Kortfattat...

98761-1582

Godmorgon, till att börja med. Jag har verkligen en usel kläddag idag, och det märker ni bland annat av att jag skrev just ordet usel.

Tur har jag då som har en syster som äger en snygg rutig skjorta. Den fixar ju inte allt direkt, men lite. Sista dagen iklädd vinterkläder på ett par veckor nu! Längtar som bara den. Ikväll blir det packa och plugg. Nu blir det off to skolan.

Gillar'en!

98761-1581
Det har blivit extremt lite eget foto i bloggen senaste dagarna. Förklaring: jag har inte laddat batteriet. Förrän nu. Jag har tankarna på tusen andra olika håll just nu :P Resa, skola, förkylning, väder, kläder...

Tur som tusan att det finns så mycket annat snyggt att blogga om. Som läderjackan istället för skinnjackan. Jag har aldrig riktigt gillat ytterplaggen med de halva armarna, men är det inte något extra i Miu Miu- skapelsen? Och hur det kan bli ett så snyggt fall i en jacka, och dessutom i en utav läder - jag kan inte kalla det för annat än ett mirakel? :P

De där två, hallå-hallå

98761-1580
När det bär av till Thailand har jag med mig en shopping-listan som inte tar slut efter punkt, och på denna har kjolarna storstor prioritet. Kjolar i snyggaste mönstren, ickemönstren, färger och ickefärger.

Mycket inspirerade mig bland vårvisningarna från modeveckorna i höstas, men de här ovanstående frontrow-bilderna på Chloë Sevigny och Margherita Missoni ligger definitift i toppen. Chloës blomster och Margheritas i gammeldagsvariant. Hej på dig, säger jag.

Favoriter i handkrämsväg?

98761-1579
Här är hemlighet (inte längre, visserligen) och tips i ett: när jag går hem ifrån skolan ibland och bussen inte har landat ännu, då kan jag ibland gå in på kicks och kolla på nagellack och sånt, men framförallt: lukta på OPIS helt underbara handkrämer. Det där är verkligen höjden av god doft kan jag säga. Lukta själv, får du se.

Nästan för vackert? Nej, perfekt.

98761-1578
Det här kommer väl antagligen att tas som att jsg svär i kyrkan ungefär, men ofta tycker jag att Fendi kan göra riktigt
gräsliga saker. Men ibland så händer det grejer, kan jag säga. Jag är mitt i packningstider (åker ju äntligen till thailand på fredag) och väskor är väl ungefär allt jag ser tillsammans med somriga kläder och flip flops, och då kollar jag av ren reflex mest på detta även på webbshoparna för tillfället. Och glad är jag för det - för se på denna Fendi-väskan! Summ-summ-summ.

Och det är vår värld

98761-1577
House of Natalias vackra one world- smycken är både snygga och bra. Symboliserar fred och att man skall leva i "harmoni med moder jord". Och det är rätt. Rätt snyggt. Klimatförändringar åt det bättre, massa fred och ett snyggt smycke runt halsen och allt hade verkligen vart frid och fröjd.

På utsidan (och insidan)

98761-1576
Äntligen! Jag tog tag i det, och jag är nöjd tio varv runt jorden och tillbaka. Här är den nya designen! Och med det kommer mera... nygammalt kallar jag det. Förändringar för hela slanten denna lördagen. Och eftersom det är detaljerna som får mig att le lite (läs: mycket) extra så riktar jag från och med nu in bloggen mer på detta. Mycket detaljer i mode, detaljer i vardag och detaljer i min värld. Hej och välkommen.

Klackarna i taket! Platå, högt och tår. Önska: Jimmy Choosarna.

Subtraherat

98761-1573
Det är alltid väldigt svårt att få till en frisyr på bild, tycker jag. Speciellt när man skall ta bilden själv. Men ni ser längden på de numera nyklippta. Igår åkte det av, och det kändes inte alls bra. Somnade i tårar, tyckte att det var not najs at all. Så jag sprang runt i knut, ville inte kännas vid det.

Så träffade jag fina S som hjälpte mig att gilla det, och nu gillar jag det verkligen jättemycket. Det är inte långt ifrån 25 centimetrar som försvunnit - men det är skönt på ett sätt. Dessutom har jag nu plattat det för typ andra gången i mitt liv. Och hur känns det? Ja, om möjligt vore så känns det nästan ännu bättre. Tjing på er!

Bonjour, hallå.

98761-1572
Tiden går verkligen snabbt. Skolarbeten... överallt! Nu är stressen verkligen i taket och mer därtill. Men tiden går extremt långsamt på samma gång. Jag vill till Thailand nu-nu-nu. Till solen. Och när jag kommer hem så skall det vara svensk sommar med havet, jordgubbar, sommarkläder, sommarskor, sommarjobb, vänner och allt det där andra. Min önskelista kan göras väldigt lång.

Tröja från Stella McCartney. Väska från Foley and Corinna. Skor från Christian Louboutin.

Det blev...

98761-1571
Helgen som egentligen inte fanns. Vi skulle vart borta i helgen, men det blev ändrade planer. Så det blev nya planer, och de nya planerna försvann även det. Skolarbete skulle det blivit, tillsammans med storm på utsidan. Det blev hockey (: Vad heter det... gräset är faktiskt grönare på andra sidan? :P eller ja. Ni förstår vad jag menar? Det blir bättre än vad det skulle blivit osv...

Ändrade planer :P Jag kallar det spänning i vardagen.

Spola fram till...

98761-1570
1. Jag vet inte hur mycket jag tänker på resan, men... jo, i princip hela tiden. Sol, värme och god mat och massa bad - och själva resan dit börjar till och med kännas mindre jobbig med tanke på destinationen. Thailand. Ah. Snabbspola. Foto: Per Zennström

2. Jag kan knappt minnas sist jag hade en bra hår-dag. Det bara hänger där nu, håret. Och nu är jag med på det där att det kanske är lite för långt. Rygg- och nack-ont är inget jag planerar att leva med. Och om inte klippet snart blir... klippt, så kommer jag få leva så varken jag vill eller ej. Men så tog jag mod till mig (ogillar att prata i teflonen med folk jag inte känner)och ringde salongen där jag alltid klipper mig. Frisören blev en annan denna gånge, var för sent ute... Men vad gör det. Ingenting, just nu. Huvudsaken är att frisyren får sig en kapning. Jag tänker inte annorlunda men etapper. Och fortfarande relativt långt. Tjoho. Foto: Camilla Åkrans


Foto från LUND LUND Agentur.

Har slagit huvudet i en väska

98761-1569
Jag har drabbats av väskproblem, och inte väsk- problem som i att vill-ha-den-väskan-men-har-inte-råd utan mer någon ohälsosamt. Min arm lägger av. Den domnar och beter sig obehagligt och det kan jag inte påstå att jag vill leva med. Kruxet är då att jag KAN inte leva utan en väska. Där bär jag ju med mig vad jag behöver. Nej, väskan (väskorna) måste stanna. Har ni några tips på vad jag kan göra? Det gör ont här.

Och okej. Jag har ett sånt där jag-vil-ha-väska- och så vidare- problem också. Grå från Marc Jacobs med gulddetaljer, dragkedjor och snygga handtag. Se bilden bara. Och förstå vad jag menar.

Vakna imorgon med ett svart svall (och brännan)?

98761-1567
Till skillnad från mig så har Beyonce ingen dålig hårdag, direkt. Verkligen inte. Todays wish blir därför att få åtminstone en lätt (och permanent som i bestående) bränna så man kunde passa i ett svart svall. För med min vita hy skulle jag bara se ut som häxan. Och det vill vi ju inte.

Nu ryktas det att hon är gravid dessutom. Men vem har inte barn bland det kända folket bortsett från typ Paris, Lindsay och Hilary Duff? Någon?

Bild från Posh24.se

Nytt i skogarderoben

98761-1565
Senast igår slängde jag iväg en kommentar på underbara
Jossans blogg om hur mycket jag verkligen skulle behöva ett par röda heels. Och då kan jag inte se det som något annat än ett tecken när de röda vackra från Skopunkten plötsligt finns till halva priset. Jag köpte. Mary- Jane- spännet och klacken! Nöjd till tusen.

Galna färger?

98761-1564
...fruktiga färger, sorbetiga färger, starka men avmattade - sådana där som gör mig helt galen. Det är vad jag inte kan sluta tänka på. Skorna från Marc Jacobs kan vara bland de snyggaste klackarna jag sett i hela mitt liv (inte i närheten av en överdrift någonstans, inte heller underdrift). Hel underbara med färgen-knappen-klacken. Speciella men inte överdrivna och konstiga. Och sjalen från Missoni. I färgerna man önskar att typ trädens blad var. Väskan (Pauric Sweeney) där på hörnet är bara allmänt snygg.

Jag vill ha väska

98761-1563
Nja. Det beror ju egentligen på hur man ser det. Jag har ju som sagt var aldrig vart någon väskmänniska ur min egna synpunkt, då skorna alltid har vart nummer ett. Men åh, vad mycket craves det finns i väskvärlden. Och jag vill ha nya väskor precis hela tiden. Thailand om dryga två veckor vore det perfekta tillfället att investera... det är bara det att jag inte är så där himlans förtjust i kopior med knäppa omtjosandes loggos och härliga felstavningar såsom "mi mu", "lacost" eller "marc jaccobs" (de kan nog hitta på :P). Någon som vart i Thailand och vet om det finns snygga, vanliga väskor som är billiga men INTE kopior? Haha, jättedum fråga kanske?

En röd. Och en stor svart. Kanske en mullvadsgrå. Ja, och så vidare. Väskor - välkomna till mig.

Recept på söndag

98761-1562
På dagens to-do-lista står det inte mycket mer än att skriva den där svenska- grejen och måla naglarna. Precis som söndag skall vara alltså. Tom. Inte mycket att måste-göra. Sedan har vi det där andra som man inte måste göra rent måstigt, men som jag måste göra ändå för jag mår bra då. Och där ingår One Tree Hill och att jag just nu skall klicka in på SVT och kolla stjärnorna på slottet på deras webb- tv. Pinsamt eller icke - jag gillar det programmet:P

Och Miu Miu klänningen är allt jag skulle behöva i vår, och nu när julen dansar ut. Plisserat, lätt, gammaldags men nytt. Bianco- klackarna - också fina. Självklart. Perfekta utsyrseln från och med nu och fram till...?

Snyggare och snyggare

98761-1561
Åh, Lanvin har fattat grejen. Volangernas tid är verkligen inte förbi ännu. Vad som började som jättekort vid typ 2000 med volangkjolar med hawaiipalm- trycket på blev så mycket snyggare med tiden. Blir så mycket snyggare med tiden. I klänningsform eller längre-kjolform spelar mig ingen roll. Jag skulle känna mig som en prinsessa i bådadera. Inte illa.

Värt att nämna, såklart

98761-1560
Jag gillar det. Det är vårigt och känns fräscht, och det funkar. Dessutom gillar jag Victoria Beckham, tycker att hon verkar som en rolig person som har flera mil självdistans (på ett bra sätt, såklart). Och så gillar jag Marc Jacobs. Och en väldans massa gilla kan ju knappast bli något annat? (:

Åh, vad jag ogillar att blogga om samma sak som alla andra:P haha, men det här var definitivt värt att nämna. Vad tycker du?

Eller sötaste?

98761-1559
Leighton Meester som spelar Blair i Gossip Girl som snart har premiär på TV har på sig en klänning som är obeskrivligt söt. De där
små stjärnorna ser jag nästan när jag blundar, det är verkligen hur fint som helst. Vinterns svar på vårens kommande blommor. Och det är inget dåligt svar.

Modellen på klänningen är inte helt fel den heller. Jag trodde aldrig jag skulle skriva det (eller säga det) - men en-axel-bar-trenden är inte helt dum. Åtminstone inte på Leighton.

Marimekko

98761-1557
Fastän jag vaknade upp igår morse och mådde obra så var jag väl tvungen att släpa mig till skolan. Inte bra, nej. Så det blev att efter första lektionen ta sig hem, och detta tar dryga timman med väntetider och jobbiga tåg och bussar. Men på ett sätt bra att jag blev sjuk nu. Då är väl chansen mindre att jag blir sjuk till resan (: Åh, vad jag längtar.

Längtar bort från det här äckliga vädret. Idag har det regnat, haglar, snöat och vräkt ner hela tiden här i väst. Jag önskar mig ett Marimekko- paraply, det skulle vara en bra sjuk- present.

Som man känner

98761-1556
En kvintett av en av favoritutstyrslarna från Chloé S/S-08. Aldrig fel.


Tänker:
Det försenade nyårslöftet blir att skaffa bättre hållning. Jatack.
Känner: Lugn. Trots att skolan börjar imorgon. Skall bli skönt att träffa allt folk och komma igång med vanliga livet igen.
Tycker: Att det borde regna tidningar från himlen, istället för kallt regn som bildars slask.
Vill: Ha solblekt hår.
Ska: Ansiktsmaska och hårmaska mig alldeles straxens. Samla massor av kraft.
Borde: Jag vet inte. Borde är ett av världens tråkigaste ord.
Måste: Också tråkigt ord. Såvida det inte handlar om shopping. Shopping- måste just nu är blommiga H&M- klänningen.
Hoppas: Att jag vaknar imorgon och det är plötsligt fredag igen. Nämen!
Längtar: Till Thailand. Inte många dagar kvar. (Men ändå för många.)


Bra start

98761-1555
Känns bra att skolstarten börjar med en studiedag. Fast det har det ju i princip alltid gjort så det är egentligen fortfarande bara söndags- ångest fast på måndag. MEN idag skall jag blunda för det.
Dra ner på allum. Köpa budgetlyx (ansikts- och hårmask, ett nytt nagellack och så vidare) för att sedan åka (gå?) hem igen och franska manikyra, ansiktsmaska och hårmaska mig. Och baka sockerkaka. Där har ni dagens planer.

Utstyrseln: ...syns inte sådär jättebra. Men det är konstigaste kjolen från H&M- rean förra året, ett Zara- linne och svarta koftan som tillhör syster. Håret fick bli en sådan där flät- krans som var det finaste jag visste i femårsåldern. Tjing!

Det glimrar och skimrar

98761-1554
Jag blir rädd för att välta ner någonting när jag kollar in på
Beladora, trots att det är en webbshop :P Men åh, så mycket fint! Jag blir alldeles svag i knäna, i hela kroppen av att kolla runt på alla stenar, diamanter, underbara smycken. Se bara på smyckena ovan. Dyrt som tusan, men det är väl en del av grejen. Oåtkomligheten.

Så sitter jag här och vågar nästan inte klicka, rädd att välta ner något.

Önska kostar ingenting

98761-1553
Ett steg ut i snön (ja, jag var fullt påklädd och redo att faktiskt tycka om snön och ta en promenad i den en liten stund) och jag känner stora regndroppar. Det måste vara ett tecken. Jag skal leva i ett klimat där bara vår-, höst- och sommar- väder existerar. Helst bara sommar. Och vår. Och appråpå vår. Några favoriter (i budget- klassen) inför kommande blomster- säsongen. Bokstavligt talat.

TOPSHOP: Topshop när de är på top(-p). Hela skon är alldeles perfekt. För fest. För shopping. För fika. För livet nu i vår. Rynk- rynk på fot gillas, och tja... nej, det finns helt enkelt ingenting på denna skon som ogillas.

H&M: Urlik den där indiska- klänningen från i höstas, vad gäller modellen åtminstone. Men absolut inget fel i det. Den är säkerligen ruskigt skön också.

MONSOON: Kan det vara det sötaste jag sett? Åh - möjligtvis, möjligtvis. Blommorna, urtavlan - hela känslan. Sätt den på mitt nattusbord.

ASOS: Det står Travel Organiser på hemsidan, men jag skulle organiserat hela min vardag med denna. Plånbok är det i mina ögon, så det är bara varsågod att hoppa i väskan och stanna där resten av året. Åren. Är den inte vacker?

Nu skall vandras

98761-1552
Okej. Jag skall ge det ett försök. Första riktiga snöfallet för vintern 2007/2008 har nu landat här i Partille. Och jag skall faktiskt ta mig ut, och försöka att inte hata det allt för mycket. (Det är ju fint på ett sätt?) Frisk luft är exakt vad jag behöver just nu, varken det ligger vitt på marken eller ej.

Jag skall balansera mig iväg iklädd största möjliga jacka som går att finna, jeans och vagabondskorna som är vamrfodrade till tusen. Iklädd Marc by Marc Jacobs- skorna och den underbara ponchon från Monsoon hade jag nog sprungit iväg istället. Men som sagt. Jag skall ge det ett försök.


Mobiler överallt.

98761-1551
... är jag verkligen helt lost. Det enda jag kan något sånär är väl datorn, men det är mitt nördande som har lett till denna kunskap. En sak jag vet, gällande teknik i övrigt, är i alla fall att jag är behov av en ny mobil.

Min orangea LG var snygg ett tag, men sedan blev den matt och dan. Och visst, det är obetydliga detaljer i och med att mobilen inte riktigt håller ihop överhuvudtaget. Snart faller den isär. Nästa blir inte en LG, med andra ord. Har hört att Sony Ericssons skall vara grymt bra i kvalitén, men jag är ju inte i sådär jättestort behov av en musikmobil. Hellre en som är bra på att fotografera i så fall. Och det är Nokian ovan. Men den röda Sony Ericssonen är snyggare.

Svåra beslut vilar på mina axlar.

I en klass för sig

98761-1550
Att den här boken har stått orörd i min bokhylla i dryga halvåret konstaterade jag redan vid sidan ett att det var bland det mest onödiga under 2007.
I en klass för sig av Curtis Sittenfeld.

Om Lee Fiora som målas upp som en ganska osäker tjej, som fjorton år gammal kommer in på en internatskola i New England med hjälp av ett stipendium. Ault är skolan fylld med klass- skillnader, pengar man inte pratar om och hur det ena sekunden verkar som en plats av utanförskap och andra sekunden pratar alla med alla.
Boken handlar om Lees skolgång på skolan Ault och hur hon passar in eller inte passar in. Trots att kärlek har en rätt betydande roll i denna boken så tycker jag nog att den mest handlar om vänskap och om hur man kan förändras.
Språket är inte direkt breathtaking utan väldigt enkelt, men bara därför är det speciellt. Det är ovanligt för att det är vanligt, och det passar just denna boken och berättelsen perfekt.
Jag rekomenderar verkligen boken, och jag kan rekomendera den till i princip vem som helst och när som helst. Den har fått grymt mycket bra kritik, och jag kan inte annat än att säga att den är mycket värd den kritiken. Läs!



Tråkigt men bra?

98761-1549
Internet fick spel och jag bestämde mig för att det nog passade bra med en kort blogg- paus. Frånvaron beror på detta. Under tiden har jag läst, läst, läst (vilket strax kommer att resultera i en ny kategori - läst och lästips) och skaffat inspiration för bloggvåren. Det skadar inte med en bloggpaus ibland, även fast det är tråkigt på ett sätt.

Bild: Mattias Karlsson - Lund Lund Agentur.

Klädd för 2008

98761-1548
Jag är ingen riktig nyårs- människa tror jag. Dock älskar jag att äta jättegod mat och att klä upp mig extra. Jag sprang runt iklädd julklappar igår. En svart alldelles underbar klänning i lätt men ändå tungt tyg. Till detta röda kalasbyxor (som på bilden mer ser genomskinligt bruna ut, av någon osmickrande anledning), halsband med röda pärlor och en mindre stund skuttade jag också runt i det enda som inte var julklapp.
Lackade heelsen från Roots. Åh, me gusta mucho.

Sol ner

98761-1540
Jag hinner ju knappt gå upp innan solen går ner! Jag har blivit en sjusovare aldrig tidigare skådad (i mitt liv, i alla fall) under detta jullov. Man kan ju bara spekulera i hur trött jag kommer vara i skolan sedan när jag får tvinga mig upp ännu tidigare...

Och för att byta samtalsämne: knappar på ryggen! Bï La Lï's fuchsia- färgade sak är inte direkt min smak egentligen. Men knapparna förändra hela alltihop. Snyggt som oj.

Nu: böcker och filmer. Det är nyårsdagens obligatoriska.