Resten av Januari

Nu är det bara jag och Harry Potter resten av januari 2007. Den bästa bokserien ever. Läste första boken när jag var 11, och sedan har jag väl läst ungefär en bok om året efter det. Jag brukar ta lite pauser mellan varje bok, och ibland tycker jag att de är så sega i början att de är svåra att komma in i, så jag måste helt enktelt ha en.. paus. Det blev en alldeles för trött mening. Men nu är jag i alla fall igång med Fenixorden, och snart kommer ju filmen. Jag vill se. Jag vill se... Daniel. Och jag vill se han i intervjuerna bland extramaterialet i dvd:n.

Hej för idag.

Det märks att det inte bara är jag som är trött. Blogg.se är segt igen. Suck.

Svart i vår

svart i vår
I vår känns det eviga svarta inte alls lika kul som vanligt längre. Men när jag fick syn på denna underbaring från See by Chloé hos
RichBitch, så föll jag direkt. Den hade varit perfekt både nu i vår och till sommaren! Då menar jag självklart inte mitt på dagen, mitt i solen i 30 graders värme, men på kvällen vore den väl helt f-a-n-t-a-s-t-i-s-k? Jag gillar urringningen på ryggen.

Hm. Ja, då kan jag ju skriva detta också. Att om man nu inte kan släppa det svarta, så matcha med starka färger! Gult och grönt är cool, eller som här (min favorit) blått!
När jag säger gult menar jag inte getingrandiga klänningar (getingar brukar man hålla sig undan ifrån).
Kanske matcha med en gul väska, eller brosch? Eller en stor gul detalj på klänningen/tröjan.

Expressglass med hallonsmak

Expressglass med hallonsmakJag och systrarna har spenderat de senaste 1½ timmarna med att kolla på film. Ni kan inte gissa vilken, så jag skriver ner det istället... Anastasia! Jag såg den senast när jag var... ja, 11 år max! Jag ville bara ta det lugnt och bara vara (glömma allt annat), och vad passar då bättre än att kolla på en av de favoritfilmer man hade som liten? - Inget!
Den var rolig. Lika bra som jag mindes. Och det är kul att se på "barn- filmer" för att de leker så med orden. Många goda skratt...

Och för att matcha de goda skratten gjorde jag och syster lite god hemmagjord expressglass med hallonsmak, att äta under filmen. Supergott- superenkelt! Tänkte dela med mig av receptet, ni måste göra det snarast möjligt!


Du behöver (för ca. 3 portioner): 4½ dl florsocker, 1½ ägg, 1½ dl  vispad grädde, ca 375 g frysta hallon.

Såhär gör du: Släng ner hallonen (inte finlands president utan bären), florsockret och äggen i matbredaren. Det skall bokstavligt talat bli mos av alltihop. När det är mos, häller du i den vispade grädden. Den skall alltså vara vispad redan när du häller i den. Sedan är det bara att röra om, och kanske servera i
snyggaste kopparna du vet. Ät så fort som möjligt när den fortfarande är sådär kall så det gör ont i näsan när man äter för fort.

Det är verkligen fantastiskt gott, och så enkelt att det inte går att misslyckas... mums!

Glassen på bilderna är densamma som jag skriver om i texten. Jag tog bilderna. Ser det inte gott ut?

Tips på handkräm?

Något mot torra händer?Jag har väldigt lätt för att få torra händer. Året runt, men speciellt och extra mycket nu när det ändå är vintermånaderna (vädret till trots).
Jag köpte en jättebra handkräm som dessutom doftade underbart i somras, men tyvärr köpte jag den i en sommarbutik (butik som bara har öppet på sommaren). Så nu sitter jag här och kan inte läsa en bok då det är så otroligt äckligt att ta i papper med torra fingrar...
Vad jag vill fråga är: Någon som vet en bra, väldoftande och relativt billig handkräm som finns att köpa nära? Vore jättetacksam för tips!

Romantiskt

Dagens drömRegnet bara öste ner i morse, och jag fortsätter att drömma vidare om de perfekta gummistövlarna... Dessa från dagens dröm kanske kan vara ett alternativ?

♥ Den söta kappan i snyggaste modellen kommer ifrån Hanii Y. Fickorna sitter perfekt!

♥ Blusen med färger och mönster som är lite Marie Antoinette- inpirerade kommer ifrån Matthew Williamson. Jag drömmer lite extra i dagens dröm och gör den lite längre så jag kan använda den som mini- klänning.

♥ Bryter av den ljusa looken gör jag med en mörkgrå väska. Den här ser så mysig ut också. Tänk att hoppa ner i en jättevariant av den här och bara somna... Ah. Kommer ifrån Collection Privee.

♥ För att inte frysa benen av mig vill jag ha ett par strumbyxor. Dessa är svarta och rutiga, men det spelar ingen roll om det hade vart vita. De på bilden kommer ifrån H&M.

♥ ... och nu till stövlarna. De romantiskt blomstrande, pastellrosa stövlarna kommer ifrån Viking och får gärna flytta hem till mig. Och sedan får de följa med mig ut och hoppa i vattenpölar...

♥ örhängen med rosa stenar passar perfekt! House of Waris kommer dessa ifrån.

Tänk om.

Också var dagen då den "stora redovisningen" (som lärarna säger) skall inträffa. Jag brukar aldrig vara nervös, men nu är det andra grejer. Tänk om jag får totalt hjärnsläpp där framme inför hela klassen, och till och med glömmer vad orden på stödords-lappen står för. Det är jätteläskigt ju.
Pluggade mellan typ 16.30 och 19.30 på det här igår, och efter Greys Anatomy också. Och nu denna morgonen har jag övat sjukt mycket också. Muntliga saker är verkligen 10000000000000 gånger värre en prov. Snälla, ge mig ett prov?

Åh :(

JAG HATAR GREYS ANATOMY NU. Fan, Izzie.

Kanske?

Att sitta och kolla på intervjuerna (på dvd) med Danielle Radcliffe, Emma Watson och Rupert Grint är verkligen att ta det lugnt. Och Dan är så söt, och har världens roligaste humor. Naw, hade nästan glömt. Måste kolla in dem imorgon igen (jag har ju inga läxor! Tjoho!)

Haha, bilden är... dåligt ihopklippt och lite ironisk. Men han är fortfarande drömprinsen. Såklart (;

TV ikväll

TV ikvällIkväll är det tv-kväll. Som det är varje tisdag. Bättre program visas ingen annan dag! I alla fall inte så många bra på rad.

Vi börjar med dubbelavsnitt, vänner. Vem gillar det inte? Världens mest älskade tv-serie, kanske?

Ugly Betty sedan, är sista avsnittet för denna säsong nu... Suck, men hon kommer väl tillbaka?

Nu till vad jag verkligen vill skriva om: underprogrammet Greys Anatomy. Det är ju så perfekt. Oslagbart. Och snälla Danny måste bli tillsammans med Izzie, och skita i alla lagar och saker. Meredith och Derek också. Men mest Danny och Izzie. Att kolla på dem nu är som att sola i ett glashus. Det blir varmt, och ljust - men man blir inte solbränd.
Jobbigt.

Burberry Prorsum spring/summer 2007


Burberry Prorsum spring/summer 2007 var verkligen en favorit bland vårens och sommarens visningar. Visst är kapporna fina, men kjolarna och klänningarna i silver är så söta!
Snyggast är ändå
solglasögonen man kan få en skymt av i början av filmen här ovan,
och en av de där väskorna hade inte suttit helfel...

Veckans tjejsnack

Okej, bara ett tjej-snack först. Det var längsedan senast.
Denna veckan handlar det om film - nice, nice!

Film
· Senaste film du såg? Hm... måste vara. Var det The Holiday kanske? Men, det var ju nästan 2 veckor sedan...
· Bästa film du sett? Oj. Forrest Gump är verkligen en favorit. Det blir nog mitt svar. Men jag gillar att kolla på filmer från när jag var liten också, som familjen spelat in själva.
· Sämsta film du sett? Det är den där med Lindsay Lohan... Teenage någonting.. eller vad heter den?
· Nämn en film du kan se 100 gånger om. Det är många. När jag väl hittar en film jag tycker är bra, så kan jag kolla på den tusen gånger om. The Holiday, Marie Antoinette, Love Actually och Harry Potter-filmerna är sådana.
· Komedi, romantik, drama, skräck, action eller thriller. Vilken typ av film föredrar du? Allt möjligt. Men jag gillar livshistorier, och sådant. Komedier piggar upp. Romantik blir man varm i hela kroppen av. Drama väcker känslor. Skräck... Tja, man somnar ju inte direkt. Action är väl det jag har mesy svårt för. Tillgjorda saker är inte riktigt min grej. Thriller är spännande och... buh!

Be right back

Spanskaprovet (hoppas jag  i alla fall) gick bra. Har bara en grej kvar i skolan denna veckan att förbereda mig för, och det är den stora redovisningen imorgon. Så det skall jag förbereda nu.

Sedan blir det bloggning utav bara sjutton. Tjenixen.

Dagens (blommiga) dröm

Dagens (blommiga) dröm

Så är det spanskaprov om ungefär en timma... Jag hade hellre spenderat dagen (och ätit frukost) i en park någonstans, med stor sol på himlen. Och blommor. Runt om kring - och på klänningen såklart!

♦ Den blommiga klänningen kommer från Anna Sui, och är verkligen så där sommarsöt som en klänning med blommor på skall vara.

♦ Halsbandet kommer ifrån Steven Shein. Jag tror att det är första gången i livet som jag gillar en häst, men nu gör jag det, och det är denna.

♦ Blommor i lila till håret, hittar du hos H&M. Supersöta!

♦ Silverballerinor är snyggt. Och speciellt då dessa som kommer ifrån asos.

Nej, nej, nej...

Nej, det var ingen bra match. Dålig, var den. Suck, inte kul.
I period-pauserna pluggade jag spanska-glosorna, så nu kan jag i alla fall några av dem. Det är ju i alla fall positivt.

Men Kahnberg blev skadad, det är själva fan också (kan tyckas att ord som dessa inte skall användas på en blogg med rosa blommor i headern, men nu är det min blogg och jag är inte glad.)

Belstaff- jacka

BelstaffDenna jackan hittade jag på Stylebops hemsida. Mina ögon fastande på den. Visst är den snygg? Den är ju inte underskön, veckans måste-ha eller något, men snygg är den i alla fall.
Om jag hade fått designa om den, så hade jag hellre skippat "bröst"-fickorna och tagit den i ljusbeige eller gräddvit... ja, något sådan istället.
I vår känns det äntligen okej med ljusa ytterkläder.


Nu skall jag på ishockey, Frölunda möter Mora.


FRÖLUNDA, FRÖLUNDA!'




En stressad Beth skriver

Paus i spanskaplugg. Man börjar nästan hyperventilera av stressen som kommer när man sitter och tänker att man "bara måste få in de här glosorna - nu!". Okej, kanske lite övrdrivet - men det är nära på!
Man kan ju glädja sig med att man troligen kommer sova djupt, och därmed gott, inatt.
Om man ens somnar förresten, då man ligger och är orolig och repeterar glosorna för sig själv. Inte lätt att sova då minsann.
Jag måste ta det lugnare, ta saker på lite mindre allvar kanske... Det är ju inte fråga om liv och död (nästan...)

Nej, jag måste plugga. Jag måste plugga nu. Vi höres!

Natusan Holiday Skin Body Lotion

Test
Så var det dags att recensera den lotion som skall vara den magiska formeln till bruna ben året om. Jag har valt att bedömma i följande:
Användning. Hur mycket behövs? Hur ofta? Hur lång tid tar det innan man märker skillnad? Självklara frågor.
Doft, konsistens - och nyans. Doften är viktig för många, liksom konsistensen. Och tänk om den ger dig orange-gula ben istället för gyllenbruna? Gör den det? Här hittar du svaren.
Hur är den mot huden? Jag som har känslig och torr hud, tycker att denna frågan är viktig. Jag brukar störa mig på att den inte finns med i många test, men här skall den alltså bannemej finnas med.
Övrigt. Annat som jag tänker på, helt enkelt.

Natusan Holiday Skin Body Lotion
Pris: Gratis på Vero Moda, med kupong från Hennes. Annars är ca. priset 45 pix.

Användning:
Det som slår en först är att "krämen" (eller vad säger man?) är vitaste vit, och det känns då som att det kan vara svårt att få till det med om man råkar ta flera lager på varandra. - Blir det fläckar då? Undrar jag som är nybörjare med att som har med brun-utan-sol att göra. Jag börjar smörja in mig nerifrån benet och upp, så har jag någon sånär koll på det i alla fall.
Jag smörjer in mig ca 1 gång om dagen (okej, kan ibland bli lite mer, när man har nya produkter), och än så länge har jag inte märkt något som helst dåligt med det. Känns ändå som att om man använder den för mycket kan benen snabbt konvertera till orange-bruna morötter.
Skillnad märkte jag redan efter första insmörjningen, men efter andra  kändes det som om jag under helgen spenderat en weekend på någon ö i ett varmt land. Resultatet man vill ha alltså - mycket fort.

Doft, konsistens - och nyans.
Den luktar som vilken lotion som helst tycker jag. Jag vet inte, eftersom jag aldrig luktat på bus, inte veta hur mycket det luktar just det. Men för mig stör inte doften alls.
Det som slår mig strax efter att krämen är vitaste vit, är att den känns lite klumpig. Det ser ut ungefär som när man bakar, och det blir mjölklumpar. Detta känns inte alls när man "smetar" ut den, så saker och ting är säkert som det skall vara, det var bar anågonting som jag tänkte på.
Nu till det som är viktigast av allt - nyansen! I nuläget har jag smörjt in mig med den 3 gånger, och nyansen är sådär lite lätt brun. Man känner sig inte precis som pepparkaka ännu, men ljusbruna ben har man allt fått. Jag är nöjd, som tusan.

Hur är den mot huden?
Jag som har känslig hud, och också i vanliga fall smörjer in mig mycket med olika sorters lotion och krämer, märker faktiskt skillnad. Och tyvärr åt det negativa. Det sticks lite, och är inte speciellt behagligt när den precis har torkat in i huden. Nej, det kändes inte så bra när det kändes som myror i brallan.
Men jag kan ju trösta med att säga att det är en av de väldigt få negativa saker, som jag hittar med denna.

Övrigt.
Jag vet ännu inte hur långe den bruna färgen håller efter att man har slutat att smörja in sig, eftersom det bara är dag två på min kur. Jag läste någonstans att konkurrenten Dove's höll i ca 5 dagar efter det att man slutat, och sådana saker brukar ju vara ganska lika...
Fläckar och skarvar kan man ju fundera över. Jag har inte några större problem med fläckar, förrutom på (gissa?) armarna! Slutsats man kan dra av detta är alltså att tvätta händerna, noga. Skravar nere vid fötterna, kändes inte heller speciellt kul när man fick syn på dem. Antingen kan man ju smörja lite ner mot fötterna också, eller så kan man sudda med citrusfrukt (citron, lime...) som jag hörde av någon, någongång (får jobbar på det där med minnet, känner jag).

Nu när jag har granskat och klagat lite kan jag bara dra en slutsats. Och den är att när man går runt där, med (fusk-)bruna ben känner man sig lite gladare. Lite extra fin. Om man gillar att ha bruna ben alltså. Kort och gott - mycket upppiggande!

- Nej tack, och - Ja tack.

Åhnej, nu får jag panik. Jag orkar verkligen inte gå till skolan. Jag orkar inte en till stressig vecka. Jag vill flyga flygplan. Till Rom. Till en öde strand någonstans.
 
Nej, jag vill flyga till
Gran Canaria. Den perfekta platsen för avkoppling. Nu - snälla?

Typisk vardags- outfit med snyggaste skorna

Typisk vardags-outfit med snyggaste skorna
Och så var det Måndag igen. Dagen som (ungefär) alla hatar. Jo, jag hade nog också hellre stannat några extra timmar i sängen, gått upp och tagit mig en frukost á la fruktbuffé och sedan så hade solen lyst och det hade vart varmt så jag hade gott och satt mig på verandan och läst en bok...
Nej, från en dröm till en annan!

♦ Jag hittade denna mysiga cardigan från LAMB, och det vore ju perfekt att ränna runt i en lång måndag. Den är i kashmir dessutom.

♦ Jeansen kommer från Radcliffe. Svarta och enkla - perfekta.

♦ Halsbandet är sött, men istället för de blå stenarna hade gula... kanske orange-röda... ja, något sådant passat bättre för både min egna stil, och till tröjan. Kommer ifrån KyssJohanna.

♦ ...och så kommer vi till skorna. Från Halens är dom. Det går inte riktigt att sätta ord på dem, men jag gillar dem. Ankelhöga, låga (vad man kan se i alla fall) och lite skimrande.. Jo, det går hem hos mig.

Skolan börjar om en timma, men när jag kommer hem därifrån sedan skall jag försöka hinna med att slänga ut en recension
Natusan Body Lotion:en (orkade inte skriva hela namnet nu) och lite annat smått och gott. Skall också plugga inför spanska-provet och gå på hockey ikväll. Blir det en lika händelsefull dag idag som igår? Vi får väl se...

Det är alltid lika kul när ni hälsar på

Idag har jag totalt (sedan jag började blogga) haft 20 000 sidvisningar, och snart 4 500 unika besökare! Det piggar upp så mycket, jättekul att så många hittar hit!
Hurra för det! Jag skall fira med... en god natts sömn.

Ni är bäst!

ELLE romantik - kolla in skorna!

ELLE romantik - kolla in skorna!Det är vad man kan kalla underhållning! ELLE-galan strålar. Och för att gå rakt på sak... Det som strålar mest är skorna som de bland annat hade med på "romantik"-visningen. Kilklackar, i sneaker-stil med snörning - mm! Jag letar efter liknande som passar inte bara min stil, utan också min plånbok...

Annars... Marit Bergmans tacktal var roligast, och hon hade ju snyggast klänning av alla. Malin Persson är jag lite besviken på faktiskt... Eller besviken kanske är fel ordval. Jag tycker bara hon kunde varit bättre, men det syntes att hon var glad - och att utstråla glädje är viktigast!

Nu har jag läst ut Box 21, och helt plötsligt får man tid att tänka på alla andra skolarbeten. Jag har ju för sjuttsingen spanska-prov på tisdag. Hur skall detta gå? Jag kan bara hälften av glosorna, och grammatiken skall vi inte ens prata om...



ELLE- galan

Äntligen ELLE-galan! Bänka dig framför TV:n nu, och slå på femman. Det man längtat efter i ett år visas alldeles strax!


2 underbara klänningar

Charlotte RonsonMarc by Marc Jacobs

Jag måste lägga ut de här två klänningarna innan One Tree Hill
(som för övrigt redan har börjat, aaah).
Den gröna klänningen hade varit perfekt nu i sommar, och jag älskar den gråa med fickorna (som hade vart bättre nu i vår)! Verkligen vill ha- begär.

Nej, nu skall jag kolla One Tree Hill (och därefter - äntligen - ELLEgalan)

Uppdaterat: Oj, glömde helt av..! Jag hittade klänningarna hos
Shopbop, och vill du veta vilket märke bilderna kommer ifrån så "rör" du bara musen över bilderna.

Kjol, vill du gifta dig med mig?

Beth i kjolJag brukar vanligtvis inte gilla kjolar supermycket, men här har vi ett undantag. Den är smutsbrå, den har hög midja, den är knälång, den har svå stora fickor och den är pösig så in i norden. Alla rätt.
På H&M's rea brukar det för det mesta faktiskt bara hänga skit (ursäkta uttrycket), men helt plötsligt hängde den bara där - och det är ändå en hel månad sedan rean drog igång. Det kan man kalla ett under. Jag är så kär, så kär i denna kjol. Bara 79, 50:- fick jag betala för denna vackra skapelse.

Halsbandet är helt enkelt förtrollande. Glitter's rea kommer detta ifrån. En rund boll prydd med rosa och lila blommor - detta kommer bli mitt favorithalsband i vår, jag känner det i hela kroppen! Och det var nersatt till halva priset! Förr gick det för hundralappen, jag fick det för femtiolappen. Glädje, glädje och GLÄDJE!
Det blev också ett par pärlörhängen till priset av 19,50:- som fick följa med i Glitterpåsen, och hem.

Mitt svarta nagellack hade dessutom tagit slut här hemma, så jag köpte ett nytt. Många kör på Mavala där också, men när det ändå bara är svart och inte någon speciell nyans funkar Depend precis lika bra för mig (det kostar 10 kronor mindre också - alltså 25).

Nu är jag superduperhungrig. Hm... funderar på vad det blir för middag idag. Jag gissar på spaghetti och köttfärsås.... Mm!
Gud vilken härlig dag detta har vart, och det bästa av allt - den är verkligen inte slut ännu!




Nöjd, nöjd, nöjd. Tjejen här är väldigt nöjd...

Jag är tillbaka - sååååå nöjd med mina köp! Bilder kommer alldeles strax, håll utkik!

Jessica gillar Indiska (?)

Appråpå Indiska... Det här tyckte jag var lite småcoolt - Jessica Folcker kom till ELLE-galan i en budget-klänning från - just det - Indiska. Härligt, säger jag!
(Även fast jag inte gillar just den klänningen...)


Bild: Stockholm Streetstyle

Lite förändring, när våren kommer?

Sötaste sängöverkastet kommer ifrån Indiska och går på 1.995 pixMamma har gjort en inbakad fläta av mitt hår. Det måste vara den bekvämaste frisyren som finns, nästan.
Om en halvtimma tar jag och syster bussen ner till allum, och vi skall då främst kolla på kläder och accessoarer... Jag brukar alltid kolla in på en del butikers hemsidor innan jag åker och shoppar, för att kolla om det är något speciellt jag vill kolla på när jag väl är där, helt enkelt. Så jag kollade i vanlig ordning in på bland annat
Indiskas hemsida, och mina ögon fastnar på något helt annat än kläder och accessoarer - det här söta sängöverkastet!
Så för er som har lite pengar i plånboken och känner för lite förändring; är inte detta vackert?

Jag duschade också precis och smörjde då in benen med den här. Den skall gradvis bygga upp en "fusk-bränna", men jag känner mig allt redan lite brunare i hyn. Fantastiskt!

Det ser ut att bli en bra dag, ändå

En ny dag, och regnet smattrar envist mot rutan - HURRA! Äntligen ser det faktiskt ut som att snön är påväg bort. Hoppas det i alla fall.
Skall strax hoppa in i en varm dusch, och sedan testa
Natusan Holiday Skin Body Lotion. Härligt! Har ELLE-galandessutom spenderat lite tid nu på morgonen att läsa boken som skall vara utläst idag, så slipper jag stressa mig igenom den ikväll... (Gillar inte att stressa mig igenom just böcker.)
Jag och syster skall ner och kolla igenom allum, senare också. Kanske får jag något shoppat, hoppas det!

Två TV-måsten som jag måste tipsa om idag också; One Tree Hill, såklart. Och sedan det man väntat på sedan ett år tillbaka nästan; ELLE-galan. Äntligen!

Jo, det blir nog en bra dag det här.


Vad imorgon kan bli

Imorgon kommer att bli en lång dag. Jag skall:
.. läsa ut Box 21.
.. ner till allum, och in på bland andra Glitter, Gina Tricot (med superrean!), Indiska och Vero Moda. Han bara springa förbi idag, men imorgon skall jag minnsann shoppa!
.. ha
steffo-dag. Vila, ta det lugnt, äta gott och bara vara.

Känns som att jag skall hinna med en vecka på ca 14 timmar. Hur skall detta gå till? (Jag är världens största tidspessimist, kändes som om det var rätt att säga det på något sätt nu)

Hur ser "mitt" omslag ut?

Beth tackar aldrig nej till en utmaning. Cassandra utmanar och undrar hur omslaget såg ut för ELLE den månad, det år - man föddes. Såhär ser mitt omslag ut, och jag är riktigt nöjd. ELLE loggan matchar ju min blogg perfekt, heller hur? (;
98761-528

Bruna ben gratis

Gratis!

Köper du februari-numret av
Hennes så får du också en kupong. Växlar du in denna kupong hos Vero Moda sedan, får du en Natusan Holiday Skin Body Lotion - gratis! Helt superbra! Var själv precis nere på Vero Moda och växlade in min kupong. Skall påbörja min "bli-brun-kur" ikväll och testa om denna fungerar, lite bruna ben hade ju piggat upp nu när det bara är snö så långt ögat kan nå utomhus...

I detta nummer av Hennes bjuds det dessutom på ett helt fantastiskt reportage med namnet "Mode från A-Ö"! Värt att kolla in...

Beth i tidnings-land

Slängde ut nästan alla mina tidningar på mitt golv.
Så mycket härliga färger att jag var tvungen att lägga ut en bild!
I tidnings-land

Zara har mycket fint, kort och gott

ZARALinne 129:-
Trosor 99:-
• Klänning 399:-
Väska 499:-
• Sko 599:-
• Väska 249:-












Jag längtar såååå mycket till April då
Zara flyttar in i Arkaden i Göteborg. Jag har bara vart på Zara en gång i hela mitt liv, det var i Rom. Så fantastiskt mycket fint har de!
Speciellt pälsväskan får mina fingrar att klia (som pappa säger när man inte kan hålla i pengarna). Jag förutsätter att den inte är i äkta päls, annars hade det vart en helt annan sak. Nu är den bara helt fantastisk. Tvivlar på om det är något att köpa i April månad dock, känns inte sådär somrigt sedan att springa runt med en pälsväska på armen. Nja, det hade vart om de flyttade in nu. Om de ändå hade gjort det...

Hemskt läsvärd

hallonJag suttit och läst Box 21 den senaste timman. Den är hemsk, jättehemsk och dum. Man blir arg när man läser. Men den är läsvärd för det.
Har läst 100 sidor den senaste timman, så nu har jag bara ca 200-300 sidor kvar. Den skall vara utläst imorgon. Sedan är det muntlig redovisning på onsdag. Usch.

Övrigt : Jag är sjukt sugen på smoothie. Hallon-smoothie. Nu, tack.

Dagens verklighet

Här kör vi en outfit efter en annan... Här kommer vad jag egentligen har på mig idag. Idag var en sån där dag när man ställer sig framför garderoben och skriker "men jag har ju iiiiiiiiiiiiiiiiiiinga kläder!"
Det är svårt att ta en bra outfitbild på sig själv så jag klippte ihop lite detaljer i mitt bildprogram.
Jag har på mig;
♥ Svart linne, Bik&Bok

♥ Grå, stickad väst med fickor, JC
♥ Svarta strumbyxor
♥ Svarta overknees, H&M
♥ Halsband, fått av kompis (H&M)
♥ Flätat läderarmband, kompis har gjort det.
♥ Jeanskjol, H&M. (byter kanske ut denna mot skjorts senare idag, trivs inte riktigt i den)
Och diadem och i bästa fall solglasögon om jag lyckas ta mig ut idag.

På bilderna ser du; Overnee-detalj (bild 1), Halsband (bild 2), läderarmband (bild 3) och ett försök att ta kort på hela outfiten (bild 4)


Fjärilar och söta skor

98761-520Solen lyser idag igen - underbart! Synd bara att det är så halt på vägarna, annars hade jag nog tagit mig en promenad... Varför blir jag alltid som mest sugen på promenader när det är nästintill omöjligt att just promenera? Hm...

Lördag brukar alltid vara den ultimata klänningsdagen för mig. Visst, jag klär mig i klänning mer än på bara lördagar, men lördags-klänningen är nästan samma som lördags- godis.










♥ Den här söta klänningen kommer från märket med det långa namnet Karen Zambos Vintage Couture - jättesöt!

♥ Halsbandet med fjärilen kommer från asos. Fjärilen är en favorit- detalj hos mig i vår!

Wedins har fått in jättemycket söta skor! Däribland denna med öppen tå, och snygga detaljer på sidorna! Sånt vill-ha så det är nästan inte sant.

♥ Också väskan kommer ifrån Wedins. Gillar att den ser gammal ut, och den är ju nästan helt perfekt?

Det är ju toppen!

boggtoppenDet är alltid extra kul när man skall logga in på bloggen, och får syn på en länk till sin egna blogg på bloggtoppen (oj, det blev en lång och morgontrött mening). Jag har suttit uppe där flera gånger, men nu var det faktiskt länge sedan sist!
Piggade upp jättemycket!

Vad jag drömmer om nu, när jag har tagit mig upp på bloggtoppen igen är; en resa till Stockholm. Vill hälsa på en kompis, och så vill jag shoppa. Och bara vara där.
Jag gillar faktiskt Stockholm, det är så mysigt på något sätt. Underligt, när jag tänker på det.
Jag har bara vart där två gånger (vad jag kan minnas, var tydligen där när jag var några månader också). Aldrig speciellt länge, men tillräckligt för att gilla stället.

Åh, ge mig en tågbiljett till Stockholm, någon?

Val av hårfärg


Ni får ursäkta speciellt den sista bilden,
ni som har svårt för poser. Men jag gillar inte att bara vara vanlig på bilder, det blir så tråkigt i längden. Och så ser man så kul ut såhär med. Tycker jag allt.

Men, det var faktiskt inte posen jag ville ha fram. Då hade jag inte lagt ut de andra bilderna, förståss. Vad jag vill ha fram är min - belive it or not (!) - hårfärg. Chockerande (ursäkta, jag är trött).
Jag börjar bara bli osäker på blonda slingor... Jag har ju faktiskt varit brunett i 1½ år i februari nu. Tänk vad konstigt om jag helt plötsligt blir... Mellanblond igen. Eller kanske till och med lite ljusare. Konstigt. Det skulle kanske kännas tomt? Jag skulle kanske känna mig som en blekfis, med min vinter- vita hy? Eller inte? Jag vet inte..

Jag vill bara inte ha det som det är nu. Så antingen blir det brun färg som åker i, eller så blir det ljusa slingor. Eller mellanblondt. Jag har övervägt de två sista alternativen sedan typ juni-06 men nu blev jag helt plötsligt lite osäker. Grejen är den att häller jag i brun färg så behövs det två "paket" för att det skall fylla hela mitt tjocka, stora hår - och det är inte kul att vänta på att det skall växa ut sedan.

Bah, jag hatar svåra beslut. Vad tycker du?

Jag gillar...

Jag.. H&M's dressing-room-funktion. Synd bara att det är så få plagg man kan prova... Jag hade velat prova jeans- skjortan också (bland annat!). Här provar jag en vit tunika som kostar 398 pix,
medan de blå tygskorna blir dina för knappt en hundring!
Här snackar vi fynd!




















Inte lägre än Glocalnet

Låter det inte bra!?

Det här låter väl bra? Alla rea-varor hos Gina Tricot nedsatta till antingen 49 :- eller 99:- kronor. Undrar om detta gäller byxor också? Hm... får nog springa in där imorgon (:

Beth funderar

Sitter och funderar på hur jag skulle se ut i, just det, rött hår. Eller kopparfärgat i alla fall. Nej, jag skall inte göra något förhastat, jag bara tänker. Jag är ju fräknig och har skotte-blod hos mina förfäder en bit bak... kanske hade jag blivit ganska cool? För jag älskar andra som har rött hår. Det är så speciellt, och coolt. Helt klart coolaste hårfärgen, tycker jag.

Men nja... Jag tror jag håller mig till att skaffa blonda slingor. Eller något lite halvblondt som jag såg på ICA häromdagen. Det verkar också snyggt. Vad som helst är snyggt om jag slipper mitt nuvarande.

Lily Cole är vacker i sitt röda hår.

H&M inspirerar igen

98761-509


Hm... Jo! Jag måste lägga ut mina H&M- Vårinspiration- favoriter! Mycket härligt får jag lov att säga. Först och främst så har de ju en sjukt härlig "laddningsbild" eller vad det heter, med fjärilen (het detalj i vår!) och en äng under.
Min favorit bland just plaggen var dock den jättesöta jeans-skjortan. Äntligen en budgetbudget-variant av denna härliga skapelse. Just nu har jag i och för sig glömt priser på den, men ser jag den i butik och har pengar på mig så är det inte omöjligt att jag får med mig den hem i en H&M-påse (förresten, har inte H&M världens tråkigaste påsar?).
Den härliga regnbågsfärgade (?) t-shirten är perfekt till vadags, och spetsklänningen i svart är söt.
Den vita tunikan fullkomligt exploderar där ute i modesverige just nu, och jag är som ni säkert vet helt med på den trenden. Som pricken över i har H&M också fått fram en förklädesklänning i jeans, helt underbar!


Dagens dröm

Dagens dröm
H&M har fått in mycket söta smycken och accessoarer. Som vanligt alltså. Ett av mina favoriter platsar superbra i en dagens dröm.

♣ Blå, söt, perfekt skjorta, Chloe

♣ Snygga jeans från jeans-tjejens (eller killens) Gud Acne.

♣ De där skorna som det bara står CRAVE på kommer ifrån Din Sko.

♣ Solglasögon kan man knappast få för många av, H&M har många snygga modeller. Däribland denna.

♣ Halsbander jag även nämnde lite där uppe kommer såklart ifrån H&M. Så färgglatt och lite barnsligt - jag älskar det.

♣ Diadem från H&M det också.  Brett skall 'ett va'.















Minnet är på topp, serru

Jag har äntligen kommit på vad mitt löseord är till bilddagboken (; Haha, jo - jag lyckades glömma av det.
Och sedan helt plötsligt - igår - kom jag bara på det. Bara sådär. Coolt.

Gratis-sidor?

Jo, jag funderar på det här med gratis-sidor. Eller ni vet de där sidorna där man får saker hemskickade till sig? Är det någon som vet hur de där fungerar? Vilken är bäst?
Sweetcollect låter... mm, gott! och... Gratisgodis, låter också - gott. Gratisgenerationen, verkar helt ok också...

Jag undrar om någon är medlem i sådana här grejer, och hur man samlar på sig såkallade poäng? Jag är verkligen sugen på att bli medlem i något sånt här...

Vems är ögonen?

98761-501
Såhär på fredagseftermiddagen tänkte jag ha en liten gissningstävling! Du vinner inget annat än lite skoj och äran! De rätta svaren presenteras senare ikväll eller imorgon bitti.

Självklart skall vi ha lite alternativ
(och för att klura till det lite har jag lagt till ett extra namn på en person vars öga inte finns med);

♥ Ebba von Sydow
♥ Marilyn Monroe
♥ Christina Augilera
♥ Mark Levengood
♥ Mitt egna öga (Alltså jag - Beth)
♥ Gemma Ward

Gissa på nu! En gissning är bättre än ingenting alls!

7 saker (sammanlagt, alltså)

4 saker jag inte går hemifrån utan
♥ Mobil
♥ Nycklar
♥ Tofs
♥ Min väska (innehållande allt annat som inte får plats att skriva på denna listan, men som jag inte heller gå hemifrån utan)
1 sak jag önskar mig just nu
♥ Ny hårfärg (och bruna ben + sommar)
2 kändisgarderober jag vill ha
Ashley Olsen
♥ Chloe Sevigny

Vem får blogg- Oscarn?

Vem får blogg-Oscarn?Direkt när jag såg denna utmaningen visste jag vem som som skulle ta hem den blogg-Oscar jag skulle delat ut om det fanns en sån och jag var enväldig jury.

Jag börjar med motivation (så blir det mer spännande):
Tjejen (japp, det är en tjej) som jag skulle gett en blogg-Oscar driver en blogg som har den mest sköna mix av mode och vardag som jag läst om någonsin, vågar jag nästan säga.
Om jag säger att tjejen dessutom måste ha den bästa humorn här i bloggvärlden, så vet nog många redan vem jag syftar på.
En blandning av underbara klänningar och de roligaste YouTube-videosarna hittar du också hos tjejens blogg.
Många har redan listat ut, det är jag säker på, men jag vill skriva det i ord:
EllisEllis - du är sååå värd en blogg-Oscar!

Vår!

vår!vår!
Esset är ute på två sekunder när våren är här. Kolla ögonkontakten! Bredvid är en bild på den före detta snön. Som har smält. Lite omgjord, dock (gjorde till synes två brädor på altanen svartvita).

Kort vinter är bättre

Det här är riktigt vinter!
Jag menar vinter som försvinner efter bara en vecka - kan det bli bättre? Det är perfekt lång tid. Helt enkelt.

Här har vi... mig

Woho! Här har vi mig (: ... Det är väl lite smått ball?

Vårens söta skor

Lila eller Svarta?
De här är verkligen snygga. Och de blev genast 20 gånger snyggare när jag fick se dem på en modell i ett grymt bra modereportage i hennes - februari07. Så, jag tror jag måste köpa dem.
Jag är bara orolig för hur det skall gå för mig i dem. Bokstavligt talat. De ser så tunga ut, och höga....
Nej, jag kan inte gå och tänka så hela livet - då kommer jag ju aldrig lära mig gå i de höga klackarna. 380 pix på din sko är som hittat.

Nu är bara frågan...
Lila eller svarta?

Underbar dag (so far)

  • statistiken är tillbaka
  • snön regnar bort
  • vi har inga läxor till idag + vi slutar ganska tidigt

Kiwi är nog den snyggaste frukten (efter drakfrukten förstås)

Kiwi - MUMS!Har tryckt i mig 2 kiwisar på 1 timma. Är det bra? Ibland är det väl inte bra och äta mycket frukter fort? Eller har jag drömt detta?
Sak samma.

Mina katter får alltid extra mycket energi på natten. Eller mest mamma-katt. I alla fall nu det senaste. Hon ränner fram och tillbaka här som jag vet inte var, och igår kväll var hon och rev och hoppade i mina papperskassar när jag precis, precis var påväg att somna.
Så sitter lillkillen (alltså, katt nr2) bredvid och tycker det ser kul ut, (men han är ändå ganska lugn...) så Mamma-katt gömmer sig bakom påsarna hon river på och så sitter lillkillen bredvid där och ser skyldig ut. Fastän det inte är han. Stackarn. Vad Mamma-katt inte vet är att hennes svans syns. Hoppsan.

Jaja, hoppas hon somnar snart i alla fall. Jag orkar inte med hennes springande en kväll till.

Pasteller är

Rött var verkligen höstens och julens färg. Det är den väl nästan varje år, men man tycker nästan alltid att "det röda var väl ändå lite större i år?"
Nu har jag i alla fall tröttnat ganska bra för denna säsongen och siktar istället in mig på underbara pasteller. Helst i ljusrosa. Gud så sött. Ljusgrönt är också vackert. Åh, man blir helt lugn och glad när man skriver om dessa underbara färger!

Gräddvitt är dock fortfarande inte att förglömma. 

 (Alla vet redan allt detta jag skriver i detta inlägget, men jag vill bara ge min egna syn på allt detta lite utrymme)

Christina i rött

Släpper Christina det röda, mån tro?

Ny Mail!

Ny Mail!Numera kontaktar du mig här!
Skicka dina frågor och tankar kring bloggen, mode och intressen!


Alltid svar!

Inreda med... ja- vaddå? ;)

För alla inrednings-tokar där ute kan jag avslöja en relativt ny inrednings- favorit hos mig. Tidningar! Av alla dess slag (hemma hos mig finns det dock mest mode och liknande). Och böcker!
En härlig detalj som ger lite liv i rummet tycker jag allt!

Rom - bra, bättre, BÄST

Fontana Di TreviJag sitter bara och väntar på att min statistik skall komma tillbaka. Gud, vad tråkigt annars. Att blogg.se aldrig kan klara EN MÅNAD utan problem. Det är verkligen skit.

Medan jag sitter och väntar
så får man ju såklart sysselsätta sig med något annat också. Jag väljer att drömma om att åka till Italien. Jag var där förra våren, och jag får faktiskt säga att jag aldrig varit på en vackrare plats.
Sevärdheterna och maten är helt otrolig! Shoppingen var bra den också, men inget slog Fontana Di Trevi, Pantheon, Circus Massimo, Forum Romanum, Chiesa Del Gesu, Palatinen, Spanska Trappan, Emanuel-palatset, Piazza Navona... Eller italiens pasta, pizza eller glass.... Åh, vad underbart. Och här sitter jag i kalla Sverige. Och väntar på bättre tider.
Nej, jag föredrar Rom.

Statistik-problem

Man kommer hem.
Man sätter sig vid köksbordet och rensar plånboken från kvitton.
Man får en hemma-gjord hallon-smoothie av lillasyster.
(Man konstaterar att den är underbart god.)
Man går in på bloggen.
Man kollar statistiken.
ALLT TIDIGARE ÄR BORTA.
Åh neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeej.

När skall blogg.se skärpa sig?

Gillar jag blommigt eller prickigt bäst? Pyton- eller leopard- mönstrat?

Det blev håltimma efter lunchen, så då springer man såklart hem och ger sig själv lite extra ledig tid. Passar perfekt att fylla i en lista nu då, eller vad säger du?

  • Scarf | Turban 
  • Bruuns Bazaar | Mads Nørgaard
  • Hög klack | Ballerina
  • H&M | Hermés
  • Förklädesklänning | A-linjeklänning
  • Edith | Paddington
  • Stenar/kristaller | Nitar
  • En-axel-klänning | Tubklänning (Ursäkta, men enaxeln är INTE fint)
  • Neon | Pastell
  • Kroppsnära | A-linjeformat  (Beror på tillfälle och humör)
  • Pyton | Leopard
  • Modeblogg | Modemagasin (Jag älskar modebloggar också, men det är något speciellt med att bläddra i tidningar)
  • Baddräkt | Bikini
  • Chloé | Cacharel
  • Blommigt | Prickigt
  • Guldmetallic | Silvermetallic  (Gud, vad svårt...)
  • Tighta byxor | vida byxor (nej, usch för vida brallor)
  • Sportchic | Lyxhippie (Huh?)
  • 90-tal | 80-tal (Men hallå? GÅr ju inte)
  • Techometallic | Romantiskt

  • Rebel Yell - Billy Idol


    Jag började lyssna på Billy Idol när jag skulle fylla 13 har jag för mig. Mamma och pappa lyssnade på han när de var unga, och de hade då köpt en "greatest hits"-cd med han och jag fastnade på 2 små sekunder (även fast han inte ser klok ut). Som jag skrev precis är känslan viktig i musiken, men det är nästan minst lika viktigt att det händer någonting i musiken för mig.

    Rebel Yell är absolut en av mina favoritlåtar med Billy Idol. Ni lär få höa mer av Billys musik här på bloggen...

     Vill du ha låten?
    Maila mig! 

    Beths musikfavoriter

    Jag måste ursäkta mig (hm... igen?) ifall jag orsakat lite rädsla för mig när jag lagt ut musikvideor till bland andra Jojo och så vidare. Jag förstår om ni blivit lite rädda.
    Det är inte alls vad jag lyssnar på i vanliga fall. För mig är musik känsla, men de låtar jag lagt ut hittills har mest gått på tillfällig känsla (t.ex Jojo, Sade...)
    Nu har jagstämt mig för den eviga känslan. Musiken som helt enkelt är bäst enlig mig skall ut på bloggen. Du kommer hitta denna musiken här i kategorin "Beths musikfavoriter".

    Om jag skall sammanfatta artister jag lyssnar på så är det främst Bruce Sprinsteen och Billy Idol, men också Håkan Hellström. Och en gnutta Kent. Självklart finns det fler, men dessa är de bästa. Och bäst av de bästa är Bruce och Billy.

    Musik kommer snart!

    Missoni- randigt

    Missoni - randigtKort och gott...
    ♥ Linne, See by Chloé
    ♥ Byxor, Missoni
    ♥ Skor, skopunkten
    ♥ Ava Leather Tote, Chloé













    Robot?

    Sofia tipsade att det är robotar som skickar ut spammen. Har man fortfarande lika stor rätt att vara arg då, eller är det läge att börja känna sig lite smått dum för föregående inlägg? Hm...
    I alla fall, om det nu är robotar, vet någon hur man kan få dem att sluta skicka de här kommentarerna?

    Nu skall jag sätta mig och kolla på TV med mamma tror jag. Om hon inte skall gå och lägga sig. I så fall drar jag mig nog också tillbaka snart. Jag är trött, och törstig. Nu skall jag dricka vatten. Kul. God natt underbaringar.


    NEJ TACK

    Ursäka mig för följande ordval, men nu får det fanimej vara nog. JAG VILL INTE HA NÅGOT JÄVLA SPAM I BLAND MINA KOMMENTARER. Jag syftar på dessa filurer som hela tiden utger sig för att heta konstiga namn, oftast på engelska och som skickar kommentarer fyllda med länkar. JAG ÄR INTE INTRESSERAD, JAG HAR INTE KOLLAT LÄNKARNA, KOMMER INTE KOLLA LÄNKARNA - SÅ MÄNNISKOR SOM SPAMMAR KAN BARA SLUTA.

    Förlåt för mitt tillfälliga utbrott till alla som det inte berör. Den som skall känna sig berörd, gör nog det. För tydligare än såhär kan det nog inte bli. Eller man kanske skall ta det på engelska också.
    Fast jag vet inte hur man säger spamma på engelska ännu, så det får vänta. Men händer detta igen...
    Jag började med att be lungt och stilla, en annan gång var jag lite smått sur och nu är jag verkligen pissed of. Det räcker nu.

    Nu skall jag duscha, och det skall inte vara ett spam bland kommentarerna när jag kommer tillbaka. Gah.

    Jag måste...

    .. städa. Jag behöver städa alla mina garderober, min hylla, mitt skrivbord, och allt där emellan. Dessutom vill jag ta ner en hylla ifrån väggen och flytta min anslagstavla. Och byta gardiner. Denna punkt bör träda i kraft snarast möjligt. Lördag ligger riktigt bra till.

    .. shoppa. Enkla vita stora tröjor, de där klänningarna och skor. Skor jag zoomat in mig på är
    dessa. Eller i 98761-470alla fall de två första. Och sedan skulle ett par boots sitta fint.
    Jag behöver också köpa smink, för det är helt slut. Mascara och en skitdålig kajal är vad som återstår av det jag hade(och tusen läppglans). Katastrofalt.

    .. läsa ut en bok till skolan. Den här "box 21" som jag skriver att jag skall försöka läsa hela tiden. Jag är bara på sidan 130 eller liknande och den måste vara utläst... mja, senast söndag absolut! Uh, jag känner mig stressad. (och samtidigt läser jag Harry Potter som jag inte kan släppa för tillfället.)

    .. ändra design på bloggen. Japp, jag har haft denna sedan oktober eller något va? Och visst - jag gillar den. Men jag vill ha något mer... vårigt kanske? Eller jag vet inte. Det är det jag måste komma på först.

    .. ha såkallad steffo-dag. Läste i nya VR om ett nytt ord vilket var "Steffo", som innebär  att man "ägnar sig helt åt sig själv, äter gott, frossar och njuter". Jag tycker att detta lät mycket bra - och det blev snabbt någonting att klämma in någonting på denna listan. (på min steffo-dag tänkte jag dock lägga till lite hårvård, ansiktsbehandlig och kanske kan någon av systrarna ge mig en massage...)
    Ansiktsmask
    .. fotografera vintern. Jag måste ha slagit huvudet i något hårt nu när jag skall skriva... detta: Vintern är vacker. I alla fall nu. Jag har förvarnat alla i min omgivning att de är okej om snön ligger kvar till måndag senast, sedan får den faktiskt ta och dunsta. Så jag har lite bråttom med just denna punkten.

    .. måla naglarna. Jag hade tänkt måla naglarna typ nu. Funderar forfarande på vilken färg bara. Kanske lila, eller skall jag "skrapa" fram det sista ut det svarta? Kanske skall jag köra tvärtom och klä naglarna i beige eller ljusrosa? Hm...

    Vad läser jag för bloggar?

    Jossan (med den numera somriga, härliga designen) ger "lista-bloggarna-du-läser-utmaningen" en omstart. Jag bara listat mina favoritbloggar förrut har jag för mig, så jag tänkte bara skriva ner vilka jag läser utan kommentarer nu. Min lista blir ständigt längre så jag skyndar mig på... (De jag listar här läser jag alltså nästan dagligen)

    Fantasinyheter 
    Ytligheter
    Karolina
    Desperate Bloggers 
    All about Cassandra
    Bohemica
    Catrin
    Deckarmamma (Camilla Läckbergs blogg)
    Englas Showroom
    Ellisellis
    Hotspot 
    Honeydew
    Lolita
    Legally B
    Moderniteter
    Passion for Fashion
    Roomservice
    Jojsi
    Sigrid
    Rubia
    StockholmStreetStyle
    Smashing
    Rar
    Fröken Sverige
    Fashion Squad
    Den Där Debbie
    Shopaholic
    Julia
    UngMamma

    Haha, det är ju inte få om man säger så...
    Wellwell, nu skall jag läsa! (Vad? - nya VR och Box 21)

    Sött

    3 VeroModa Favoriter
    Hittade två söta tröjor och en söt klänning på Vero Modas hemsida. Den första vita ser hur skön ut som helst, och den är SNYGG. Priset sedan - helt otroliga 159,95:- Ojoj.
    Den gröna - för att sätta lite färg. Supersött plagg för 259,95:-
    Också.... klänningen. Hade hellre velat ha den i typ.. vitt, ja. Eller... grått. Mm. Bara 199, 95:-


    En underbar.. länk.

    Okej, jag kan inte hjälpa det - men jag måste bara länka denna innan jag går till skolan. Och vad är det ni skall titta efter på bilden? Den som  är trogen bloggläsare vet nog, men för er andra; är inte den gräddvita UNDERBARA tröjan helt.. just det- underbar?

    Ljusa jeans

    Jag sitter här och funderar på hur mycket längre tid det egentligen tar att gå till skolan nu när det är snö ute. Jag gick ju igår också, och då tog det väl.... nej, jag vet inte. Vi har nämligen idrott innan den ovanligt långa lunchrasten, så kanske hinner jag gå hem och duscha. Eh, vi får se.

    Idag har jag på mig grå tröja med
    dödskallar, grå kofta och ljusa jeans. Jag kände inte för ljusa jeans alls idag, men det blev mitt enda alternativ. Åh, det känns inte alls som om det kommer bli en bra dag idag. Jag måste plugga mycket, är skittrött, och mitt rum behöver verkligen en uppstädning (?). Och så har jag ljusa jeans på mig. Suck.

    Nej, jag skall inte terrorisera er med mitt (i alla fall idag) dåliga morgon- humör. Vart skall jag ta vägen? Gah.

    Broderier

    Megan Park
    Jag tänkte bara säga att jag
    överlevde den här dagen också (; och så måste jag tipsa om en tunika (jag borde införa "dagens tunika" eller något...)
    Det som gör denna speciell är det söta broderiet. Jag älskar broderier.

    Här skall det vara sommar för att vara bra

    Jag känner inte för att gå till skolan idag. Och då menar jag alltså att gå, med benen. Det här vinter-klimatet tar livet av mig. Jag kommer sluta som en snögubbe någonstans då jag frusit fast på grund av dessa äckliga minusgrader.
    Det här var ingen bra start på dagen.

    (Hade hellre vaknat vid 11-12 till fågelkvitter och av att solen lyste igenom rullgardinen, men icke sa nicke)

    Hm...

    Att gå och lägga sig och läsa ELLE & Box 21, skriva dagbok och inte långt därefter somna.
    eller
    Att gå och bädda ner sig i en
    stor filt i soffan och kolla på Ett herrans liv gästat av alltid lika glada och uppiggande Mark Levengood.

    Drömmar

    Avslöja dina drömmar! Utmaningen går till synes i sifferordning, och ju längre utmaningen blir ju fler drömmar måste du skriva vid varje dröm… (?) Förstår ni?

    Till exempel: Det börjar på EN drömprins, då skriver du en prins du drömmer om. Sedan kommer TVÅ drömjobb, då måste du skriva två jobb du drömmer om… Och så vidare.

    Antar du utmaningen måste du dessutom lägga till en ”dröm”. (Jag har satt igång den och lagt till fyra själv för att komma igång lite.)

    Denna utmaningen slutar alltså på FYRA drömresemål, och när du då antar utmaningen så lägger du till FEM –och här skriver du en dröm- (och så vidare om någon antar utmaningen efter dig). Tänk på att det måste vara rimligt att man kan ha så många drömmar inom just den ”genren” du anger.

    Jag veeeeet: jag suger på att förklara. Undrar du så är det såklart bara att fråga.


    Självaste utmaningen:

    En Drömprins? Daniel Radcliffe. Finns inget vackrare juh.

    Två Drömjobb? Författare eller journalist.

    Tre Drömboenden? På mitt sommarland. I själva Göteborg. Eller... Gran Canaria.

    FyraDrömresemål? New York. Rom (igen). Hm... Thailand, och Miami eller annan solig stad i USA.


    låg converse

    låg converse
    Jo, det här med converse. Den ständigt rätta skon. I vår skall den vara låg, och jag gillar det.

    En drös åsikter

    Jag tänkte härmed en gång för alla avlägga mig min åsikt om Kate Moss, det är jobbigt att dra omkring på så stora åsikter som aldrig riktigt får tillfälle att komma ut.
    Det gäller Kate Moss. Överallt fortsätter såkallade fashionistor skrälla med att hon alltid är ute med det senaste, och att hon är den största supermodellen någonsin. Men let's face it; hon har gjort bort sig totalt genom de dagar hon fått (vilka tyvärr ännu inte är över). Jag skriver i punktform istället så blir det inte lika tråkigt för er att läsa;
    ♦ Kate, knark (-ar?-ade?). Här snackar vi en av världens mest kända människor (som i och med det automatiskt blir förebild för många kvinnor), och folk fortsätter att skriva kontrakt med iditoten. Det är katastrof i sin högsta benämning. Sure, det visar sig att hon fortfarande kan göra sitt jobb och folk köper det hon skall få folk att köpa - men väljer man knark så skall man inte få behålla sitt jobb som förebild. Så är det. Det finns miljoner (miljarder?) tjejer som är bättre förebilder.
    ♦ Jag tycker att Kate är överskattad numera. Hon bevisade det med punkt 1. Jag tyckte också att hon var grymt duktig på sitt jobb, och var först med senaste snyggaste och då var världens största stilikon. Men hey, det finns fler. Det har byggts upp en värld där Kate är mode och allt vad det innebär. Man nästan blundar för allt annat. Det betyder inte att alla finns i den världen, men många. Det är givetvis inte Kates fel att många fortfarande ser efter bara henne när det gäller mode (och hon är ju ofta ganska snabb med trender), men jag ville bara ha sagt det.

    Ta det med en nypa salt. Jag är trött och har säkert överdrivit på många ställen. Men i grund och botten är det pretty much mina åsikter. Jag gillar alltså inte att Kate knarkar och folk låter henne behålla sin plats som förebild. Och jag gillar inte hur överskattad hon är.
    Det är bara mina åsikter, och jag har inget emot människor med andra
    .

    Kate Moss
    Kate Moss var enligt mig en av världens största modeller.
    Hon sjönk i mina ögon med knarket.
    Men jag kan inte förneka att hon har grym stil och har tagit fantastiska bilder.

    Orange

    Dagens dröm den 22 januari 2007Jag skall strax slå mig ner och läsa boken "Box 21", men först tänkte jag publicera dagens dröm. Glöm inte ; Orangea detaljer lyser upp!
    Jeans ♥ H&M
    Tröja ♥ Vanessa Bruno
    Väska ♥ Chloé Edit Tote with shoulderstrap
    Over-knees ♥ MiuMiu
    Skor ♥ Wedins
    Halsband ♥ Kenneth Jay Lane

    Jag kan i alla fall räkna ut att den snygga t-shirten passar min plånbok...

    Härlig T-shirt med tryck från Indiska blir din för bara 89,50 Blus från indiska, kostar bara 149!Blus från indiska
    Det gick inte alls bra på matte-provet. Är inte nöjd ett dugg,
    så just nu lever jag mest på hoppet. Och såklart- på drömmar! Kollade igenom Elin Klings måndags-spalt hos Stureplan.se och fastnade för en beige blus från indiska. Kollade in hemsidan och fann där ytterligare två söta toppar.
    Den på bilden i mitten tycker jag inte alls sitter speciellt bra på modellen, men det känns som den kan fungera super som over-size plagg. I vitt såklart.
    T-shirten är något jag antagligen kommer lägga en del av mina pengar på om två veckor då jag får pengar.

    Rör musen över bilderna för att se priser. Elin Klings blus kostar 149:-

    By BikBok

    98761-466Bikbok har mycket snyggt också nu i vår! Här är fem av mina favoriter, här kan du hitta dina egna!

    Från vänster övre raden:
    ♥ 399:-
    ♥ 499:-
    ♥ 399:-

    Från vänster nedre raden:
    ♥ 349:-
    ♥ 299:-

    Nu blev det bråttom! Skolan nästa!

    Jag gillar...

    Paris Hilton

    ... Paris Hiltons klänning.
    Jag har verkligen en period där alla plagg som är relativt löst sittande, och vita får mig knäsvag. Det enda jag funderar över med denna klänning är urringningen. Kan ju tyckas vara lite djup, men i och med att den bundits ihop (på ett ändå ganska enkelt sätt)så stör den mig inte alls.

    Box 21

    Det var tydligen boken Box 21 skriven av Roslund och Hellström,
    som jag skall läsa ut till en muntlig redovisning i skolan.
    Den
    verkade inte så pjåkig ändå.
    Hemsk, men ändå... "intressant" (eller vad skall man säga om en sådan bok?)

    Har du läst den? Vad tyckte du?
    98761-470

    3 skor som gjorda för Beth

    3 skor som gjorda för Beth
    De här tre skorna ovan är tre skor som är i min smak såsom handen i handsken. De första gyllene skorna har jag bloggat om jag vet inte hur många gånger, men de är helt enkelt perfekta i sin högsta benämning. 280 pix för dessa hos din sko.
    I mitten ser du ett par skor med kilklack, och vad tycker Beth om dessa? - Underbara! Jag tror att dessa kan vara sådana som är lite svåra att vänja ögat vid, men sedan älskar man eller så hatar man dom. Jag älskar dem. De kostar bara 380, också dessa från din sko.
    De sista kostar 249 kronor och du hittar dem hos skopunkten. Kilklack i trä är också någonting som går hem hos mig, och detaljen på tån är cool.

    Jag efterlyser

    Förresten : Om någon får syn på en budget-variant av Dries Van Noten-skon, så är jag mer än tacksam för tips! Nu skall jag äta. Mammas Pasta Carbonnara, det är gott (hade varit godare om vi inte åt det så gott som varje vecka - men nu är jag hungrig och då är det jättegott).

    Vårens Under

    Vårens UnderDet är ju inte direkt någon hemlighet att jag även älskar att shoppa underkläder och badkläder.

    Även på bh och trosor tycker jag att du skall satsa på pasteller i vår. Jag föll direkt för denna BH och dessa trosor från
    H&M.
    Egentligen gillar jag inte denna modellen på trosa, men äsch - den är ju jättesöt - då måste man nästan köpa.

    BH:n kostar dig i alla fall endast 98 kronor, medan ett tros-set som detta (innehållande 5 par trosor) går loss på 79 kronor och 50 öre.

    Bloggproblem

    Att läsarsiffrorna skulle sjunka nu när jag bloggar mindre (på grund av den ~ursäkta mig~ förbaskade skolan), hade man väl kanske lite på känn men när de nu ligger såpass långt ner som de faktiskt gör känner man sig ändå lite... ledsen. När siffrorna är högre betyder det ju att fler uppskattar bloggen (inklusive mig själv).
    Hur skall jag göra egentligen? Jag vill ju bara blogga, och slippa skolan - men det stämmer ju inte överens med verkligheten.

    Åh, vilket jobbigt problem. Jag hatar problem som får mig att klia sönder hårbottnen. Det svider så fruktansvärt.

    Sneaker+kilklack=kärlek

    Dries Van Noten
    Den här skon från Dries Van Noten är helt underbar och sååååå i min stil.
    Love at first sight.

    Division

    Jag är mitt upp i matte-trubbel. Hur ställer man upp division? Jag vet att jag kunnat åtminstone ganska enkla tal (senast förra veckan typ)... men nu är allt som bortblåst. Någon som vet något bra sätt? Annars lrä pappa mig den här trappan, eller stolen eller vad den heter snart...

    Och det verkar på tok för krångligt.

    En snöig dag

    98761-465
    Det vill inte sluta snöa här. Just nu snöar det i och för sig nästan ingenting (bara lite granna), men helt plötsligt tar det fart igen! Jag stannar helst inom varma väggar idag, och då hade det varit great att vara klädd i detta.
    → Jeans, J Brand
    → Tröja, Juicy Couture
    → Väska, Thomas Wylde
    → Tofflor, Wedins

    Det snöar här i götet idag

    98761-464Hej mitt vinterland, ungefär. Här. Jag verkligen hatar snö, men för tillfället bryr jag mig nästan inte. Bara det försvinner snarast möjligt. Fast pappa sa att det skulle ligga kvar i nästan en vecka, läskigt värre.

    Jag är fortfarande helt hängig och jätte-förskyld, men piggare i alla fall. Så jag vet egentligen inte vad jag skall göra. Jag har sån där energi så jag orkar inte sova, men jag orkar inte heller göra något annat typ. Huh, ja-a.

    By the way vill jag göra om designen på bloggen. Tänk om man var lika duktig som
    Ida...Jag känner mig grymt oteknisk. Over and out.

    Ett kanske lite flummigt inlägg. Orsak: okänd.

    Jag befinner mig just nu på annan ort än hemma. Säger man så? Jaja. Jag gör det. Har precis fått veta att en kompis fick ta hem en bok från skolan igår, som jag tydligen skall läsa ut på 1½ vecka. Och sedan redovisa. Muntligt.

    1: Visst, det kanske inte är några problem med att läsa ut boken på 1½ vecka. Men det beror helt på. Ibland blir det bara inte liksom så att jag fastnar för böcker, och då tar de längre tid. Och eftersom denna bok skall läsas till skolan, så är jag orolig för detta.

    2: Jag suuuuuger verkligen på muntliga redovisningar. Min starka sida ligger i att uttrycka mig skrifligt. That's it. Där går gränsen liksom. Och för mig ligger böcker så mycket i facket "känsla", och när jag då har svårt för det mungtliga... Det är ingen bra kombination helt enkelt.

    Nej, jag skall läsa Harry Potter (inte den boken som jag skall läsa i skolan) nu. Ciao!

    Beth spanar

    Alla andra bloggerskor har redan bloggat om den nya DIVIDED-kollektionen som ligger uppe på H&M's hemsida. Men nu skall jag berömma. Medan många andra fastnade för den härliga blommiga klänningen, så fastnade jag mer för plaggen på denna bilden. Främst då de två första tjejernas (från vänster sett) kläder mina favoriter.
    Den lila kjolen får mig att tänka "denna kanske man skulle köpa till skolavslutningen?", och jag skulle i sånna fall inte tacka nej till att då matcha den med just den svarta blusen.


    Mitt intresse för mode och kläder har alltid funnits men vaknade till liv extra på något sätt vintern förra året. Därför var jag ganska ny på det mesta med kläder och sånt våren förra året, men jag kollade igår hos tandläkaren igenom en ELLE från februari förra året. Då fastnade mina ögon på de här snygga solglasögonen från LUELLA. Underbara!

    The Holiday

    Jag och en kompis var häromdagen och såg "The Holiday".
    Jag tycker att den var ganska seg i början, men det tog inte lång tid innan man ångrade den känslan. Inte för att den gick för fort - den blev plötsligt helt perfekt.
    Jack Black och Kate Winslet var bra medan Cameron Diaz och Jude Law (mwah, säger jag bara) var helt outstanding
    Storyn var supersöt och är värd en 4 (och... ½ nu när jag tänker efter) på en skala mellan 0 och 5.
    Hittade inte min favoritscen (vill ni se den får ni helt enkelt gå och se filmen istället), så det fick bli en mix av massa olika klipp här nedan istället. Enjoy!


    Ont i halsen

    Jag är inte alls bra i halsen (eller över huvud taget) så jag stannade hemma från skolan idag. Det är så typiskt att jag skall bli sjuk när det är så mycket i skolan. Menmen, inte mycket att göra åt. Skall inte plåga er med mitt tjôt om det här.

    Känner mig helt lost eftersom jag varken har hunnit eller mått så bra så jag orkat vara inne på datorn det senaste. Folk bloggar som galna, medan min blogg bara känns helt öde. Och det känns helt fel. Nu skall jag försöka ta ikapp både med mitt egna bloggande, och försöka läsa igenom det jag missat hos de bloggar jag följer. Ciao!

    Snurrig på reekteekt

    Jag är helt lost. Jag har glömt en massa saker. Alltså, jag har glömt vad jag... eh, har glömt. Men ändå vet jag att det är massor jag har glömt. Jag har jobbat med skolarbeten dygnet runt sedan i måndags kväll. Och så kommer jag ihåg saker som jag inte alls är säker på om jag har drömt eller om dem är verklighet. Jag kan ju inte direkt fråga någon;
    - ehj, har jag drömt det här eller skall jag göra det här på riktigt?
    Jag har fått överdos av skolarbete, jag känner det i hela kroppen. Och tydligen så har hjärnan inte påverkats minst av det här... Jobbigt. Och vad jag känner mig mysko.

    Nej, det är någonting som är helt åt skogen sjukt.

    Klänning från H&M

    98761-459
    Denna klänningen har verkligen prickat in alla rätt. Och ett fel, i och för sig, men det är bara enligt min smak. Jag hade föredragit lite mindra puffiga ärmar, och kanske i trekvartsärm då också.

    Vad tycker du?


    Sålänge

    Jag lever. (Hittills i alla fall, det har bara gått två dagar av denna skolveckan).


    FÖRRESTEN: ELLE- GALAN VISAS SÖNDAGEN DEN 28 JANUARI PÅ KANAL 5.
    MISSA EJ! (DET ÄR TIOÅRSJUBILEUM DESSUTOM)



    20:18
    Någon mer än jag som blev lite smått förvånad att se Mini Andén i Ugly Betty?
    Inte jättekonstigt kanske, men det var lite... oväntat tycker jag.

    Någonting som är rätt?

    Det mesta är klart inför mitt arbete i religion/historia/engelska nu (oj, jag känner att det där blev en start på ett inlägg som lockar folk att läsa vidare - inte, men jag måste skriva ner detta). Nu skall det bara skrivas in på datorn, omformuleras i massor och bara vara jobbigt. Arbeten måste alltid vara så jobbiga, varför?

    Och jag måste till skolan idag, fastän det är helt rått och grått ute. Och det är någonting som inte stämmer med mitt mående heller. Hoppas det bara är ett sånt där morgon-må-illa, för annars hade det ju just suttit fint nu innan arbetet skall in(tjôt,tjôôôt). Uh. Hej så länge bara.

    Antingen eller

    storstad - mindre stad   |   Den var jättesvår. För jag älskar att vara på mindre ställen. Men ibland kan jag bli lite rastlös där så det avgjorde.

    sommar - vinter   |    Inte svårt alls. Jag hatar vintern.

    ♥ morgonpigg - nattmänniska    |    Jättesvår. För jag är egentligen inget av dem. Men skall det vara något så väljer jag hellre att stanna uppe sent än att gå upp tidigt på morgonen.

    ♥ bio - dvd   |    Jag valde faktiskt bio först, men ändrade mig. Tänk en hemmakväll, en stor skål godis, kanske fruktsallad och glass.... och en bra film i DVD:n.

    chips - morot    |    Mycket svår. Jag älskar att bara skala en morot och äta. Och egentligen gillar jag inte chips alls. Men nu har jag inte ätit chips på nästan ett halvår och jag blev bara väldigt sugen på Sourcream&Onion eller lättsaltat helt tillfälligt.

    spara - slösa    |    Här gick det inte att välja. Ibland har jag jättejobbig beslutsångest och ibland bara shoppar jag och shoppar tills alla pengar är slut...

    ♥ kaffe - te    |    Usch, ingenting tack. Jag hatar båda alternativen.

    solsemester - skidsemester     |    Lätt som en plätt. Jag ogillar skidsermester mycket. Det skulle väl vara för att man äter varma våfflor och så då.... Men, jag väljer värme framför kyla.

    Vart hittade jag denna då?

    Fickor är snyggaste detaljen!

    98761-456
    Vilken söt klänning Vero Moda har på sin startsida!
    Fickorna gör ju såklart hela klänningen...

    Utmaning: Vilka är dina favoriter i din bokhylla?

    98761-454

    Det finns ju inte sådär överdrivet mycket att göra när det är orkan ute. Egentligen borde jag skriva på ett arbete som skall in på fredag, men det känns inte rätt just nu och känns som om det bara kommer vara framtvingat om jag skriver det nu... Så - jag startar istället en utmaning som jag är lite förvånad över att jag inte sett tidigare... Utmaningen går ut på att kort lista och kommentera några böcker man vill tipsa om (som man också tycker är värda att tipsas om). Jag listar absolut inte alla mina favoriter, och jag har säkert glömt någon för stunden: men här har ni i alla fall lite vad jag tycker ni måste läsa!

    Systrar i jeans- böckerna av Ann Brashares Härliga böcker om väskap, kärlek och livet. Du följer hela tiden 4 tighta vänner, och det dröjer inte lång tid innan du känner dig som den 5:e.

    En gång i livet och Gengångaren av Danielle Steel En gång i livet är verkligen den bästa bok jag någonsin läst. Den berör och är så verklighetstrogen så det nästan är sjukt. Gengångaren kan verka lite segare med är också grymt bra!

    I taket lyser stjärnorna och Det saknas en tärning av Johanna Tydell Väldigt speciella böcker båda två som berör. Mycket läsvärda - när som helst!

    Emanuel av Sören Olsson och Anders Jacobsson Denna boken hade jag med mig när jag åkte på språkresa, och jag låg och skrattade konstant när jag läste den. Helt sjuk och... konstig (kan man lungt säga), men rolig är den.

    Killar och kompisar-böckerna av Cathy Hopkins De här böckerna sträckläste jag när jag var i 11-12 årsåldern, så de riktar sig alltså till de yngre men tänkte jag kunde tipsa om dem också. Kanske har du en lillasyster som du skall köpa present till eller liknande? Köp en av dessa böcker!

    Harry Potter-böckerna av J.K Rowling Jag började läsa Harry Potter-böckerna när jag var... 10 eller 11 har jag för mig, och jag minns hur jag bara fastnade pladask. Jag som inte ens brukar gilla fantasy- böcker är fullkomligt förtrollad (bokstavligt talat, roligt nog) av de här böckerna. Det finns något i dem som jag inte kan sätta fingret på - och lyckas man skriva en sån bok så har man också skrivit den perfekta boken enligt mig!

    Ego girl av Carolina Gynning En själv- biografi skall vi väl få plats med också. Carolina Gynning kan vara en sån där människa som man inte förstår sig på, och det gör det hela extra spännande när man öppnar en bok som skall visa mig världen sedd ur just hennes ögon. Det är galet vad mycket Carolina har vart med om. Jag säger bara: min bild av Carolina ändrades helt och fullt efter att jag läst ut denna.

    Jag behöver din mer än jag älskar dig och jag älskar dig så himla mycket av Gunnar Ardelius Så djup och vacker. Skrev en recension på denna bok innan jul och tänkte citera mig själv lite granna;
    "För mig är boken kärlek – fast i ord. Jag har aldrig tidigare läst något liknande, och det blir nästan svårt att beskriva den. "


    En shopaholics bekännelser av Sophie Kinsella Typ alla har väl läst denna boken nu, så jag behöver väl inte beskriva den överdrivet mycket. Finner bara ett ord: Fantastisk! Har du inte läst den? Gör det nu!

    Alla böcker av Camilla Läckberg Ja... Vad säger man? Camilla prickar allt perfekt. Mord, spänning, vardagsliv, kärlek, en gnutta hat, och allt annat i en salig blandning kan inte bli annat än perfekt. Så jätteläsvärda böcker så jag vet inte vad!  Det borde vara lag på att alla skall läsa Camillas böcker!


    Nu skickar jag iväg utmaningen som kommentar till några jag är sugen på att veta deras favoriter! Får du ingen förfrågan? Gör utmaningen ändå! Lämna gärna en kommentar så jag kan läsa dina tips sedan!

    Sommar och sol?

    98761-453Vaknade tidigt imorse, på grund av att det riktigt dånade ute. Och det har blåst kraftigt hela förmiddagen. Spooky.

    Det är väl inte så konstigt med det här vädret, men jag längtar extra efter sommar och sol nu. Att bara gå ut och lägga sig på soldäcket (eller varför inte på berget på någon ö) och sola, läsa någon tidning eller pocketbok och bara njuta av värmen... Gud, vad jag längtar till sommaren. Adioso!

    Ditt och datt

    Min kväll har spenderats framför TV:n. Har sett på Narnia, den är mäktig och djuren är så söta. Ingenting jag skulle kunna kolla på hur mycket som helst tills jag tröttnar på den, dock. Det är en ibland-film.
    Jag och Johanna har bestämt oss för att gå på bio nu i veckan, vi tänkte se 
    the holiday... Den verkar bra.
    Tills på torsdag har vi spanskaglosor. På fredag är det inämning av ett arbete i historia/religion/engelska, jag säger bara; wish me luck. Det är ett riktigt svårt arbete, och jag har inte riktigt kommit igång ännu. Snacka om tid att bli stressad nu.

    Och jag måste länka till denna bild på Gemma Ward, gud så underbar. Sjukt fin. Som pricken över i. Ciao!

    Hon kallas även "the hurricane" av någon anledning.

    Haha, den här var ju lite smått passande just nu (med tanke på orkanen som tydligen skall dra in här inatt).

    Huh?

    98761-452Jag måste verkligen vara jordens mest otekniska människa, men jag har en fråga igen.
    Vissa lägger ibland ut bilder på sin statistik eller på mest-aktiva listan, eller kanske bilder på designer och så vidare från datorn. Jag undrar: hur?
    Man kan ju inte direkt ta kort på datorn (för då blir det ju konstiga svarta streck på bilderna)...

    Vore jättetacksam för hjälp! Har undrat detta läääänge nu.

    Orkan

    Det skall tydligen bli orkan här ikväll, känns sådär.
    Trivs bättre med det fina vårvädret som var imorse.
    Så här såg himlen ut här för cirka en timma sedan, såg inte speciellt lovande ut om jag får säga det själv...
    HIMLEN

    Vilken orm gillar du bäst?

    98761-447
    Vilket hade du köpt?
    Kenneth J. Lanes eller Roberto Cavallis?
    Och framför allt: Varför just det?


    Randigt

    Outfits.se
    .. och detta har jag på mig idag.
    Det är hur soligt och underbart ute som helst. Och det känns mycket varmare än vad det är (de 7-8 plusgraderna skulle lika gärna kunna vara 15).
    Vad passar inte bättre än en ganska tunn, färglad klänning såhär årets första vårdag?
    TJENIX.

    (Läs
    här vad outfiten består av, och rösta gärna på den)

    Garnier Multi Lights Kit - tummen upp?

    98761-445Jo, jag funderar ju som sagt på att lägga ut (in? eller vad säger man) lite slingor i mitt annars mörkblonda/ljusbruna hår nu när det mesta av toningen gått ut.
    Så jag undrar: Är det någon som har testar
    Garnier Multi Lights kit? Verkar ganska bra, fast man vet ju aldrig.... Vet du så är jag jättetacksam för kommentarer! (Om du vet något annat hemma-slings-sak som är bra så är jag självklart tacksam för tips också!

    Nu skall jag i alla fall borsta tänderna. Om du är intresserad, det vill säga. Troligen inte... Men ändå.
    Jag vill köpa nagellack.
    Nu skall jag borsta tänderna. Ciao!

    Idag har jag köpt... (och inte köpt)

    98761-443

    Tog det lugnt på allum. Gick runt hela allum, lugn ocg ej stressad. Tog mig tid att prova varje plagg jag var intresserad av, och spanade länge på mycket. Att shoppa är som att... gå in i en annan lugn och sansad värld (ibland - och om man bortser från hur ont i ryggen jag ofta får av för många timmars shopping). 

    På Gina Tricot hade de (tro det eller ej) fått in en del fint faktiskt. Och jag som ogillar den butiken så mycket egentligen... I alla fall - där hittade jag en vit tunika/klänning som skulle vara härlig att ha på sommaren, men i provrummet gjorde jag upptäckten att nederdelen av klänningen var genomskinlig. Suck. Hittade en jätteskön och mysig klänning också som hade två fickor (och till vrakpriset 200:-). Jag är svag för fickor, men ändå hängde jag tillbaka den efter jag vart och provat den. Satt inte dåligt alls, men jag skall nog fundera mer på den ändå...
    Fler saker jag inte köpte som jag ändå var "intresserad" av: Tusentals halsband/armband/örhängen. De
    gyllene skorna (skall fundera mer på dem också, men gud vad fint de satt och vad sköna de var). Pumps för hundralappen hos Din Sko (fundera mera). Ansiktsmasker och hårinpackningar (jag vill åka på lyxresa och bara få massage, bada, få hårinpackningar, fotbad, ansiktsmasker... och allt lyxigt som finns). Kajal. Mascara. Snygga t-shirtar med tryck hos Vero Moda. Nagellack.

    Nu till vad jag köpte. Och japp, jag är nöjd med köpen.
    Klänning ner-read till halva priset hos Vero Moda. Söt, skön och... fladdrig. Att den kostade precis under hundralappen satte pricken över i, och jag slog till.
    Örhängen, ankare med tamp. Jag har fått återfall på stora örhängen. De är ju jättesnygga! (om de används.. eh, rätt om man säger så). Kostade bara 69,50:- hos Vero Moda.
    Overknees från Lindex. Lite (det vill säga ganska mycket) tjockare och snyggare än de jag köpte hos H&M. Jag älskar overknees. Jag älskar overknees. Jag bara älskar overknees helt enkelt. Kostade 69,50 har jag för mig...



     


    Blonda slingor?

    Okej, inget speciellt... eh, tydligt (?) inlägg där tidigare. Vårskrik skulle kanske ha vart ett bättre namn på det. Sitter och lyssnar på låten Fröken Sverige har på sin blogg, den är ju bra (rolig, konstig... bra helt enkelt (; )
    Skall som sagt alldeles strax ner till allum. Skall bland annat kolla efter en tunika, kajal och se om Kicks har fått in det nya sminkmärket beyu, och om de då har en bra mascara. Sedan är tidningar, accessoarer och skor (i alla fall titta... ) som vanligt... Kanske färg till slingor i håret också... Tänkte lite vårfräscha blonda slingor.
    Får helt enkelt se vad jag kommer hem med. Allt eller inget brukar vara alternativen.

    Bloggar mer sedan (det är helg!)

    Vädret är bra

    FINT VÄDER - ÄNTLIGEN! Nu skall jag ner till allum, det är en sak som är säker.
    Skall ner alldeles strax, sjukt skönt.

    Ciao!

    Skitsur i 5 steg

    98761-442Jag är verkligen skitsur nu. Jag har försökt ta mig ner och handla ett par grejer i över en vecka nu, men hela tiden är det någonting ivägen. Och oftast är det det här jävla (ursäkta uttrycket) vädret.
    Partille har förvandlats till någon sorts magnet som drar åt sig all världens oväder, jag trivs inte.
    Idag slog dock det mesta, jag personligen tycker idag var jobbigare än översvämningen. Japp, du kan ge dig tusan på att jag skall motivera mig. I ett antal steg;
    1. Jag vaknar - det är mörkt ute, men regnar inte. Temperatur: ca. 5 har jag för mig. Jag går till skolan. Kyligt, men ingen form av nederbörd. Inte mycket blåst.
    2. Det börjar dugga. Det övergår i vanligt regn. Det övergår i ösregn och blåst. Det läcker in i mina stövlar.
    3. Spanskalektionen. Eftersom det inte läckte in så överdrivet mycket i mina skor så har fötterna nu torkat ganska mycket. Någon i klassen får luft från jag vet inte vad och säger;
    - DET SNÖAR. DET SNÖAR. DET SNÖAR.
    Jävlar i havet. Inte kul. Regnet har övergått i snö. Jag drabbas av depression.
    4. På musiken gör jag (bland många andra) upptäckten att det regnar igen. Lättnad, nu regnar allt bort igen (HA! Trodde jag, ja).
    5. Dags att gå hem. Och nej, snön är kanske inte kvar - men slask har uppstått.  
    Efter ca. 20 meter:  Det har läckt in i skorna igen. Smärta i hela foten, det är kallt - och det gör ont.
    Efter ca 1 kilometer: Känseln är knapp. Medans jag koncentrerar mig på att pinna på så fort som möjligt går jag samtidigt och försöker vifta på tårna (samtidigt!) Jo, du kan ju se den synen framför dig. Snart känner jag knappt någonting i fötterna längre, bara ren smärta. Sista metrarna inna dörren nästan (eller skippa "nästan") haltar jag så fort som det går. Fötterna rör sig inte som jag vill och jag är arg på vädret. Arg.

    Hoppas vädret läser. PAH!
    (nu är jag inte lika sur längre(; )

    Dagens outfit

    98761-441En väldigt dålig bild bjuder jag på idag när jag skall presentera dagens outfit (kamerabatteriet - slut). Man ser knappt någonting, men jag säger ändå;

    Mossgrönt Plisserat linne Vero Moda
    Svart/grå jeans ONLY
    Grå skor Din Sko
    Örhängen Fick jag av värdfamiljen jag bodde hos i England.
    Håret; Kirsten-
    knuten och svart, tunnt diadem.
    nedanstående syns ej på bilden.
    Min väska från Lindex
    Svart regnjacka från Craft
    Gammal, tjock, svart halsduk. Troligen från Kappahl/H&M eller liknande.
    Tumvantar från Everest.

    Krångliga spanskaläxor

    Det är iskallt här och jag skall gå till skolan om typ 15 minuter.
    Det innebär att man skall ut, där det är ännu kallare. Jag står inte ut.
    Dessutom hade vi en spanskaläxa till idag som jag satt och bara glodde på i en halvtimma igår för att förstå vad den gick ut på. Det var någon sorts ordfläta eller någonting, och jag testade alla möjliga sätt för att komma på hur man skulle göra. Ingenting fungerade. Känns bra (inte).

    Idag kommer det nog en outfit-bild tror jag... Det var ju nästan en vecka sedan senast, va?
    Skönt att blogga lite. Hej svejs.

    Tiger a/w 06-07 (kändis-kläd-span)

    Har precis tittat igenom lite bilder på kändisar och hur de såg ut igår till Tigers a/w 06-07 -visning. En del var mycket värt att kommentera. Jag har gjort ett urplock. (oops - detta är mina åsiker alltså.)

    • Eva Röse vågar. Jag gillar. Helt otippat - och så söt hon är i håret! Helt klart betyg 9 (av 10).

    • För att vara chefredaktör på en glammig tidning klär sig inte Jonna Bergh Wallström speciellt snyggt (eller glammigt). Jag har nog aldrig hållt ögonen speciellt öppna för henne i och för sig, men när mans er henne så är det ofta ingenting att skrika halleluja åt som on är iklädd. Så är även fallet här. Gillar färgen på toppen men den är inte "wow!" någonstans. Posen (hallå? är det där ens en pose?) och hållningen är kass(jag har inte grymt bra hållning själv, men man kan väl sträcka liiite på sig?). Nej, slut på klageriet (jag säger alltså ingenting mer alls).

    • Avslappnat, men snyggt. Jag är som ni säkert vet helt galet galen i den här typen av tunika, men snedflätan och halsbandet gör allt verkligen inte sämre! Snyggt Elin Hasslund (som jag egentligen inte vet vem det är, men jag gillar redan hennes stil så; tjoho!)

    • Jag vet inte vad jag skall säga om Sofi Fahrman. Jag följde hennes "Sofis mode" hos aftonbladet som en galning för typ lite mer än ett år sedan och fram till sommaren ungefär (när mode, kläder och accessoarer fortfarande var relativt ny mark för mig), och tyckte att hon var bäst. Men hennes outfits börjar att kännas lite... lika varandra? Sure, man skall ha sin egna stil och stå för den. Men det betyder inte att man skall utmana den med nytt ibland. Jag tycker att Sofis ouftfit här bara är "som vanligt", även fast klänningen är superfin. Men hon passar verkligen i sin page, och vännen (?) Paula Björks tröja gillas.

    • Hade tänkt avrunda där, men det hade kännts dumt att inte lyfta fram "top model"-en Freja Kjellberg när jag kommenterar kläder. Att en hängslekjol och ett enkelt, svart linne kan kännas så bra, känns... bra. Jag kan inte klaga. Fast jag undrar om Freja inte fryser? Nu ser jag inte om hon har ett par knästrumpor, men det är nog vad jag hade valt tillsammans med en sådan här outfit i början av januari.

    Överlag; Mycket fint, men inte mycket "åh-så-underbart-snyggt" tycker jag. 
    Bäst klädda? Jag är bestämd på den punkten. Eva Röse, tycker jag. För att hon vågar, och klär i det.

    98761-440

    Från detaljer till dagen i stort.

    98761-439Jag tvekar inte en sekund på att i... jag skulle gissa på 60-75% av alla fall, så är det detaljerna som gör hela outfiten.
    Det är alltså min ursäkt till varför jag ganska ofta bloggar om såkallat detalj-mode. En detalj jag tror på nu till våren (och hösten, men kanske då mer i en gammal brun-rostig färg/guld) är de silvriga nycklarna.
    Allra helst en enda stor nyckel, tack. Supersött.

    Första skoldagen var väl, ganska flummig. Man har inte vart där på länge, och det är svårt att ta allt på fullaste allvar när man för första gången på 2½ vecka vaknar mitt i natten (det vill säga klockan 6.30). Mot slutet av skoldagen gick jag från "glader" (eller snarare "skratter" om det hade funnits, för det glada humöret behöll jag ändå) till "trötter".

    Veckorevyn låg i brevlådan när jag kom hem - vilket helt underbart nummer! Jag älskade det i alla fall.
    Ikväll blir det varm o'boy, min stora, röda pläd, ugly betty och Greys Anatomy. Nu skall jag fixa spanska-läxan. Lika bra när jag ändå inte har något annat att göra.

    Headache

    Mycket kläder och mode på bloggen det senaste, men jag måste lägga in denna bilden från acne också. Älskar over-kneesen.

    Jag har haft en trött dag annars. Huvudvärk och TV, härligt (eller ej).
    Skola imorgon, och inte nog med det - vi går till 15.30
    Och sedan lär terminen rulla på. Med nationella prov och sånt där kul...
    Usch.

    Allt jag inte kommer hinna sedan

    Ändrade planer. Shopping annan dag, idag blir det en seg dag. Bara ta det lugnt, alltså det jag inte kommer hinna med när skolan drar igång igen. Nu skall jag tina en lussebulle och kolla vad som är på TV. Tjenix.

    Shoppingsällskap.

    98761-437I vanliga fall brukar jag tycka att det är ganska skönt att shoppa ensam, men idag känner jag inte alls för att kolla på skor och kläder på egen hand. Hm... Måste hitta någon som är sugen på att hänga med.

    I alla fall. Detta är inte alls vad jag måste köpa idag, men vad jag vill köpa i alla fall. En liten lista.

    ..sneakers | De gyllene står som sagt var högt på listan. Ingen 
    vidare kommentar på det.

    .. tunika/tröja i för stor storlek | crave. Jag måste ha detta. Jag 
    brukar gå och sura över att indiska alltid bara har kvar de stora
    storlekarna på sina kläder. Nu kanske jag kan hitta något där då?

    .. ballerinas | det är inte direkt väder för att använda sådana här nu,
    men jag älskar denna typ av sko. Så det gör ingenting om jag 
    köper ett par, right?

    Kling- favorit

    ... och vi startar den nya veckan med en Kling-favorit. Elin som numera tipsar oss på måndagar, har här fått tag i en jättesöt hängslekjol från Acne. Perfekt, hade inte gjort sig illa i min garderob alls.

    Skall försöka blogga som, eh, väldigt mycket idag i och med att jag kommer dra ner på bloggningen nu när skolan börjar (hoppas det inte blir alltför mycket bara). Men jag hade också tänkt kolla på de gyllene skorna, om de har dem på allum. Mje, jag får se. Over and out.

    Mary Kate's outfit

    98761-434Denna bilden på MK är störtskön. Ser inte alls genomtänkt ut, men är ouh så snyggt. I vanliga fall brukar jag inte gilla stora örhängen, men här är dem verkligen rätt, rätt, rätt.
    Allt är bara lager, på lager, på lager - och så fint hennes hår är på denna bilden!
    Och halsduken bärs upp perfekt. Om du inte har noterat detta så gillar jag denna bilden. Mycket.

    Jag säger det nu, för jag har en känsla av att jag inte kommer orka dra ett inlägg om det här vid något senare tillfälle:
    När skolan börjar igen, kommer det nog inte att bli så mycket bloggning.
    Nej, helgerna kommer bli bloggens tid nu i vår, för jag kände i höstas att bloggen kanske tog lite för mycket tid. Men uppdaterad, skall bloggen hållas. Bara inte lika mycket.
    Sista terminen i nian vill man ju visa tusen gånger bättre än någonsin, menar jag..

    Här kommer den nya plugg- Beth. (Bah, jag orkar inte)


    En knapp tunika - Beth

    98761-433Såhär blev min tunika. Ett ganska formlöst linne, med knäppning ner till mitten av magen. På ryggen sitter också tre knappar.
    Skall såklart sitta löst (det är en tunika), och... jao. Vill nog helst ha det i vitt, men knapparnas färg har jag inte bestämt mig ännu för. Liksom typ av tyg.

    Ja, vi får se vad det kan bli av det.
    Vet inte om jag  väljer att göra det hemma, eller om jag tar med skisserna till skolan så kanske jag kan göra det där på syslöjden.
    Den som lever får väl se.

    När ni tittar på skisserna; tänk på att dessa ritades i halvvaket tillstånd ca. 2 på natten. Med en whiteboardpenna, i närmsta block.

    Uppdat: Nu när jag tänker på det tror jag jag skippar knapparna på ryggen också. Hur kom dom dit, liksom? Njet, jag får se.

    En blandad lista

    Hittade den här hos Mimmi, och jag tycker faktiskt att den var lite kul att läsa igenom också... Så, då blir det kanske inte alltför tråkigt för er heller?

    Vilken svordom använder du mest?
    Fan, jävlar... and so on.
    Äger du en iPod?
    Nope.
    Vilken tid är din väckarklocka inställd på?
    Om det är skola så, mellan typ 6.00 (men då snoozar jag) och 7.30.
    Just nu är den inställd på 9.30
    Använder du flip-flop's även när det är kallt ute?
    Nejnej, men andra vår/sommar-skor.
    Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden?
    Japp. Det är kul att vara med på kort ibland, men jag är verkligen inte fotogenisk och trivs helt enkelt bättre bakom kameran.
    Vilken var den senaste filmen du såg?
    Ouh, hm... Jo, Hip hip Hora hemma hos Johanna i fredags.
    Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa?
    En resa, tror jag. (Vart? - New York tror jag)
    Har någon någonsin kallat dig lat?
    Haha, ja. Men det är väl ganska sant... (;
    Tar du någonsin medicin för att hjälpa dig somna snabbare?
    Nejnejnej...
    Vilken CD ligger i din CDspelare just nu?
    Ingen tror jag.
    Föredrar du vanlig eller chokladmjölk?
    Vanlig.
    Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan?
    Haha, oj. Det vet jag inte såhär. Det är väl en av anledningarna till varför det är så säkert och berätta hemlisar för mig. Jag vet om dom om vi skulle snacka om dom, men såhär kan jag inte minnas.
    När var senast någon stötte på dig?
    Stötte? Kalla det vad du vill...
    Vad åt du till middag?
    Igår? Något kött och potatisgratäng.
    Använder du huvtröjor?
    Tycker om dem, men har... oj, jisses. Det behöver jag också köpa ja...
    Kan du vissla?
    Nej.. Eller, jag försöker?
    Har du någonsin deltagit i en demonstration?
    Nej.
    Vilken är din favoritåkattraktion på ett nöjesfält?
    Vattenbanorna och sånt där. Flumride på liseberg. Men jag är ganska feg vad gäller sånt. Skulle aldrig sätta mig i kanonen eller balder som jag är nu.
    Tror du folk pratar bakom ryggen om dig?
    Att säga nej på den här frågan är ju bara bullshit. Folk har något speciellt behov av att snacka bakom ryggen, och sedan inte kunna stå för det. Detta är ett av mina mål med mitt liv - att kunna ändra på detta (good luck, Beth)
    Tittade du på tecknat när du var liten?
    Ja, det händer väl fortfarande ibland? (;
    Är du blyg inför det motsatta könet?
    nej - varför?
    Vilken film kan du alla replikerna till?
    Det skulle väl vara Harry Potter eller någonting, men jag är ingen expert på film.
    Äger du några bandT-shirts?
    Neepp.
    När flög du senast?
    Juli 2006. Hem från england.
    Läser du för skojs skull?
    För skojs skull? Jaja, ja- jag älskar att läsa.
    Pratar du några andra språk?
    Engelska och spanska.
    Har du gråtit offentligt?
    Japp (; Haha, eller inför andra folk och sådär alltså? Senast när jag i 1 timma och lite till hade fått höra hur de lagt upp planerna för hur de skulle fixa mina tänder och sådär. Så åkte vi tillbaka till skolan, och så brast det bara när jag gick in i klassrummet. Det var väl för mycket på en gång.
    Har du en stationär dator eller en laptop?
    2 stationära, planerar köpa laptop.
    Vilka gör du, önskningar eller planer?
    Va? Nu fattar jag inte.
    Försöker du alltid lära dig nya saker?
    Det är klart. Men bara för det betyder det inte att det alltid går så bra.
    Vill du just nu ha några tatueringar eller piercingar?
    Planerar en piercing, och en tatuering skulle väl inte sitta fel. Men en sak i taget.
    Tycker du att killen borde bjuda på första dejten?
    Instämmer i Mimmis svar, haha: Det är ju trevligt.
    Kan du kasta macka?
    Jag kan kasta, men stenfan hoppar ju inte. För det är väl det som är meningen? Att den skall studsa på vattnet?
    Har du någonsin varit på Jamaica?
    Njet.
    Vad har du med dig in på bion?
    En dricka framförallt. Sedan varierar det.
    Vem är din favoritlärare?
    Hm. Jag säger bara; det finns bättre, det finns sämre.
    Skulle du någonsin dejta någon med väldigt mycket tatueringar?
    Det beror helt på personlighet och så.
    Gillar du att flyga flygplan?
    Om jag gör. Jag älskar det.
    Vilket personlighetsdrag är ett måste hos en partner?
    Omtänksam... och kanske ärlig.
    När sov du senast på golvet?
    Eh, måste vart i skolan någon gång. Halvsov alltså. Annars vet jag inte. Eller jo, för någon vecka sedan tror jag.
    Gillar du din boendesituation?
    Ja, men inte "klimatet". Hade trivts bättre typ med samma väder som det är på Gran Canaria och så.
    Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera?
    Jag fungerar med få timmar också, jag blir bara väldigt jobbig för dem som är runt omkring mig då. Eftersom jag då drabbas av sjukt kontstig överskottsenergi och skrattar åt allt, och är allmänt... konstig. Men 8 eller mer tror jag.
    Äter du frukost dagligen?
    Jarå.
    Är dina dagar fullbokade och stressiga?
    Nej, egentligen inte. Men på något sätt känns det som jag inte hinner någonting ändå.
    Brukar du hamna i trubbel för att prata på lektionerna?
    Nej, min lärare tycker vi pratar för lite (!), även fast jag verkligen tjôtar övermycket i vanliga fall. Men, men...
    Vilken är din favoritfrukt?
    Hm.. drakfrukt, men det var längesedan jag åt. Gills citron som frukt, så säger jag det.
    Bryr du dig om antalet kalorier i det du köper?
    oh nej.
    Hur gammal blir du nästa födelsedag?
    16.
    Är du petig när det kommer till stavning och grammatik?
    Stavning - ja. Grammatik är jag sämre på, men brukar falla sig naturligt i de flesta fall.
    Tror du på liv på andra planeter?
    Jag vet inte. Det finns så mycket man kan tro och forska i, jag orkar inte med det.
    Vem var den sista personen som gjorde dig arg?
    Jag vet inte.
    Tror du att Gud är man eller kvinna?
    Jag vet inte. Fast om det var en tjej skulle det väl hetat Gudinna? Om han/hon nu finns.
    Vad var det sista du åt?
    Maltesers.
    Kommer du bäst överrens med personer av samma kön eller motsatta?
    Olika.
    Hur valde dina föräldrar ditt namn?
    Jag vet inte, tror att pappa tyckte Elisabeth var fint. Och då tyckte mamma det med.
    Gillar du senap?
    Ja, men inte i överflöd.
    Vad säger du till dig själv när allt känns svårt?
    Shit the same, haha:p
    Skulle du någonsin hoppa fallskärm?
    Nej, tror inte det. Fast kanske...
    Sover du på sida, mage eller rygg?
    Vet inte, ser inte mig själv när jag sover. Men brukar somna på rygg och vakna på mage.
    Vilken karaktär från en film påminner mest om dig själv?
    Ugly Betty, på vissa sätt (ja, jag vet att hon inte är någon film, sak samma). Men nej, jag är väl one of the kind.
    Har du någonsin köpt något från eBay?
    Nope.
    Tycker du om att krama folk?
    Jovars. Eller det beror väl på vem. SKulle inte tyckt det var urkul att krama typ.. George W Bush (om man skall ta i).
    Skulle du säga att du är trendig?
    Trendig, jag gillar inte det ordet. Jag tycker det är kul att följa vad som är inne och nya "trender" och så, men i slutändan skulle jag inte ta på mig någonting jag inte trivs i bara för att det är "trendigt".
    Om någon som du inte var intresserad av att dejta bjöd dig på en dejt, hur skulle du reagera?
    Jag vet inte.
    Vilken är din favoritkaraktär i Star Wars?
    Har aldrig sett, och hoppas jag aldrig kommer se den. Verkar sjukt tråkig.
    Stör det dig om någon säger att dom ska ringa men inte gör det?
    Ibland.
    Vilka böcker har fått dig att gråta?
    Gråta och gråta? nja... men starka känslor? Ja.
    Tycker du att du är attraktiv?
    Haha, eh.
    Vad är du allergisk mot?
    Dumma människor.
    Får du dåligt samvete efter att du ätit kött?
    Nej.
    Om du var född av motsatt kön, vad hade du hetat?
    Mikael.

    Insomnia

    Jag säger bara: jag sov 7½ timme inatt. Jag har inte haft så svårt och somna på riktigt, riktigt länge. Låg och försökte somna i nästan 3 timmar, jag hatar när det blir så.
    Ja. Men nu... Zzz... Nej. Nu: Frukost.

    Jojo - Too Little Too Late

    "Det är ju en sån där låt som det finns tusen miljoner av"
    Japp, håller med dig pappa. Men ändå fastnar den här extra, i alla fall just nu.
    Jojo har en sjukt stark röst, och med tanke på att hon bara är 9 månader äldre än mig blir det ännu mer imponerande.
    Jojo lyfter låten som det finns tusen miljoner andra av till nya höjder?

    Att sy

    98761-432Jag blev på ett väldigt sy-humör helt plötsligt. Bara sådär - en lördagkväll. Hm...
    Funderar på vad jag skall sy bara... Hm. En liknande variant av
    topshop-tunikan står högt i topp. Mja, får sätta mig ner och titta igenom min sy-bibel och skissa lite. Får se vad det blir av 'ett.
    Jag har som säkert inte många vet (mwaha - ett avslöjande på G) alltid tyckt att det vart roligt att sy. Det har egentligen påverkat hela mitt liv, då "mamma-släkten" alltid sytt mycket. Egentligen mest min gammel-mormor som var sömmerska, och jag såg upp till henne väldigt mycket. Så det är väl anledningen till att jag själv tycker att det är mycket kul att sy. "Det sitter i händerna" som hon sa.
    Jag är verkligen inte världsbäst på att sy, men jag tycker det är kul och det är huvudsaken.

    Nu blev jag akut sy-sjuk. Jag måste fundera på vad jag skall sy nu. CIAO.

    Utmaning; visa ditt favoritsmink!

    98761-431
    Om jag skall vara ärlig, och det skall jag (som jag brukar säga) så är jag verkligen inte alls bra på smink. Men ögon och läppar är något jag alltid sminkar, spelar ingen roll om det är en söndag mitt i ett lov och jag inte skall träffa en människa.
    Så när jag fick i utmaning av
    Honeydew att göra ett kollage, och visa sitt favoritsmink så blev det ju inte jättemycket. Men i alla fall, här är vad jag gillar mest i sminkväg!
     Såklart har jag mer smink än detta, men utmaningen gick ju ut på att visa favoriterna - right?

    Mascara; Maybelline Lash Stylist (ca.110:-) och Lancôme L'extreme (ca. 235:-)
    Mascaran är nog det jag är mest noga med att det skall vara av bra kvalité och att den skall vara exakt så som jag vill ha den. När jag skriver detta kan nog en del undra varför jag då har med Maybellines Lash Stylist bland mitt favoritsmink. För jag tycker verkligen att det är en skitdålig mascara också - om den används ensam. Däremot om man använder den för att "styla" (måttligt!) innan man använder sin vanliga mascara, så är den inte alls too bad.
    Lancôme L'extreme behöver inte så mycket kommentarer, den är bäst rakt igenom. Långa, separerade fransar är resultatet av bara några få svep.

    Eyeliner/Kajal; H&M (19,50:-)
    Inramningen av ögat är viktigt. H&M's är kanske inte den bästa, men den duger för att fatta sig kort.

    Läppar; Agatha Ruiz de La Prada, Fragranced Balm (ca 55:- )
    De här supersöta Balm'sen är min senaste kärlek i sminkväg. Ger jättesnygg glans på läpparna och luktar verkligen l-j-u-v-l-i-g-t. Och förpackningen  är ju alldeles, alldeles underbar den med.

    En tunika för Beth

    98761-430Den här tunikan från Topshop är verkligen jättesöt. Måste ta mig dit och köpa den någon dag, känns det som nu. Det är bara det att jag inte vill göra slut på alla pengar de första två veckorna nu igen.. Men hallå? Den är ju precis vad jag letat efter hur länge som helst känns det som. Och precis i min stil dessutom. Jo, jag måste ha den.

    Fast jag undar bara... Eftersom hemsidan är engelsk, och priserna är "engelska" så undrar jag om plaggen som är på hemsidan verkligen finns i sverige? Någon som vet?
    Den kostar ju bara £22 (vilket är ungefär detsamma som 300 svenska kronor), så... om någon vet i alla fall, så vore det jättesnällt om ni kunde svara.

    För visst är den helt underbar?

    Gyllene skooooooooooor

    98761-428

    Jag är jättekär.

    H&M, hallå? Klänningen!

    98761-389Jag förstår mig verkligen inte på H&M i vår. Vissa saker är verkligen... inte snygga , medan andra saker bara är vill ha, vill ha och åter igen vill ha.
    En sak (..till..) som fortfarande irreterar mig enormt, är klänningen på startsidan. Eller irreterar och irreterar, det är mest... jobbigt. Jag känner mig som hästen som har ett metspö i nacken med en morot som hänger strax framför nosen hela tiden, ni vet?  (Kankse inte, men ni fattar. Så nära men så långt bort?) Det är så jobbigt, så jag precis skickade iväg ett mejl till H&M och undrade över den. Jag måste ha den. Hur galen jag än verkar - jag gör (nästan) vad som helst för den. Mwah. (Det är mitt senaste uttryck för saker som är obeskrivbara.)

    Nu skall jag kila, ciao.

    Utmaning; favoritskärp

    98761-423

    Jag blev utmanad av
    Amima att lägga upp mitt favoritskärp.
    Sanningen att säga är dock att jag inte är störtkär i skärp. Jag använder istället band, sjalar och andra saker jag hittar och knyter runt maogen. Min senaste idé är som ni kanske vet snusnäsduken. Se bild!

    3 snygga skofynd under 300 - i butik nära dig

    98761-427
    Jag var egentligen ute efter att plocka ihop en dagens dröm, men fastnade vid skorna.

    De gyllene skorna från Din Sko kostar bara 280, och är perfekta nu och ända till våren är slut. Eftersom vintern har bestämt sig för att inte komma i år alltså. Och jag säger inte nej till ett par sådana här i min garderob. Ursnygga verkligen.
    De här röda pumpsen såg jag när jag var på allum igår. Kostade tidigare 180 kronor, men nu kan du fynda dem för bara 100-lappen hos Din Sko. Sjukt billiga, och skor av den typ man aldrig kan få för många av ("skor" helt enkelt).
    Dessa kilklackar från Skopunkten har jag bloggat om tidigare, men jag kan inte släppa dem. Ser både bekväma ut, samtidigt som de passar till typ allt och är jättesnygga. Bara 299 behöver du lägga ut för att dessa skall bli dina.

    Det nästan bästa av allt är ju att Din Sko och Skopunkten inte är de mest sällsynta av butiker, utan finns ofta ganska nära vem som helst. Hurra och skål, för det.

    Skola, Skola, Skola... (konsten att slappna av? någon?)

    Jag är övertrött igen. Och egentligen hade jag nog inte vart övertrött om jag inte visste att skolan börjar på tisdag igen. Gah -  plåga, plåga.
    Jag var i alla fall hos Johanna igårkväll igen. Det var jättekul, och slutade nästan med att jag somnade framför hennes TV... Den sista halvtimman skulle en med svag syn kunnat förväxla mig med död, känns det som. Buh, för skolan som hela tiden sitter i bakhuvudet.

    Nu skall jag ta mig en varm dusch, klä på mig, fixa mig och sedan... Nej, jag har inget planerat. Det ordnar sig. TJENIX.


    En dag med Johanna

    98761-426
    Idag var jag med Johanna. Vi gick runt på allum och så först, och sedan tog vi bussen hem till henne där vi kollade på ett avsnitt av Desperate Housewives, och bara snackade.

    När vi var på allum fyndade jag i alla fall det här uggle-halsbandet som jag gått och velat hela hösten, men det aldrig riktigt blivit av att köpa det. Men nu hängde det där, med en 50%-lapp på sig och då mååååååååååste man ju köpa det. Jättefint, och jag älskar kedjan.
    Jag har också fått upp ögonen för haj-tandshalsbandet som kan kännas lite 2006, men jag tror det kan funka i år också, eller?

    Nu har jag precis proppat i mig alldeles för mycket tacos,
    och har inga planer för kvällen än sålänge.
    Hm...

    Vad jag har på mig idag

    Outfits.seDetta är vad jag har på mig idag.
    Svarta jeans och ett svart linne,
    och till det en snusnäsduk i midjan.
    Pumpsen är inte vad jag kommer gå i, när jag tar mig ut idag i och för sig... Det på grund av 2 anledningar;
    ♣ Vädret
    ♣ Stilettklackar på typ 10 centimeter är inte någotning jag (än sålänge) kan hantera. Så de kommer antagligen bli utbytta mot mina
    grå stövlar.

    Nu skall jag, förhoppningvis snart, vara med Johanna. Hon hade lite saker att göra innan dess, men sedan skall jag i alla fall vara med henne. Får se vad vi hittar på...


    Rösta gärna på min outfit här.










    Detaljbilder ser du här nedan...


    Detalj?

    Jag får väl klämma in ett inlägg fast jag är helt tömd på ideér vad jag kan skriva om.
    Skall även lägga ut en dagens outfit snart, jag tyckte jag fick till en rolig detalj där själv idag. Uh, så enkel outfit, men haha... Ja- ni får se själva. Typ, strax...

    SO LONG.

    Dagens Outfit

    Mysig, vardags-outfit.
    Och en typisk sådan. Men som sagt - mysig.
    Läs här vad min outfit idag består av.
    Outfits.se

    Trött x 2 och hungrig

    Denna dagen so far har spenderats på ICA (mestadels i godisavdelningen, men jag och mitt goda samvete bestämde oss för att inte köpa någonting... bah) och i soffan med "13 snart 30" i DVD-spelaren.
    Nu är jag bara trött, hungrig och... trött.

    Ikväll skall jag på hockey! Shihou, vad jag har längtat ihjäl mig för den här matchen.
    Frölunda - Färjestad, det skall bliiii så kul. Hej so long.

    Marie Antoinette

    Igår var jag och såg Marie Antoinette och.. den var helt fantastisk. Visst, den var lite knäpp - men det gjorde den mer verklighetstrogen tror jag (vilket är bra, då den är verklighetsbaserad).
    Sån härlig miljö, och så mycket kläder det fanns. Så överdådigt, men det gjorde den bara ännu bättre. Måste säga att man får en helt annan syn på Marie Antoinette genom denna filmen, än när man läser om henne i historie-böckerna.
    Jag älskade också hur dem bröt av med rockmusik till allt det här som verkligen skriker barock.

    Och för mig som har en sån svaghet för solfjädrar (speciellt då),
    så kan jag inte med att ge filmen något annat än 5/5 i betyg.


    Den som inte har sett denna filmen, har missat någonting!
    (hittade inte någon trailer utan fransk textning/franskt tal.
    Men här talar de i alla fall engelska, så man fattar ändå.)



    Mamma syr

    98761-420

    Mamma har vart i farten och sytt här i eftermiddag
    . Vad hon har sytt är "överdrag" till madrasserna till bänkarna i hallen. Och jag tyckte det var så fin röd färg på tyget, så jag tog lite bilder som jag tänkte visa er.
    På bilderna syns också dörrmattan, och mattan vi köpte på IKEA idag.

    Dagens outfit

    Outfits.se
    Här står det vad jag har på mig.

    Sett: Chloë Sevigny

    98761-419

    Chloë Sevigny som i år är inne på sitt 33 levnadsår, har en garderob som vad jag sett verkar vara en dröm i verkligheten.
    Chloë är inte rädd för att klä sig i annorlunda och nya trender.
    - Vem bär upp den höga midjan bättre än Chloë?

    Jag skall inte fördjupa mig mycket om Chloë här och nu, utan låter bilderna tala för sig själva.



    Bilderna kommer bland annat från
    - Chloe Online.
    - tyska, brittiska och italienska VOGUE
    - resultat av sökningar på google där jag uppget "Chloe Sevigny" i sökfältet.
    Med mera.

    Vaddå "sett"?

    Den uppmärksamme har säkert sett en ny kategori i menyn; "sett" heter den.
    Snart invigs kategorin med bilder på specifika personer som jag sett och fastnat för.
    Först ut är Chloë Sevigny som är en av mina personliga största stilförebilder och inspirationskällor.
    Strax alltså...

    I min väska

    98761-414

    98761-415



    Var ett tag sedan jag visade upp vad jag hade
    i min väska senast. Så även fast det inte är väskans mest spännande (från insidan sett) årstid (enligt mig), så delar jag med mig här och nu av min väskas innehåll.. (väskan kommer från lindex)

    SOLO- tidning och boken "Ett annat sätt att vara ung" av Per Nilsson
    Tidningen är för det mesta obligatorisk i min väska. Kommer jag för tidigt till skolan (sker ofta) så tar jag fram min medhavda tidning och läser, samma gäller om jag sitter själv på busshållplatsen eller bussen och så vidare. Boken är inte lika obligatorisk, men fyller samma funktioner som tidningen.
    Att jag just nu har SOLO i väskan är väl mest en slump, och pocket-boken hittade jag i min bokhylla i morse. Kom på att jag inte läst den sådenflög ner i väskan.

    Randig Portmonnä, används här som necessär
    Köpte jag innan sommaren i år på VILA. Innehåller bland annat kajal, mascara, nagellack, hårspännen, tofsar och tusen olika läppglans och en fickspegel. Mycket viktig.

    Plånbok från Portsmouth
    Jag älskar min plånbok. Den är stor, har många fack och den... är helt enkelt bäst. Min favorit-plånbok bland alla jag någonsin haft (vilket är ett antal...)

    Randig anteckningsbok & en krönika jag just nu arbetar med
    Anteckningsboken köptes faktiskt idag på IKEA. Fick den av mamma, och jag som faktiskt var på jag efter en anteckningsbok till väskan. Estupendo.
    Krönikan skrev jag på datorn för någon vecka sedan, men var tvungen att rusa när jag precis blivit färdig så skrev ut den och la den i väskan för att rätta fel, och få nya idéer till den.

    Mobilen
    Ojojoj, här har vi det viktigaste. Har med mig den överallt, dygnet runt (förrutom på ytterst få lediga dagar då jag bara har den avstängd~men ändå med mig~). Köpte den i höstas så trivs fortfarande superbra med den. Fyller ut alla funktioner jag behöver.

    Mjölkchoklad
    Oops. Köpte idag på IKEA för 5 pix. Om man får akut godis-behov alltså...

    Solglasögon
    Från H&M, vår 07. Tycker om dessa mycket. Men mest för att de är nyast antar jag. Har typ 4 solglasögon jag använder ofta, och sedan ungefär 3 till som bara är till beskådning för tillfället. Men H&M-glajjorna är nyast.

    Snusnäsduk (hu?) och nycklar
    Ehm. Jag vet inte varför den snusnäsduken ligger i min väska om jag skall vara helt ärlig. Fast jag tycker att det är en snygg accessoar, absolut... Men jag har inte använt den på ett tag, tror jag...?
    Nycklar är mycket viktigt (såklart).

    Pennor
    Pennor á la reklam. Men shit the same. Jag är en skribent ända ut i fingerspetsarna så jag skriver med what so ever. Dessa följer tydligen med mig i väskan just nu (:

    Bara vad jag köpte

    Hemma igen. Jag köpte choklad (5:-). Och så köpte jag whiteboardpennor i kul färger. De kostade 19:-. Och sedan fyndade jag en bordslampa för bara 29 kronor! (som tidigare var 99:-)

    Jag är nöjd med dagen so far. TJENIX.

    Nu skall jag springa iväg och fotografera. Det var så längesedan senast...

    Tisdag: IKEA

    98761-413Skall alldeles strax (närmare bestämt om ca 20 minuter) åka till IKEA. Mamma ringde och frågade om vi ville hänga med henne,
    och man säger ju inte nej när man suttit rastlös hemma i ett antal dagar.
    Får å andra sidan se om jag köper något...

    Ikväll skall jag somsagt var också gå på Marie Antoinette med Johanna. Skall bli mycket nice (mitt nya favorit-ord?). Hm...

    Jo, måste tipsa om att den 12 nu i januari släpps Sophie Kinsellas bok "En Shopaholic i New York". Också denna handlar om Rebecca Bloomwood, och är självklart ett måste att läsa. Läs mer om den här.

    Barnstol ♥ FÄRGGLAD, 99:-
    Whiteboardpennor ♥ MÅLA, 19:- /7st
    Lampa ♥ MAMMUT, 99:-
    Blomma (ej riktig) ♥ SMYCKA, 9:-/st
    Förvarings"burkar" ♥ FRYKEN, 99:- /3st

    Konsten att skriva av sig

    Nu skall jag snart somna har jag på känn. Och för att motverka att detta sker framför datorn så skall jag alltså snart också dra mig till sängs också. Först behöver jag dock ett skriva-av-mig inlägg.

    ..
    Outfits.se är en ny favorit. För favoriter det blir allt som jag får inspiration av, som överraskar mig, eller som jag bara i allmänhet blir glad av. I detta fallet gäller nog förslag ett som största orsaken. Men i alla fall: En helt perfekt sida. Med som sagt; inspiration, inspiration och åter inspiration.

    .. jag skrev det inte igår så jag skriver det idag. Jag har haft premiär för mitt dagboks- skrivande. Tjoho, jag gillar det. Tänk vad mycket den kommer vara fylld med om 5 år? .... och vad rastlös jag måste känna mig om fem år när jag precis slutat skriva dagbok varje kväll (... efter FEM år!)
    98761-410
    .. mavalas Miami-färg är såååå snygg. Har letat efter den perfekta rosa färgen (dvs den som inte är totalt genomskinlig, och då färglös) i flera år. Och nu sitter den där på mina naglar. Nice, kort sagt. Var kanske inte det bästa att måla på den på naglar som precis vart klädda med mörkaste svart, men ändå - nice.

    .. fjanterier. Det känns som allt blivit så stelt här i Partille på senaste tiden. Så mycket måsten, och så lite oseriöst. Holy Makarony - har jag verkligen kommit till rätt plats? För det kändes inte så när jag precis beskrev den.

    .. imorgon skall jag och joschannish på bio. Marie Antoinette skall härmed bli uttittad av 4... eh- ögon. Okej, av... mig och Johanna. Hur beskriver man det? Vi är one (two?) of the kind helt enkelt.

    Nej, jag säger härmed: Tjoho!

    Outfits.se

    Outfits.se

    Denna outfiten från
    oufits.se är helt... skön!
    Vad kan man säga mer? Mys-snygg och gud vad jag älskar att väskan bryter av som den gör (och att tjejen vågar använda den)!
    Tycker du?


    Mitt användarnamn är Beth. Sök på mig och kommentera, se och betygsätt mina outfits!

    Godis, tack

    98761-409Angående det där med nedläggning av PHASSION (eller i alla fall nedläggning av den i tidningsform). Skulle man inte kunnda göra den till en internet-tidning. Som den är nu ungefär - fast den får en riktig hemsida? Då skulle jag dock behöva lite hjälp med vart man kan hitta en plats där jag kan fixa en (gratis) hemsida? Och kanske då också hjälp med design och så vidare... En webb-master så att säga?

    Måste också säga att jag är sjukt godis-sugen. Så sugen att jag snart åker ner och köper mig lite.
    Har ändå bara suttit inne hela dagen, så det skulle nog vara bra och komma ut lite (till busshållplatsen alltså). Får se. So long!

    Har Ebba gått in i väggen? Eller jag?

    Men herregud, Ebba vad händer?
    Här hyllar hon den här fullkomligt förskräckliga klänningen Lindsay bar på nyår.
    Nej, nej, nej.

    2006

    Lite sent, kanske men här summerar jag i alla fall år 2006. Har glömt vart jag hittade listan.

    Årets köp: Åh. Omöjligt att bestämma sig... Något från england? Eller Rom? Eller någon väska...? Nej, jag ger upp.
    Årets snyggast stil: Chloé Sevigny, Nicole Richie och Ashley Olsen... - Okej, M-K också, men hennes stil är lite mera... obegriplig. Men jag börjar gilla den mer och mer nu.
    Årets skönhetsprodukt: Klöver Vaseline. Alltid.
    Årets favorittrend: Den marina. Och klänning- samt kilklacks-trenderna.
    Årets tröttaste "stilikon": Säger som den jag hittade listan hos (har glömt vem, redan). Kate Moss får smaka på den titeln. Alla såkallade "fashionistor" har snöat in sig alldeles för långt in på Kate-Kate-Kate.
    Årets favorit-celeb: Hm... Svårt. Sophie Kinsella. Daniell Radcliffe. Eller den eviga Bruce Springsteen. (EN celeb måste inte bara vara Paris Hilton eller Lindsay Lohan, för er som blev förvånade nu).
    Årets mest sorgliga celeb: Lindsay Lohan. Usch, jag mår illa av henne. Så... ofräsch.
    Årets modell:
    Danielle blev min favorit. Och Lily Cole. Och såklart Daria Werbowy.
    Årets modekampanj: Hm. Nej, jag vet inte.
    Årets tidning: VeckoRevyn steg verkligen till stjärnorna när Ebba tog över. Jag själv är också nybliven prenumerant. Annars får jag säga ELLE, och Vimmel, innan de lade ner.
    Årets favorit it-väska: Louis Vuitton Speedy blev jag sjukt kär i under hösten. Men det har lagt sig nu. Är förtfarande på jakt efter den perfekta.
    Årets Hype: Klänningen. Vad mer kan man säga?
    Årets besvikelse: H&Ms samarbeten. Nej tack, till de.
    Årets modeblogg: Lolita. Utan tvekan.
    Årets "Ett liv för Beth"- inlägg: Egentligen vill jag säga bad-inlägget, men det kom ju 2 timmar försent. Men kanske detta, eller denna drömmen. Det här verkligen inte bra, men kanske det mest känsloladdade... Men det mest trötta då?

    Du kan inte mena allvar?

    När man läser sådana här inlägg på Ebbas blogg blir man nästan orolig.
    Nej, den bikinin var inte snygg någonstans. Nude-färgade nederdel kan inte bli rätt, och speciellt inte med en överdel i den... färgen (skall det verkligen få räknas som färg över huvud taget?).

    Nej, Alba är fortfarande ingen större stilikon enligt mig.

    Fråga

    Jag måste fråga, för jag undrar sååå: Vad är en sidvisning?

    Hej Hallå Tjenixen.

    Hej, hallå och godermorgon alla där ute. Jag är så trött som man kan bli. Har lyckats ställa om dygnet, så jag kunde inte somna igårkväll. Och så gick jag upp redan 11 (som är en rent omänsklig kombination tillsammans med att somna "för sent").
    Just nu sitter jag och målar naglarna i Mavalas 75 "Miami". Sedan blir det till att låta det torka, och sedan påklädning, smink och så vidare. Idag är det faktiskt hyfsat väder, så jag tar mig kanske ner till allum. Behöver bland annat köpa nytt svart nagellack, eftersom det är hel-slut. Overand ut.

    TV- dag

    Har hela dagen suttit och kollat på TV. Först var det Ronja Rövardotter (som jag för övrigt innan idag säkert inte sett på... säkert 5 år), sedan School of Rock (helt okej). Sedan blev det paus då jag skrev lite, läste lite och så vidare. Tillbaka till soffan 19.30 för monstrens tid, sedan Hey Baberiba och strax skall vi kolla (chaseplay dock) på Cityakuten som är tillbaka.
    Gud, vad jag känner mig seg.
    Men egentligen känns det bäst så, för detta hade nog vart bättre än att ha fullt upp idag.
    Ouff, nu fick jag bråttom. Tjoho!
    98761-408

    Grubbel

    Huh. Det blir många inlägg angående PHASSION men det är just det (eller i alla fall lite) som jag skall skriva om här och nu.
    Hej. Jag heter Elisabeth, men har vant mig mer vid Beth de senaste... hm. 1-2 åren. Jag är 15, fyller i år 16. För att hoppa över snick-snacket så kan vi bara gå rakt på sak och säga att detta innebär att jag alltså går i 9:an. Skall börja gymnasiet.
    Detta innebär sjukt mycket i skolan. Och eftersom jag inte heller är en person som ger mig själv lite att göra på fritiden (även fast jag känner mig rastlös ibland, fråga mig inte hur det går ihop), så vet jag absolut inte alls hur det kommer gå för mig nu under våren om jag skall tänka på både bloggen, tidningen, skolan MED MERA.

    Över till mer seriöst prat. Jag kan lova er att jag har jättemycket ideér med PHASSION, men tiden finns verkligen inte. Jag är nog tyvärr tvungen att lägga ner PHASSION. Gud, det känns hemskt att säga så - tro mig. Men jag har en idé.
    De grejer jag planerat att skriva om i tidningen kan jag istället lägga ut på bloggen. Där har jag ingen bestämd tidpunkt jag behöver lägga ut de olika sakerna på, och jag får mer tid över.

    Jag har inte bestämt någonting ännu. Bara grubblar och funderar.
    Jag behöver era åsikter - ut med dem!

    Nu till våren

    98761-406

    Jag tänkte gå igenom lite av de olika trenderna jag ser till våren. Vissa har väl hållt i sig sedan länge, men nu vill jag prata lite mer om dem. Och då gör jag det (för jag säger det). Ta del!

    Höga midjan (här på shorts från H&M)
    På något sätt tror jag att folk börjar acceptera den höga midjan mer nu. Trenden har hållit i sig ett bra tag, så folk börjar vänja sig och tänker säkert (liksom jag) att "kanske skall jag prova på den höga midjan innan det är alldeles försent". Nu i vår är ju ett ypperligt tillfälle.
    Jag älskar de här shortsen från H&M. Verkligen hur snygga som helst. Är nog inte helt omöjligt att jag kommer hem med ett par i en H&M-pôse under våren.

    Rosetten (här på skor från Paul&Joe och på tröja från 3.2 Phillip Lim)
    Rosetten har vart en bubblare ett bra tag, men nu tror jag extremt mycket på den till våren. Överallt se jag rosetter. Överallt. Hm, nu tänker jag såhär: Egentligen skall inte jag sitta här och snacka rosetter -
    Ellis är heöt galen i dem vad jag förstått. Var bara tvungen att klämma in det, för är det inte så? (; (Fler än jag tror alltså på rosetten).

    Blommorna (här på tofs från H&M)
    Jag trodde verkligen inte på "plastblommor" och liknande i höstas, men hey - vad jag hade fel. Jag ser blommor överallt nu i vår. Jag ser blommor när jag blundar, blommor när jag drömmer, blommor när jag shoppar, blommor när jag...
    Blommor i håret är verkligen supersött i vår. Go for it, säger jag.

    Stora mönster (här på klänning från See by Chloé)
    Jag säger 70-tal, och därmed mönster. Gud, jag trodde aldrig jag skulle tycka de där konsitga färgkombinationerna och helt åt skogen sjuka mönstrena skulle bli snygga. Fast nu börjar jag bli osäker, är det så helfel? Överdriver man inte så kan det funka. Helt klart.

    Tack så jättemycket!

    Först och främst vill jag säga tack så jättemycket för alla fina kommenatarer som lämnats nu under nattens och gårkvällens gång. Kul att ni gillade bad-guiden också. Jag tyckte den var jättekul att göra, och jag hoppas jag fick med det mesta. Undrar ni något annat är det såklart bara att mejla!
    Tack igen! Hoppas att ni alla får ett superbra 2007! 

    Här i Partille öser bara regnet ner just nu, så återigen är det inte så lockande att åka iväg och shoppa. Tänkte dock bjuda på ett till kollage snart, som jag knåpade ihop igårkväll, men aldrig orkade lägga ut.
    Jag lägger nog ut det nu... Over and out.

    Inför badsäsongen - tips, tips och åter tips!

    98761-405

    Lite... konstigt kanske att lägga in badklädes tips, 1 januari klockan 2 på natten - men är man rastlös så är man. Och dessutom är det många som börjar beställa hem/shoppa sina badkläder redan nu i januari.
    Så eftersom jag själv sommarjobbar just i en underklädes/bad- butik, så tänkte jag att jag kunde ge en liten guide i det här med badkläder. (Gäller kvinnligt badmode)

    Allmänt
    Visst, det går trender i det här med badkläder också. Men det viktigaste av allt, som är en regel som gäller det mesta inom klädväg i och för sig (men jag vågar nästan säga ännu mer i under/bad-klädes-väg), är att man trivs i vad man klär sig i.
    Det är verkligen super-duper viktigt, regel nummer ett och hur-viktigt-som-helst. Gillar du att ha hipster mer än tanga-modeller(eller tvärtom) så - klä dig i det. Det finns verkligen inget som är så jobbigt som att gå runt och känna sig obekväm i badkläder (just för att man visar så mycket hud, och former).

    Färger
    Gult | En o så svår färg. Vem vill inte kunna matcha solen? Denna färgen passar dock dig som är mer mörkhyad (ev. mörkare gyllenbrun). På dig som är ljushyad (spelar ingen roll om du har blivit "faktiskt-ganska-brun-av-solen") precis som jag ser det.. Eh, jag säger- inte bra ut. Du ser i värsta fall naken ut, eller så ser din naturliga färg bara vitare ut, eller ev. antar den en lätt rosa ton.
    Turkos/blå | Färgen man bara vill klä sig i när man blivit solbrun. Men detta är också en grymt svårburen färg, här också för dig med mörkare färg. Antingen är det helt fel, eller så är du en sån där man som expedit i affär bara bli jätteavundsjuk på för du har gåvan att vara en som verkligen KLÄR i den färgen. kan bli Barbi-varning, kan bli perfa - med andra ord.
    Rött | Nej - till du som är ljushyad (i så fall skulle jag köra på hallonrött). Ja, oh ja- till dig som har mörkare hudton. Kan dock funka på accessoarer, till dig som är ljushyad och ändå älskar rött. Bara inte för mycket, för att undvika jultomte-looken i mitten av juli (vilket är... fel?).
    Brun/Svart | Helt ok. Skulle dock satsa på lite accessoarer till det. För att bryta av. Men - klassiker funkar alltid.
    Vitt | Nej,nej,nej... Lyckas du överhuvud taget hitta en vit bikini, så bör du även här vara lite mer mörkhyad för att det skall gå hem. Cremevitt / champagne - helt ok. Men kritvitt... Nja, ingen favorit (oftast).
    Grön | OH JA - OH JA. Min favoritfärg vad gäller badkläder. Funkar på mörkhyade som ljushyade. Mint är nyansen som jag själv gillar bäst, eftersom den är grymt somrig och helt larvigt söt. Finner inte många ord - bara ett måste i bad-garderoben. (Akta dock för riktigt sån här klargrön).
    Rosa | Jajämen. Funkar (belive it or not) faktiskt nästan bättre på ljushyade än mörkhyade enligt min mening. Fast, det beror helt på nyansen i och för sig (blir det beigerosa ser vi ljusljusa nakna ut, och och med ljusare rosa nyanser samt ceris och neonrosa). Finns sjukt mycket rosa badkläder. Fritt fram - helt okej för de flesta.
    Lila | Tja... Jo. Precis som med de flesta färger funkar denna färg bäst på den enskilde personligheten. Det är inte bikinin/baddräkten som skall bära upp personligheten och dig, utan tvärtom.
    Metallic-färger | Jättesvårt att bedömma såhär. Eller - omöjlit. Beror helt på person och modell på badkläder.

    Mönster och modeller
    Finns alla möjliga sorters mönster på badkläder. Tänkte gå igenom två mönster + två modeller av bikini.
    Marina | Rött/Vitt-randigt alt. Blått/vitt-randigt är skitbra. Älskar det. Funkar enligt mig på de flesta. Ett tips är att du badar bland vågorna - ränderna skall alltså vara vågräta. Vågrätt randigt är mer smickrande för bysten, och gör inte heller att man ser så sjukt avlång ut. I baddräkt funkar det dock med lodrätt.
    Blommigt | Ett vanligt mönster på badkläder. Jo- fint för det mesta. Finns så otrligt mycket, och jag kan inte påminna mig om att jag set något "sjukt-fult". Fritt fram här med.
    Bandeu-bh | Oerhört svårtburet. Svårt att säga varför, men ta på dig en så får du se. Finns många andra modeller som funkar bättre.
    Trekants- bh och knyt-trosa | En av de vanligaste, antar jag. Men också en av de snyggaste enligt mig. Passar mer oss med lite pojkigare figur.

    Storlekstips

    För smått ser bara inte bra ut, och för stort... ser inte heller bra ut. Är du osäker på storlek? TRAVA DIG IVÄG till närmsta (eller bästa) butik som säljer badkläder och prova där. Där kan du både prova dig fram till vad som känns rätt, och få expediternas hjälp. Jag vet att det kan kännas dumt att visa sig för expediterna i bara badkläder, men jag lovar att de ställer sig inte och börjar ifråga sätta ditt utseende. Absolut inte. Dess arbete är att hjälpa dig att hitta den perfekta bikinin/baddräkter. Och om du inte vill visa dig i bikini så är det ju inget måste, såklart.
    Är du säker på din storlek däremot går det bara fint att beställa på internet/postorder också såklart.

    Skötselråd
    Butiken skall mer än gärna ge råd om skötsel av plaggen du köper, men jag kan ge mitt bästa råd här:
    Om du badat i saltvatten; låt inte plagget soltorka utan att du sköljer av det med sötvatten först (om du nu måste låta det soltorka). Det bleks inte lika snabbt på så sätt. Men somsagt - solen bleker ganska bra ändå (men mindre bra utan saltvatten). 

    På kollaget

    Bikini modellbilder från H&M
    De bägge gröna är jag själv grymt sugen på att beställa hem själv. Men det slutar alltid med att jag har uppåt 5 nya bikinisar för året mot slutet av varje sommar. Men... ändå. De är så söta.
    Grön bikini i bakgrunden.
    En i härlig grön färg från Melissa Odabash.
    Sarong
    Skönaste strand-accessoaren. Kan man klä sig i på många olika sätt, kan man ha som solfilt, och är bara jätteskön. Denna blå kommer ifrån SCOOP.
    Flipflops.
    Hur "old" det här än känns med flipflops så är det väl ändå bästa skorna på stranden? För att gå med ballerinas eller andra skor är bara jobbigt när stranden istället flyttar in i skon. Dessa på bilden kommer från H&M.
    Solhatt
    Inga sjalar på huvudet nu, okej? Solhattar är tjugo gånger snyggare, sötare och bara jättebra. Skippa sjalen - in med hatten! Denna också från H&M.
    Solglasögon
    Behöver ingen närmare presentation. Ville bara få fram de här snygga från H&M. Snygg-snygga.

    Puh. Blev ett ganska långt inlägg det här, men jag hoppas att det kommer vara till nytta och att ni gillade det. Vad jag vill att ni verkligen skall ta åt er av är dock att ni måste klä er i vad ni trivs i. Jag kan säga det tjugotusen gånger om men det är verkligen hur viktigt som helst. Har ni någon respons på det här inlägget (och inlägg i den här typen överhuvud taget) så: ut med det!  

    2007 är här

    98761-401God fortsättning!
    Tolvslaget var fantastiskt! Eftersom vi bor på höjden, så ser man i princip hela partille, mycket från bergsjön och där borta + en del från Göteborg.
    Och även fast det regnade, så var det helt sjukt mycket fyrverkerier här. Verkligen jättemycket.
    Fast i och för sig, så höll det inte i sig så länge - men det var verkligen jättemycket just runt tolsvlaget och en tjugominuter därefter ungefär.
    Nu skall väl sysslingarna kolla på film här i ett par timmar. Jag själv får se vad jag hittar på.
    Nu bjuder jag på lite skakiga, men fina foton - vassigo'.