygg
Till och med jag som inte är direkt stormförtjust i att cykla skulle stortrivas på 
I Like Bikes snygga cyklar. Oh, nej - jag skall inte bestämma mig (för jag skall inte ha någon)... men när jag ändå kollar på dem kan jag ju inte låta bli att fundera. Och vad jag kommer fram till är att jag inte kan bestämma mig. Det är alltid snyggast att vara miljövänlig, inte sant?

Fjällbacka-sommar-shopping-tips: Tång säljer supersnygga cyklar de med,
så åker du förbi borde du åtminstone ta dig en titt på dessa under. Dyra, men riktigt najs.

Tre Svarta Kjolar och ett par lackpumps...

98761-1192
Jag har shoppat. Oho. På rea mestadels, dessutom. Jag och Johanna åkte till Grebbestad igår, och solen tittade till och med fram. På Hamburgsunds skor köopte jag ett par lackpumps för bara 199,- . Kan ju inte nämnas bredvid något annat ord än fynd. Sedan köpte jag två strycken böcker. Hollywoodfruar - den nya generationen, och Tre Svarta Kjolar. I Tre Svarta Kjolar står precis allt. Det är en sådan där bok som man vänder blad och för varje nytt uppslag tänker man "det där har ju jag alltid undrat", eller "det där tipset var ju skitbra". Dessutom kostade den boken bara 39 små pix.
prickig katt hade de världens små sötaste speglar för 50 kronor styck, så en sådan fick följa med hem också. Prickig katt är förresten en av världens sju underverk enligt mig. Så urmycket sött där hade de.

Nu: Smögenbryggan.



Jag lever!

98761-1191
En jättesnabb hälsning ifrån ett regnigt och grått Fjällbacka. Typiskt. Skall det inte bli någon sommar i år? Nog för att höstmodet är lockande, men jag byter den inte helt och hållet mot att inte få någon sommar. No way. I övrigt har jag det bra. Johanna är här, och jag är ledig tills på onsdag.

Var i samhället igår och kollade i butikerna (som jag inte hunnit tidigare i år) och... oh, väldigt mycket fint får jag säga. På Charlotte Göteborg hade de Friis Co, och mycket fint från Odd Molly. Med mera, säger jag bara.

Men Tara är fortfarande favoriten, även om det gör lite ont när man står och håller i den där blusen från See By Chloé eller den där alldeles underbara stickade klänningen från Dagmar som man troligen inte kommer få hänga i sin egna garderob. Hurts, oh it hurts.

"Bättre än såhär kan man väl inte ha det, Elisabeth?"

Jag har sett solen! Jag har sett den! Och gud så fort jag blev hur pigg som helst, hur glad som helst och hur... eh, blek som helst. Tja, hudens riktiga ton syns ju bäst i solljus och det var inte riktigt lika uppskattat idag som senast. Men äh, nu stannar solen och om någon vecka eller två kan jag väl i alla fall ha fått lite färg.

Är uppe i Fjällbacka nu, och eftersom jag skall leva och bo här i mer eller mindre 5½ vecka (skrev fel förrut) så har jag städat ordentligt i mitt (nästan) egna lilla hus som jag bor i här om somrarna. Jag kan väl erkänna att jag gillar det. Jag gillar att vara här över huvud taget. Vad jag ogillar är att alla vänner är ca 15 mil härifrån. Det tär på mig, väldigt.

I alla fall så bjussar jag på lite "hemma-hos-Beth"- bilder. Varsågoda!


1. Huset frammifrån.
2. Mitt "kök". Haha (;
3. ... detta är den syn jag varje morgon vaknar upp till, från mitt loft.
4. Kvällsutsikt.

Rubriken är morfars obligatoriska replik varje gång när vi sitter och kollar på skymningen.


Planeringspanik

98761-1186
Jag behöver en almanacka, och jag behöver verkligen en nu. Jag är inte världsbäst på att verkligen skriva ner allt jag planerar i mina almanackor, men jag känner mig fullkomligt handikappad utan en. Den i rosa läder (öh... konstläder?) från
Ordning&Reda är verkligen hur snygg som helst, men när skall jag ha tid att haffa en sådan?
Idag bär det av till Fjällbacka, och där stannar jag i 4 veckor. 4 veckor!

Hoppet är lika med noll.

Helt okej och lite därtill

98761-1185

Egentligen så ogillar jag både Jessica (jag-är-alltid-glad-på-låtsas) Simpson och hennes klädstil ganska mycket, Men jag blev på direkten väldigt glad över att se den där klänningen. En lång smock- klänning! Varför har ingen tänkt på det innan? Hade ju verkligen vart jätteskönt att ha en utav nu till sommaren. Och... orange var ju ganska snyggt på just den typen av klänning. En orange vill jag ha. Eller en grön?

Flax flax

98761-1184
Nej, även fastän solen tittade fram lite smått under eftermiddagen idag så har det inte vart mycket till sol under denna sommaren så här långt. Ett transparent paraflax (med färgklutter, såklart) som jag har högt på önskelistan till hösten kanske kommer lika mycket till nytta nu som då egentligen. Man kanske skulle köpa det nu, trots allt? Eller trots och trots...

Paraplyet på bilden ovan kommer ifrån
Wedins, och bara genom att vara är det fullkomligt bedårande.
Om det blir  lika dåligt väder under mina lediga dagar nästa vecka (då Johanna kommer till mig i Fjällbacka) så kanske, kanske, kanske vi tar oss till Torp där de har Wedins.
Har de kvar något av dessa sötsaker där, bör andra hålla sig  ur vägen för mig med andra ord... (;

Ringar

Dior Fine Jewellery
I våras rentutav stormade det av armband överallt - i höst tror jag på ringar!
Det var inte bara jag som fick dille på armband i våras. Länge hade liksom halsbandet vart smycke- favoriten, och plötsligt fanns det hur många söta armband som helst också. Visserligen tror jag inte att armbanden kommer att försvinna, men jag tror att ringarna kommer att synas mer i höst. För hur
snyggt är det egentligen inte?

Jag själv skippar nog de där enkla, vanliga ringarna och satsar hellre på blickfångande annorlunda. När jag igår slog upp Augustinumret av PLAZA möttes jag av ett stort reportage med massa ringar. Glada färger i massor. Och det passar ju egentligen ganska bra när höstmodet i övrigt är ganska mörkt.
Dior Fine Jewellerys ringar kostar visserligen uppåt en 80 000 pix (jo-du-läste-rätt) men de är fina att titta på och inspireras av ändå. På bilden ovan ser du mina tre favoriter, två blommiga och ganska somriga... och sedan den där supercoola "rep"-ringen. Najs.

Bilder från Dior.

"Lite skönhet"

98761-1178


Dagens låt: Rainbow (Electrolaz Screen Mix) - DJ Sixty
Dagens frisyr: Knut mitt på huvudet.
Dagens smink: inte något alls, faktiskt (:
Dagens klädsel: jeansshorts och
rött och guld- randigt linne
Dagens göror: Städa tidningshögen, laga middag, åka till ICA. Nu: Exposed. Senare: Läsning (se bild).
Dagens vill ha: Rutig skjorta. Måste ha!
Dagens mat: Kyckling och pasta, med örtsås.
Dagens tråkigaste: Detta väder, detta väder! När kommer sommarsolen? Hela Sverige väntar.
Dagens läsning: Oh... PLAZA och lite blandade tidsskrifter.
Dagens köp: Olay Beauty Fluid Classic. Lite skönhet (:
Dagens mående: Prima ballerina, om man bortser från halsont (:




Hungry?

Här går man och känner sig som husmor herself. Grillad kyckling i ugnen, skrapade potatisar, pasta skall kokas och helt plötsligt börjar torktumlaren tjuta också. Hah. Jodå, man går emot att bli vuxen så smått (;
Vad som inte hör till saken är väl att den där grillade kycklingen var det kanske inte jag som la in i ugnen ändå... och egentligen var det bara 4 potatisar som skulle skrapas. But still.
Bluebox

Smörgåsunderlägg från Bluebox.

Röda naglar.

98761-1175
Även fast regnet öser ner går jag gärna barbent. Såsom igår då jag bara drog över mig en extremt stor myströja som gick över rumpan och en bit på låret, och det var allt. Det är mysoutfit i högsta grad. Skall man däremot ut, till affären, stan..? Tja, vart som helst i princip - så krävs ju lite mer än bara en tröja.
Men tröjan skall vara grunden. Så det så.

♥ Lång "tjocktröja" från Marni:
Den här är extremt snygg. Året runt. Och speciellt idag då.

♥ Skor från Skopunkten: Ah, jag vill vill vill ha... men vågar jag? 11 centimeter är inte att leka med, inte för mig i alla fall. Jag vågar. Någon gång...

♥ Väska från Longchamp: Jag som var så inne på att köpa en smålandsväska för lönen blir helt plötsligt osäker. En longchampis är också snygg. Men nja. Vi får väl se. Vad konstig skärpa denna väska fick på bilden ovan.

♥ Mavala- lack i nyansen Tobago: Jag skall alldeles strax gå och måla naglarna i denna underbara nyansen. Ganska blick- fångande, men vad gör väl det?

Runway: Kappan

kappan
Egentligen borde jag tycka att det nästan är pinsamt att sitta och drömma om tusentals supervarma plagg den 3:e juli. Men nu gör jag inte det. För är det knappt över 15-gradersstrecket (och intes mer) så är det.

Förra hösten fick ju kappan ett riktigt uppsving (tycker ni inte?), och kollar man på höstkollektionerna 2007 så kryllar det av kappor. Stora, med volym och vidd så det bara skriker om dem.

Kappan i blå ram från Alberta Ferrettis AW-kollektion (som jag förövrigt tyckte/tycker väldigt mycket om) utrstrålar mystik. Och vad passar inte bättre in på just hösten än just mystik? Kappan i grön ram från Bottega Veneta sätter lite extra färg på hösten. Det kan man ju inte låta bli att tycka om. Den här kappan kopplar jag till riktigt finklädda (unga) damer med dess tjocklek och fall. Halsrigningen är... oh, outstandning. Anna Sui matchar kappa och kjol, vilket inte är någon dum idé. Volym, volym, volym på den kappan med (som du ser i den gula ramen).

Jag köpte ju en kappa förra året, och det är inte det billigaste plagget ens när man inriktar sig på budget. Jag köpte en ganska lång, svart med en rundad krage. Mysig, jovisst - men kan bli klumpig att knö in i skåpet (speciellt när den är sådär lagom fuktig) eller liknande. Igår ramlade ellos- katalogen hem till mig, och kappan på framsidan fick mig knäsvag direkt.  Du ser den i rosa ram ovan. Lagom kort, grå och även på denna gillar jag kragen. Skarpt! Jag har en känsla av att det kommer bli en beställning utav en sådan för min del.

Satsar du på kappa i höst?

Bloggen fick vila igår, i och med att jag hade en helt sjuk huvudvärk. Så tungt har mitt huvud inte kännts på väldigt, väldigt länge. Väldigt länge...

Juni, juni... Flip Flop.

98761-1173
Det var värst. Juni gick ganska fort, även fast det hände ganska mycket. Jag spolar gärna tillbaka tiden tills för en månad sedan igen, och gå igenom hela juni om igen. Det har liksom varit en sådan där månad, som man önskar att det fanns 12 utav under ett helt år.

Vad jag har gjort idag är väl egentligen inte speciellt chockerande heller. Jag har jobbat. Jomen. Inte många timmar visserligen, men sedan har jag ju farit tillbaka till Partille också...
Från
Eva Nette fick jag med mig ett par flip flops, i alla fall. Bruna. Även fast det är "smutsfärgen" så är det så fräscht på något sätt. Och just dessa flip flops är ovanligt bekväma för att vara just den typen av skor, tycker  jag. Ursprungligen kommer de från ZonkéPaï, men du hittar dem som sagt hos Eva Nette.