Expressglass med hallonsmak
Jag och systrarna har spenderat de senaste 1½ timmarna med att kolla på film. Ni kan inte gissa vilken, så jag skriver ner det istället... Anastasia! Jag såg den senast när jag var... ja, 11 år max! Jag ville bara ta det lugnt och bara vara (glömma allt annat), och vad passar då bättre än att kolla på en av de favoritfilmer man hade som liten? - Inget!
Den var rolig. Lika bra som jag mindes. Och det är kul att se på "barn- filmer" för att de leker så med orden. Många goda skratt...
Och för att matcha de goda skratten gjorde jag och syster lite god hemmagjord expressglass med hallonsmak, att äta under filmen. Supergott- superenkelt! Tänkte dela med mig av receptet, ni måste göra det snarast möjligt!
Du behöver (för ca. 3 portioner): 4½ dl florsocker, 1½ ägg, 1½ dl vispad grädde, ca 375 g frysta hallon.
Såhär gör du: Släng ner hallonen (inte finlands president utan bären), florsockret och äggen i matbredaren. Det skall bokstavligt talat bli mos av alltihop. När det är mos, häller du i den vispade grädden. Den skall alltså vara vispad redan när du häller i den. Sedan är det bara att röra om, och kanske servera i snyggaste kopparna du vet. Ät så fort som möjligt när den fortfarande är sådär kall så det gör ont i näsan när man äter för fort.
Det är verkligen fantastiskt gott, och så enkelt att det inte går att misslyckas... mums!
Glassen på bilderna är densamma som jag skriver om i texten. Jag tog bilderna. Ser det inte gott ut?
Den var rolig. Lika bra som jag mindes. Och det är kul att se på "barn- filmer" för att de leker så med orden. Många goda skratt...
Och för att matcha de goda skratten gjorde jag och syster lite god hemmagjord expressglass med hallonsmak, att äta under filmen. Supergott- superenkelt! Tänkte dela med mig av receptet, ni måste göra det snarast möjligt!
Du behöver (för ca. 3 portioner): 4½ dl florsocker, 1½ ägg, 1½ dl vispad grädde, ca 375 g frysta hallon.
Såhär gör du: Släng ner hallonen (inte finlands president utan bären), florsockret och äggen i matbredaren. Det skall bokstavligt talat bli mos av alltihop. När det är mos, häller du i den vispade grädden. Den skall alltså vara vispad redan när du häller i den. Sedan är det bara att röra om, och kanske servera i snyggaste kopparna du vet. Ät så fort som möjligt när den fortfarande är sådär kall så det gör ont i näsan när man äter för fort.
Det är verkligen fantastiskt gott, och så enkelt att det inte går att misslyckas... mums!
Glassen på bilderna är densamma som jag skriver om i texten. Jag tog bilderna. Ser det inte gott ut?
Kommentarer
Postat av: Ellis
Oh La la, ser typ..Övergott ut.FÖR gott ut:)
Postat av: em
ÅH detdär ska jag göra nu. Tror du det går att göra i mixern?
Postat av: Beth
Em: det gör det säkert... det brukar vara lite svårt att mixa frysta bär, men då kan man bara vispa dem med elvisp först och sedan hälla i mixern.
Postat av: Evelina
det ser jättegott ut! :D går det bra med en mixer? kram
Postat av: Evelina
oj... såg att em redan frågat det! :P
Postat av: Jossan
Haha, den filmen älskade jag som liten också! ;) Jag brukar göra glass efter ungefär samma recept tror jag! ;9
Postat av: Elica
åh, vad gott det ser ut! nu blir jag suktad..
Postat av: Maria
Gud så gott, det måste jag testa!
Postat av: Jakubdagny
This is a very interesting website, I have added it in my favourites. Keep up the good work.
Trackback