Dåtid och nutid och imorgontid


Jag kom aldrig hem igår. Eller jag menar. Så småningom kom jag hem. Men det var närmare tio-tiden. Tågtrafiken stod stilla i timmar, efter en hemsk-hemsk-hemsk olycka. Så jag gick med raska steg med Isabel hem istället. Vi åt mösökar med jättegod morot- och apelsin-marmelad. Det trodde jag nog inte, men riktigt gott var det.

På kvällen vann Frölunda första trepoängarn, och jag sov jättegott. Med ett leende på läpparna, det är ingen överdrift. Jag gjorde faktiskt det.

Today I wore lots and lots of dots på mitt linne. "Linne" har jag inte användt på 2 år, så det var väl dags. Det var ingen bra-dag på klädsättet, men den var väl fantastisk i övrigt. Ja.

Och slutligen skall jag berätta om vad jag sysslar med i presens. Jag pluggar reklam och information, inför ett prov imorgon. Så det är mycket målgrupper, effekter och strategier i ett enda stort trassel i mitt huvud just nu. Men. Trasslet skall redas ut, och jag skall klara det.

Hoppas jag.

Pling.

Autumn slash fall


Sov gott och länge, vaknade och fick snabbt huvudvärk (den sämre sidan med att ha tandställning - att spänna den och därmed hela huvudet) . Så jag gick ut, fick lite luft och fotograferade höst. Fick en del himlans fina bilder faktiskt (:

Så har jag pluggar reklam & information, och skrivit på en annan grej. Sånt som man gör på söndagar för att man a) inte hinner någon annan dag eller, b) inte orkar någon annan dag. Söndagarna är är nöd- dagarna. Och det är vi tacksamma för, att det finns sådana. Pling.

Swoosh


Den snygga tröjan är från ellos plus size- kollektion. Jättesnygg, precis som så mycket annat från de där kollektionerna.

Och det är så man vill ha den också. Några storlekar för stor. Till sjukt tighta mörkmörkmörkblå jeans, avklippta och fransiga längst ner vid anklarna. Lite slitna vid knäna också, det kan funka. Och med tanbruna ankelheels från din sko, så är the daily outfit fixad. Precis som jag vill ha det.

Would you


Lets avsluta denna skolvecka med en världsbäst låt. Klicka på bilden. Puss!



(Förresten - om det till exempel är stressigt som tusan i skolan då och då, då får jag ofta kort om tid att hinna med att svara på era kommentarer. Så om det är någonting ni verkligen undrar om det jag skriver eller liknande så mejla mig. [email protected] är adressen. Mejl svarar jag på verkligen så fort som möjligt. Adios igen)

Foto: Av mig. Sno ej, snälla.

Kramar till er


Imorgon har jag prov, och det syns på mitt skrivbord.

Det gäller spanska, och jag försöker just nu verkligen få in undantag av och på en massa grammatiska grejer i huvudet. Och då behöver man andningspauser, så jag bloggar.
     Måste passa på att tacka er för alla snälla kommentarer, jag blir jätteglad för dem! De sätter ett leende på mina läppar, och så går jag runt och är lite piggare, lite gladare och lite... ja, jag tycker om att höra att ni gillar vad jag skriver helt enkelt. Kramar till er!

Investera är ett ganska tråkigt ord, men...


Jag skall göra en investering. Det är någonting jag fastnat väldigt för, det där med investeringar. Det skrev Martina Bonnier i "Fashionista", och faktiskt - det gör shopping roligare både precis efter - och jättelång tid efter. Precis efter jag fått den där boken investerade jag till exempel i en röd filofax. Och den är jag fortfarande lika ny-shopping-kär i som jag var då.

Nästa investering - i alla fall - är ett par rejäla (inte rejäla som i fula, dock) vinterskor. Snygga som tusan, varma, fräcka, och som jag kan använda år efter år efter år utan att någonting går sönder eller liknande. De ovan kommer ifrån Roots, och de ser ganska perfekta ut. Det enda är väl... 
    Jag bor pretty much i en uppförsbacke, och om vi nu säger att jag skulle köpa dessa, skulle troligen mina grannar få en ovanligt rolig vinter. När kylan kommer, det blir is i backen - och jag skall ta mig upp för denna mot busshållplatsen. Halkandes i klackar. Tråkigt för mig, skojigt för andra. Vad skall prioriteras? I dessa investerings- tider?

Gult prassel


Det är nu som hösten är som vackrast. Skogen skiftar i rött, gult, orange, grönt mot klarblå himmel och genom glasklar luft. Asfalterade, gråa trottoarer som pyntas med tusen nyanser av gult prassel. Nu kan man göra precis vad man vill.

Så många säger att gult är finast på sommaren, jag säger att det är finast på hösten. Inte mot ny solbränna, utan för att behålla färgklickar även i andra årstider. Alla lyser upp och är skitsnygga i gult på hösten. Jag har sett tusen exempel.
Thats why jag valde mina gula skor (se bild) idag - de som jag köpte för en 50- lapp på Smögen- bryggan i sensomras.
Gula färgklickar är alltså mitt hetaste hösttips. Pling!

Rosa och orange


En stil- grej som jag verkligen inte kan (eller har kunnat på kanske hundra år) komma över är matchningen rosa och orange. Det var en sådan matchning såsom röd och rosa som man verkligen hatade när man var liten. Mest för att alla andra tyckte det, men så låg det kanske inte riktigt i tiden heller.
Och okej, orange och rosa är inte riktigt samma sak som röd och rosa (jag ville bara berätta lite om hur det låg till ). Men det gör ju inte heller saken sämre. Som sorbet, en varm sommardag, fruktigt, gott, och helt enkelt himlans fint. Den oslagbara kombinationen?

Luella SS09, bilder från Style.com

Ett enkelt näs- tryck


Tänk om man kunde knäppa bilder direkt genom sina egna ögon. Fånga ögonblick precis så som man ser dem själv. I precis det ljuset man ser dem med själv. I precis den vinkeln. I precis den sekund man vill.
     Tänk att trycka på näsan bara, så lagras bilden och bilderna på något smart ställe. Och allt ser precis ut som man vill minnas det. Utan att någon kamera skall plockas fram, krånglas med och ta slut på batteri. Någon får väldigt gärna uppfinna en sådan - som får alla minnen precis som man vill ha dem.

Ishockey!


Idag börjar allt igen. Första hemma- matchen för i år. Frölunda. Hockey.

Det är en, eller snarare en hel bunt med, känslor som knappt går att beskriva med ord.  Äntligen!

Bättre fult


Det här är ett sådant typiskt plagg som jag egentligen inte alls tycker är snyggt (snarare jättefult, sådär ensam), men som ser så ruskigt mysigt ut. Nu skall jag berätta vad det är. Det är tjock cashmir från 3.1 Phillip Lim. Skitful (trots precis allt). Men en sådan behöver jag ändå nu. När jag sitter här med nyspända käkar (var hos tandläkaren idag), och alldeles frusen.

En sådan där ful sak vill jag värmas i, så mycket hellre än i en skitsnygg men sticksig kofta.

Tröjan vår


Med en lätt huvudvärk sitter jag och tänker på vårens två snyggaste tröjor. En måste-ha (jag måste verkligen ha en liknande åtminstone) och en lite roligare, men jag vet inte om jag skulle klä mig i den. Men den är fin (och kul då) att kolla på.

HELMUT LANG Här är måste-ha-tröjan. Mönstrad, stor och halvlånga ärmar. För mig gör det ingenting om ärmarna är långa och smala och själva "kroppen" är sladdrigare. Men Helmut Langs är fin också. Fladdrig och sånt.
    Viktigast är i alla fall mönstret. Obeskrivligt snyggt.

MARC BY MARC JACOBS Och här är den roliga. Lite tidigt 90- tal. Om det är bra eller dåligt låter jag vara osagt. Det marina är i alla fall, som vi alla vet, en solklar favorit hos mig vare sig säsong eller år. Och lite så är det ju just i detta fall. Den är knäpp, den där tröjan.

Vi fotade streetstyle i ett glasklart Göteborg



Nu skall jag berätta om (det oslagbara?) receptet för en härlig höstdag.

Ingredienser är (minst) 2 koppar varm choklad , ett ganska- eller jätteklart väder med glasklar oktoberluft (gör ingenting om det är september så länge luften är oktober) och ett glatt Göteborg. Det är det enda som behövs. Rör runt.
     Idag blev resultatet såhär:
klick.

Jag, Isabel och Karin i klassen hade en endags- praktik på GP. Det var himlans (månadens favoritord) intressant och roligt! Det var en sådan där dag där man tänkte "jag valde nog rätt program, ändå". Vi gick i alla fall runt i stan och fotade glada människor med skön höststil. Klick. Klick. Klick. Och glöm inte - läs, läs, läs och inspireras!

(Jag älskar höst- göteborg.)

Kläd- dag


Jag har haft en himla bra dag. Men det skall jag berätta mer om senare. Jag kunde bara inte hålla mig.

Dagen började dock lite snurrigare. Jag satte jackan på mig ut och in (och gick runt så, både inne på pressbyrån och allums byssterminal), tappade en av mina lovikka- vantar inne på pressbyrån (men hittade den snart - tur det, annars vet jag inte vad jag hade gjort) och gick runt och höll väskan i bara ena handtaget - så hela väskans innehåll var ca 4 millimeter från att trilla ut.

Jag var trött, men glad.

Klädd i...
Jacka - H&M
Kashmirsjal med glitterdetalj - Thailand
Jeans - Gina Tricot
Svart t-shirt med rosettdetalj - BikBok
Skor - Skopunkten
Väska - Zara

38


Den kommande veckan ser jag verkligen fram emot. Idag var det tillexempel en enkel friluftsdag i skolan. Det skojades en del om min outfit (småslitna jeans, t-shirt och... ballerinas), men jag själv tyckte att jag hade ändå klätt mig rätt så.. rätt. Slitna jeans, sa jag. I alla fall - vi gick en mil och så var den skoldagen över. Okej.

Imorgon skall jag på heldag till GP. Det ser jag fram emot. 
Torsdagen är... tandläkar- torsdag. (Så som jag alltid kallade det för typ två år sedan då jag gick till tandläkaren varje dag. ) Vissa är rädda för tandläkaren, och andra (jag) har ingenting emot det. Jag vill bara dit så det går frammåt med vad de egentligen sysslar med i min mun.
Och friday, fantastic friday - jag har studiedag. Det är helg. Som fortsätter med en lördag med hockey - första hemmamatchen för i år. Glädjeskrik, där.

Och förhoppningsvis fortsätter livet lyckligt i alla mina dagar därefter också. (Visst är det skönt när bekrymren befinner sig på ett par meters avstånd då och då?)

Trivas


För första gången på jättelänge så tycker jag faktiskt om mitt rum. Tycker om att vakna här, att somna här och jag längtar lite hem om dagarna också. Kanske för att så som rummet ser ut just nu är det första som känns riktigt jag. Det är mysigt, ljust och inrett med massor av saker som jag tycker om - och ingenting annat.

Det är så som det alltid borde vara.

På bilder... 1: vykort som jag satt på väggen.  2: Tavlor från Bruce Springsteen- konserten på Ullevi 1985. 3: En ros från trädgården som står på nya hyllan tillsammans med parfymen från YSL (young, sexy, lovely).

Gym och två du-klarar-dig-knappt-utan-dessa


Idag har jag gjort någonting som jag aldrig gjort förrut (läs: inte gjort på riktigt). Jag har gymmat. Och det kändes faktiskt bra, till min förvåning (så stor vet jag inte om den var, men jag hade förväntat mig att det skulle vara tråkigare i ärlighetens namn). Så nu har jag börjat med träning, och det känns faktiskt bra.

Over to somehing else. Ett linne från By Marlene Birger som hade vart så himlans snyggt till bara armar, bara axlar, och några hårtestar hängande ner med resten av håret uppsatt. Något sånt där enkelt som är så jättemycket snyggare än allt komplicerat och konstigt.

Stadiga klackar från KG by Kurt Geiger. Just precis vad som saknas i min skogarderob. Stadiga, remmiga klackar i svart mocka- liknande material. Snyggt till allt. Och så smickrande på samma gång. Perfektion.

Lite runway


NY- modeveckan är slut, men vad mycket inspiration inför våren som har landat här hos moi. Massor av färger, är väl en kort sammanfattning men jag skulle nog lika gärna kunna prata på hur länge som helst. Jag kommer nog visa en hel del favoriter här på bloggen, framöver. Men för att ge lite utrymme till varje catwalkbild så tar jag lite i taget.

ANNA SUI imponerade stort med snygga mönster och massa färg. Kollektionen var snygg rakt igenom. Jag skulle vilja klä mig i den här kollektionen hela nästa sommar. Att sticka ut, på ett jättejättepositivt sätt.

BADGLEY MISCHKAs baddräkt ovan får stå för vad jag vill ha för mönster på mina bikinisar och badplagg nästa år. Det är sådär multifärgat som påminner om något minne från när jag var liten. Och massor av rosa, vilket gör mig lite halvt knäsvag i favorit-färg-sammanhang.

Och nu sätter Londons modevecka igång. Den brukar visserligen inte vara favoriten, men jag ser fram emot att se vad som kommer därifrån ändå (:

Höstplagget


Datorn har funkat jättebra, värre har det vart med internet. Nog pratat om det, men nu vet ni. Bloggen lever igen, i alla fall! (:

Västen ovan har jag visat i en dagens outfit förrut, men den är värd att visas igen. Så användbar den kommer vara i höst, det är lite otroligt det där. Den mörkgrå färgen och ALLT det där. Längen, typ. Jag köpte den på BikBok för en billig peng (ja, det är lite otroligt det där också, faktiskt). Jag tycker om att ha plagg som jag tycker om. Just nu hänger den där västen som en tavla på min vägg. Snygg.

Lovikka


Imorse när jag satte den ena foten framför den andra ute så var det typ sju grader celsius varmt (eller kallt?). Det har blivit höst, och det är skitkallt. Speciellt när det drar en kall vind förbi då och då.

Positivit med kylan är dock att:
- man kan vira in sig i en filt och det är jättemysigt
- man kan klä sig i mer höstiga och varma kläder igen, och känna sig som världens mys- människa
Och:
- man får använda sina lovikka- vantar igen. Tänk, de fungerar år efter år och är alltid lika snygga - till vad som helst och när som helst. Ja, de funkar helt enkelt.

Jag kan


Idag var jag på IKEA. Är det inte en speciell känsla, det där med IKEA? När man bara är där då och då. När man går in i lamp- avdelningen och känner mysstämningen. Går in i doftljus- avdelningen och fastän det är tusen olika lukter på en och samma plats, så blir det liksom bara gott. Hm. Ja, det är bra det där.

Jag var där med mormor, och jag fick två hyllor, några ramar, en växt och en klädställning. Så välbehövlig. Gjorde mig själv lite (läs sjukt mycket) stolt när jag skruvade ihop hela ställningen själv. Det blev skitbra!

Bilden är en blåsig jag, en blåsig dag. Typ i Juni-08.

Kläder och höst och mörker


Idag klädde jag mig jätteljust. Liksom vara lite positiv när det är allt annat än ljust ute när man vaknar på morgonen. När det är allt annat än vitt och ljust och sånt över huvud taget. Väldigt enkla kläder hade jag, men jag kände mig fin och fräsch.
     Mindre fräsch kände jag mig bara någon timma senare. Illamående gick jag fortast möjligast genom regn, satt illamående och väntade på ett tåg som aldrig ville komma. Satt återigen illamående med tågfönstret, ni vet, ena vid nacken och andra en meter framför typ. Jag kom i alla fall hem tillslut, och tyckte det var sjukt tråkigt att jag inte hade kunnat använda de där kläderna hela dagen. Sånt är verkligen jättejobbigt. I alla fall: efter lite Harry Potter och sovande mår jag bättre, fast i en pyjamas.

Slutpratat om det. Jag borde verkligen inte kolla runt på kappor och annat sånt snyggt i år (det känns som om jag inte vill lägga pengar på det nu bara, jag har), men det känns svårt när man trampar in i hösttider. Den från Aquascutum ovan är egentligen röd, men det är väl repdetaljen och fickorna som gör allt. Det är det.

Snyggare tycker jag nog dock att kappan från ellos är. Jag borde få den av någon. Den är skitsnygg, och jag vill ha på mig den när jag plockar svamp. /Beth

Alla springer runt i gula klänningar


Vi bleka som aldrig riktigt får någon färg, som mest får fräknar i brunhets- väg (men det är allt), och som alltid fått veta att gult är mycket snyggare på gyllenbruna och bruna överhuvud taget.

Nu - vi kan också. Se så fint det gula från Hanii Y:s sommarkollektion-09 är.

Nu kan alla springa runt i gula klänningar tillsammans. Så soligt det kommer bli nästa år, känner jag.

Redaktionsdag


Redaktionsdag, och massa knäppande på tangentborden. Nu börjar det dör ut lite. Och i denna redaktionen sitter bara Joch jag kvar. Jag har skrivit så mycket idag, men ändå så himla lite. <-- knappen fanns lite för nära idag.

Jag slutar om halvtimman, och därefter åker jag mot undergången eller... framtiden. Ett friskis & svettis- kort, med andra ord. Jag skall börja träna. För första gången sedan jag var tolv, kanske tretton. Simma, yoga, gymma(?) och massor av konstiga grejer. Men jag har hört att det är både bra och kul. Värt ett försök. Pling.

Konstigt & rosetter


Något konstigt: när man får julkänslor när det ösregnar.

Något ännu konstigare: när man skickar sms i sömnen (och dessutom, helt rättstavade).

Båda två har jag vart med om det senaste dygnet. Men allt slår nog smset. När jag imorse vaknade och hittade ett meddelande i "skickat" på mobilen, invägslängt någon gång efter tolv. Jag la mig strax innan elva.

Jag har i alla fall pysslat ihop ett par nya örhängen. Förra gången gjorde jag ju
rosor, och idag blev det rosetter. De kostade två kronor styck på Panduro, och ploppar och grejor hade jag ju redan hemma. Det var snabbt fixat. Örhängena ligger i ljusstakar som även de kostade två kronor styck på basaren på Badholmen i somras. Pling.

Om ett halvår är det vår igen


Dagens mål är att stanna inne, inte göra speciellt mycket. Kanske kolla på en film, läsa några tidningar. Jag vet inte. Men jag tror inte det blir svårt att uppfylla i alla fall. Söndagssysslor.

Koi Suwannagates SS09-visning var något att hurra för. Massor av fint. Får känslan av att modellerna har stått och hoppat i ett vattenfall innan de sprang ut på catwalken. Älvlikt, helt enkelt. Du måste
kolla.

Bilder från Style.com

I väskan och NY


Så, hur längesedan var det en gammal härlig "in the bag"? Längesedan. Och dessutom tycker jag att det är roligt att se tillbaka på vad jag har haft i min väska. Dumt, att det var så längesedan.

I alla fall. Det här är vad jag har nu. Bortsett från massa pennor, block, tofsar och annat.

GLAMOUR Har inte hunnit läsa den sedan jag fick den i... torsdags? I väskan, så jag vet vart jag har den liksom.
PLÅNBOK Som jag fick av mormor och morfar efter att de hade vart utomlands. Nu är den ganska sliten, men orkar inte lägga pengar på en ny ännu.
FILOFAX Ett av augustis bästa köp, definitivt. Jag har den med mig hela tiden, väska eller ej. Hur kunde jag leva utan den förr?
NECESSÄR Från Burberry. Fylld med nagellack, miniparfymflaska, armband med mera.
MEDIASPELARE Från Iriver. Fylld med musik, filmer, spel och bilder. Oumbärlig ibland, vardagslyx ibland. Men jag tycker om den mycket.
MOBIL Sony Ericsson, och resten av namnet har jag glömt. Kameramobil, vilket passar mig perfekt. Tar kort på allt.
MANIKYRSET Nagelfil är ett måste vid akuta tillfällen. Typ när man har brutit en nagel. Nagelsaxen är ett måste när som helst. När en tråd lossnat från ett plagg, typ.
KLÖVERVASELIN Viktigaste skönhetsgrejen?

Förresten - nu börjar ju NY modeveckan. Love
this. Love this. Love this. Och det är bara lite, och bara hittills. Jag återkommer, säkerligen.

Two sides


Det finns två delar av hösten, rent vädermässigt. Den okeja (och ännu bättre), och den tråkiga. Den okeja (och ännu bättre) är den då solen skiner, luften är jätteklar, alla träd är gulröda och... ja, ni fattar. Allt är hur bra som helst.
     Den tråkiga däremot  det är då det ösregnar, är typ 12 grader och jättemörkt. Så är det idag, fast idag är det okej. En lördag, som gjord för att ta det lungt, mysa och lyssna när regnet öser ner.

Förresten... Ibland är blogg.se enastående (ja, ibland händer det). Som när man skrivit ett inlägg och datorn bestämmer sig för att starta om helt utan anledning. Då sparas inlägget automatiskt som utkast, och man behöver inte oroa sig något.

Zapatos



Skor, skor, skor. Jag har börjat slänga skor. Precis som jag sa, och nästan lovade, för någon månad sedan.
Nu behövs det nya. Jag behöver (och då menar jag inte bara 'vill ha' utan verkligen - behöver) ett par högskaftade stövlar. I svart syntetläder eller något annat kul material. Att använda till allt under vinterhalvåret. Och ett par högklackade skoletter/relativt lågskaftade stövlar. Ett par till, alltså. I brunt, denna gången. Och ett par svarta ballerinas som håller.
Men det kostar pengar. Och så gör även precis allt annat här i världen :P Men drömma vidare skall jag.

Och hur skönt, appråpå ingenting alls, skall det bli med helg nu då? Jätte...!

På bilderna ser du några vänners fötter och skor. Överst: Isabels snygga stövlar. Mitten: Marias svarta låga, Isabels ballerinas och Felicias sneakers. Nederst: Isabels röda tygskor. Foto av mig.

Vem bär den bäst? Snövit vs Apple


En sak som är lite bättre på höstkanten är modet, kläderna. En annan sak är äpplen.

Svenska äpplen i äkta Snövit- utstyrsel. Och så är de inte lite, utan mycket, godare än annars också.
Så, slutsats; när äpplena blir goda är det höst på gång. Hejs!

Skål köpt för 24 kronor på Smögenbryggan, det var galen rea överallt.

Det är fint


Se här. Min ganska nya tröja från ICHI.

Packningen till Björkö hade jag planerat, marint. Jag hade med mig randigt. Och däribland den där tröjan ovan. Jag vet inte. Den är enkel men speciell. Bäst av allt är knapparna på axlarna. Skitsnygga, säger jag själv. Idag hade jag på mig den. Och en fläta i håret. Felt good.

Hemma från Björkö!


Nu är jag tillbaka från vind, vatten, mat och ordlekar. I stort sett. Men annars så mycket mer. Jag har haft två jättebra dagar med JM. Igen. Som jag tycker om min klass!

Det är alltid så att när man har vart ifrån bloggen en stund, och det behöver inte vara mer än en väldigt liten stund (men ändå en stund, då det är bestämt att 0 bloggning är det) - det är då man får massor av inspiration. Så nu skriver jag ner. Sedan fixar jag. Och sedan kommer det massor av inlägg som jag tycker om att skriva, och ni förhoppningsvis tycker om att läsa.

Well. Först så blir det en dusch. Pling!

Outfit från igår:
Randig tröja - LOGG (H&M)
Galonisar som sitter ihop med stövlar (även kallat vadarbyxor, skitroliga att gå i - rekomenderas!) - okänt. Vintage?

Hej Gustaf


Jag har lovat och lovat. Här är ett löfte som jag nu visar att jag håller, han heter Gustaf.
     Det är den där t-shirten som jag fick av Johannan i födelsedagspresent. Snyggt tryck och blekgrå. Idag hade jag på mig den, och ett par mörkblå jeans.

Jag har mycket att göra idag. Baka-packa-lagamat... Imorgon så blir den en kort klassresa, där vi i klassen åker till Björkö. Där skall vi kolla på fiskar och sjögräs, äta (en hel del, enligt mina egna planer), ha kul, umgås, sova lite grand, och göra andra JM- sysslor. I princip det. Pling!