Inför höstläsning?


Jag kör igång med ny kategori! Dagen tips it is, och här tipsar jag om filmer, böcker, kläder, recept, hemsidor, smink, webbshopar, knep... Vad som helst som jag känner att jag verkligen måste förmedla vidare till er. Jag vet inte hur det är med er, men jag älskar redan kategorin...:P Älskar att tipsa!

Så, första tipset blir ett webbtips! Och det handlar om
boktipset.se. Denna fantastiska hemsida där du betygsätter böcker du läst, och på så sätt tipsar andra om dem. På samma gång får du tips i retur, då sidan med hjälp av dina betyg spår fram vad du egentligen gillar för typ av böcker. Så det finns långa listor, speciellt anpassade efter vad du gillar. Nackdelar? Den enda, som jag än sålänge kan komma på, är (precis som en fellow bloggtipsare kommeterade till mig) att man plötsligt spenderar mer tid på boktipset än på själva... läsningen. Men det är allt.

Klicka in nu! (Och följ gärna mig.)

POWER


Det där mönstret är bara löjligt. Bara löjligt snyggt. Borde inte allt tyg automatiskt ha det mönstret påprintat? Jag vet att jag tycker det. T-Bags tycker det lite också. Så det räcker till en klänning åtminstone. Och, jag älskar det. Fullkomligt älskar det. Kör med solblondt svall och färgade läppar. We adore.


Klänning från T-Bags, läppglans från Revlon.


Check


Se vad jag hittade i gömmorna.

För 12 årsedan började jag skolan. De här var min första eller eventuellt andra skolväska. Den har plats för allt. Den har ett inbyggt pennfack. Massor av småfickor, och en stor. Reflexer. Och, mest och bäst av allt - den har rutor. Skotskrutigt.
     Jag har sparat nästan alla mina väskor genom mitt liv. Har dem i en hylla som jag aldrig vågar röra, rädd för att allt skall fall ner över mig. Men igår var jag tvungen (skulle åka till Fjällbacka) och mycket riktigt. Ett skyfall av väskor. Däribland denna.

Jag som har letat efter en skotskrutig skjortklänning får väl nöja mig med denna sålänge. Det är väl okej, då.

This day will never end

Mitt ansikte fastnade i någon sorts rörelse. Det är små streck på en vit tallrik. En specialeffekt utan att egentligen vara en special-effekt.

Dagen: kommer till skolan, drar igång med ett redaktionsmöte. Därefter försöker jag i dryga halvtimman skriva ut ett papper. När det väl funkar, så körde vi i layout- gruppen ett möte som varade i cirka 2 timmar. 2 timmar! Var helt slut sedan. Köpte cola och fyllde på med energi. Gick ut i luften, var för varmt i redaktionen. Kommer tillbaka, påbörjar en layout- mall. Ett möte till. Går in till ettorna och hälsar dem välkomna. Går ut och tar luft. Skriver läxan till Cambridge- engelskan. Hör på Karin som läser "roliga" historier för Clara. Går och köper sushi. Visar sig vara en händeleserik promenad. Skulle faktiskt behöva ett eget inlägg i en annan värld, men så roligt skall vi inte ha det här. Kommer tillbaka till redaktionen. Möblerar om lite. Äter sushi. Får wasabi i mungipan. Svider. Ser på kul klipp på youtube. Beställer körskole- tider. Städar redaktionen. Åker hem.

Tar outfit- bild:
Klänning - H&M
Armband - present från min Isabel♥
Overknee- strumpor - Lindex
Skor - Skopunkten
Väska - Longchamp Le Pliage

VikTiG


Har ju inte visat min phoneis. Jag tycker att mobiltelefoner är en av de viktigaste grejerna man har faktiskt. I den finns allt. Kontakten med vänner och familj. Möjlighet att fotografera, filma och spela in ljud. Lyssna på radio och musik. Se filmer (här i HD- kvalitet, det är helt sjukt). Och i min nya kan jag också ansluta till trådlöst internet. Kolla upp ord i engelskt dictionary. Läsa dokument. Planera mitt liv i kalendern...

Alltså, det finns inget slut på det. Vad gjorde folk innan mobilen anlände? Det förstår jag verkligen inte, om något. Fy tusan vad den här grejen underlättar. Den är faktiskt en av få meningsfulla prylar som jag äger. Samsung Omnia HD.

Oktoberluft


Diane Von Furstenberg, AW09

Lista inför hösten, såklart!

Din stil i en mening: Romantiskt bohemiskt tjejig.
Stilförebild: Jag inspireras av så mycket. Så många. Mest Whitney Port och rollkaraktären Blair i GG, just nu. New York-ish.
Vilket är ditt favoritmärke inför hösten: Diane Von Fustenberg! En blandning av hennes vår09 och höst09.
Vilken/vilka är dina favoritbutiker inför hösten: H&M, såklart. Man kommer inte ifrån det. Det är verkligen affordable fashion straight through.
Vad inspireras du av: Tidningar. Kändisar. Tv-serier. Väder och natur. Teckensnitt. Konst.
Vad tror du på inför hösten: Mainstream blir givetvis de lårhöga stövlarna. För mig själv blir det sköna klänningar och klackar.
Det bästa basplagget inför hösten: De perfekta strumpbyxorna.
Vilka skor tror du på i höst: Ankelboots, bara för jag tycker om dem så mycket själv. Partyskon är YSL-kopian.
Vilka färger tror du på i höst: Same old: senapsgul, lila och vinrött. Jag adderar rosa, grått och mörkt grönt.
En ideal höstoutfit: En bekväm, snygg klänning + strumpbyxor + ankelboots + mössa + massa vackra höstlöv.
Tre saker på höstens önskelista: En färgsprakande kjol. En perfekt kappa. Och en vit klänning.
Ditt senaste köp: En bok. Men i klädesväg: en klänning och en kofta från Monki.
Do's and don'ts: Do: ta vara på allt. Sista året i gymnasiet, och just "ta vara på" känns som det mest vesentliga av allt. Dont's: Lata bara för att.

Reasons


Jag fullkomligt älskar det här omslaget. Så fantastiskt fint - det är det här som är stil. Så, tills vidare får detta agera bakgrund på mobilen. Varannan sekund- inspiration. Åh, vad snyggt det är.

Igår var jag inte hemma förrän vid 21:30-tiden. Först var det skola. Sedan gick K,A och jag hem till A. K gick iväg, jag och A åkte till stan. Åkte tillbaka. Gick på fantastiska cabareten. Åkte hem. Somnade på två sekunder. En sån dag!

China?


Igårkväll var det tjejmiddag. Anna stod för den goda maten (pastasallad och hennes special-couscous), jag för efterrätten (inte-så-komplicerat glass med gino). Mums, en sådan måltid borde alla äta varje dag. Dukningen blev rosa och mörkt grå, fotot står även det Anna för.

Efter gårdagens städande hela dagen, så blev denna dagen till för att jämna ut det. Jag har legat i soffan precis hela dagen, bortsett från en halvtimmes- promenad med en viss hund. MTV är ibland räddaren i nöden.

SATURDA


Är ganska busy idag. Hoppade ur sängen typ vid 10 och började städa det första jag gjorde. Drog till ICA och köpte ingredienser, och sedan hem igen. Har städat hela huset.

Ikväll kommer tjejer och det blir middag! (: Men, då jag är helt värdelös i köket kommer A en stund innan och skall hjälpa mig. Innan dess skall jag gå ut med en hund, duscha, sminka, fixa, greja... Ja ni hör ju.. Inte mycket tid över till annat! (: Men vi hörs imorgon igen.

Ni får ett låttips, på detta:
Ordinary World - Duran Duran

F Ö R


Foto: av mig

Jag har inte speciellt bra erfarenheter av höstar. För jag slår alltid ihop dem med vintrar, och vintrar hatar jag. Slasket, regnet, den ständiga bristen på solljus. Och - sist med inte minst: att det alltid är så mycket enklare att se nackdelar än fördelar på vinterhalvåret. Så, vad gör jag nu? Listar fördelarna såklart.

HÖSTPROMENADER Det är cirka 10 grader varmt, kyligt. Det är glasklar oktoberluft. Klarblå himmel och gula, orangea, röda löv överallt. På träd, på marken och där emellan. Sparkar runt dem i nyköpta vinterskor man inte kunde hålla sig tills det verkligen blev iskall februari- kyla.

SVAMPMACKA Sveriges guld, kantarellen. Addera salt. Och rostad jättefranska. Det är så sjukt gott!

FILMER, BÖCKER, TV- SERIER Allt är lättare, bättre på hösten. En film om natten, när regnet öser ner. En bok på morgonen när solen går upp. Allla alla alla tv- serier på kvällen. De är tillbaka. Övriga året visas mest skit på tv. Faktiskt.

BLOGGAR ... vaknar till liv. Folk vill visa kläder på hösten. Det är helt enkelt mer kläder att visa när man behöver långa brallor, mössor, vantar, halsdukar och andra värmare. Det är naturligt så. Det är roligare så. Det är mer inspirerande så.

SJÄLVA ÅRSTIDEN För utan den hade inte sommaren vart samma sak. Jag är övertygad. Även om jag själv mest hade velat bo vid ekvatorn typ året runt. Så blir man så mycket gladare sedan när solen verkligen slår igenom igen.

It's new


Ytterligare en nyinköpt grej (koftan). På en dagens outfit. Det var verkligen inte igår jag publicerade en sådan senast.

Vet ni. Jag känner mig så sinnessjukt bekväm med min garderob i höst. Den är bekväm, och jag går inte runt och känner att... ja, ni vet: "jag har ingenting att ha på mig, trots att min garderob svämmar över". Jag tror jag skall ge det där med dagens outfit en ny chans. Ny start.

Svart linne - BikBok
Kofta - Monki (ny!)
Jeans - H&M
Skor - Ash

Swing


Likabra att köra på med en gång, visa alla mina inköp. Lets börja med den här prinsess- grejen. En svart prinsess- grej. Det är så här en sådan skall se ut. Tight över bysten, och en volangig kjol. Svart, med vita kanter. En lagom djup rygg- utrigning. Att ha både till vardags och party. Jag känner mig flickig i denna. Och det är ingenting negativt för mig.

Köpt på Monki, 250 kronor.
Foto: av syster Ellinor

EARTH

Idag var det första dagen i skolan. Tredje året. Jag tror på detta året. Kan det bli mitt livs år?

Drog in till stan efter skolan. Köpte en tröja, en klänning, en mössa. Jag har så sjukt mycket att visa er nu. Vet inte vart jag skall börja bara. Och högen med nya grejer bara växer, och växer. Gud, det är det här som kallas i-landsproblem va? Jag är i alla fall så himla, himla nöjd med alla köp. Känner mig väldigt bekväm med min höstgarderob. Något jag inte kunnat säga helhjärtat om min  garderob sedan jag var typ 8 och det bara var Disney- tröjor och prinsess- kjolar som gällde.

Bilden är en av mina favoriter av fotografen Yann Arthus Bertrand. Vi jobbade mycket runt hans utställning "Earth From Above" när jag gick i typ sexan. Samtidigt som mitt intresse för foto fick sig ett skutt i rätt riktning, skrev jag en novell om just denna bilden. Den handlade om en tjej och en kille som bodde i varsin ände av hjärtat. De var kära.

Foto: Yann Arthus Bertrand

High


I förrgår köpte jag dessa snyggingar. Var jätteosäker precis efteråt, är inte alls van vid så smala klackar. Brukar ju alltid köra på hela klumpar. Så, det var helt enkelt jätteovant. Sedan provade jag dem igår tillsammans med alla klänningar när jag städade ur garderoben. Och, jag tycker ju om dem jättemycket. Kan vara höstens klackar nummer ett. Och det är klackar precis i min stil.

Köpta på Din Sko, pris: 499:-

Snyggaste just nu


Direkt efter att vi ått ett paket, från H&M, med posten igår - så skickade jag efter ett nytt (vad som var i det första skall jag visa er senare).

I det nya paketet ligger den här bikiniöverdelen. Och det kan vara den snyggaste bikiniöverdelen genom tiderna. En svart, är precis vad jag har letat efter. Medvetet. Och en rosett - precis vad jag har letat efter... omedvetet. I alla dessa år. Samtidigt som jag letar höstgarderob, letar jag även bikinigarderob. Jag fyndar som en galning. Den ovan var nedsatt, och fanns i min storlek. Vad är oddsen egentligen? Jag är helt kär.
     Jag köpte en klänning också. Rosa, tunikaliknande. Jag känner att detta kommer bli en strumpbyxa före jeans- höst för min del. Laddad, laddad.

Vestiti


Hela klädställningen/delar av skorna (som också finns i en skogarderob. Samlingen börjar närma sig 50 par nu..)

Imorse städade jag garderoben. En del av garderoben. Jag plockade av lite kläder från klädställningen, och istället provade jag undanhängda gamla klänningar och annat jag inte användt på ett tag.

Och jag tror aldrig jag har visat er min klädställning. Vet ni, jag fick den för knappt ett år sedan och jag trodde den skulle bli lösningen på alla mina problem. Det var den också. I en vecka. Sedan var det lika mycket kaos igen. Jag får inte plats i mitt rum. Får börja hänga kläder på väggarna, ställa skor i skrivbordslådorna, lägga väskor under madrassen. Jag ser ingen annan utväg just nu.

Nu gjorde jag inte som vilken annan bloggare som helst hade gjort. Jag fixade inte till och hängde fram mina snyggaste kläder längst fram. Så mycket orkade inte min hjärna med. Men, nu får ni se min klädställning i alla fall. Som kanske inte är min räddning. Men som det hade vart så mycket värre utan ändå.

I lådorna under har jag myskläder/träningskläder, och i  den andra - sjalar och skärp. På hatthyllan har jag coffee table- böcker och tidningar.

Missa inte...


Du missar väl inte...

1: TWITTER. Jag finns ju på twitter också. Försöker använda den som ett komplement till bloggen, komma med mindre och mer frekventa uppdateringar. Det finns en rosa feed här i sidmenyn som uppdaterar blixsnabbt när jag skriver något. Annars är adressen:
www.twitter.com/Beth_Bomb (och ingenting annat).

2: NYÅRSLÖFTET... Nivet, mitt nyårslöfte? Det där om att jag skulle läsa 40 böcker inom 2009? Tja. Jag har, för att vara ärlig, inte ens kommit halvvägs ännu. Men, jag har nog ändå läst mer i år än vad jag gjort annars om åren. Jag har en sida där jag uppdaterar vad jag läst. Skall snart fixa till den ytterligare, så jag har recesioner för alla böcker också (som jag länkar till på den första sidan). Inlägget där de nylästa står i ordning, finner du här: Klick.

Bilden tog jag själv förra året, typ vid den här tiden i augusti. Då var det sommar. Nu är det typ, höst.

COCA


En helt underbar dag i stan. Fika, shopping, middag, bästa vänner. Kan icke bli bättre. Köpte ett par skor från Din Sko. Ett annat par plastskor till Thailand på Rut m.fl. Och sedan upptäckte vi, till vår stora glädje, att Accessorize har slått upp en pangbutik här i Göteborg. Jag kan bo i den butiken. Himlans massa snyggt. Men, jag köpte ett par söta undies. Till att börja med...

Kommer i alla fall hem och möts av ett brev fyllt med vardagslyx i form av en designad Coca Cola. Lila och fräckt. Designat av Baum und Pferdgarten. Och vad är vardagslyx om inte Coca Cola. Som är designad. Betydelsen av uttrycket blev plötsligt självklar.

Flogging Molly

Jag drar in till stan, och ni - ni får här en av världens kanske bästa låtar. Den är himla fin.

Så trött som jag var igårkväll, har jag inte varit på länge. Så gissa om jag sov gott inatt. När jag väl somnade, det vill säga. Sedan testade jag väckarklockan på nya mobilen. Den väckningssignalen var väl ingen höjdare. Dålig start på dagen. Men, den lär bli bättre. Pling plong!

Paint


Idag är detta vad jag har sysslat med. Eller rättare sagt, vad som är över hela mina händer är målarfärg, och det är vad jag har sysslat med. Det och en bänk. Blev en röd-vit-grön bänk.

Nu är jag helt slut. Vi hörs imorgon!

Autumn slash fall


När det kommer till kläder och stil överhuvudtaget i höst, är det två tjejer som sprider mer inspiration än typ någon annan på denna jord (för mig, då). Whitney Port och Sienna Miller.
 
Jag kan inte vänta till The City börjar visas igen. Såg hela första säsongen i rekordfart, och jag var fast. Nu bara väntar, och väntar jag. Färgsprakande, spännande men ändå passande. Hon är helt galet fantastisk, den där Whitney. Sienna känns 60- tal. Tidigt 70, kanske ibland. Hon känns bohem. Och just så känner jag mig ibland. Och den där ögonmaken, den är verkligen inte att leka med. Så vill jag se ut i höst.

18


Så var man plötsligt äldre. Idag blir jag 18. Och jag tror aldrig att jag har blivit så mycket äldre på en födelsedag. Skillnaden mellan 16-17 känns som "pff" jämfört med 17-18. Hm. Why is that?

Jag har fått så mycket fint. Bland annat presentkort på Make Up- store, behandling på ett skönhets- ställe, massa fina blommor, twilight- dvdn, och - min älskade, älskade mobiltelefon. Och mer.

Nu blir det duscha. Sedan blir det allum. Sedan får vi se. Jag är 18!


Raowr


Jag drömde att det bodde en alligator i vår trädgård. Att jag hade sett den förra året när den var pytteliten. Då hade vi gjort oss löjliga över den, skrattat åt den. Typ "hur fan kan en alligator leva i Sverige? -hahahaha- i Partille? -hahaha-". Men. Nu var den alltså tillbaka. Typ 3 meter lång. Och jag ångrade att vi inte hade slått ihjäl den med flip-flops, när den ändå var liten.

Det var en mardröm det.

Idag skall jag firas bland släkt, imorgon fyller jag 18! Så, dagen tillägnas städning, städning, städning. Ut med hund. Städning. Men först - frukost. Hasta luego.

Living


Det här är sådant som jag vill rama in och ha på väggarna när jag flyttar hemifrån. Det skall inte vara bilder. Det skall vara skorna. Stående i riktiga, riktiga ramar. Lite bredare, såklart. Men det skall vara mina konstverk. Som jag också kan känna på och prova vid tillfälle. Glädjespridare i skoform.

Miu Miu suede platform ankle boots i marinblått och vitt. Dragkedjor, platåer och massa massa mocka.

Beauty- Bridget?!


Såg Bridget Jones dagbok för några dagar sedan. Förrutom att återupptäcka vilken sjukt, sjukt rolig film det är - så blev jag inspirerad till tusen av hennes naturliga beauty- look. Det är lite lätt rosa här och var, men annars ser det i princip osminkat ut. Även om det inte är det, såklart. Verkligen så man vill se ut. Och välklippt frisyr (så har jag nog aldrig haft det, och kommer inte heller att ha det inom den närmsta framtiden)!

Kör lite
underlag, polera och manikyrera naglarna och fixa det matta, perfekt nudefärgade (åt rosa) läppstiftet. Flush? Blush!

Kantarell


Fick ett riktigt sug efter svampmacka imorse. Nivet, stekta svampar på rostade bröd... Mm! Enda alternativet var att ge sig ut i skogen. Drog med mig
min syster, och vi hittade faktiskt ganska många kantareller under vår tvåtimmars- promenad. Mer? Lingonplocking, falska toner ( till I Love Your Smile, If It Makes You Happy), pling pling pling superstar, och grodor. Grodor. Grodor. Överallt och i massor.

Allt iklädd uråldriga röd-rosa stövlar från Skopunkten. Ikväll blir det... svampmacka. Välförtjänt sådan. Mums!

Phohohone me

Nu är den här saken äntligen påväg hem till mig. För att vara så oteknisk som jag, i flera avseenden, är - så är jag väl också en ganska så huge mobilnörd. Här är det touch överallt, typ. Det är superbra kamera. Det är fantastisk bild. Allt är fantastiskt. Man måste älska den. Kan inte vänta, tills den är här. (
Samsung Omnia HD.)

Hide here


Hårexplosion. Nog för att jag har tjockt hår sedan tidigare. Med
den här är det plöstligt precis överallt. Jag bestämde mig nämligen för att försöka dra ner på hårtvättandet. En bieffekt av det är ju, som alla (varken de vill eller inte) vet, fett hår. Så jag ville testa PROFFS torrschamp. Det var billigast och därmed bäst i slutet av en studiebidragslös sommar.

Och efter första användningen är det stort, volumiöst och ofett. Rekommenderas!

ART


Åh åh åh! Mitt tidningsberoende jag slår volter och skriker glädjerop. Jag slutar prenumerera på Glamour, börjar på PLAZA Kvinna OCH ELLE. Helt fantastiskt. PLAZA Kvinna vet ni ju sedan tidigare att det är mitt absoluta favorit- magasin. Men svenska ELLE har verkligen lyft upp sig ett par nivåer. Layouten är fantastisk, innehållet likaså.

Och, vad lockar mer än att prenumeranter får ett annat omslag? Jag blev överlycklig imorse. Det här är konst. För mig är det här vad en sammanslagning av Picasso, Van Gogh, Monét och alla stora konstnärsnamn är för en konstnörd. Om inte mer.

Easy breezy beautiful


Just det. En vit, hängig, flängig, lätt typ cardigan i en gina tricot- påse landade i mitt rum någon gång förra veckan. Det ultimata bekväm- plagget, verkligen. Det är sådana här plagg som jag tenderar till att använda sönder - bokstavligt talat. Snart finns det små hål både här och där.

Men, det är ju bara bevis på hur mycket jag gillar plagget i fråga. Det är så man får se det. Ringen som syns för dåligt är en gammal från Rut m Flera.
Här.

SHINE SHINE


This is me checking out. Vaknade alldeles för tidigt imorse, för att inte vara en jobbdag - och för att kunna vara pigg vid den här tiden efter en späckad dag. Sidmenyn drog sig uppåt tillslut, nu saknas bara lite ikoner and such. Sedan är jag nöjd. Annorlunda mot förut, enklare och absolut så som jag känner för just exakt nu.

Vi kör en låt på detta va? En som passar perfekt alldeles just exakt nu. Lyssna och njut. (Länk- funktionen funkar inte, klicka:
http://www.youtube.com/watch?v=o3GSPelcy_4)

HJÄLP

Tjejer, tjejer och killar. Jag behöver er hjälp. Sitter urtrött och med huvudvärk, försöker att flytta upp sidmenyn - men fattar absolut ingenting. Jag försöker breda wrappern, smala av både content och side - men ingenting hjälper.

Vet ni vad jag kan göra?

CATCH UP


Var så ivrig. Så jag började bygga om bloggen på en gång. Men tiden gick fort, och nu står den (bloggen) typ... halvklar. Och jag måste springa; skall fika med tjejerna, cathca upp efter sommaren! (:

Så, ni får sålänge se på en blogg med en sidmeny som gått under (utan anledning) och fylld med massor av konstiga mellanrum. Jag skall fixa ikväll, hoppas jag!

I love mondays


Har varit hemma i ett par dagar nu, och imorgon åker jag tillbaka till Fjb och flyttar in här ovanför igen. Men på söndag kommer jag tillbaka sent sent. Jag längtar, för jag har saknat. Saknat hemma. Saknat vänner. Saknat stället. Saknat bloggen. Saknat vardagen.

Så på måndag ses vi! Eller hur?


Längtar. Längtar. Längtar.