Välmatchat


Dagens bästa matchning: björnbärssmoothie (gjord på massa vaniljglass, några deciliter nyplockade, färska björnbär, en banan, lite socker - mixa) och brittisk vanilla fudge.

Att absolut aldrig glömma.

Nu skall det bakas.

Tänk lite mindre


Så här får  man absolut inte tänka: "tänk vad jag hade framför mig då". När den här bilden togs exempelvis. Det var varmt, soligt och massa grillad mat. Och så fortsatte det. Plus lite bad, lite ännu mera solande. Plus lite åka båt, äta västkustmat. Hela sommaren framför mig. Det har vart en riktigt fin och perfekt sommar.

Och nu har jag typ ingen färg kvar. Ett par bleka ben och ett ganska ofräknigt ansikte (om man jämför med typ.. juli 25). Men okej.

Framför mig och hösten finns i alla fall nästa sommar. Det är okej.

Lördag i augusti


Idag har jag en heldag hemma. I princip. Ha so far organiserat lite nya skolblock, vart på jula och köpt superlim och... gjort mina egna öghängen! Rosor i smutslila/mörkrosa. Jättefina, får jag säga själv. Nu hänger de i mina spetsgardiner, tills de är redo att användas.

Nej, nu skall jag förbereda en kommand intervju till skolan lite... Det är svårare än man kan tro. Pling!

Blågråblå


Här är jeansen som jag trodde att jag skulle ha kvar. Och nepp,  jag hade inte fel. De är lite smutsblå, någon nyans mellan ljus- och mörkblå denim. Och lite åt det gråa hållet också. Detaljer i svart fake- läder, lagom slitna och dragkedjor på bakfickorna.
      Jag hade lovat mig själv att inte köpa H&M- jeans mer. Men ordinare pris var 198. Och med rabatten... 178,-

Ursäktat?

Today I'm longing for tomorrow


Imorgon är det tre lektioner i skolan, ett snabbt ärende jag måste fixa och därefter - mot hockey! Då drar jag på mig Frölunda- tröjan igen. Jag längtar mycket, har ju gått ett par månader sedan jag sist såg hockey. Frölunda möter HV71. Spännande och riktigt roligt.

.... Och därefter är det helg. Helg med ELLE UK (som jag planerat hela veckan att jag skall läsa, men det har inte hänt ännu), PLAZA Kvinna (köpte jag idag) och ompyssling. Jobbigt nog så har hela mitt ansikte torkat ut. Så känns det. Skall återfukta och dricka massor av vatten.

Idag förresten, var jag i stan. Igen. Idag blev det flytande eyeliner från Lumene, "hippie- band" (som L säger) från H&M och jeans från H&M. Sistnämnda tror jag åtminstone att de får stanna. Jag tror det.

En snygg kofta


Det var kaos.

Började ganska bra, fick sluta tidigare och gick fort mot tågstationen för tåget hem. Tåget kom och det gick. Men i Jonsered stannade det, alla lampor slocknade och det blev extremt tyst. Fanskapet har ingen ström. Så det var ut i ösregnet, gå genom Jonsered i dygnsura skor (som numera inte mår så bra) och viftandes med ett paraply.
S snälla mamma kom dock och hämtade oss.

Så nu sitter jag här och vill bara ha-ha-ha Pringle of Scotland- koftan. Koftor är inte i närheten av mitt favoritplagg, men det här är ett plagg som är som typ marshmallows för ögonen. Ser riktigt mysigt ut. Ser riktigt snyggt ut. Den vill jag ha.

Istället blir det att plugga. Men en annan dag så.

Fönstershopping


Idag har jag varit i stan igen. Dock utan att riktigt köpa något. Vi gick till baguetten som har de mest prisvärda och godaste baguetterna i... tja, Göteborg åtminstone (eventuellt delad förstaplats med Subway under rubrik "godaste", dock ej under "prisvärda"...). En dricka och en baguett för 30 kronor. Så är det med det.

Sedan fönstershoppade vi lite. Det kliar lite i fingrarna, men det är väl inte fel som lite omväxling ibland. Åtminstone inte för plånboken.

Just nu kollar jag på The Breakup, och sedan så vill jag hinna läsa ELLE UK lite också. Intervjun med MK lockar. Så jag får väl skynda mig nu så jag hinner lägga mig någon gång också. Lång skoldag imorgon! Pling!

En sorts kärlek


Idag bestämde jag och vänner oss för att åka in till stan efter skolan. Det började med en ELLE UK och slutade med en vit, oversize, enkel (men) jättesnygg och bra-att-ha t-shirt från Cheap Monday. Men det viktigaste av allt inhandlades någonstans i mitten. På Zara stod en väska. Med tre stora fack, tre mindre fack. I perfekt storlek, stilren modell och... allt.

Numera står den här bredvid moi. Jag tror att jag är kär i en väska.

Det lilla är det stora


Igår mixade jag lite såhär. Detaljer. Det är något speciellt. Detaljer såsom accessoarer. Detaljer såsom små ord. Detaljer såsom stora ord som inte blir hörda.
Detaljer såsom klar luft. Såsom tystnad. Såsom morgonkyla. Såsom leenden, ögon, småsmå rörelser.

Mitt favoritmotto är "det lilla är det stora". Egenkomponerat och kunde inte passa mina tankar bättre. Hur allt smått blir det som är som bäst.



Och förresten. Någonting som jag inteinteinte vill ta upp i mina inlägg för det är så jävla tråkig läsning, men snälla - sluta göra reklam för era bloggar genom kommentarer i min blogg.
     Det gör mig glad som tusan när jag ser att jag fått kommentarer. En sån detalj, ni vet:P Inte lika roligt när jag upptäcker att innehållet inte berör det jag skrivit eller fotograferat överhuvudtaget. Det här är mitt utrymme som jag mer än gärna delar med er. Men det är ingen reklamhörna för andra bloggar som jag inte har en aning om. Pling!

Räkna fräknar, om du kan


Jag misstänker att solen precis gick ner för denna sommaren. Den riktiga sommaren. Därför har jag passat på att njuta lite extra de två senaste dagarna. Inte för att det har varit svårt. På en brygga på Smögen, eller på altanen vid solnedgången med grillat och grannar. Eller med handen full av nyplockade björnbär och plommon.

Som jag bävar inför mörka kvällar och mörka dagar.

Jag har en ny klänning


Hej från Fjällbacka! Åkte upp hit igår och idag stod den årliga golftävlingen mellan grannarna här uppe. Och jag var inte med och spelade. Min sport stavas mer som shopping, gå-i-solen-vid-havet och glassätning.
     Jag, Erika och mormor åkte till Smögen och gick på bryggan över dagen. Där fyndade jag två par skor, en glasskål och... klänningen ovan! Grymt skön, grymt fin. Jag köpte den för 90,- och tidigare har den kostat 300,-. Den här skall jag leva i när jag en gång blir jättebrun. Och så ikväll, då.

Klänning - Vero Moda
Pärlarmband och skor - H&M
Och ett lite koralligt nagellack - Mavala Paris

Sun Sun Sun


En väldigt, väldigt lång dag. Inte vet jag varför. Men väldigt, väldigt lång känns det som. Trött.

Men solen skiner i alla fall. Passar på att titta lite extra på den. För när solen inte går upp förrän typ 8:30 och går ner vid 16:00 igen, då är livet liksom inte lika roligt längre. Eller aa. Roligt är det. Men jävligt jobbigt. Energinivå 0 och massor av annan skit. Men som sagt. Inte tänka för mycket på det nu. Utan passa på, när solen väl skiner.

Skitdålig outfit- bild förresten. Men:
Väst - BikBok
Långlinne (under västen) - Gina Tricot
Skitbilliga och användbara leggings - H&M
Nya "pärl"-armband - H&M
Scarf - Lanvin
Väska - Lindex

Beth-igt


Febrig och förkyld, men jag var med vid skolstarten i morse. Blandade känslor. Jag tycker om skolan på ett sätt faktiskt, och jag vet hur sjukt det låter för jag har aldrig tyckt om skolan själv, förrut.
     Skitsamma.

Jag fick presenter! Armband har vart ett av mina beroenden lite fram och tillbaka sedan typ 17 år tillbaka, och just nu är jag i en fina-och-många-armbands-period. Så får jag ett jättefint  armband (som ser ut som fyra), av Jeannie. Hon har köpt det i spanien och det är jättesött.
Man kan tro att Haruna har känt mig sedan jag var -1000 år. Av henne fick jag den mest Beth-iga, sötaste, vackraste, underbaraste som jag någonsin över huvud taget sett. Det är inte en överdrift någonstans i den meningen. Och sedan skadar det ju inte (...alls) att den är från Lanvin heller. Rosa blommor. Rosor. Blad. Svart. ännu mera rosa. Lila. Helt underbar.

Tack! Tack! Tack! Tack!

Blommor och gräs


Sista lovdagen och jag har suttit i soffan med (rätt låg, men ändå jobbig) feber. Det värsta av allt är väl den jobbiga och jättejobbiga förkylningen som samtidigt hälsat på. Dessutom har internet vart väldigt off hela dagen.
    Inget mer klagande.

Jag fick en fin blommig sjal av farmor igår. Vet inte till vad, men det kommer jag på. Och sålänge är den rätt fin att bara ha. Nu så skall jag och min förkylning snart sova. Imorgon - skolstart.

Life in red


Idag har jag gjort en investering. Och inte bara det - det är en väldigt, väldigt bra investering. Den är röd och ganska enkel, men desto bättre det. Jag kommer aldrig att tröttna. Till och med när jag är pensionär och är som mest stressad i livet, så kommer jag att kunna planera i - min röda filofax.

Jag älskar känslan av att fylla i en ny kalender. Det känns som att nu kommer jag att bli världens mest strukturerade människa. Men egentligen så vet jag att det inte handlar om viktiga-skolsaker-strukturerad, utan mer om fika-kompisar-shoppinglistor-strukturerad. Men som sagt var: desto bättre det.

Mint


Om 20 minuter går jag hemifrån och mot buss mot stan och frisör. Det blir nog bara topparna som försvinner, men det skall bli lite skönt ändå.

Först skall jag dock välja kläder-väska-skor för dagen, och det känns mindre lätt när jag hade planerat en klädsel och vädret säger något helt annat. Får man lov att vara lite arg på solsken?

From New Dehli to Paris in two


Det här är mina nagellacks- måsten till hösten. Vinrött och liksom ljusrött. Mavalas New Dehli (vinrött) som efter första strykningen känns mörkt blod, efter andra röttlilafint. Paris som inte riktigt har samma neon- ton som bilden antynder, men som är rödrosa när det är som bäst. Ljusrött.
     Jag funderar på att köpa Macao också, som är liknande Paris men annorlunda ändå.

Lackat.

Taste


Trött, skulle kunna vara dagens ord. Jag skall nog i alla fall försöka vakna något sånär, duscha och sedan skynda mot allum innan det stänger för dagen. Nagellack, skall köpas. Viktigt. Och kanske lite kläder, beror på vad som faller i smaken. Kanske lite skor. Kanske någon väska. Men som sagt. Vad som faller i smaken.

1. STELLA MCCARTNEY: Hon kan ju inte göra några misstag, allt blir snyggt. Superkvinna. Stella McCartney och ännu en helt fantastisk klänning.

2. H&M: Lite vår på hösten, tänkte jag.

Presenter


Jag har haft en jättebra födelsedag! God mat (grillat), fin klänning (svart, stor, festlig jag fick i julklapp) och jättefina presenter. Två av dem ser du på bilden här ovan. Boken Fashionista av Martina Bonnier (med tjocka papper, massor av text och ina bilder) och den jättegoda parfymen Young Sexy Lovely från Yves Saint Laurent.

De står förresten i skenet av två andra
detaljer i mitt rum. Finfina lampan jag snabbt tog över när mormor och morfar inte ville ha den längre. Och spetsgardiner som mormor hade köpt för 1 krona metern på IKEA. Vilket resulterar i att mitt rum ligger invirat i en himlans massa meter spets.
     Men jag klagat inte.

17!


Idag fyller jag 17 år! Och på grund av detta vet jag inte hur mycket bloggning det blir. När jag säger att det inte skall bli någon bloggning alls så kan det nämligen bli precis så, eller precis tvärtom. Därför säger jag att jag inte vet, så får vi helt enkelt se.

På bilderna ser ni present från mormor och morfar, ett grymt snyggt armband i glas, lite lilarött. I glaset är det som en stjärna/blomma som ni kan skymta på bild ett ovan. Och mellanbilden var jag tvungen att lägga upp bara för att jag tyckte naglarna såg coola ut. Nytt nagellack jag köpte häromdagen - 92 New Dehli från Mavala. Höstmåste!

Madreperla


Lite seg och lite trött. Igår överraskade Johanna mig med kladdkaka och cartedor- glass - jättegod kombination. Jag belv proppmätt snabbt. Jag fick present också, i förskott - katten Gustaf- tröja. Den skall ni få se någon dag.

Eftersom jag tjôtar så mycket om mitt rum just nu, så måste jag visa er någonting också. Här är därför en liten favorit. En kikare som jag fick av mormor i somras. Pärlemor! How I love pärlemor. Det är bland det vackraste jag vet.
     Kikar man i kikaren ser det ut som en film med sådan där gammal kvalité. Det är ju också lite fint.

Att göra ingenting och massor


Jag tröttnade väldigt, väldigt snabbt på städningen. Satte mig och vågade håret, sminkade mig, använde webb- kameran som spegel. Sedan var det väl dags att get dressed, någon gång efter 16. Och med världens tajming vandrade syster E2 in i rummet med den efterlängtade I love London- tröjan. Vips, så var alla världens klädproblem borta (för idag).

Tröja - från syster efter att hon kom hem från England
Skor - H&M.
Jeans - Gina Tricot., löjligt sköna och sprillans nya. Och nu kom solen fram. Kan (eller snarare vill) man ha på sig mörka jeans då? Suck.


Saker överallt


Jag håller på och städar. Städar upp, städar ur, plockar upp, plockar ur. Just nu: tidningar över hela golvet som skall antingen slängas (hatar det, men someone has to do it) eller flytta ut ur mitt rum kanske mot vinden, tidningar i en stor resväska som jag hoppas att pappa kan ge tillåtelse att få lite utrymme uppe på vinden. Och en hög med favorit- tidningarna som jag lagt i hög och som därmed agerar låg hylla för en spegel med låda och grejer.

Och eftersom det ena är tråkigare att städa än det andra så avbryter jag mig i varje sak jag börjat städa, och börjar med en annan del av rummet (vilket tillslut resulterar i att jag har 1000 små projekt överallt i rummet som måste avslutas). Jag började precis plocka upp lite smycken som vart nerpackade under sommaren, och hittade broschen på bilden ovan. Jag köpte den i Thailand och har knappt användt den sedan dess. Men den är fin att se på med glitter, pärla, stenar och någonting som liknar en guldig kvist. Heller hur?

Och broschen ligger på favoritsängkläderna från när jag var liten. Rosettigt, småblommigt och en flicka jag alltid trodde var Madicken.

Step by step


Efter en lång dag på stan samt en regnig promenad med hunden tyckte jag att jag var lite värd lyx. Likamed en söt skål + vaniljglass med chokladkross (usch, det låter i mina öron precis som när man drar nageln mot svarta tavlan. Men trots namnet är det det godaste) + banan + chokladsås.

Det var gott.

I whistled my time away


En dag till gjord av och för shopping. Idag - med Johanna.

Och jag vet inte riktigt vart jag skall börja. Det blev ganska mycket idag. Så jag börjar där jag började. Rosa jättesöta trosor från Topshop. Sedan thaimat. Ljusa jeans från BikBok för ynka 200. Ljusgrå melerad stor t-shirt. 25 kronor. Mot allum. Hämta ut en rosettig t-shirt från BikBok (se ovan). Den ringde dem förresten och frågade efter i stan. I stan kostade den 149,- och på allum - 49 (se bild). Klippt och kapat. Sedan var det meningen att det skulle vara slut, men vi missade bussen och jag provade de snyggaste jeansen någonsin. Mörkblå raw denim från Gina Tricot. 400 kronor.

Sedan bar det faktiskt av med bussen hemmåt, och tur var väl det. Mina ben hade gått av till 50% annars.
Nu skall jag duscha.

Sensommar- perfektion


Svartklätt skall vara nu. Nu med solblekt hår. Och lagom brunbränd hy. Det finns ingenting som slår det där. Ljust hår, fräknar och svarta kläder.

MONKI: Den funkar året runt, är skitsnygg och skitsnygg. Jag är trött på vanliga skjortklänningar med skärp. Men här händer det ju något. Och det är en helt annan visa.

TOPSHOP: Sensommarklackar. Ingen är bättre på det än Topshop (ingen är bättre på klackar över huvud taget, än Topshop). De är som gjorda för klänningen.

Plötsligt händer det


Det är ett helt annat liv och en helt annan vardag här jämfört med där (läs: fjällbacka). Egentligen kan man inte ens jämföra det, det är två helt skilda saker.

Idag var jag exempelvis med en kompis. Vilket visserligen sker ibland uppe i Fjällbacka, men detta "ibland" är ungefär likamed extremt sällan. Anyways. Vi var och shoppade (i Fjällbacka heter detta "gå och kika i butikerna i backen")  på Allum. Och otroligt nog hittade jag de mest fantastiska sakerna på H&M. Jag som hade bestämt mig för inte-h&m blev helt fast. För långt ifrån allt, men för det på bilden ovan. Och det räcker gott och väl.

Klänningen är verkligen det vackraste i klänningsform som jag sett på flera veckor. Och ändå är den bara sådär enkelt randig. Marin och fin. Knapparna i guld gjorde mig knäsvag och jag svimmade några gånger när jag stod i provrummet och bestämde mig för att köpa den.
    Linnet hittade jag när jag gick ut ur provrummet, för att köpa klänningen. Transparant och volangigt. Med dragkedja. Och eftersom den var transparant ville jag ha en enkel med färgad bh också, och det fick (eller ja, köpte) jag. För 49:50. Utan att prova. Men den satt som en smäck och var grymt skön. Men det är en annan historia. Tjing.

Dear shoes


Förra årets höstfavoriter känns om möjligt ännu lite snyggare i år. Det kan man kalla fynd! Jag köpte de på skopunkten för att jag gillar rund tå. Klacken var bekväm. Och det där spännet kändes ju kul. Och sedan använde jag dem så mycket som möjligt ända tills klacken blev totalt nersliten. Sedan orkade jag inte gå till skomakaren så nu står de mest bara här, men snart skall jag nog ta med dem till någon som kan trolla dem användnbara igen. Så skall jag försöka använda dem lika mycket i år igen. Så grymt snygga är dem, tycker jag.

Well the street lights shine


Min vägg må vara vit och tom. Men den är jävligt spännande.

Stencool


I höst vill jag mer än någonsin kunna springa runt i höga klackar hela dygnet runt. Utan smärta. Utan vinglighet. Tillsammans med kläder som är stilrena men med de snyggaste utav detaljer.

H&M- katalogen var mest en ganska stor besvikelse nu i höst tycker jag. Men Ellos däremot överaskar ordentligt med detaljrika, snygga och jätteprisvärda kläder. I alla möjliga stilar. Se tröjan ovan, med paljettstjärnor.
     Och se ovan. Skor från Din Sko. Precis sådana jag vill springa runt i. Utan smärta. Utan vinglighet. Stensäker och stencool.

PS: Jag är hemma igen! Lalala, är vi glada? Japp.

2


Idag fyller bloggen två hela år! Helt fantastiskt. Jag minns det som om det vore typ för i alla fall tre månader sedan ( alla som säger igår, brukar faktiskt ljuga). Synd bara att bloggen liger lite i någonting liknande koma för tillfället.
I år har jag spenderat årsdagen ungefär likadant som jag gjorde förra året. På jobbet. Och därefter gjorde jag också precis som förra året - unnade mig lite vardagslyx för att fira. Jag drog på mig favoritbikinin, la mig på en solmadrass under dagens få soltimmar och målade naglarna i smutsrosa.

Jag fyller på bloggen med f.d-dagar-bilder. Bilder från obloggande dagar. Här är lite utav allt det jag och Johanna åt under de dagarna hon var på besök här uppe. Om jag hade haft med alla bilderna på allt det vi åt hade vi hunnit tills nästa årsdag. Men lite i alla fall: jättehet thaimat, förrätt i form av prosciutto melona med parmesanost och en annan dag tacos.

Imorgon åker jag hem, people! Bloggen vaknar upp, och jag med.

Back in time


Aldrig har frågan "vilken magisk kraft skulle du vilja ha" haft ett så självklart svar: att vrida tillbaka tiden.
     För tolv dagar sedan sprang jag runt i tubtoppar med bikini under, snedfläta slarvig inte från början, utan för att man sovit ut en riktigt sovmorgon med den på huvudet. Och jag fixade goda smootisar till hela familjen. Under stor sol på väderkartan, och för en gångs skull stämde det överens med verkligheten också.
Och idag: regn och moln och sönderfrusna fötter.

Äsch. Optimisten säger: efter regn kommer (stort jävla riktigt varmt) solsken. Heller hur?

Steffo


Jag har det bra här i stormarna, regnen, blåsterna. Har bott själv med Johannan ett par dagar och vi har ätit, ätit.. och ätit. Igår efter jobbet ösregnade det. Vi gick till Konsum och köpte godis. Gick till Thainoy och köpte thaimat. Gick till kiosken och köpte Ben&Jerrys. Och sedan gick vi hem och proppade i oss alltihopa (nästan). Under varsitt täcke i soffan framför en konstig film, bredvid ett fönster täckt av bara regn. Man såg inte ut ett dugg.

Jag, i alla fall, har skickat iväg min laptop till Partille. Den får jag visserligen se på söndag igen, men innan dess får ni hålla tillgodo med väldigt få inlägg som resultat av en dator jag inte har många egan filer sparade på och ett segt internet. Adios!

Happy feet


Idag hade jag på mig mitt egensydda linne, mina blåblåjeans och de onda gula skorna på fötterna. Mamma sa att det såg ut som om jag hade godisbitar på fötterna, och jag var inte helt missnöjd med dem heller. Jag älskar att matcha vardagliga outfits med skor. Visst, armband och örhängen är jättkul och snyggt också. Det är det! Men ingenting slår ett par färgglada, snygga och speciella skor. Kanske ett par röda- höga Fendis nästa gång?